2011-05-28

My nail polish collection

Ahoj, tak jsem dnes uklízela a přerovnávala svý zásoby kosmetiky a laků (=v pondělí mám opravdu kurevsky těžkou zkoušku, ze který se vyhazuje jak na běžícím pásu a předmět mám podruhé zapsanej, je sobota půl desátý a já to ještě ani neviděla :)...při té příležitosti mě napadlo, že bych to mohla vyfotit - ač to není unikát a jsem mezi některýma blogerkama žabař největší. Já na collection fotky/videa čehokoli neskutečně ráda koukám, a tak doufám, že vy taky. Takže dnes část jedna - sbírka laků :)


Všechno na hromadě :))



Moje nejoblíbenější a nejpočetnější část - Opíci :)





China Glaze


Essie


Chanel, RBL


Mix "lepších" laků


Mix - drugstore

Jak jste na tom vy? Nechcete taky nafotit sbírku laků či kosmetiky? To mě tak strašně baví, šmírovat cizí sbírky :)

2011-05-27

OPI and pirates of the Caribbean

Tak jo, teď něco aktuálnějšího. Jasně, nejvíc aktuální je teď asi Essie v InStyle, ale tak druhý aktuální bude určitě OPI kolekce Piráti z Karibiku. Co na ni říkáte? Spíš myslím na tu koncepci. K pirátům mě sedí nějaká rudá, pak navy modrá, světlemodrá jako moře, hnědá jako dřevěná noha a potom špinavá zlatá jako zlatej zub, tmavězelená jako ten bordel z řas, co se usazuje na lodích. A zatím tu máme něžnýho růžovýho Jacka, éterické vílí slzy v barvě mořské pěny a čisté, elegantně naleštěné šedoslonovinové lebky. Ale jasně, China jim vypálila rybník a přišla s námořnickou kolekcí, kde jsou tyto typický barvičky už obsaženy, tak museli přijít s něčím originálnějším, žejo? Co na to říkáte vy? Jako mě se docela jakž takž líbí, ale -  růžovej Jack je sice trošku vtípek, jenže nuda. Já si pravou Jackovsou barvu představuju jako nějakou divoce temně modrou se zlatozelenejma glitrama a šupinkama...jéé to by byla barvička...

Ale teď už k barvám:
Skull and glossbones
Asi jsem měla vlčí mlhu, objednávala jsem ho v době, kdy bylo na netu k mání jen pár nekvalitních a rozmazaných obrázků a nevím proč (asi podle názvu?) jsem si vsugerovala, že barva obsahuje jemnej shimmer či perleť - tak já si kurnik představuju glossbones! :)) Přitom je to jen krémovka, taková slonovinově šedá, nebo chcete-li méně poetičtěji, nažloutlej cement :). Není to čistě šedá, první rozmázlejší fotka docela dobře zachycuje odstín. No ani nevim co si myslet. Jo moje touha mít ji třpytivou mě dohnala k tomu dát na ni 03 french mani lak od Essence, ale stejně to není ono....Na fotce s topcoatem se už z toho stala jen světlešedá, jak vidíte :)

I don't know why but I thought that this shade has a slight shimmer in in. No, it has not. It's grey-ivory creme, like a grey with a hint of white and yellow. As I insisted on having shimmer in it, I layered one coat of essence french mani nalipolish (03). But still, I'm not sure whether I like it or not.





Stranger tides
No tady už je to lepší, ale stejně nevím, jestli jsem vybrala dobře. Taková světle olivová, určitě žádnou takovou ve sbírce nemám, třeba se bude hodit. Ale taky zvláštní barva, to každopádně. Nějak nevím, co k ní napsat, lakovala se super (to, co vypadá na fotce jako pruhy, je asi odraz balkonovejch dveří či co), mám dvě vrstvy  a teď mě omluvte, jdu přemýšlet, jestli jí u mě ve sbírce povolím trvalej pobyt.

Yes...I like it more but I still don't know if I picked the right shade for me. It's something like light olive green, I'm sure you can find dupes but I don't have anything similar in my collection. But now, excuse me, I'm going to think about it, whether I should keep it in my collection or not :) What do you think? What are your overall thoughts on whole Pirates of the Caribbean collection?



2011-05-25

False eyelashes :)

Ahoj!
Dnes vám představuju moji totální premiéru s nalepovacíma řasama, takže to není asi úplně dokonalý. Mám je z obchodu KKcenterhk.com, konkrétně typ A013 - Short to long a k nim tohle lepidlo. Přišly mi podle obrázku tak asi nejpřirozenější, proto mě překvapilo, když přišly, že jsou to fakt "smetáky" :) Čili vyloženě nic, co by se hodilo na takovýto domácí nošení (teda já je doma měla, hned napoprvý bych si fakt nelajzla vzít to nějakou párty úplně poprvé) Ale vždycky mě umělé řasy fascinovaly, neboť moje přírodní nejsou nic moc, a tak jsem byla moc ráda, když jsem dostala možnost si řasy vyzkoušet. Musela jsem je trošku na šířku ošmiknout, byly dost velké na moje oči. a velice se mi líbilo lepidlo, které má praktické balení s tenoučkým štetečkem, kterým přesně nanesete lepidlo jen tam kam chcete - na spodní linii - pak už jen nalepíte a je to. Co vy a umělé řasy?
Jinak ceny jsou nízké, okolo 5 dolarů, v obchodě seženete docela za levno i další věci jako třeba populární vícebarevný paletky stínů, pošta je taky rozumná, co jsem tak zkoumala :) Pozitivně hodnotím to, že je v balení za tu cenu 10 párů, takže se člověk nemusí čertit ani když se napoprvý nevydaří a taky lepidlo s dobrým aplikátorem - většina řas, co vídám u nás v drogerkách jsou za tu cenu tak jeden pár a lepidlo je jen klasická tubička.Sundávaly se bez problému, z toho jsem měla trošku strach. Akorát nevim, jestli ty řasy nejsou takoý "tvrdší", trochu mi na oku vadily....ale možná je to jen nezvyk :)

Hi everyone! So here we go, my very first experience with  false eyelashes. These are from online store KKcenterhk.com (they offer various false eyelashes, makeup and beauty tools) and I got these A013 eyelashes and this glue. I tried to pick a type of eyelashes that seemed to me quite natural looking but in fact they're really long and dramatic. I wouldn't wear these during the day, but they would be great for creating a crazy party look. 
Application was quite easy even though it was my first time I tried false eyelashes. I like the glue - it has really thin brush applicator and its easy to apply the glue precisely on the thin lash line. Removing was also without any problems. The only thing I don't like is that maybe the lashes are too "thick" or "hard" and it felt weird wearing them. But maybe it's just that I'm not used to wear these, it was my first time :)
So what do you think? Do you also wear occasionally false eyelashes?

*Product was sent to me for a review





2011-05-22

Yankee candle haul vol.2

Tak po mým prvním článku a seznámení s YC (jo já vím, sem pozadu, ale já většinou všechny zaručeně super věci objevuju až jako jedna z posledních) přichází velice záhy článek další, momentálně jsem tím mírně posedlá :)
Dnes vám přinesu nějaký poznatky a dojmy i z minula a tipy na nákup.


Fakt č.1
Nevyplatí se kupovat ze zahraničí, jen málokdy, bohužel. Vzhledem k váze svíček se prodraží poštovný a to ani nezmiňuju případný oplítačky ohledně té nové škaredé věci o které ani nebudu mluvit jinak se rozčílím. No  jo, ať žije EU.
Pokud někdo máte dobrý a levný zdroj ze zahraničí, dejte vědět. Ale moc si na to nefandím, opravdu jsem toho prolezla hodně, než jsem rezignovala :) Jediné výjimky tvoří to, kdy má prodejce na ebay rozumné poštovné vy si svíčku vydražíte za dobrou cenu. Např small jars z fotky mám z ebay a vyšly mě na nějak 210 kč/ks. A to jsem je vydražila, ale vzhledem k tomu, že v obchodě stojí 280, takový terno to fakt není.

Fakt č.2
U nás mají mírně omezenej výběr, to je pravda. Pro (zejména) pražšké zmíním web www.vasekuchyne.cz, kde mají každý měsíc 3 vybrané svíčky (střední, jako moje Vanilla lime) za 375,-, no ale když si k tomu připočítáme poštu, vyjde to skoro stejně jako v kamenným obchodě jinde (v mým případě v Brně). Vyplatí se to teda spíš když chcete buď víc ks, nebo máte možnost osobního nákupu.

Fakt č.3 
Pro Brno a okolí: v Olympii je giftshop AnaBea (www.anabea.cz), kde tyto svíčky prodávají. Jak je na webu nic moc výběr, čekala jsem, že se tam bude krčit deset kousků někde v rožku, ale mají tam vcelku i výběr, kupodivu. Jen škoda, že nemají votives, ty já raději než tarts. Mají car gels (110,-), voňavé pytlíčky, tarts (45,- - podobně cenově vyjdou na ebay) small jars (280,-) medium jars (498,-), potom ty největší tam si cenu přesně nepamatuju a ještě nějaký tumblers. Samože je to jen zlomek celkovýho sortimentu YC a postrádám novinky, ale lepší než drátem do oka, ne?
No a pro ostatní: na www.yankeecandle.cz najdete seznam prodejen, kde se YC prodává a výběr je docela slušnej tak tam určitě najdete něco co je vám blízko. Ceny co jsem tak zkoumala jsou vesměs všude nastejno, takže to vyjde ve finále na stejno, jestli je koupíte v Praze či Horních Kotěhůlkách.

Fakt č.4
Nedoporučuju kupovat velké vůně jak na slepo, tak bez vyzkoušení. Vždy, než si koupím velkou svíčku, prvně si ji koupím v malé verzi, votivku nebo tart. Ono opravdu jak se to rozvoní zapálený tak je ta vůně mnohdy dost odlišná od toho, než když ji jen očicháte. Třeba Soft blanket z minulé várky mi byla po zapálení po čase opravdu až vlezlá a protivná.

Fakt č.5
Na provonění obyč pokoje bohatě stačí small jar, případně i medium, ale vůně může být až dost silná. Tu limetkovou zapaluju vždycky jen na chvilku, nechat ji hořet x hodin, to byl byl pokoj úplně pročpělej vůní - sama o sobě provoní dlouhodobě pokoj jen když ji nezapálenou necháte bez víčka (ale nevím, jestli se to tak má, jestli se třeba pak svíčka nějak dřív nezkazí?)
Velké bych kupovala jen v případě, že chcete provonět velkej prostor, třeba v baráku, nebo chcete tu svíčku mít až do smrti smrťoucí a být s ní pohřbeni :)


Tak a teď už ke svíčkám: (všechny tři malý patří do kategorie fresh)
Beach walkKlasická svěží vůně moře a mořské soli se slunnými tóny mandarinkových a pomerančových květů. Tato klasická oblíbená vůně patří mezi tzv. „platinové vůně“, 14 světově nejprodávanějších svíček Yankee Candle. Hodně nevýrazná vůně, taky nenadchne a neurazí, já v ní spíš než to výše popsané cítím něco, co nemůžu nijak určit, ale nejspíš něco jako mýdlo.

Sun & Sand - Taky patří mezi bestsellery, proto jsem možná čekala bůhvíco.Má to bejt "vánek na tropické pláži, plný vůně sladkého pomerančového květu, svěžího citrónu, čerstvé levandule a pudrového pižma"
No zas tak mimo to není a zklamaná nejsu. V recenzích se často píše, že jim to hodně připomíná nějakej těžce vintage opalovák co já neznám. Jo, já v ní cejtím něco jak Nubian a jak se říká v reklamě na Dove, "něco z dětství". Vůně je poměrně intenzivní a mě je ve výsledku fakt příjemná.

Drift away - Výrobce říká: Poklidná plavba po modré hladině jezera, jehož břehy jsou pokryty hustými lesy. Takové pocity ve vás vyvolá tato svěží, nevtíravá a přirozená vůně. A já na to? No popravdě řečeno, když k ní čichnete, voní jako typická wc kachna, prostě svěží vůně na hajzl, voda, svěžest, borovice. Když se zapálí, je to docela příjemná, nenápadná vůně. Nenadchne, neurazí.

Mandarin cranberry - to je tart, co se schovává v aromalampičce. Opravdu skvostná vůně, tu musím mít ve větší verzi, ale možná spíše až na podzim/zimu. Patří nečekaně do kategorie fruit. Je krásně ovocná a docela i svěží, ale mě toto ovoce evokuje spíše zimu a takové ty typické vánoční vůně mě většinou hodně rychle omrzí a začnou sr štvát :)

Vanilla lime - kdo vymyslel tuto kombinaci, je fakt borec. Téže fruit kategorie. Sladká vanilka (kterou samu o sobě moc nemusím) se skvěle doplňuje se svěží limetkou a cítím v ní ještě jakoby hnědej cukr - ještě máta a je z toho Mojito :) Ale pozor, na jednu stranu je opravdu dost intenzivní a může někomu i dost vadit, např moje máti z ní úplně leze po zdi a musím mít zavřenej pokoj, když ju pálím. Ale doporučuju a děkuji Day za tip na nákup na www.vasekuchyne.cz jako svíčku měsíce, mimochodem teď tam mají Sun and Sand, tak mrkněte.
(Edit: mám radost, že jsem aspoň jednu ingredienci poznala sama bez taháku na netu, hnědej cukr v ní bejt má cítít  - já jsem na vůně lempl a když někdo prohlásí o vůni, že v ní "cítí podtóny citronové trávy lemované závanem ostružinových květů", su fakt mimo:)

A co vy? už máte nějaké svíčky? Hodláte vyzkoušet? Uvítám zkušenosti, tipy na super vůně a výhodný nákupy třebas...
A přečetli jste vůbec tento článek delší jak Esmeralda do konce? (A to jsem myslela, že to bude jen kratičkej post...nějak se to nezadařilo)

2011-05-21

E.L.F. haul part 2 - Face

Blusher/bronzer
Tak začneme tím nejlepším na začátek. Tohle byl vlastně takovej můj impuls k objednávce, hrozně se mi ta věc líbila a je považována za dupe slavnýho dua Nars Orgasm/Laguna. Jako jasně, úplně stejný nejsou, teda Laguna nevím, podobný jí to dost je, Orgasm jsem měla a už nemám, ale je trošku jinej, i jak jsem koukala na nějaký srovnání, tak to není úplně to samý. Nicméně na tváři to dělá moc hezkej efekt a většina recenzí se shoduje na tom, že v porovnání ELF za 3 dolary a Nars za 40 vyhrává určitě ELF.
Jo samozřejmě, docela to práší (názorná ukázka na fotkách) a je to takový jemňoučký (stačí se kouknout, kolik se toho usadí na prstech po jemným přetření), ale výslednej efekt je super, protože při nanášení štetcem je pigmentace tak akorát, ani málo, ani moc. A perfektně jsem si i vychytala aplikaci - hnědej nanáším na lícní kost a to toho "žlábku" MAC 168čkou a ten druhej klasickým tvářenkovým štětcem (já mám 129 a vyhovuje mi) kousek nad to, a celkově tak rozblendím po tváři :)
Kdybych měla vybrat nej produkt z celé várky, neváhám, toto u mě vyhrává! Vřele všem doporučuju a troufám si říct, že za tu cenu lepší produkt na tvář neseženete!

The main reason why I tried Elf products was that I was super curious about this product which is supposed to be Nars orgasm/laguna dupe. Ok I don't think this is a dead on dupe, I don't have Laguna but it seems pretty similar, and Orgasm is a bit different shade, unfortunately I can't do any comparison as I don't have Orgasm anymore. Anyway, you can check a few comparisons and reviews and most of them say that when you compare the price ($3 vs $40), Elf is definitely worth it! It's a bit dusty and has a really super fine structure but pigmentation and application is ok - when you dip your brush into it you get neither too much nor  too little product. I love applying the bronzer with my MAC 168 brush and blush with 129. They work great together!




All over color stick in Persimmon
Je podle mě super multilíčidlo na takový ty letní dny, kdy si ani nedáte pořádně makeup, jen si chcete dodat trošku barvy - na ty účely je pořízen. A podle mě to splňuje moc hezky, hlavně se mi líbí barva. Ani moc růžová, ani moc hnusně bronzová, jak často tyhle multilíčidla bývaj. A taková zajímavost je, že má strašně zvláštní vůni, voní tak jako to voní u mé babičky :) (myslela jsem, že sem trošku na palicu, ale potvrdila mě to mamka i ségra) Takže taková zvláštní směs prášku na praní, avivážně, pětkovýho Chanelu a nějaká mě neznámá ingredience. Z toho důvodu mi teda voní, protože s ní mám spojený příjemný pocity, každopádně ta vůně taková - starodávná?
Efekt je opravdu hodně přirozenej a ty třpytky co vidíte jsou z bronzujícího pudru viz níže :) Jo a stojí 35,-

Great blush/highlighter for hot summer days when you  wanna wear no makeup, just a bit of this on your cheeks and go out....I love the colour - something between pink and bronze, but both tones are kinda equal in this and together create a great shade. I like the way it's perfumed, it reminds me of my grandma but I guess not everyone will like it, it's maybe kind of ancient type smell?




Body glow
Myslím, že až se trošku konečně na dovči opálím, bude toto super věc. Na zatím světlé kůži je to podle mě docela nic moc, viz obrázek. Líbí se mi balení a i k tomu přidělaná labutěnka, ale nevím, jestli nepoužiju spíš nějaký ze svých štětců. Nemám k tomu moc co víc napsat, zatím spokojenost a těším se na léto.

I think this is a great product when your skin is tanned. I can't wait to enojoy sun, sand and beach and go back home relaxed and tanned :) You can see it on my quite fair skin - I think for darker skin it's definitely better. I like the packaging and applicator seems fine but maybe I will use one of my brushes.



Shine eraser
A na závěr matující papírky. Sice se mi pleť moc nemastí a vypadá jakž takž upraveně celej den, na léto a ty vedra se budou hodit. A asi 50 ks za 35 kč, to je dobrá cena! Mají obsahovat nějaký extrakt ze zelenýho čaje, ale to je podle mě spíš takovej reklamní fígl než že by to mělo nějaký super hydratační a omlazující účinky. Ale celkově - takový hezký praktický balení se určitě v žádný holčičí kabelce neztratí...

I think this is a good product for a reasonable price (50pcs), I think it should be in every woman's purse. Anyway it seems to me that the green tea extract has no special effect and it's just a phrase to make the product look more attractive to customer :)


Co říct závěrem? Snad jen doufám, že na swatchích (jak se to kua skloňuje??) omluvíte moji absenci líčení a nijak vás nepohorším, no mysleme si třeba, že to nebylo tím, že jsem byla doma a líná si líčit oči a tak, ale že je to spíš taková pozvánka na léto a letní přirozený look kdy se jen máčíme ve vodě, stíráme pot a na ksicht patláme leda tak opalovák :)

Jinak budu ráda za každej komentář, jestli jste nějaký výrobky už vyzkoušeli nebo tak, nějaký tipy na to jaký (ne)zkoušet?
A pokud máte kosmetickej/lakovací/fashion blog, kterej ještě neznám, klidně na sebe dejte reklamu v komentech, protože já pořád ráda nacházím nový a všechny fakt nestíhám :)






2011-05-18

E.L.F. haul part 1 - Lips & Eyes

Ahoj, 
tak už aji já mám za sebou svoje poprvé s ELF kosmetikou. A to díky nově otevřenýmu českýmu eshopu www.elfkosmetika.cz - no koukněte a posuďte sami, těm cenám se přece nedá odolat.
Jako první zhodnotím samotný eshop, protože chválu já píšu moc ráda. Líbí se mi, jak paní aktivně komunikuje na facebooku, kde najdete i třeba různý fotky výrobků, swatches, info o novinkách a termínech dodání zboží atd., fakt dobrý.
Samotnej web je přehlednej, dobře se na něm orientuje, mají i rozumné ceny poštovného a rychlý dodání, vše pečlivě a bezpečně zabaleno...prostě služby tohoto eshopu můžu jen a jen pochválit.

Teď už k výrobkům, sice neměli vše, co jsem chtěla skladem, ale tak naházela jsem do košíku na vyzkoušení pár věcí. Jak vidíte z fotky, i balení má své pro a proti. Vše ještě zvlášť v krabičce či zatavený v plastu je dost neekologický, ale na druhou stranu nesnáším nenechavý pracky těch, do v drogerii otvíraj co můžou, takže na druhou stranu jsou zase takto balené výrobky velká výhoda :))



Mineral lipstick in Natural Nymph
Vcelku příjemná, krémová konzistence, dobře se roztírá, mírně leze do vrásek, a sama o sobě nevypadá na mě až tak dobře, je lepší ji použít s leskem nad - jinak má lehce mrtvolnou barvu :) Chválím výběr odstínů, bohužel v našich končinách v drogeriích, když přijde na rtěnky, je to katastrofa. Hroznej výběr barev, konzistence fuj, česká dívka přece není žádná šlapka, aby měla na výběr jen z tisíce růžovofialových třpytivých odstínů s modrejma odleskama (pardon, jestli někdo tuhle barvu máte rádi, ale já ji nemůžu vystát.)
Ale tohle je opravdu pěkná nude barva, která se už dá přirovnat k odstínům, který nabízejí lepší značky. Doporučuju pod ni použít balzám na rty. Cena 99,- Kč je pěkná, odpovídá kvalitě, více bych za ní nedala. A opravdu u rtěnek je to dle mě znát hodně, že se prostě ty levné nedají přirovnat k dražším, Mac, Chanelky, Estee atd., to už je fakt jiná liga.

Very nice nude color, but I prefer to use it with lipgloss over it, it's kinda light and the lipstick itself does not fit me and makes me look as if I'm almost dead :-). It has tendency to settle in lip lines a bit and i recommend to use lip balm before applying this lipstick. But generally I like this product and I think you get a pretty good quality product for very reasonable price.







Luscious liquid lipstick in Baby lips
(obrázek viz výše). Má to být luxusní tekutá rtěnka, no nevim nevim. Podle mě je to spíš lesk, je to dost průhledný, rtěnku si teda osobně představuju o dost jinak. Nicméně ale barva super, nanášení je pomocí pěnové "houbičky", do které je otáčením přidávaná barva velice příjemný. Konzistence příjemná a chuť kupodivu taky. Pozor,voní po mentolu a trochu (opravdu mírně) jakoby chladí na rtech, někdo to nemá rád.
Vzhledem k ceně (35 Kč) nemůžu nedoporučit. Těžko byste asi hledali produkt fajn a přijatelné kvality za takto nízkou cenu.

It's supposed to be liquid lipstick but to me it's just lipgloss, too sheer to be a lipstick :) But anyway, nice shade, application is without any problems, applicator is great. Nice formula (and i guess it's pretty longlasting but not too sticky though) and taste. It smells like peppermint (reminds me of Mask of Magnaminty) and has a slightly cooling effect. My overall opinion: I like it. For that price it's awesome.






Lip stain in heartbreaker
Tento lipstain se skládá ze dvou částí - barevná, kterou aplikujete jako první, zaschne do matna (a lepkava, lesk je nutnej), a potom přes ni dáte průhlednej lesk. Na barevné části je blbý to, že fakt jako nevoní, docela smrdí. ale cením si zas toho, že to opravdu nějakou barvičku dá a většina lipstainů, co jsem kdy viděla, udělají na rtech tmavší barvu. A tento moje rty dokáže opravdu aspoň o kousek zesvětlit a dát jim pěkný odstín, na fotkách to možná nevynikne, ale moje rty jsou samy od sebe opravdu dost červeně pigmentovaný a to já potlačuju, strašně se mi líbí nude, světle růžový...lesk tomu dá super tečku, rty jsou pak totálně šťavnané a k nakousnutí. Mají v nabídce opravdu krásné odstíny a za tu cenu (79,-) já říkám ano. Jen by mohl vonět, no.

This lip stain has two components - color lipstain that you apply and let dry (it dries matte and sticky) and then you apply clear gloss over it.  The colored part smells terrible, but it's just a detail :). I find very positive the fact that all lipstains I've ever seen make your lips darker. And this one actually can ligten it a bit, which is awesome, it may not be visible from the pics but my lips are naturally dark pigmented - and I don't like it, I like nudes and light baby pinks. After applying the clear gloss, lips are totally juicy. They have really pretty shades, again, awesome product for that price. My only complaint is that it's terribly scented.




Liplock pencil
Toto je průhledná, jakoby vosková tužka, kterou si obkreslíte linii rtů a má zabránit rozpíjení lesků a rtěnek tam kam se rozpíjet nemaj. Jako není to zázrak, ale rozdíl při použití tohoho výrobku vidím. Podle mě stojí za vyzkoušení (79,-). Na všech fotkách rtů jsem LP použila.

This pencil is supposed to prevent your lipstick or lipgloss from smugding and melting away from your lips - it is in transparent shade, you just draw a invisible line around your lips as if you were using regular lip pencil. I guess you can't expect that it's some kind of miracle but it seems to me that it actually works

                                                                                                    

Eyeshadow - Elements
Stíny se zdají všechny být bohatě pigmentovaný, velice jemné konzistence, jsou jako máslíčko. uvidíme, jaká bude výdrž. Brzy s nimi uvidíte i líčení, jsou dole s magnetkem a buď se k nim dá koupit jejich ELF paletka, ale pasují i do mých Mac paletek. (35 Kč/ks)
Sage - tlumená tmavě zelená se šedavým nádechem a shimmerem./Muted dark green with grey undertone and pretty shimmer
Moondust - taková klasická třpytivá taupe, tahle barva mě asi nikdy neomrzí :) /these shimmery taupe shades I love all the time and will love probably forever :)
Mocha - teplá až nazrzlá hnědá, hodně třpytivá. Uvidím, zda mi bude slušet/ warm toned rusty shimmery brown.




Overall thoughts:
Nemůžete od této kosmetiky čekat, že za tu cenu pořídíte něco, co se vyrovná a předčí produkty mnohonásobně dražší. Pokud budete, budete zklamaní. Na druhou stranu ovšem kvalita je vzhledem k ceně opravdu dobrá a pokud jste doposud nakupovali hlavně v drogerii, kde je to většinou samej předraženej šunt u nás v ČR - tady jsou produkty podobné kvality a za směšnej peníz. A taky se cení to, že se Elf opravdu inspiruje v high end značkách a "jde s módou" nebo jak bych to řekla, spousta lacinějších značek si pořád podle mě valí ve svým Bravo girl stylu, ála divoký barvy, modrý linky...ELF aspoň jde s dobou a najdete tam dupes nebo aspoň podobné barvy jako u dražších značek, jak produkty na rty, tak stíny (řada studio evidentně inspirovaná Narsem) mají velice pěkné odstíny.

For that price i think I like it, they have some really pretty shades, there is obvious that ELF is inspired by high end brands. You should not expect the same quality as similar much more expensive brand name product, or you'll be disappointed. But sometimes the price/quality ratio may be better for Elf products :) 

2011-05-17

Study Tuesday

...chcete vědět jak vypadá moje studijní úterý, kdy za dva dny mám důležitý zápočet, kterej musím napsat na 70%, pač byly prej přednášky povinný a toto slovo já znala naposledy někdy v prváku, možná matně v druháku no a taky je to už druhej a poslední pokus, takže se samozřejmě celý den bedlivě učím.
08:30 - vstávám. Na studium potřebuju nakopnout a energii, proto je k snídani rajče, okurek a pikantní sýr s mexickým kořením. Zapíjen zeleným čajem, asi posledním ten den, následně ho nahrazuje moje nová závislost - brusinkovej sirup

9:00 Manželky a Gossipka a Vampire diaries maj season finale. ajajaj. Bitlord se může ustahovat k smrti. Koukám na manželky.

10:00 Koukám na GG. Nadávám Chuckovi, Vanesse a přemýšlím, co to má kua znamenat s Charlie? :-)))

11:00 Píše mi sousedka - kámoška, ať se stavím na kafíčko. Sejdu dvě patra a už popíjíme výborný preso a prndáme o blbostech a o tom jak bysme se měly učit.

12:30 Kámoška míří do práce, já na poštu. Čekáme na šalinu, V. hlásí: dám si svačinu; následně vytahuje z kabelky toust se slovy: kurváá že já nevypla ten toustovač? Dostávám do ruky její klíče od bytu, abych se tam stavila na kontrolu. Nevadí, říkám jí, jak jsem tuhle volala sestře, že jsem odešla z bytu a nechala zapálenou svíčku.

12:45 Vyzvedávám si na poště x balíčků, mimo jiné i balíček ELF, ze kterýho mám radost jak malý děcko. Je mi oznámeno, že jeden z balíčků měl úložní dobu tři dny a už byl deportován nazpátek. Nevadí, že netuším od koho je a co v něm mělo být. Měla bych míň nakupovat, nebo si aspoň nákupy zapisovat, když už sem si (až teď v dubnu) koupila diářek s hello kitty. Moje už asi měsíc a půl pohřešovaná VS kabelka stále nikde, informací se nedovolám, ač se o to pokouším. Sežerte si ju na té celnici!

13:00 Odcházím z pošty, jsem nasraná a rozladěná. Stavuju se do sekáče hned vedle a kupuju si krásný letní tričko. Hned je mě líp. Jdu nakoupit do Billy, ale to je nuda, to vám popisovat nebudu.

13:30 Jsem doma, se ségrou otvíráme balíčky, do toho nám asistuje kocour, kterej vybalování miluje. Následující fotky jsou  autentické a 100% nenaaranžované :) Bordel na stole téže.




14:00 Vařím oběd. Pikantní vepřová směs s rajčatama, paprikou, cibulí, žampiony a slaninou, vše s rýží a posypané sýrem. Vy-ni-ka-jí-cí! Švica se evidentně taky má co učit, nahlas přemýšlí o tom, že vyžehlí prádlo a maže do alberta, aby následně vyráběla brownies s jahodama a domácí šlehačkou. No nemáme my to doma pěkně rozdělený - hezky si nás rodiče vychovali. A zapít nejlepším brusinkovým sirupem (zakoupen v Bille) - chutná jako moje oblíbená brusinková šťáva z Ikei, ale my přece tento švédskej kvelb po jisté nedávné události bojkotujem ne? :D :D



   

Zbytek dne fotím, prohlížím a zkouším nové ELF produkty, kocour mi leze do objektivu, zevlím, připravuju články na blog, koukám na Vampire diaries a píšu tento výlev, konečně jako každá správná kůl blogerka tu mám i fotky s jídlem :-)) PS: toto měl být původně jen článek o brusinkovým sirupu a ta omáčka okolo vznikla tak nějak náhodně :-)  Téma příštích článků jsou jasná, takže na závěr sneak peek a zajímá mě jak vy trávíte své studijní dny? A neříkejte mě, že se fakt učíte, nebo začnu mít depresi :)))))









2011-05-16

Essence Bloom-a-loom a Ombre

No tak dneska je tu tento....Krásná světlá fialka z kolekce Blossoms etc, nejnovější limitka od Essence. Už na pohled mě zaujalo krásný balení, super cena (39,-) a hlavně barvička. Roztomilá lila s droboulinkým shimmerem, což jde zachytit leda na sluníčku, viz foto. K lakování mám docela výhrady, má nic moc těstíčkovou konzistenci, což mě mrzí, jako skoro jako jíl smíchanej s vodou, prostě to po nehtu jakoby špatně klouže, blbě se aplikuje a tak vůbec...no vopruz. Dvakrát nalakovanej jsem ho měla čistě jen kvůli barvě, ta mi opravdu sedla a cítím se v ní fajn, ačkoli jsem nikdy tento odstín moc nemusela, na oblečení vůůůbec nehrozí, prostě důvod k nákupu byl "já žádnej světle fialovej ještě nemám přeci".
O fotku níže vidíte poněkud méně povedený ombre s výše zmíněným v hlavní roli, dále OPI too hot pink to hold'em, Zoya Rihana a NYC glitry, které jsou pro mě opravdu spíše zklamáním. No ale zas si říkám, proč to sem nehodit, nemůže být vše perfektní, a přece sem to nefotila úúúplně zbytečně ne?

Hi! Today I have a review and swatch of Essence Bloom-a-loom from the newest limited edition collection - Blossoms etc. I really love that lilac shade with silver shimmer but application is terrible, I hate that. I'm gonna try to find a dupe with better formula. Shimmer is visible only on direct sunlight, most of the time it seems to be almost creme.
Second picture - not-so-well-done ombre nail attempt with Bloom-a-loom, OPI Too hot pink to hold'em, Zoya Rihana and NYC glitter.



A sdělení dne? Co dělat když se vám líbí barva a lak nesedne? Pátrat po podobným odstínu. No a to je mi ale náhodička, že od 26.5. bude v prodeji červnový InStyle, kde bude přiložen jako dárek jeden z 12 laků Essie (mimo jiné i lila odstín Lilacism). To jen kdybyste to náhodou nevěděli. Jo mohla sem si to nechat pro sebe, aby na mě zbylo co nejvíc, ale jsem přece hodná blogerka, tak vzhůru na lov Essie laků :-) Já jich chci hned několik :)


(obrázek vypůjčen z Essiecz.cz)

2011-05-11

Fandímeeeeee :))

To budou nervy dneska....kluci prosíííím né že to poserete :-))



(OPI Big apple red/CC alabastre/Essence Chuck)
Related Posts with Thumbnails