2011-02-28

NOTD: Essie Chinchilly + CND

Hi!
So today just a quick pic of my favourite combination I made with Essie chinchilly, CND crimson sparkle + Essence little bow sticker. This mani is not perfect, there's a little chipping as I forgot to taky a picture of it earlier. But still, I think this is such a pretty combination. 

Ahoj, dneska jen rychlý obrázek manikúry, co jsem vymyslela. Podklad je Essie Chinchilly, na tom efektový CND - Crimson sparkle a malá mašlička je ze sady nálepek Essence. Je to focené asi po dvoudenním nošení, tak už to není dokonalé, ale i tak se mi tato kombinace strašně moc líbí!

Denní světlo:

Na sluníčku: 



2011-02-24

Velká vlasová loupež :))

Ahoj, dnes se s váma podělím o svoje oblíbené vychytávky na vlasy. Nenajdete tu nic drahého, jak už jsem někde psala, matika není moje kámoška, ale s mojí spotřebou vlasových přípravků vzhledem k délce a frekvenci mytí bych brzo přišla na buben....a víte co? Já stejně ty levné věci mám ráda a mám pocit, že fungují. Nemám bůhvijaké zkušenosti s "profi" přípravkama, mám vyzkoušené jen cosi od Kérastase a Loreal profi řada, ale nic mě tedy zvláště neokouzlilo....Pečovat o vlasy mě moc baví a hlavně vidím výsledky oproti dřívějšku, několik let zpět, kdy jsem nic zvláštního nepoužívala....
Tohle je takový výčet výrobků, co buď používám dýl nebo se mi dostaly do ruky a mám potřebu je nějak okomentovat :)
tak jdeme na to:

1)Gestil wonder aka býčí koule
Asi nemusím moc dodávat, tento výrobek je hodně známej, já mám už ani nevím kolikáté balení, tohle je  prostě bezkonkurenční stará dobrá klasika. Po ničem jiném nemám vlasy tak heboučký a upravený....na jemný vlasy se skvěle hodí. Ale nepoužívám ji pořád, aby si vlasy "nezvykly", střídám s jinejma, viz:...


2)Kallos latte
Můj náhradník č.1. Zaprvé teda krásně voní, pač cokoli, kde je kokos, to já miluju žejo.I když toto spíš voní než jak kokos jako vanilkový mlíčko s troškou kokosu...Jedna z masek na netu chválených, zas nějaké zázraky podle mě nedělá, ale za tu cenu...trošku mi nevyhovuje jakoby hodně tekutá konzistence, kdy se to blbě nanáší a zůstává na vlasech.

3)Mil mil karité
Náhradník č.2 a s tím jsem teda o hodně spokojenější. Konzistence jak má být, taková hezky máslová, příjemně se nanáší na vlasy a drží (všechny masky se musejí nechat pár minutek působit, žejo :) Opět nádherně voní, mám pocit, jako bych si dávala na hlavu nějaké těsto na máslové sušenky a mám fakt chuť jednou to ochutna :-) Podle mě za málo peněz mega muziky...když to srovnám s výrobkama klasika z drogerie jako Elseve a podobně, vyjdou 100% dráž a ještě nic moc....Rozhodně také koupím vícekrát.


4)Orofluido
Další božská vůně. Mírně orientální, cítím v ní nějaké oříšky a sušenky :) hele to je tím, že mám asi už hlad a nechce se mi vylízat z betle na snídani, tak mi tu vše jen připomíná nějaký papání :). Jde o tzv. tekuté zlato, olejíček na konečky. Hezky je zacelí, srovná, udrží lesklé a ihned se vsakuje. Obsahuje teda samozřejmě silikony, ale já si ten efekt zkrátka neodpustím, navíc je to jen do konečků, že?

5)Tekuté krystaly - Edelstein
Podobný přípravek jako Orofluido. Taky "olejové" sérum na konečky vlasů, které se ihned vsakuje a nemastí vlasy. Tyto přípravky bývají hodně srovnávány, někdo tvrdí, že je určitě lepší to, ten zas že ono....mě přijdou účinky podobné, s oběma jsem velmi spokojená, ale pokračovat budu nejspíš v krystalech a to z důvodu, že jsou levnější :)



6)Panthenol+ - Bione
Nedávno objevená senzační věc. Taková vodička ve spreji (extra praktické balení, oceňuji.). Výrobce avizuje, že je to na regeneraci, lepší rozčesání (obsahuje silikon) a působí jako volumizér. No a fakt jsem s účinky spokojená, mám úžasně lesklé (stejně jako po mém Matrix lesku na vlasy), hebké a nadýchané vlasy. Původně jsem šla do drogerky pro DUO tekuté vlasy, které jsem tam ale nenašla, tak jsem odešla s tímto asi za 80 Kč (od stejného výrobce) a Mil mil maskou za 100,- - nádhera! Tekuté vlasy nadále chci ulovit a vyzkoušet. Ty jsou zase pro změnu bez silikonů


7) Oblíbené šampony
Jak vidíte, hodně si ujíždím na vlasových maskách, různých sérech a olejíčkách. Šampony teda používám obyčejné, bez silikonů. Oblíbila jsem si šampony Balea. Konkrétně čistící a potom z řady Professional pro brunetky - nikdy mi tak dlouho nevydržely po ničem vonět vlasy jako po tomto šamponu. Vůně opět spíše sladší. Ten čistící mi zase přijde fajn. že mám po něm pocit opravdu hezky umytých vlasů...

No a náhodou jsem dostala sadu Nivea straight and easy, nadšeně vypoužívala a možná si na občasné používání koupím znova - jo mám hezky rovné vlasy o přírody, ale po tomto šamponu je mám jako z reklamy, fakt hustý :) Měla jsem ještě Gliss kur asia straight, ale ten na mě nijak dojem neudělal...


Tipy na nákup:
-Mil mil a panthenol jsem koupila v Brně v Jasmíně na hlavasu
-Snad všechny výrobky, o kterých píšu, koupíte zde. S paní mám jen ty nejlepší zkušenosti. Má skvělé ceny, je rychlá a milá. Naprosto doporučuji!
-Pro kadeřnické potřeby a hlavně taky moje oblíbené výrobky Queen Helene doporučuji prodejnu Roso cosmetics -kousek od zastávky Klusáčkova.



No a na závěr mě toho na vás hodně zajímá, pač na vlasech si fakt trošku ujíždím...
-Máte nějaký dražší přípravek, který opravdu stojí za svou cenu, levnější výrobky se mu nevyrovnají?
-Ráda budu za jakýkoli názor k přípravkům, o kterých píšu já a taky nějaké tipy na vaše vychytávky :)


2011-02-18

NYC v Česku!!

Určitě už spousta z vás registrovala výskyt u nás nové kosmetiky NYC v českých drogeriích. Kdybyste náhodou nevěděl někdo, tak je to levná drogerková značka, cenově na úrovni Essence - jednotlivé výrobky, včetně pudrů a makeupů nepřesahují 100 Kč.

Konkrétně vím, že NYC se prodává v síti Rossmann. Já konkrétně navštívila prodejnu v Brně na Masaryčce.
Měli tam:
Laky na nehty, dva druhy, jeden za 30 a druhý tuším za 50 Kč. Musím říct, že na to, jak jsou většinou škály výběru barev v drogerce chabé, tady měli docela i zajímavé barvičky, dá se vybrat. Ale já mám teď v lacích stop stav a povolení jen kupovat si ty, které kdybych neměla, tak by mi to mohlo způsobit vážnou psychickou újmu :D
Řasenky - docela široký výběr a hodně druhů, za ty ceny by je stálo aspoň zkusit, ALE - obaly nejsou zatavené, a protože u spousty výrobků chybí testery, každý je očumuje způsobem, že řasenky otvírá...takže řasenku, co je beztak z půlky vyschlá, no nevim..ani to kilečko by se mě za ni dávat nechtělo :-)
Lesky - jeden druh v tubičce viz níže za 40 kč, potom v klasickém balení za 60 - ten vypadá taky moc dobře, asi později vyzkouším.
Rtěnky, Lipstainy - rtěnky mě moc nezaujaly, nějak nemám důvěru co se rtěnek týče v levné značky, zatímco lesk snesu skoro jakýkoli, rtěnka u mě musí splňovat hodně kritérií, aby obstála :) Ale líbí se mi, že jsou produkty na pusu sealed, takže do nich určitě před vámi nikdo svou nenechavou prackou nematlal :)
Mozaikové pudry vypadají dost slibně, taky tvářenky, pudry, makeupy...no nevím, třeba nejsou shit a stojí za to. Od tý doby, co miluju Essence stay all day, už si myslím, že i makeup za kilo může být fajn.
Velká nepříjemnost je i absence testerů, ale bůhví, či to není strategie...Ono si člověk totiž řekne, že tak levná věc se dá risknout i bez testru. Snad je časem dodají...
Stíny - single, duo, paletky...paletky vypadaj dost dobře, za tu cenu bych je doporučovala vyzkoušet...jen mě se nějak nehodila do krámu žádná z barevných kombinací, nic, co bych neměla...ale pro někoho, kdo nemá moc stínů, je to super, najednou máte soupravu na kompletní líčení! No a pak tam ještě maj tužky na oči a podobný nesmysly, ale na to já moc nejsem, takže toto je asi tak vše ze sortimentu, co mi nějak utkvělo v paměti...

A teď k pár kouskům, co jsem si na zkoušku koupila:

Kiss gloss 531 city sorbet - v tubičce, cena 40 kč, řekla bych, že poměr cena/výkon docela fajn. Hodně třpytivý a líbí se mi, že třpytky nejsou takový škrabavý, jak to u levných lesků často bývá a na puse je příjemný. Vůně mě příliš nezaujala, takový citronový sorbet asi (dle názvu?) ale já v něm cítím spíš WC osvěžovač - no fuj trošku nechutný přirovnání u lesku na rty...každopádně vůně nenadchne/neurazí a mojim kámoškám třeba zas voní :-)
Lip Stain 490 Persistent pink - čili dlouhotrvající fix na rty, co má vydržet až 16 hodin. No to asi trošku přeháňka, nicméně určitě docela vydrží, o tom žádná. Každopádně docela fail, sladce růžový světlounký obal klame tělem a i na ruce, jak jsem si zkoušela v obchodě, vypadá nevinně.  Ovšem na mě je to tmavá, docela křiklavá růžová, až sem se lekla...ne že by mi až tak neslušela, ale určitě ji budu nosit jen občas. Já přece jen docela výrazně maluju oči a proto jsem na pusu spíš na ty nenápadky. Můj duckface myslím hovoří za vše :-)
PS: cena 60 Kč.


City mono eyeshadow 906 Luxury reborn Ve světle obchodových zářivek vypadala jako krásná taupe, až jsem nadšením poskočila....po zkoumání na denním světle je to sice ne taupe, ale spíš zlatohnědá, ale i tak nejsem zklamaná. Příjemně mne překvapila konzistence, pigmentace i výdrž. Na to, že jsou to stíny za 50 Kč (a paletky mají nějak kolem 90,-), tak super - narozdíl od paletky essence, kterou jsem kdysi zkoušela, je pigmentace opravdu dobrá. Jo a k té výdrži - beru to tak, že mi nevydrží ani víc či míň než stíny, které běžně používám (tedy z 90% MAC, občas Dior a Nars). Mě ale asi drží dobře všecko, ani bázi nepoužívám, jsem na to líná, když na mě vše tak drží. Občas když se mi povede po vydařeném pátečku usnout namalovaná, druhý den by mi teoreticky stačilo jen trošku otřít rozmazaný kousek řasenky a jsem stále jako čerstvě namalovaná pomalu :-)
Na fotce ukázka naprosto jednoduché a nenápadné rychlovky, ve vnitřním koutku mám právě NYC, dále jsem použila Mac All that glitters, concrete a bisque.


Tak co říkáte? Zkusili jste něco? Nebo zkusíte?
Pro mě osobně má tato levná kosmetika kouzlo v tom, že si ji můžu dovolit v podstatě vždy, když potřebuju nějak utěšit (ála 'ta pani v šalině se na mě škaredě podivala' nebo 'nechce se mi do práce, tak si musím trošku spravit náladu') To byste koukali, jak já si umím svoje nákupy  všelijak ospravedlnit. Jednou možná vydám nějakou knihu ve stylu 85 důvodů, proč si dnes potřebuju koupit stopadesátýšestý růžový lesk na rty :-)



2011-02-14

Chanel Orange fizz

Hi!
This is probably the first Chanel ever that didn't  drive me crazy while applying :) But anyway, its formula is still rather rubbery and sticky. It has really smooth and shiny finish but it does not last long. It peels off in quite big pieces - reminds me of glittery nailpolishes.
I love the color, pretty unique to me. It's really very special shade of orange with a little bit of maybe pink? it may seem total orange but it is not, that's why I made the last picture with orange background so that you can see the difference. My camera is not that good, but trust me...very special, unique and nice color. :)

Ahoj,
toto je pravděpodobně asi první Chanel, po jehož aplikaci jsem nelovila nervy kdesi po kýblech. Pracuje se s ním docela fajn, ačkoli je konzistence pořád taková rozvláčná a lepidloidní...možná zkusím thinner? Výsledek je krásně plastický, hladký a lesklý, nicméně to jde hoodně rychle dolů a to tak, že se opravdu odlupují celé velké kusy, podobně jako u glitterů.
Opět ho mám ráda čistě jen kvůli barvě. Opravdu zvláštní, ani nevím, jak to popsat, trošku do lososova? Na fotkách vypadá dost oranžově a to každopádně jen oranžovka není, proto jsem ho vyfotila i ve srovnání s oranž pozadím, abyste viděli...ale stejně, tento se musí naživo vidět. Hodně se mění i pod různými světly, někdy vypadá až neonově :)
PS: dobrý dupe je prý Jessica Juicy melon, viz zde. Jinak doporučuji pročíst i samotnou recenzi na lak, zajímavé, jak se to liší :) Já jsem asi vážně proti těm Chanelům zaujatá nebo co :-)




2011-02-08

Still in love with crackle effects

Hi!
Here's just a quick post of two my crackle effect mani. It's very simple and I still like it. You've already seen this effect in one of my previous posts here
I have the Barry M one and I guess it's basically the same as OPI from Katy Perry collection. At least there are the same rules - you must let the polish dry (at least a little) before you apply black top coat. As it dries matte, you need to use topcoat.

Ahoj, tak dnes rychlej post na důkaz toho, kterak mě stále neomrzel praskací lak. Už jsem vám ho ukazovala v postu tady na růžovým podkladu, dneska je tedy na řadě modrá a taupe (mmch moc hezká kombinace z hlavy mé sestry na důkaz toho, že i blondýny maj občas dobrej nápad. Jo prosím to jsou moje blbý vtípky, blondýnky neberte si to osobně, já mezi vás taky skoro patřím, jen se maskuju :-)
Myslím, že je to to samé jako ten, co má v kolekci Katy Perry OPI - aspoň pravidla. Nechat lak aspoň částečně zaschnout a protože černý schne do matna, je nutno použít topcoat.
Minule se mě myslím, někdo ptal, tak rovnou píšu tip, kde pořídit (koukám, že momentálně není skladem, ale určo brzo bude :-) - jinak samozřejmě u OPI je to íbej a spol. :)



1)OPI You don't know Jacques
2)BB couture Sea of Cortez 



2011-02-07

OPI Isn't that precious?

Wow! Does anyone know why I did not love and worship this shade at first? Well I don't. But anyway it's perfect. It's a milky pink jelly, neither too sheer nor too opaque. And it seems to me it was slightly violet undertones under certain light. But it's awesome. Maybe I'll buy a backup bottle - I bought it just because "every girl needs a french mani shade, right?" and for some reason I did not like it...maybe it was too sticky? I recently added a few drops of thinner anyway. And now, when I finally decided to be a good girl and paint my nails sweet on my last exam, I found out that the bottle is almost empty (as my mum loves french mani shades :)

Ahoj,
nevíte někdo, proč že sem tento lak už od začátku nemilovala a neuctívala? No já to teda rozhodně nevim a dost mi to drásá nervy.....where the fu*k is its baggage? (Kdo se nedívá furt dokola na HIMYM jak já, tak baggage je něco jako takový to lakový "ale"(kdežto v seriálu jde samože o "ale" ohledně traumat a zátěží z minulých vztahů) - je moc hezkej...ale moc růžovej....ale blbě se nanáší....ale dělá mi z ruky pařáty jak z rakve...atd....No tady u toho si na ale nemůžu vzpomenout, lakovala jsem ho kdysi dávno, možná blbej den? Vlastně jsem si ho koupila jen proto, abych nebyla pozadu, jakože každej přece musí mít nějakej světle růžovej na francii né? Co bych to byla pak za nehtovou blogerku? :) U nás doma se ale chytnul, takže se mi zalíbil asi pozdě, v době, kdy je ho přes půlku pryč. 

Takže jsem jen nakapala trošku thinneru a jelo se. Já ho miluju! Taková správná francouzskomanikurní bárbí růžová. Lehce mléčně růžové želíčko, co jde i lehoulince do lila, já ji tam vidím. A konečně snad chápu ten význam slova jelly...jak se tak leskne....a je takovej plastickej, krásně se rozlíval tak akorát při lakování...zkrátka  mám chuť ho sežrat jako Haribo medvídka :)

A taky se mi líbí tak akorát krycí schopnost - není příliš sheer, že se uvrstvíte k smrti, ale zároveň ne krycí krémovka...prostě akorát želíčko....na fotce mám tuším 3 vrstvy :) Co na něj říkáte? Máte taky svou oblíbenou "francouzskou" růžovku?


2011-02-06

Galaxy nails

Hi!
Galaxy motives are hot trend these days. So I decided to do kinda galaxy inspired mani, and I love it! Sorry for some imperfections, I took a picture of this after some time I was wearing it so it is not perfect....
I used Orly Goth as a base and a glittery Selene topcoat with those cute stars and some glitter in it. I love the effect of starry sky which creates microglitter in Orly goth and random bigger glitter in topcoat :)

Ahoj...všude na nás útočí poslední dobou galaktický motivy - trička, šutry, prstýnky...tak jsem měla náladu udělat si takové nočním nebem inspirované nehty. Omlouvám se za nedokonalosti, není to foceno těsně po aplikaci. Jako podklad jsem použila Orly Goth a na to hvězdičkový topcoat od Selene (pokud by někoho zajímalo, tak to jsou takové ty mini laky asi za 20-30 Kč, v Brně je koupíte např. v obchůdku Nicole v Avionu, kde mají GR laky. Mají i jiné efekty, třeba srdíčka a tak, mě se to moc líbí). Nejvíc se mi líbí ten efekt hvězdnaté oblohy spojením minitřpyteček v Goth a větších semtam náhodných třpytek v topcoatu :)
Co říkáte?



PS: nevíte někdo, co se stalo s Terunou a Yay world? Jsem zjistila, že tyto dva moje oblíbené blogy jsou zavřené, doufám že ne kvůli útokům kreténskejch anonymů.....

2011-02-03

Jsem zpět...a rovnou 7x :)

...Takže asi všichni už tušíte, co bude následovat, ale přišlo mi to takové pěkné navázání po dlouhé době, než zas začnu s nehtama atd :)

*Takže 7 věcí, které o mě (aspoň většina z vás) ještě neví*

1)Jsem dost nudnej člověk, takže mi trvalo vymyslet těch 7 věcí (no dobře, teď už 6)
2) Nesnáším šahat na molitan. Taková moje úchylka, ještě jsem to od nikoho neslyšela. Grrr úplně se mi ježí chlupy, když si vybavím ten pocit...mokrý mi tolik nevadí - proto houbičku na nádobí vždy opatrně štítivě šoupnu do dřezu a nejdříve namočím :)
3)Jako malá jsem se děsně bála takových těch aut - tatry myslím, jak s něma jezdí vojáci, míchačka nebo hovnocuc. Přišla mi hrozně živá, jakože mají oči, čumí na mě a chcou mě sežrat nebo co.Grrr, creepy (trošku respekt z nich mám dodnes.)
4)Mám pozoruhodný talent na vymýšlení všelijakých přezdívek a novotvarů...často plácnu nějakej nesmysl a on se chytne...
5)I když už mě věk dávno neomlouvá, jsem vlastně dost infantilní a rozněžní mě růžová, třpytky, kamínky, pejsci, kočičky, a nejvíc můj oblíbený Oslík.
a)v takových roztomilých sešitečkách přechovávám ekonometrii, mikroekonomii a podobné sračky:)
b)ostružinčin kabátek č.1
c)moje typická snídaně. A typická moje věta "Kde je dopr..můj oslí hrnek/oslí miska???"
d)kosmetický koutek. Račte si povšimnout pejskové taštičky s třpytivým medvědím přívěškem a dále stojánku Hello Kitty :)
e)ostružinčin kabátek č.2
6)Jsem umíněnec a nějaké příkazy a zákazy jen slyším, už hledám kličku jak je obejít. Rodiče mi nikdy nechtěli dovolit žádné zvíře. Tak jsem se asi ve 12 letech nasrala a začala potají šetřit z peněz od babiček za výza a z kapesnýho. Jednoho krásnýho dne roztomilá dceruška přitáhla domů králíka+obří klec+veškeré další
příslušenství...První věta "potáhneš z baráku aji s tym králíkem.." no nakonec se u nás Laruška dožila krásných skoro 8 let...
7)Ještě jsem nikdy neletěla letadlem.

Tento řetěz předávám dál každému, kdo bude chtít o sobě těchto 7 věcí napsat, má ode mě svaté svolení :D :D
Related Posts with Thumbnails