2012-10-28

Max Factor eye brightening mascara

Ahoj všem!
Dneska si dáme zase jednu řasenku, to už tu dlouho nebylo. Asi už víte z mých předchozích článků, že mezi řasenkama už svoje favority mám a nemám důvod zkoušet nový. Tuhle řasenku jsem dostala k recenzi. Podle popisu mě totiž docela zaujala a měla jsem chuť ji vyzkoušet, ale ruku na srdce - sama bych si ji asi nekoupila. Nevím vůbec, jestli vám mám psát nějakej oficiální popis, Černá Moora to zhodnotila dobře, ten popis zní jako od někoho, kdo se při jeho vymýšlení dost zhouboval. A nebo to byl Sheldon Cooper. Ale ten nejspíš taky ne - řasenka, co rozjasní oči? Bazinga!

Pokud si to přeložíme do řeči normálního člověka, tak tahle řasenka by měla za A) být černá B) projasnit pohled v závislosti na barvě očí. Já mám pochopitelně tu pro zelený, která je takové bordó barvy a obsahuje spoustu minitřpytek. Aáá tak zde máme to velký tajemství rozjasnění. Prd kdejaký vědecký supr mikročástice, ale obyčejný třpytky. V první chvíli mě napadlo, že tohle asi citlivým očím nebude dělat zrovna dobře. Mě to teda nic nedělá, ale já na podráždění očí naštěstí vůbec netrpím.


Kartáček je tvrdší, gumovej, s poměrně širokýma štětinkama. Jako hlavní výhodu řasenky vidím to, že pěkně rozčeše a oddělí řasy. Těsně po aplikaci vypadají řasy pěkně jakoby leskle, jenomože mám pocit, že tento efekt se hnedka vytrácí po pár minutách, jakmile to zaschne. Taky si nemyslím, že by tohle mohlo vytvořit něco jako černou..na bližších fotkách jsem se vám pokusila přiblížit, že tam ty "třpytky" jsou trošku i vidět. Řasenka skoro vůbec neprodlužuje, zahustí tak akorát, dělá poměrně přirozenej efekt. Abych to shrnula. Mám ji doma už dýl, takže si myslím, že to už dokážu objektivně posoudit. Je docela fajn, používám ji pravidelně a ráda, ale určitě bych si ji znova nekoupila a nemám potřebu vám ji doporučovat jako bůhvíco spešl. Myslím, že tohle můžete v obchodech s klidem minout.



PS: omluvte, prosím, neupravený obočí. Až na fotkách jsem si řekla, že už je vážně na čase ho konečně protrhat. Možná bych měla někdy sepsat něco ve stylu kosmetický faux pas, který kosmetická blogerína nikdy nedělá a já je dělám v jednom kuse :). No, stane se.

Zkusili jste někdo tuhle řasenku? Co na ni říkáte? Já tedy znám mnohem lepší a mnohdy i levnější. A když jsme u MF, tak opravdu nikdy, ale nikdy nepochopím, co je tak skvělýho na slavné a tolik oblíbené 2000 calories. Tohle bude bohužel asi podobnej případ. 

2012-10-18

Dashulka & Blogerky.cz

Dobrý ráno :) pokud vás zajímá, jaký výrobky jsem ohodnotila jako nejlepší objevy letošního roku, můžete si přečíst můj článek, kterej jsem napsala pro server blogerky.cz. Snad se vám bude líbit :) Celej článek si můžete přečíst zde.


2012-10-16

Food random

Ahoj! Dneska trošku netradičně. Jestli o mě něco nevíte, tak miluju jídlo, vaření je krom kosmetiky jeden z mých největších koníčků. A taky mě strašně baví fotit jídlo, fotky jídla na jiných blozích prostě miluju. Pokud vám to přijde trapné, bohužel. Mně ne :). Fotky sice nebyly původně určeny pro publikování, fotím prostě jen tak, ale včera jsem si dělala pořádek ve fotkách v počítači a za posledních pár letních měsíců jsem stihla nashromáždit pořádnou kupu fotodokumentace žrádla! Tak jsem si řekla proč ne, přece blog je o mých koníčcích a závislostech a k tomu jídlo rozhodně patří. 


Seznamte se s VD burgerem :) Ten jsme vymyslely společně s kámoškou (název jsou naše iniciály :) a jednou si ho necháme patentovat a budem ho prodávat ve stánku na Svoboďáku :))

2012-10-14

Fragrance favourites

Ahoj všem! 
Tak vám řeknu, tak dlouho se chodí s džbánkem pro vodu, až se ouško utrhne. A nebo tak dlouho na svém blogu vychvalujete jeden web, až si vás všimnou a nabídnou vám spolupráci :). Tento článek vznikl ve spolupráci se serverem www.parfums.cz. Normálně tyhle nabídky moc nepřijímám, přišlo mi tak nějak ne na místě (omg, to je zas gramatickej obrat, ale slovo nemístný se mi tady taky nějak nehodí do krámu :) umísťovat na svůj blog článek o slevových portálech nebo jen tak o nějakým webu, kterej ani neznám a nenakupuju tam, a něco za to dostat. Stejně jako nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levný věci, vlastně poslední dobou jsem tak nějak dost chudá :), tak taky nejsem tak zoufalá, abych se svýho blogu dělala billboard. Na to mám svůj blog až moc ráda, je to můj miláček a oáza klidu. Zde se nabízí spíše otázka pro naše blogerínské spoluobčanky - taky máte svůj blog tak rády? Sice je to pitomej abstraktní kus virtuálního prostoru, ale je to zkrátka moje miminko :). A web parfums.cz určitě ráda všem doporučím z vlastní zkušenosti, pokud můj blog čtete pravidelně, tak určitě víte, že tam velice často a ráda nakupuju nejen voňavky, ale taky hlavně vlasovku - třeba Loreal Absolut repair, Tigi, Macadamia natural oil. Mají super ceny, jsou spolehliví a vyhovuje mi možnost osobního odběru v Brně. I těch blbých pár korun za poštu u českých eshopů mě prostě prudí. Myslím, že na svých věčných zahraničních objednávkách zaplatím na poštovným až až. Vím, že je to psychologickej tah, ale všem eshopům navrhuju zavést free shipping (či možnost osobních odběrů ve více městech Česka) a já tam budu mileráda nakupovat.

Dnešní článek jsem se rozhodla pojmout jako představení mých svatých grálů v oblasti parfémů. Prostě best of the best. Mimochodem, nejde o momentální oblíbence, ale ohlídnutí za posledními cca 7 lety a výběr toho nej. A budu ráda, když mi v komentářích povíte, jestli se můj výběr vašemu nosu líbí, či nikoli. Co od vaší vůně očekáváte? Já osobně chci prostě hezky a příjemně vonět a je mi prosímvás totálně šumaFUCK, jestli je to davovka či ne, a jestli se stejnou vůní polejvá kdejaká Anča Kotěhůlková. Beztak to na každým voní jinak a každýmu ta stejná voňavka "doladí" celkovou image jinak. Nemám ráda až příliš výrazné vůně, kořeněné, a nemám ráda lidi, kteří si myslí, že je výhra, když svou ultraoriginální a pronikavou vůní porazí půlku pracoviště/školní třídy/šaliny/whatever. A vlastně to nemusí být nic ultraoriginálního, úplně bohatě to stačí přehnat s parfémem, kterej je jinak v normálním dávkování velice příjemnej. Já taky miluju vůně, miluju, když hezky voním a lidi kolem mě chválí a ptají se, co používám. Ale všeho s mírou. Klidně se zeptejte někoho, o kom víte, že vám to klidně řekne natvrdo, jestli to s vaším oblíbeným parfémem nepřeháníte. Můžete tím svý okolí dost obtěžovat a způsobovat jim migrény. Vlastně být příšerně převoněnej je v mým osobním žebříčku asi jen tak o level a půl lepší, než smrdět potem. Ani nevím, proč o tom píšu, ale spíš mě zajímá, jestli to taky tak vnímáte? Každej spíš poukazuje na to, jak je strašný, když lidi smrdí potem a tak - ne že by nebylo, ale zajímalo by mě, jestli jsem divná, když jsem vysazená i na přemíru voňavky. Protože tu máte správně cítit, až když se přiblížíte to intimní, maximálně osobní zóny dotyčné (ho) - pozor, velmi silně platí i pro chlapy! 

A ještě bych měla otázku, zejména asi k milovnicím silnějších vůní - přemýšlely jste někdy o tom, že váš parfém může přivádět okolí k šílenství? Pokud nejste celej den někde zavrtaní v kutlochu, kde jako medvěd spokojeně hibernujete v sociální izolaci, pravděpodobně každej den sdílíte kancl, třídu, přednáškovou halu a tak se spoustou dalších lidí. Mě třeba přivádí do amoku Chloe či L'eau d'Issey. Muset být celej den zavřená v místnosti s někým, kdo se tím voní, asi se raději hned ráno udeřím tupým předmětem do hlavy a zabalím to.  Jo, tento článek nemá být žádnej hejt, ale spíš jen takový zamyšlení, takže si ho doufám nikdo nebude brát moc osobně, jen mě zajímá, jestli jste někdy přemýšlely nad tím, že váš parfém může někomu dost silně vadit. Já třeba jo a určitě bych ocenila, kdyby mi to dotyčnej řekl, že mu moje vůně není po chuti, pochopila bych to.


A co můj nos velice dobře snese? YSL in Love again edition Jasmine étoile je prostě srdcovka, limitka, která je bohužel nyní už velmi těžko sehnatelná. Nikdy nezapomenu ten pocit, když jsem k ní poprvé přičichla. To byla totální láska na první pohled. Burberry Body je klasika, taky naprostá láska na první počuch. Tuhle zimu stopro kupuju znova, ještě se mi neomrzela. CkIN2U řadím do kategorie klasika, nenadchne, neurazí, ale je to pro mě vůně "čistoty" a svěžesti, takovýto, kdy si řeknete "ta krásně voní" a ne "ta má super voňavku". Un Jardin sur le Nil od Hermes je podle mě must have pro všechny milovnice tzv. "svěženek", jak se často používá ve voňavkovým slangu. Fuj, to je ale hnusný slovo, sama nevím, proč na něho ještě poukazuju :). Ale fakt, pokud máte rády svěží vůně, prostě ho musíte očichat!

Těžké Chanely a jejich klasiky mi nic neříkají, ale odnože klasické Chance v podání Eau fraiche a eau tendre jsou prostě legend-wait for it....a dál to znáte, žejo.


A ještě musím dodat, že jsem fanynkou snad všech Lanvinů. Tady už to u mě nejsou superlativy, ale klasika nenadchne, neurazí (ale taky neomrzí ;-). Pro každodenní nošení, když nemám náladu na nic výraznýho, co si budem vykládat, ten lanvinovskej ocas já prostě můžu. Všechny na obrázku jsem už minimálně jednou měla a žádná mě nezklamala. Lanviny sice bývaj nejčastěji na pranýři jako davovky, ale to mi ani tolik nevadí. Prostě hezky voní a to je hlavní. 

A co vy a vaši favoriti?

2012-10-09

Holiday memories vol.1

Ahoj všem!
Pomalu nám začíná odpornej podzim, dnes ráno byly prý tři stupně, při ranní dopravě sockou do práce klepu kosu a zoufale vzpomínám na moře, všichni kolem kašlou a smrkaj, podzimní virózy řádí jak černá ruka (doufám, že mě jen tak nedostanou, hajzlové!), dny se zkracují, teploty už budou jenom klesat, prostě kdo vymyslel podzim a zimu, měl by se minimálně dvacetkrát proplesknout....no nejvyšší čas si trošku spravit oko alespoň vzpomínkama na krásný teplý dny, ne? Před časem jsem vám hlásila, že se nacházím na nádherným řeckým ostrově Lefkada a vzhledem k tomu, že mi naprosto učaroval, musím se s váma bezpodmínečně podělit o dojmy.

Jely jsme normálně s cestovkou. Dovolenou jsem si užívala se svojí nejoblíbenější sestričkou (mám totiž jen jednu, proto tuhle hlášku velice ráda používám :) a dvěma kámoškama. Ubytovaly jsme se v letovisku Vasiliki, ležící v zátoce na jihu ostrova, následně jsme si tam na pár dní půjčily auto a pěkně ho celej procestovaly. Lefkada je ostrov, známej zejména pro svoje bezkonkurenčně nádherný pláže.

 Západ slunce ve Vasiliki
 Jedna z našich nejoblíbenějších pláží - Agiofili, dá se na ni dostat z Vasiliki za cca 40 minut pěšky pěknou procházkou okolo pobřeží.

2012-10-06

The perfect nude - Korres 31


Nude laky jsem nikdy moc nemusela. Jednu dobu dost frčely "manequin hands", ale ono vybrat tu správnou taky není jen tak, musíte si vybrat odstín tak, aby vašemu tónu pleti lichotil a nezpůsobil, že vaše ruce budou působit jako by patřily k tělu, co leželo tejden na dně rybníka. Ovšem tento lak byl prostě láskou na první pohled, jakmile jsme ho se ségrou spatřily v obchodě, musel být bez debat náš. Laky na nehty od Korres jsou jednou z mála věcí, jež se dá u nás koupit za ne tak předraženou cenu oproti Řecku. Tam stál jeden kus 6 eur, u nás 199 - nutno dodat, že tento odstín jsem ale na stránkách profimedu neobjevila. Korres by měly být 3-free a obsahovat spoustu prospěšných přírodních ingrediencí a vitamínů. Přiznám se, že přírodní dekorativka ve mě vzbuzuje pochybnosti ohledně toho, zda se "přírodní" produkty svou funkčností vyrovnají těm nabušeným chemií. A v případě tohoto laku jsem byla mile překvapená, lakuje se stejně dobře jako moje oblíbený lakový značky. Mám dvě vrstvy. Barva nejvíce odpovídá následující fotce. Co vy a nude laky/kosmetika Korres?



2012-10-01

Butter London Pink ribbon

Zdravím, tak to jen, abych nezapomněla, že pořád miluju laky na nehty, ačkoliv se můj blog postupem času zvrhl spíš do oblasti všeobecně kosmetické! A jak vidíte, časy se mění. Zatímco dřív mě nenápadky nudily, nějak jim začínám přicházet na chuť. Vůbec tak nějak poslední dobou lakuju klasiky - růžová, vampy odstíny, červená, maximálně oranžová. A řeknu vám, najít ten pravej lak pro nenápadný slušňácký nehty může být taky někdy oříšek. 


Potíž může být v tom, že jsou buď moc sheer a vy se můžete uvrstvit k smrti, nebo zase moc krycí, což obvykle taky provází ne sympatická žvejko konzistence. Nebo barva jednoduše nelichotí vaší barvě pleti, lak se blbě lakuje. A proto mám velkou radost i z této obyčejné nenápadky, protože mi dělá nenápadně upravený ruce přesně tak, jak si představuju. Lakuje se moc hezky (skutečně jako máslíčko) a stačí dvě vrstvy, aby koneček nehtu tak akorát prosvítal. A nemůžu se nabažit toho krásnýho balení, detail v podobě ptáčka je fakt sladkej. Tyhle laky patří mezi ty dražší, určitě můžete sehnat levnější alternativu. Tohle je prostě něco pro lakový fajnšmekry či závisláky jako já. Máte vyzkoušenej některej z Butter laků? Já pořád přemýšlím o The black knight :)



Related Posts with Thumbnails