2013-07-31

Foodporn: Grill edition :-)


Ahoj všem! Tak se zas měsíc s měsícem sešel a je tu další článek pro blogerky.cz. Minule jsem se vás ptala, co si o článcích pro Blogerky myslíte. Dostalo se mi odpovědí, který jsem tak trochu čekala :)...původně jsem uvažovala, že s nima úplně přestanu, ale nakonec jsem se rozhodla to pojmout tak trošku jinak a zkusit dělat články o něco víc "jiný", než jsou moje klasický blogový příspěvky. Proto je i moje téma pro červenec mimo oblast krásy a kosmetiky. Rozhodla jsem se to úplně nezabalit hnedka, protože přece jen mě tyto články baví připravovat, protože je to pro mě něco jinýho než blog post. Snad tedy zaujme a případně inspiruje i vás :-)

V článku v odkazu najdete několik tipů a receptů na letní grilovačky, který (nejspíš) prošly i kritickým okem naší všudypřítomné černobílé chlupaté koule :)

ODKAZ  ZDE

2013-07-29

2013-07-23

Barry M Greenberry + LA Colors Jewel tone

Ahoj všem! Zdravím vás od moře, takže jakmile roztřídím fotky, určitě očekávejte cestovatelskej random :). No a k dovolené a plavkám zcela neodmyslitelně patří letní barvičky na nehtech a v mým případě ideální příležitost prolustrovat kosmetický taštičky všech mých kámošek....
Nejvíce mě zaujala tato naprosto nádherná mint/tyrkysová krasavice od Barry M...


Samozřejmě musím jako obvykle konstatovat, že foťák trošku vyžral barvu...na fotce vypadá jako typická mint, ale v reálu jde více do tyrkysova - až trochu do neonky, což dělá tento lak tak strašně pěkným a řekla bych i jedinečným, protože nějakou tu obyč mint má už dneska v nabídce kde kdo..

Tento lak patří do řady "gelly", neřekla bych, že je želé tak, jak si želé obvykle představuju, kryje naprosto skvěle ve dvou vrstvách, ale krásně se leskne a hezky se nanáší...no jestli tohle je želé, pro mě želé na jedničku :-) ...kámoška si ho přivezla z UK, ale tento seženete i u nás, třeba na mojesminky.cz. Možná, že se i mrknu po dalších barvách - tuhle řadu jsem totiž doposud neznala. Abych pravdu řekla, docela mi začlo chybět focení laků, když vlastně za tím účelem můj blog tak nějak vzniknul...ale postupem času jsem přestala být v nákupech megalomanská, tak už nemám tolik co fotit... přesto jsem ve sbírce našla pár kousků, co jste ještě neviděly, takže v příštích dnech toto není poslední lakovej příspěvek...a vůbec přemýšlím i o nákupu pár nových, přece jen jsem nehtová maniačka, žejo...



Na tomto obrázku je barva asi nejvěrnější, Prsteníček jsem ještě doplnila třpytkama od LA Colors Jewel tone, který se mi strašně líbí, podobnej lak od LA (možná i ten samej odstín) jsem už před dávnou dobou okukovala na ebay, u nás se myslím bohužel sehnat nedají...proto jsem neodolala aspoň vyzkoušení...



2013-07-09

New skincare favorites - Lumene


Ahoj všem!
Dneska bych vám ráda představila novinky v mojí pleťové výbavě, který jsem si strašně moc oblíbila. Možná jste zaregistrovaly, že se k nám po letech vrací finská kosmetika Lumene. Nevím proč mi tato značka byla vždycky strašně moc sympatická. Možná proto, že mi tolik připomíná dětství, kdy jsme s mamkou chodily na sobotní nákupy do města, tehdá sme si nějakou Vaňkovku či Olympiu mohli leda namalovat a vrcholem všeho byl obchoďák Cetrum a naprosto nejvíc nedosažitelným super in obchodem Terranova, tehdá byl dokonce i New Yorker byl ještě dávno v plínkách. A pamatujete někdo, jak kdysi v tý Terranově měli vystavenou u vchodu nástěnku s lidima, který přistihli při kradení? To mě vždycky strašně fascinovalo. No, konec retro okýnka, právě z té doby si pamatuju, že si mamka ráda kupovala Revlon či Lumene, který postupem času od nás bohužel zmizly..

Proto mě hodně nadchlo, že se k nám kosmetika pomalu vrací. Takže před všema ostatníma značkama na wishlistu jsem dala přednost právě Lumene. Oba výrobky jsem kupovala kdesi na netu, ale to spíš jen čirou náhodou, že jsem z tama brala i voňavky, tak se mi to hodilo do krámu. Jinak se podle infa od Káji-Plum dá sehnat i v Brně v Jasmíně, kam se hodlám brzo vypravit na průzkum...



Natural Code Clear it up
Jako první jsem si pořídila čisticí gel z řady Natural Code. Obsahuje 90% přírodních ingrediencí, je bez silikonů, parabenů, sulfátů a ethanolu. No, teda, ty přírodní ingredience mě trošku rozesmály, aby ne, když těch 90% tak v produktu tvoří voda...tak trošku reklamní tahák, ale každopádně:

  • Perfektně odličuje (při dočišťování na tamponku téměř nic nemám, je dá se říct čistej)
  • Přesto, že obsahuje kyselinu salicylovou a je určen pro smíšenou pleť se sklonem k akné, nevysušuje. Pecka!
  • Úžasně voní. Tak nějak ovocně, hrozně mi připomíná zelený jabko od DKNY. Ta vůně mě totálně dostává
  • Seženete ho v drogerii/na českým netu (viz heureka) a cena není nejhorší, stojí cca 150-200 Kč.
Tento gel můžu všema deseti doporučit, jsem s ním totálně spokojená a nadšená. Sice ho používám teprve měsíc, ale fakt, musela jsem napsat chválu!



Waterproof eye makeup remover

Asi sem se konečně naučila používat dvoufázové odličovače...a nebo našla ty správný? Vždycky jsem je upřímmně nenáviděla a ten pocit zmaštěnýho oka byl pro mě horor. Možná si pamatujete, jak jsem pochvalně psala nedávno o svým minulým kousku od Etude house. Tak je pravda, že po spotřebování vám musím zpětně napsat, že ten teda pořád vede a spíš z lenosti a neochotě čekat, než dorazí jsem zvolila v česku dostupnou variantu. Jinak teda je růžovější, hezčejší, voňavější, no prostě zatím no.1 mezi odličovači a všem vám doporučuju ho zkusit.
Ale abych se dostala k Lumene, ten taky není špatnej. Zaujal mě u Káji na blogu, ale omylem jsem vzala (asi) jinou variantu a to pro voděodolný líčení, i když žádný nemám a nepoužívám....

Stejně jako předchozí oblíbenec od EH skvěle a bezbolestně odličuje, jako jedinou "nevýhodu" vidím to, že nevoní tak pěkně, resp. je bez parfemace a prostě nemá tak super cute růžovou lahvičku. Víte, že nejsem drogerkovej expert, tak nevím, jestli 220 Kč je za 100 ml odličovače nějak moc, nebo je to celkem běžný. Cenově vyjde tedy jako EH, ten je s obsahem 50 ml a stojí přibližně půlku.

Nicméně i tak ho můžu doporučit, stejně jako u EH ho stačí malinko (jinak si líčení spíš rozpatláte než odlíčíte a oční okolí bude jakoby mastný).

Momentálně teda nechápu, jak jsem se dřív mohla odličovat obyč odličovací vodou, tohle mi přijde daleko účinnější a šetrnější. Kdyby někoho zajímalo složení, tak to už tak přírodní není :)


Co vy a Lumene? Už ste taky něco zkusili? Já chci určitě ještě kouknout po něčem dalším z řady Natural code...
Related Posts with Thumbnails