2010-12-14

Skincare favorites

Už dlouho se chystám napsat tento článek...tak už abych konečně začala....dnes budu psát o mých oblíbených pleťových produktech, na které nedám dopustit, opakovaně kupuji...
Prvně představím svoji pleť, což je taky kapitola sama pro sebe, řekla bych že normální (ani moc suchá, ale ani mastící se, smíšená se mi taky moc nehodí :), ale i přesto, že už je to nějakých těch pár pátečků, co můj věk končil na-náct, pořád se mi dělají pupínky, trpím na ucpané, rozšířené póry, hrbolky pod kůží....takže nic, co byste chtěli se mnou měnit, nicméně se přece nevzdám bez boje ne? Moje zbraně a věrní služebníci jsou:

Hi! Today I'm posting about my skincare routine and my HG skincare products. My skin is neither dry, nor oily or combination, but acne prone, i suffer from enlarged and clogged pores, pimples etc although my teenage years have passed :)

Čištění/cleansing
Lush fresh farmacy
Naprosto bezva čistič, spíše na mastnější, nečistou pleť, ale tohle je prostě moje no1 nafurt asi...A opravdu po delším používání vidím opravdové zlepšení na pleti!

My HG skin cleanser, i can really see the results on my skin!
Lush Angels on bare skin
Neméně skvělý, podle mě alternativa pro méně mastnou a citlivější pleť - pro mě ideálka na zimu. Oba čističe obsahují hodně jemný jakoby peeling tak pozor pro ty, kdo mají opravdu hooodně citlivou pleť.

My second favorite. i use it in winter, it's maybe better for more sensitive and less oily skin but both cleansers have like gentle everyday peeling in them so be careful if your skin is super sensitive :)

Bioderma sensibio H2O
úplně nejlepší a multifunkční odličovalo....jaktože ho ještě nemáte v koupelně? :) Toto je pro mě naprostá klasika a základ pleťového arzenálu....perfektní, odlíčí případně i oči, nedráždí (mám verzi pro citlivou pleť) - navíc na ni bývají různě na netu i v lékárnách super akce, takže to ve finále není nijak drahá záležitost...

This is my absolutely necessary skincare product. Even for sensitive skin types.

Masky, peelingy /Face masks, peelings
LUSH ocean salt
No tohle je dost diskutabilní...prý není na citlivou pleť a dráždí, mě ale vyhovuje strašně a v ničem mi nevadí...mám po ní xicht jako miminko, jen super hladká a čistá pleť - a ta vůně!. Jak je vidno, mě všechny produkty maximálně vyhovují, takže nemám pocit, že by bylo třeba psát recenze, jak jsou super - kdyby náhodou někdo neznal, všem doporučuji si na každý produkt nalézt recenzi na makeupalley.com - No a určitě není na škodu aspoň vyzkoušet...pro mimopražské, kdo nemají možnost vzít si vzoreček přímo v obchodě, napiště při objednávce z lush.co.uk do poznámky žádost o vzorečky, které chcete, rádi vám je pošlou...

I love it! really they say it irritates skin a lot but i don't feel any. I have only super clean and smooth skin...
This product is definitely worth trying!
LUSH Mask of magnaminty/Queen helene julep mint masque
Na tyto dva produkty napíšu dohromady, jsou pro mě navzájem hodně podobné. Na MM mám raději vůni, drobné peelingové částečky, mám po ní lepší pocit. QH je zase znatelně levnější (malé balení koupíte už kolem 60 kč), jen tak se vám nezkazí, má pohodlnější dávkování a aplikaci. No za mě - já asi více fandím MM, ale super jsou obě..

These products seem very similar to me. About MM i love the smell, gentle peeling parts, my skin feels better after applying it.On the other hand QH is super cheap, has longer expiration, packaging and application. Generally i love them both but i prefer MM.


Pleťové krémy/Moisturizers
Které umí jakž takž zkrotit moji pleť? Vanishing od Lush a Creme Purifiante od Payot. Asi je budu používat vždy na střídačku po baleních, ať si pleť moc nezvykne...případné recenze taky na MUA, berte to jako tip pokud máte problematickou pleť a vadí vám hnusný stahující film, který zanechávají všechny ty Biodermy, Vichy a krémy z lékárny na akné.....Ono vůbec by se na problematickou pleť takové věci neměly používat - to je u žen hodně častá chyba, co jsem dělala i já. Hlavně pořádná hydratace, a co nejméně agresivní látky, čili nejlíp bez parfémů, pro citlivou pleť...Toto přímo nejsou přípravky, o kterých mluvím, ale pro mě hezký nedráždivý kompromis a na obličeji mi dělají moc dobře...

I found my 2 HG moisturizers :) If you have acne prone skin, you should check it out :)






Na zimu je zase úplně super na pořádné promaštění a ochranu před mrazem Payot creme no2, což je krém na zarudlá místa - já ho začala používat normálně jako krém na celý obličej a osvědčilo se to. A velikosti se neděste (jen 15ml), je hodně hutný, používala jsem ho celou loňskou zimu a ještě tam trošku mám :)


Payot pate grise
Na závěr něco, bez čeho naprosto nemůžu existovat, moje droga - tohle(nedávnojsem staré balení někde ztratila, přeházela celý pokoj, nenašla a pak nervózně čekala, než mi dojde novej z jahody). Je to taková mastička přímo na pupínky, co vážně funguje! Ani nespočítám, co jsem za život vyzkoušela acne spot treatmentů - všechny fungujou na stejným principu, vysušit a vysušit - kdo vymyslel, že oloupanej, zarudlej strup je v něčem estetičtější než pupínek? Tohle naopak - je to mastička, taková hutná (jo a taky pěkně smradlavá a dost vtipná při partnerským soužití když se už chystáte do ulehnout s bílými smradlavými fleky po ksichtě a partner ještě ehm jít spát nechce :)
No to jen tak na okraj, zpět k tématu - nevysušuje. Opravdu důrazně urychluje hojení neduhů, velké jsou ráno menší a zahojenější, menší skoro neviditelné...Všem kdo trpí na pupínky jen doporučuju...
Jen jsem trošku nevychytala načasování článku, tady se dostávám k pointě, pač jsem to chtěla stihnout, dokud měli tuto věc v 50 % slevě (což bylo s mou slevou na jahodě za sranda cenu asi 200) - no teď už není. Ale na Payot celkově mají super akce dost často, takže nezoufejte a číhejte - jinak tento výrobek mi stojí za to dát za něj i plnou cenu beze slevy...













2010-12-05

Christmas giveaway!

Ahoj všichni!
Protože se blíží Vánoce, rozhodla jsem se jednak poděkovat vám všem, které (kteří?) moje projevy zvládáte číst a zároveň trošku tímto způsobem rozšířit informace o tom, jak pomoct zvířátkům - viz můj předchozí článek
Proto tahle malá předvánoční giveaway. A protože jsem spíš taková amatérka a žádná profi blogerka, nemám pochopitelně ani sponzory na nějaké super dary...
Proto jsem se rozhodla při této příležitosti věnovat tři opravdové skvosty z mé vlastní sbírky :-)

Takže co vítěz dostane?
OPI Mad as hatter
Claire's chunky purple
OPI Merry midnight
(laky jsou mnou párkrát použité v super stavu, ale vzhledem k tomu, že jsou buď drahé nebo těžko sehnatelné si myslím, že udělají snad radost :-)



Jaká jsou pravidla?
1) Musíte být veřejným followerem mého blogu. V komentáři zanechte, prosím, přezdívku, pod kterou na google friend connect vystupujete a emailový kontakt na vás.

2)
Pro ty, co mají svůj blog: 
Napište na svůj blog příspěvek o této charitativní akci na pomoc zvířátkům, případně jen postněte odkaz na můj příspěvek, jestli se vám nechce psát znova. Vítané budou i další vaše tipy jak se zúčastnit podobných akcí třeba ve vašem kraji. O mně a mém blogu se zmiňovat vůbec nemusíte, nejde mi tak o propagaci mýho blogu, ale spíš rozšířit info o možnostech jak pomoct chlupáčům...V komentářích zanechte odkaz na váš vlastní příspěvek.
Pro ty, co blog nemají: 
Nemohu bohužel vysledovat to, jakým způsobem budete o této akci informovat, budu jen předpokládat, že to  třeba hodíte na Facebook, Twitter nebo podobně, pač je to pro dobrou věc. Jinak já jsem na Twitteru jako Dashulka87, můžete mě sledovat, jestli chcete :)
Body 1 + 2 = jeden vstup.

Další nepovinné navíc
1)Přidejte si mě na svůj blogroll (+1 vstup navíc)
2)Přidejte si obrázek s odkazem na tuto giveaway na svůj postranní panel (+1 vstup navíc)

Informace o všech vstupech hoďte, prosím, do jednoho komentáře. Předem děkuji všem, kdo se zúčastní :-)

Soutěž se uzavírá dne 16.12. 2010, 23:59. Vítěze vyberu pravděpodobně přes random.org a oznámím v průběhu následujících dní, možná třeba rovnou na Ježíška....

International followers are welcome!

Rules:
1)You must be a public follower of my blog (1 entry)
Extra:
2)Blog or tweet about my giveaway, or add my giveaway info to your blog sidebar - you can use my giveaway picture on my sidebar (+1entry)
3)Add me on your blogroll (+ 1 entry)

Giveaway is closed December 16th 23:59 (GMT+1), winner will be chosen via random.org
All prizes are from my own collection purchased by me and they're slightly used -you'll get OPI mad as hatter and Merry midnight and Claire's Chunky purple
Please leave me only one comment with the number of your entries, your Gfc nickname and contact email :-)



Vánoce se blíží...

...a vy určitě přemýšlíte, co svým blízkým koupit, tak mám pro všechny z Brna a okolí jeden tip na drobné dárečky pro kamarády i rodinu.
Ve dnech 14-16.12 se koná charitativní bazar drobnůstek, jejichž koupí pomůžete opuštěným pejskům a kočičkám. Já se tam tedy určitě chystám, navíc tam s sebou můžete přinést kvalitní granule a krmení pro psy a kočky. A vy ostatní, kdo jste odjinud, zkuste se porozhlédnout, jaké podobné akce se konají ve vašem bydlišti...Povězte o tom i svým známým, dáte jim tip na dárek a ještě pomůžete dobré věci:-)

Více informací na této adrese organizace Brněnský Max (foto vypůjčeno ze stránek Brněnského Maxe)


Já bych si moc přála, aby se všechna zvířátka na světě měla tak jako to naše, které u nás coby koťátko našlo domov :-)






2010-12-03

RBL Under the stars

Okay guys after a little disappointment with NV application, I really felt need to paint my nails with something that applies heaven-like easily. So I chose to try my new (and first ever, yay!) Rescue beauty lounge nail polish.
Yes, if I could choose only one not HTF but ITF (=impossible to find:-),
 I'd pick guess what? - of course, Essie SSN. I'm a huge fan of night sky nail polishes....I don't own many but a little comparison is coming soon :)
What about UtS? Not much...Application was soooo easy. It is almost a one-coater...and little goes a long way - it applies evenly! I love it. You know, generally I enjoy doing my mani, but applying this one really calmed me down...THIS is the nail polish that is worth its price.
I think pictures are more than words so enjoy :)

Ahoj,
tak po velmi bolestivé aplikaci NV jsem potřebovala nějak odreagovat. Ruka mi tak nějak sama, asi intuitivně, šáhla po mým novým (a úplně prvním v životě, jupí, hádejte, kdo využil infarktovou 50% off ?) RBL.Jo, to už asi o mě víte, že kdybych si mohla vybrat jen jeden z nesehnatelných laků, byl by to právě Essie SSN - jsem milovník nočních obloh, no spíše třpytivých tmavomodrých laků všeobecně. Nemám jich moc, ale přesto co nejdříve nafotím srovnání :-)
A co vlastně teda řeknu k UtS? Asi nic moc. Lakování je takovej lexaurineček na moji pošramocenou lakovací dušičku (teda mezi náma, nejen té lakovací by se teď něco takovýho šiklo..) Krycí takřka v jedné vrstvě a přijde mi zvláštní tím, že dělá takové jakoby hodně teňoučké vrstvy, stačí malinko laku na štětečku, a přesto se nanáší naprosto rovnoměrně. Jako lakování nehtů je pro mě vždy takovej ostrůvek relaxace a uklidňovadlo, ale po lakování tohohle jsem byla skutečně krotká jako beránek...krása prostě..TENTO za těch 18 dolíků vážně stojí (tedy aspoň mezi námi maniaky, dokázala bych vám vyjmenovat minimálně 20 lidí, kteří by si řekli, že jsem totálně pobouchaná :) Pro srovnání Chanel stojí v US asi 24. Síla, co?
No nic, dost keciček o ničem, koukejte na obrázky :)







Related Posts with Thumbnails