2010-11-28

Chanel Nouvelle vague

I'm starting to think that Chanel polishes are really super difficult to apply....Applying this was a pain - where do all these bubbles come from? I only have the "bubble" problem with Chanel polishes. Any ideas why? Luckily Seche fixed it -  at least a little. Anyway I love the color - but if you like this Tiffany-like color, I suggest you to get ChG For Audrey, they seem very similar and I guess the application will be more comfortable and I'm sure your wallet will also be grateful :)

Začínám si zcela vážně myslet, že Chanel je na předních příčkách co se týče náročnosti aplikace. Nanášet ho. to bylo...fuj ani na to nechci myslet. Odkud se sakra berou všechny ty bubliny?? Bublinovej problém mám jenom s Chanelama. Nenapadá někoho proč? Naštěstí to Seche aspoň jakž takž vyrovnal. Nicméně barvička je to krásná, spíše krémovka na nehtu, ten shimmer, co vidíte v lahvičce, se v ní rozhodl taky zůstat, zvláště po více vrstvách. Pokud máte rádi takovéto Tiffanyovské barvičky (které mimochodem skvěle využijete teď na zimu, v kombinaci s hnědou, béžovou nebo camel vypadá skvěle), myslím, že bude lepší sáhnout raději po ChG for Audrey, což je hodně podobná barvička, budou vám za to vděčny nejen vaše nervy, ale určitě i peněženka :)









2010-11-26

Drugstore jewels vol.3 - foundations

Hello!
Today I want to do a review on some drugstore foundations. My #1 is Revlon colorstay, i don't think i need to write a lot about it....i use the combo/oily version with softflex. And some shades are really becoming hard to find - i wonder why? I read somewhere that this version is discontinued, but i don't know if it's true. So I found these 10 ml testers on british ebay. However i think this is not the same version I had before...the coverage is not as good as i was used to with my sotftflex version. I guess they're not entirely the same? 

As i was waiting for these two baby testers to arrive, i just thought i could buy some cheap drugstore foundation. I read very positive reviews on Essence stay all day foundation. So I tried it because it was super cheap (like $5). And i was very surprised - i actually like it!
PROS
1) I like the design and the packaging
2)The price - really funny for a full size foundation
3)Usually I hate when foundation is perfumed but i love how this smells!
4)The coverage is light to medium, but buildable
5)It creates THE most amazing dewy look i ever had on my face
6)Somehow it "soaks" into my skin so it creates the "I wear no makeup" look, thing that i definitely can't say about colorstay
CONS
1) Not for fair skin types. The shade I picked is the lightest. You can see on swatches it's the same like other colors that are not at all the lightest. (FYI, at Mac I wear 25 in winter and 35 in summer)
2)Pretty light coverage if you have problematic or acne-prone skin (actually i do so i'm definitely buying one more full coverage foundation in case my face is a disaster.And believe me it is and not only occasionally)
3)I really can't tell about the staying power its so seamless so i can't tell if i have it still on or if it's already gone :))) Generally I think you should try it, for that money :-)

Ahoj, dnes je na programu recenze levných drogerkových makeupů. Můj favorit je stále Colorstay, ale nemyslím si, že o tom potřebuju nějak moc psát.Používám tu combo/oily verzi se softflexem v ostínu Early tan- ten jsem měla přes léto, teď na zimu jsem chtěla světlejší a nějak blbě se shání, někde jsem dokonce četla, že se tato verze přestává vyrábět, tak nevím....nicméně jsem sehnala tyto dva testříky na britským ebay - ale asi je to možná jiná verze. přijde mi že není tak dobrý jako ten můj první.Mrkněte kdyžtak na fotky, asi na moje verze se softflexem je jiná a tu já chci :-) Tento jako né že by byl špatnej, ale má takovou ne tak user-friendly konzistenci a taky podle mě malinko horší krytí.

No a když jsem čekala, než mi je pošťačka přinese, rozhodla jsem se vyzkoušet megalevný drogerkový makeup od Essence, na který jsem se čirou náhodou doslechla ódy (A to i od holek co jinak používají makeupy vyšší kategorie než drogerka.) Takže nedalo mi to a navíc 99 Kč to je skoro jako zadarmo :-)
Moc jsem nečekala - ale jsem překvapená, mám ho moc ráda!
PLUSY
1) Moc se mi líbí design a praktické balení (ehm, jsem holka co má Revlon a jeho nejstupidnější balení na světě) - tady ho nikdy nevyprsknete kolik nechcete
2) Opravdu sranda cena za plné balení makeupu
3)Obvykle nesnáším když jsou produkty na obličej nějak parfémované, ale vůni tohoto miluju.
4)Krytí je lehké až střední, ale dá se pěkně vrstvit a díky tomu dosáhnout i vyššího stupně krytí
5) Vytváří opravdu ten nejlepší "dewy" look, jakýho jsem kdy na obličeji dosáhla...fakt zdravá, přirozeně zářivá pleť...
6)Absolutně netvoří masku, jaksi se "vsakuje" do obličeje (s tím je třeba trošku počítat a zvykout si při aplikaci), dělá takový ten efekt "já na sobě nemám makeup"
MINUSY
1)Nic pro bledulky. Já mám ten nejsvětlejší odstín a ten jak vidíte na fotce si naprosto nezadá s daleko tmavšími kolegy odvedle...pro představu já nosím u mac 25 v zimě a 35 v létě.
2) Pokud máte problémy s pletí jako já, mínusem může být docela malá krycí schopnost (a věřte mi, moje pleť umí bývat katastrofou nejen příležitostně) - sama si chci na tyto případy pořídit další, více krycí makeup.
3) neumím posoudit výdrž - tak dokonale splynul s pletí, nebo už je pryč?
Asi bych jej viděla nejlépe na nijak extrémní pleť, hodně mastná asi potřebuje silnější kalibr, ale za ty prachy to za zkoušku stojí ne?




2010-11-23

Winter time

Hi guys!
So long time no see right? Seriously i'm not having the greatest time and plus i'm extremely busy lately. All school papers are supposed to be done till the end of November. I also try to work as much as i can so that i could buy some Christmas gifts...anyway i'll try to do new posts more often...
They say it should be freezing soon and xmas is coming so I wanted to cheer myself up a little and create some winter mood. This, for me is vanilla, cinnamon, cocoa, oranges and lots of candles, i love them!....
So that's why I bought this room spray. I always wanted to try some Bath and Body works room spray but i was just afraid to buy them online without smelling it. So i definitely had to try Oriflame room spray when I saw it! and it smells divine....i am absolutely in love with this. It is Breakfast in Paris - it is supposed to smell like cocoa, caramel and licorice, and its awesome. Not too cheesy at all.
PS: maybe the shell decoration - not-so-winter-like, but this is my decoration all the time, I like them a lot.

Ahoj,
dlouho žádnej příspěvek, co? No vážně, neprožívám zrovna to nej období plný balonků a růžovejch slonů a taky mě strašně zaměstnává škola. Fuj, magisterský studium sucks, všechny seminárky odevzdat zrovínka do konce listopadu, grr..A pokud zrovna nedělám něco do školy, tak jsem v práci, abych měla za co koupit dárečky a vlastně kecám, i v práci se snažím naklafat něco do školy, pak do dopadá tak, že píšu jako dement a v jednom souvětí použiju tři stejný slovesa. No nic, fakt se teď budu snažit psát častěji a taky za chvilku má fakt přijít ta zima a mráz nebo co prej, Vánoce za bukem, tak jsem si zkusila vytvořit trošku té atmosféry. A to je pro mě kakao, vanilka, skořice, pomeranče...a taky mooc svíček, ty miluju.
Tak jak jsem se dověděla, že Oriflame dělá pokojový sprej, hned jsem ho musela jít vyzkoušet. Strašně dlouho už jsem nějaký chtěla, od Bath and body works, ale přeci jen jsem to nechtěla riskovat naslepo.
A tento - Breakfast in Paris -  voní náádherně - miluju ho. Má v něm být kakao, lékořice, karamel a tak, je přiměřeně sladká a lehce kořeněná, a hlavně jsem překvapená tím, jak není laciná.
PS: jo mušličky nejsou zrovna zimní dekorace, ovšem já je mám ráda celoročně!
Když už jsme u toho, přihodila jsem si i další věci na dotvoření atmosféry a to vanilkový zázračný kelímek - mňam, super, po tom karamelu co se chudák moc nepoved..
A báječný krém na ruce, není silně parfémovaný, jak jsem čekala, spíš voní jen tak příjemně a na rukách cítí člověk spíš ten jemnej závan pomerančů...a hlavně! jen za 29 Kč, tak to tam pak nechte ležet :)


2010-11-11

Barry M Dusky mauve

The first thing - yaaaaay! the REAL paradoxal dupe....wow!
Ok and now the rest - i think this is really close dupe as you can see comparison here...you see? No difference at all...
Not so "yaaaaay" thing - application was a pure horror for me. I really don't know why. I guess this is my first and last Barry M nailpolish (or not. In case they do another dead-on Chanel dupe :). Actually this is the second swatch I tried to do....ok still horrible...but I assumed it wouldn't get any better.....so here it is...


Takže úplně zaprvé: waaaau jupí jej, toto je vážně úplně přesnej dupe Paradoxalu...
Jo tak a teď ten zbytek - je to opravdu přesnej dupe, jelikož já originál nevlastním, můžete mrknout na srovnání třeba zde. Vidíte rozdíl? Správně. Já taky nee.
No a teď k těm méně jupííí faktům - aplikace byla pro mě totální horor, prostě se mi snad ještě se žádným lakem asi tak blbě nelakovalo, vlastně kdyby to nebyla tak krásná barva, už jsem ho nejspíše dávno vyhodila z okna. Takže to vidím tak na můj první a zároveň poslední BM (teda pokud nepřijdou s nějakým dalším úžasným chanel dupe). No a vlastně toto už je druhý pokus o nafocení laku - pořád hrůza, hnusný příšerný lakování. fotky....pardon...ale usoudila jsem, že lepší už to asi nebude (no a taky, jestli si tak škaredě-lakující lak vůbec zaslouží hezký swatch?)






2010-11-05

NOTD:OPI Lincoln park at midnight + CND crimson sparkle

So here I am. looking for a perfect berry polish - I want blackberry color super shiny and with microglitter that is like purple/pink/fuchsia...This is my last attepmt...ok definitely not exactly what I want but anyway - i like it!
I think I not need to tell you about the application etc - all I can say it's OPI :-)
But my perfect berry polish goes on.....does anyone know where can I get Rimmel black cherries?


Tak jo, vždycky si vymyslím něco, proč si kupovat další laky. Teď zrovna nutně potřebuju super lesklou tmavě ostružinovou barvu a protože jsem holka co žere reklamy, myslím si, že ostružina má mini třpytečky, nějaké do růžova, fialova a tak...takovou chcu. No a toto je aktuální pokus. Teda vyšlo to úplně jinak, než sem čekala, ale tak jako dobrý(myslim že i fakt dost dobrý!) až na to, že to není co sem hledala :)
O aplikaci? blablabla...myslím, že stačí říct, je to zkrátka Opík :)


Btw dám království a půl princezny tomu, kdo mi poradí, kde sehnat Rimmel black cherries :-)



Related Posts with Thumbnails