2011-03-31

OPI Too hot pink to hold'em

Tak tuto barvičku jsem si koupila čistě kvůli pokrovýmu názvu :) Hrozně se mě totiž líbil  a kdo by nechtěl mít tak skvěle nazvanej lak ještě když je růžovej a jmenuje se po mojí oblíbené hře?? A shodou náhod taky moje konečně nalezená tmavorůžová dočervena (na některém světle, třeba na umělým v pokoji, vypadá na první pohled červeně), kterou hledám už od loňskýho léta, od doby, co jsem barvu viděla na kámošce, ale u ní šlo o barevnej gel...
Jinak ten sorbet finish se mi moc líbí, je to lesklé, šťavnaté, ovocné a kryje to k mé spokojenosti, zde jsou 3 vrstvy...
Tahle barva je prostě trefa! Už jste si někdy koupili lak hlavně kvůli názvu?

Hi! I have to admit, I picked this color mainly because I love the shade name, poker is my totally favourite game :) I love it, it is my perfect reddish pink (it seems almost red under certain light) which was a color that I've been looking for since last summer.
And the sorbet finish? I like it. It is fresh, shiny, fruit-like. Enough opaque for me, I don't mind when there is a little VNL. Just to summarize my impressions, this color totally wins the pot :))


2011-03-27

LipFusion InFATuation lip gloss review & swatches

Ahoj!
Tak dneska tu mám menší recenzi na zvětšující lesky LipFusion. Vždycky jsem je chtěla zkusit, akorát mě v tom bránila poněkud vyšší cena, neměla jsem je vyzkoušené a za tu cenu už raději sáhnu např. po osvědčeném Chanelu, kde vím, že za tu ošklivou cenu dostanu aspoň super lesk. No ale pak se tyto lesky objeví na jahodě v top 20 specials s 50% off, tudíž mě jeden vyšel s mojí věrnostní slevou asi na 200,- a to už stojí za ten experiment přeci....

Prvně krátce, co už mám vyzkoušené:



Dior addict Lip Maximizer - velice příjemný na rtech, efekt při zvětšení je spíš takovej mentolovej a chladící, super v létě, nicméně jsem si nijak zvlášť nevšimla, že by fungoval.
Estee Lauder High gloss plump - něco podobnýho, EL lesky jsou prostě super příjemné pro mě, ovšem efekt zvětšení taky nevidím...
Too Faced lip injection - Jedinej důkaz toho, že aspoň nějaký zvětšovací potvory fungují. Ovšem za cenu toho, že opravdu nedoporučuju citlivějším jedincům - třeba sestra z toho měla brutálně podrážděnou a rudou pusu a kůži kolem. Já mám kůži hroší, takže mi to nic takovýho nedělá, jen to prostě štípe docela intenzivně, ale zato viditelně zvětšuje. Momentálně ho nemám a starou fotku nemůžu najít, tak mi budete muset věřit, fakt tam ten efekt zvětšení byl :)

A teď už k samotným výrobkům. Výrobce se ohání revoluční Amplifat technologií, tento lesk slibuje pořádné nafouknutí, výdrž, příjemnost a super barvy....tak a teď jak je to ve skutečnosti?


Pořídila jsem si hned dva odstíny:
Sugar rush: je sheer mléčná růžovo broskvová, moc hezká barva.
Big & bare: tady už je to horší, tu se výrobce s názvem poněkud sekl, pod "bare" si představuju neutrální světlý tělový odstín a ne tmavě hnědou! Problém je se swatches, moc jich nenajdete a ten pidi puntík na jahodě taky zkresluje a často je barva tmavší než v reálu, proto mě nenapadlo, že to bude tmavohnědá. Trošku fail, ale vypadá dobře s baby pink rtěnkou pod tím.
Takže koukněte na obrázky:


Plusy:
- Ve slevě velice příjemná cena, balení je i poměrně velké, za pár kaček hodně produktu
- Perfektní štětečkový aplikátor
- Příjemná nepříliš lepivá konzistence, akorát nevim, co sakra dělaj v Sugar rush ty malý částečky? Ty tam nemaj co dělat :)
- Efekt při zvětšování je příjemný, lehce chladivý
- Moc hezky voní, něco jako grapefruit, ale vůně je příjemná, nepříliš silná, nevtíravá

Minusy:
- Nevidím moc efekt zvětšení, posuďte sami, fotky s leskem jsou focené cca min. 15 minut po aplikaci, aby  efekt měl čas se ukázat. Ovšem zase na MUA některé holky píšou, že tento lesk je prý pro "trvalejší" efekt, že se výsledky projeví třeba až po pár týdnech užívání, že si ho dávaj třeba i přes noc.
- Má tendenci se lehce rozpíjet, viz fotky
- Ty pitomý divný částečky v sugar rush (že by součást unikátní zvětšující technologie?) Vyloučila jsem možnost, že by ten můj byl třeba zkaženej, neb jsem tyto podivné tečky identifikovala i na swatches na Temptalii.

Celkové zhodnocení: za tu cenu to na zkoušku asi stojí. Pokud byste měli zájem o nákup, je možno zde.
Sama přemýšlím, jestli nevyzkoušet i jeden z těch růžových, co říkáte? Za tu cenu....
Jaké máte zkušenosti se zvětšujícími produkty na rty?

Overall thoughts:
I picked these two at Strawberrynet just because they're now offering 50% off (60% off with my loyalty discount).
Sugar rush is a sheer, milky peachy pink, really pretty shade.
Big & Bare kinda dissappointed me, I don't think that "bare" means dark brown! It's a bit too dark for me but anyway layered over baby pink lipstick it looks nice.
Pros:
- Discount price is great and you get a lot of product (0.19 oz)
- I love the brush applicator
- Very nice creamy and non - sticky formula. Lasts quite a long time when applied.
- Yummy, not too strong grapefruit smell
- The plumping effect is not painful, it's very gentle and cooling
Cons:
- I didn't see any difference as you can check in the pictures - they're taken approx. 15 minutes after application. But anyway I read on MUA that the effect is not instant and is visible after a few weeks of frequent using. So I'm curious what's gonna happen then.
-It tends to settle into lip lines
-In sugar rush there are weird big pieces that I don't like on my lips. What are they doing there?? Maybe a part of this unique Amplifat formula??

Summary: For that discounted price it's definitely worth trying. Even if it maybe does not work, I love it as a lipgloss and I'm planning to buy one more shade, it's a great deal :)
What do you think?






2011-03-26

Jarní plná miska

Ahoj, psala jsem tu už i o vánoční akci, kterou jsem navštívila, teď je to samé v jarním kabátku. Jde o charitativní bazárek, kde můžete koupit různé vintage poklady a výtěžek jde na podporu útulků pro psy a kočky.
Akce se koná od 4. do 6. dubna, více info na www.akceplnamiska.cz



No a kdo jste prošvihli tu vánoční, mám tu pro vás takovou miniochutnávku z toho, o co jste přišli :) Nakoupila jsem tam tedy převážně velice milé vánoční dárky, takže pro sebe skoro nic, jen drobnosti jako např. lístečkový náhrdelník (20 kč), nádhrdelník s ptáčky (50kč) a měli tam spoustu dalšího, tak neváhejte a určitě navštivte!



A na závěr ještě prudce HQ fota ptáčka v akci spolu s mojí nyní velmi oblíbenou vintage pudrově růžovou vestičku, jejíž vlastnoruční autorkou je moje mamka - ještě před chvílí jsem se jí smála a teď ji velice ráda nosim :). Jooo fotit sama se fakt umim :-)




2011-03-21

Red & Pink glitters - comparison

Tak dneska vám konečně ukážu dlouho chystané srovnání červených třpytivých laků a taky se mi tu sešlo pár růžovek, co mi přijdou podobné, tak jsem to nafotila :)


Zleva - Maybelline Red comet, OPI ali's big break, OPI Smitten with mittens, Color club ruby slippers.
Kdybych si mohla vybrat nej jeden, byl by to asi ABB, a v závěsu za ním SwM - ale kometku mám taky ráda, že zase míň tmavá a do vínova než SwM. A bez Ruby slippers bych se i obešla, moc ho nelakuju, pač je vyloženě glitrovej a hrubej.

Left to right -  Maybelline Red comet, OPI ali's big break, OPI Smitten with mittens, Color club ruby slippers. If I could pick only one, it would be Ali's big break or SwM - but I also love Red comet because it is more bright and less burgundy toned than SwM. I don't particularly like the Color club one just because it has too rough glitter in it.


A tady jsou růžovky:

Takže zleva: OPI Let me entertain you, One that got away a China glaze Ahoy. Jak vidíte, jsou to barvy podobné, ale žádný dupes. LMEY je nejvíce do fuchsiova, nejtmavší je OTGA, který je spíš do fialova, Ahoy má zase v sobě nejvíce růžové a je to jelly, kdežto zbylé dva ne. Pro mě osobně tady asi zůstává favoritem Ahoy!

From left to right:OPI Let me entertain you, One that got away a China glaze Ahoy. As you can see, there are no dupes. LMEY is the most fuchsia toned, OTGA is the darkest with rather purple undertones. Ahoy has the most pink it, really pretty berry pink shade. Ahoy has jelly finish, the rest is rather foil finish. - maybe that's why i like Ahoy the most. 




2011-03-20

China glaze Ahoy!

Z Anchors away se mi líbilo více laků, nakonec jsem si pořídila jen Ahoy a Sea spray a z obou jsem nadšená!
Opravdu nádherná barvička! Konzistence je tekutější, než je mi tak nějak zvykem, ale spolupracuje i tak dost dobře a bez keců :) Úplně moc letní a šťavnatá malinová se spoustou nazlátlých třpytek. Hodně mne zajímalo srovnání se Strawberry fields (kterej jsem tak strašně dlouho chtěla, až sem si ho nakonec nekoupila :), no a hle, gůgl mi poradil, že šikovná Mína už to srovnání udělala, takže jsem doplnila mezery ve vzdělání a nemuselo mě to strašit ve snech a po nocích trhat žíly a tak...A došla jsem k uspokojivému závěru, že jsou si natolik podobné, že ač nejsou dupes, netřeba kupovat oba, neb se mi Ahoy líbí víc, no a ten název navíc :)
Btw mé srovnání Ahoy s podobnými barvami uvidíte v dalším příspěvku....

Hi!
I like the Anchors away collection and I was wondering what shades to buy and finally I decided to pick only Ahoy and Sea Spray and I actually love both of them. The formula is little bit more watery than I'm used to but its no big deal, application is still without any problem. I was wondering how close it is to Strawberry fields and I found this comparison very useful. My own comparison with similar shades coming soon, so stay tuned :)




2011-03-18

OPI & Katy Perry collection swatches

Tak jo, Katka mě fakt dostala. Myslím si, že se jí kolekce fakt povedla, a ač nějak nemusím miniaturky, ta sada byla tak roztomilá, že jsem si ji koupila celou, i když jsem původně chtěla jen Last friday night. A nelituju, celá její kolekce je fakt super a jsem z ní dost nadšená. Jinak všechny praskací efekty nejsou vytvořené OPI shatterem, ale praskacím od Barry M, o kterém jsem se tu už několikrát zmiňovala. Shatter seženete na ebay a Barry M třeba tady, až bude na skladě. 



Teenage dream
Moc povedené růžové třpytky, kupodivu vypadají hezky i samotné na nehtu. Aplikace bez problému, určitě lepší než ChG třpytky, nemají ten hodně hrubý třpytkový efekt. Dvě vrstvy.

Very nice pink glitter, looks very nice even on bare nail and I guess it will be great also as a topcoat. Two coats, formula is good, way better than ChG glitters.All crackle effects are made with Barry M black magic.



Last friday night
Můj osobní vítěz této kolekce. Koukněte, jak je nádhernej! Jen menší výhrada pro info - konzistence původního laku je hrozná, chce to hnedka thinner - já ho tam nalila hned ze startu, možá jsem to trošku přepískla a lak je vodovější a díky tomu jsem dala 4 vrstvy, ale pracuje se s ním i tak skvěle! I když teď se mi z fotek zdá, že 3 by bohatě stačily...Jo a celkově se ten lak s praskacím blbě fotí, je ve skutečnosti daleko hezčí! To platí u všech 4...

This is my personal winner! OMG check these pictures - awesome! Only thing is that it needs thinner - maybe I put there a bit more than was necessary so this is  4 coats. But now the formula is really easy to work with!



Not like the movies
Tak tato barva je docela překvápko pro mne - líbí se mi! samotnou bych si ji nikdy nekoupila, ale takhle jsem ráda, že ji mám a navíc vypadá naprosto skvěle s efektovým lakem, který tam krásně vynikne...Jinak je to stříbrošedá s odlesky do fialova a zelena, až bych řekla takovej jemnej náznak duochrome...

This colour was a surprise to me - I would never buy it ifself if it wasn't part of this set. But I like it. It also looks very nice on my nails - no brush strokes as I saw on some swatches before. It is "almost" duochrome, greyish silver with green and violet in in...And with crackle polish it is amazing!




The one that got away
Tak toto je nejvíc "zíííív, to už tu bylo" barva z celý kolekce, nicméně to nic nemění na tom, že je krásná a já ji určitě nosit budu. Nic moc originálního, ale hezká, povedená barvička. A i to se počítá, některý barvy jsou ohraný a ještě ke všemu hnusný :)

The most "yawn, I've seen tons like this before" shade, but anyway that doesn't change my opinion that I think  this color is awesome. There are also shades that are both boring and ugly :) - and in this case it is not true...





Závěrem bych dodala, že osobně jsem z kolekce nadšená, a nelituju, že jsem si pořídila celou...co na barvy říkáte vy a jakou jste si případně pořídili?









2011-03-17

NOTD: Orly wild wisteria + Selene glitter

Ahoj všichni....tak dneska jenom rychlovka v podobě starších nehtů, co jsem objevila v počítači, nic světabornýho, ale děsně se mi líbí to, jak je ten efekt takový plastický a třpytky se jakoby topí :) Co říkáte?

Hi guys!
For today I have just a quick NOTD post - Orly wild wisteria+Selene glitter. I love the 3D effect as if the glitter parts were drowning into the dark polish :) Do you like it?





2011-03-16

HM ????

Tak začneme tím, že tento příspěvek je naprosto zbytečnej a o ničem, když ani nevim, co má tento lak za název, pač by stačilo napsat nekupujte si tmavofialovej lak s různobarevnejma minitřpytkama z HM, stojí totiž za ho*no. :))
Bylo to tak: Možná už jsem to tu někde psala: nesnáším čekat u pokladny v Hmku, je kolem spousta nástrah a já jak se nudím, sežeru jim ten trik aji s navijákem a bez přemýšlení přihazuju k nákupu zbytečnosti, asi jako tento lak.
Řekla jsem si jééé to vypadá jako bratranec (brácha by bylo moc přesný) ChG Flying dragon! Ty různobarevný třpytky, supeeeer. A já budu mít svoji "Chinu" hezky pohodlně a levně. No levně. Opět se ukázala moje zářná inteligence a matematické schopnosti :-) Lak stál tuším 100,- no a vzhledem k tomu, že China se dá sehnat i s poštou za cca 130,- a poměr cena/výkon je úplně někde jinde, o nějaké výhodné koupi asi nelze moc mluvit....
Aplikace je fakt hrozná. Lak je děsně tekutej, štěteček ho nabírá asi tak tři tuny a strašně blbě se s tou konzistencí lakuje (jako názorná ukázka poslouží fotky níže)
A ty třpytky, kvůli kterým jsem ho chtěla, jsou vidět jen pod přímým sluníčkem, ve stínu je to tmavofialová skoro krémovka....
Tak nic no, třeba příště....

Ok, I don't know this shade name :) But anyway it sucks! I saw it and thought: yaay, it is similar to China Glaze Flying dragon, these multicolored microglitters, great! But the formula is terrible - too watery, too difficult to apply, I really hated it. And the effect is visible only under direct sunlight - in shade it looks just like boring almost-creme deep purple.

¨


2011-03-15

OPI Big apple red

Promiň, Comet loves cupid, tento lak tě asi vyšoupnul z prvního místa v soutěži moje nejlepší červená....asi hlavně proto, že je jelly. A to u červených laků na mě působí tak nějak...super...haha, jsem dneska opravdu akurátní v termínech, ty maníci u státnic měli pravdu, když řikali slečno, pro příště zlepšete své vyjadřovací schopnosti...ehm, no nic. 
Ne dobře tak znova, červená - to je taková barva - těžká, agresivní, výrazná. teda dle mých pocitů. A právě ta jelly konzistence ji tak nějak zkrotí, ubere na vážnosti a přidá hravosti, aby moje nehty nevypadaly jako ty tlustý špalíky obehnaný zlatejma prstenama jako ty korpulentní tetky v šalině. A hlavně přidá neskutečnej lesk a šťavnatost....a to se mě prostě libí!! A díky tomu se v ní cítím dobře, neb v tom mám s červenejma fakt problém.
Jo a je to další ze škatulky spíš teplejších, jásavějších červených, připomíná mi (a díky názvu evokuje) takovou tu superdobrou a jistě i superzdravou červenou lízátkovou hmotu, do které ve Vídni před Vánocema obalujou jablíčka na špejli....
A nějaký podtóny a tak? Jo to po mně nechtějte, lehce španělská vesnice pro mně :)

Sorry, Comet loves cupid! This is my new favourite red. This is a warm, bright red jelly - at least I think so :)) It's kinda difficult for me to describe each shade's undertones, especially when talking about reds. I usually say if its warm or cold toned and thats all! :))


2011-03-14

OPI Burlesque Holiday 2010

No nic, jaro nám začíná, takže asi nejvyšší čas se vzchopit a konečně vám ukázat, jaké laky jsem si pořídila z letošní vánoční kolekce OPI :D :D Mimochodem 2010 povedená, stejně jako 2009, moje nejoblíbenější kolekce z celýho roku.Tento týden čekejte více článků, chci vám ukázat vše, co mám zatím na srdci a nestihla jsem doteď, abych vám pak zas mohla ukázat jarní novinky :-)

Ali's Big break
Je jahodově červené želé s fuchsiovými a zlatavými třpytkami. Asi nejhezčí třpytkatá červená, co vlastním, udělám i srovnání. Nádherná barva, jediná moje námitka je, že se mi nehodí do vánoční kolekce, pro mě tato barva spíš evokuje léto a šťavnaté zralé červené jahody/maliny...ale jako jupí, protože vánoční červené už mám, takže výborně, našla jsem letní alternativu!

Strawberry-like red jelly with fuchsia and golden microglitter. I consider it the prettiest glitter red from my own collection - comparison coming soon :-). Such a lovely shade...my only issue with this is that it's not a Christmas color to me at all. When I see it, I think of summer and juicy strawberries/raspberries etc..



Let me entertain you
Zatímco mi přijde, že většina s nadšením sáhla po Show must go on (taky mi cukala ruka, navíc jsem ujetá na to kupovat si laky taky jen proto, že se mi líbí název a zrovna stejnojmennou písničku mám moc ráda. Je tu někdo podobně postižen?), tak já jsem byla zcela konsternována tímto a musela jsem ho mít. No je krásnej. Přesně podle mýho gusta, k aplikaci atd u laků nic nepíšu, je to prostě OPI, stačí né? Jen si osobně myslím, že je hodně výraznej a tím pádem nevypadá dobře na delších nehtech, předtím jsem ho měla na delších a šel hned dolů, připadala jsem si jako ty paní od střelnice :)

It seems to me that everyone was thrilled about Show must go on, but I rather picked this one. Love the colour and the foil finish, but I think it's nothing good for long nails, at least on my nails. When I was wearing it on longer nails, I removed it after a while, it looked really cheap :)



Tease-y does it
And the winner is...!! Jojojo, tohle je asi možná i můj favorit celého 2010. Byla to láska na první pohled a stále trvá :) Kdybych měla nějakou TOP několik tak by určitě tento byl na předních příčkách. Opravdu zajímavá barvička a já nevlastním nic podobnýho, takže toto byla zkrátka trefa! Jinak na všech fotkách mám dvě vrstvy, i tento, ale mám obvykle tendenci dávat si tři a to proto, abych z té lahvičky vytáhla co nejvíc té krásy co tam je...prostě lakuju a se zalíbením si říkám: ještě, ještě..!! 

Yay, I love love love this shade. Maybe its my best 2010 nail polish. If I had a list with my TOP shades, this one would definitely be there! My new absolutely favourite color!






2011-03-10

Zoya Charla

Hi!
This Charla is.....kinda surprise to me. I would call it a big fat liar:) From ALL the pictures it seems like blue to me. Ok, not exactly blue but like the aqua greenish blue. And IRL it is rather green! Even in my picture it seems like I thought it would be, but in fact it's a bit different and my camera refused to  capture it the way it really is. But anyway, I like it and I also like the formula and application, it's great.Two coats

Tahle Karlička je tak trošku podvodnice. Hodně mě překvapila. Z fotek mi všude přijde jako prostě hlavně modrá. Dobře, tak vodně nazelenalá, do tyrkysova, ale základ prostě modrej...a ve skutečnosti je to zelená, asi jako takový ty muchy nebo brouci (a prd rozdrcený víly jak sem si myslela, i když to asi zní ještě...divnějc). Nebo možná taky si takto dozelena představuju ocas mořský víly :) Samozřejmě i můj foťák to odmítal zachytit tak jak to je....ale tak aspoň budete vědět :) Někdo podobnej poznatek? Jinak lakuje se perfektně, k tomu nemám absolutně žádný výhrady, 2 vrstvy a krása...


2011-03-04

*Favourites...

Takže dneska takovej random příspěvek o tom, co mě v poslední době moc baví:
1)Mac minerální quatro v odstínu Odd bits. 
Zejména to, že mi vyjímečně sluší ten narůžovělý stín, což se jen tak nestává...


2) NYX Push up bra for your eyebrows tužka na obočí
Dřív jsem používala buď EL tužku na obočí nebo Smashbox trio set. Tato tužka je ta nej..Není příliš "barvící", ale zas ne málo. Dá se s ní dosáhnout zatím asi nejpřirozenějšího efektu, co jsem kdy viděla...miluju ji moc!
Druhá strana je narůžovělá, dá se použít jako rozjasňovač okolo obočí, taky to není špatné. Jediná nevýhoda je v tom, že jsem ještě neobjevila, jak tyto tlustý tužky ořezávat. Mám doma jakési Dior ořezávátko, co bylo k tužce zdarma, tam jedině je ten tlustší otvor pro tuto tužku, ale zápasím s tím...není lepší si koupit nějaký z papírnictví? Jak to řešíte vy?


3) Lipton čaj vanilka & karamel
Mňam mňam, nejlepčejší čaj, co jsem tuto zimu objevila! Zvláště ještě pak oslazený medem. Je k dostání asi za 40 kč v DMku.


4) Pretty little liars
Další seriálek ze šuplíčku kategorie guilty pleasure :-) Moc jsem si ujela i na tom, že hlavní hrdinky mají pokaždé super barvičky na nehtech a já pak zmateně googlím, co to je a přesné odpovědi se nedopátrám a mám děsivýho brouka v hlavě :-). Taky někdo koukáte? (kdyby někoho zajímalo, zde je info o seriálu a tady či tady můžete koukat online :)


Related Posts with Thumbnails