2013-10-31

Chanel Rouge Coco shine - Instinct a Secret

Ahoj všem!
Jestli si na něčem už delší dobu ujíždím, tak jsou to rtěnky, nebo respektive tyčinková forma mazadla na rty. Je celkem známý, že každá správná kosmetická maniačka má ve sbírce tolik lesků na rty, že by jí na spočítání ani prsty na všech končetin nestačily. No, dříve jsem nebyla jiná, ale teď nad tím tak přemýšlím, je to minimálně rok, co jsem si nekoupila lesk na rty, pokud jsem ho od někoho nedostala. Zatímco ještě před pár lety sem málem nevěděla, co je to rtěnka, teď si nedovedu představit dávat na pusu něco jinýho. Ale samozřejmě ne vždy má člověk náladu na něco krycího a sytě barevnýho, což si představuju pod klasickou rtěnkou. Proto pro tyto příležitosti nastupují různý rtěnko/lesko/balzámový hybridy, ať už jde o momentálně tolik populární lipbutters nebo rtěnkolesky.


Dneska bude řeč o těchto dvou krasavicích od Chanelu z řady Rouge Coco shine. Jde o lehčí formu rtěnky, která není plně krycí, hezky se leskne, obsahuje minitřpytky a na rtech je příjemná skoro jako balzám. Jako upřímně, sama nevím, co na těch Chanelkách furt vidím. Když mě se tak líbí ty obaly a taaaak mě baví je používat! A trošku mě žere, že si to neumím nijak racionálně vysvětlit. Ono je to snadný, když bych si koupila drahou kabelku, tak z toho něco "mám", můžu si ji pyšně nechat pohupovat na zápěstí, kochat se a tak trošku frajeřit. Jó, teď se do mě určitě může někdo obout, že si kabelky v žádným případě nekupuje kvůli značce, ale kvůli kvalitě. Tak mi pak ale vysvětlete, proč jsou tolik populární Hamiltonky a Prády místo třeba takových Coccinellek? Přestaňme si lhát do kapsy, sice si nelibuju ve věcech s logy, ale přiznávám se, že určitá sympatie ke značce u mě hraje roli a taky vlastním cosi např. od Korse či Jacobse. Zpátky ke rtěnkám, jak je to teda s něma? 

Asi vás nepřekvapí, že mají krásný barvy, decentně, ale lákavě voní, pěkně se nanášejí, vydrží tak nějak normálně. Teda u mě tak max hoďku, moc jsem nikdy nepochopila, jak někdo napíše, že mu rtěnka vydrží celý dopoledne. To já se za tu dobu desetkrát napiju, dvakrát čehosi zobnu, třikrát vysmrkám, dvakrát otřu do šátku, když mi ho vítr foukne do ksichtu. Tak pak hádejte, kde asi ta rtěnka je. No na puse ne, žejo. V tomhle su asi nemožná, proto žádnou bůhvíjakou výdrž nečekám od žádnýho produktu na rty. 


Tak jsme si to pěkně shrnuli, ale asi správně tušíte, že zatím jsem vám neřekla nic tak ohromujícího, že by to ospravedlnilo cenu rtěnky zhruba 4x vyšší než cena běžné drogerkové alternativy. A vlastně se tak trošku obávám, že vlastnit rtěnku za sedm stovek se nijak racionálně obhájit nedá, pokud jste normální člověk, co pracuje za normální plat a není povoláním dcera, ani manželka či přítelkyně. Moje hlavní důvody jsou:

1)V drogerii tohle prostě neseženu. Většina rtěnek se mi odstínově nelíbí, příliš nebo naopak málo (což je častější) kreslí, smrdí, mají třpytky ala laciná šlapka nebo příšernej "frost" shimmer, kterej by měl už navěky zůstat pohřbenej ve dvacátým století a do toho jednadvacátýho se nikdy nevracet. Přestože nedokážu říct, co je na ní tak super, vím, že v drogerce uspokojivou náhradu neseženu.

2)Vlastně tím šetřím. Děsně mě baví ji používat a nemám potřebu si dokupovat další blbosti na rty. Jakkoli to zní neuvěřitelně pro kosmetickou blogerku, za tento rok bych množství zakoupených rtěnek mohla spočítat na prstech jedné ruky. Přijde mi až neuvěřitelný, že si připadám vyléčená z obsese kupovat pořád něco novýho na rty.


A teď už ke konkrétním odstínům. Bohužel se mi podařilo pomotat čísla odstínů a ty původní fotky už jsem smázla. Odpusťte mi tedy drobnou nesrovnalost, správný číslování je:

*85 Secret*
*86 Instinct*

Názvy odstínů jsou přiřazený správně. Obě jsou to takový klasiky neutrální růžovky s rozkošnýma minitřpytkama, což je vidět na fotce výše s bleskem. Instinct jde o chlup víc do růžové, Secret v sobě má podtóny do hněda.



No co dodat? Asi je to takovej můj fetiš! Soudě už jen podle toho, že místo suché recenze jsem byla o dvou pitomých rtěnkách schopná napsat tento elaborát. Je to venku, jsou to fakt moji miláčci a tak nějak mám pocit, že se mi zkrátka vyplatí :)

2013-10-26

Dinner time!

Ahoj všem!
Je to neuvěřitelný, jak to letí, ale už rok píšu pro blogerky.cz :) Dnešní článek je zas tak trošku foodporn, protože věřím, že nejen já, ale i vy ostatní máte rádi jídlo! V článku najdete recept na těstoviny s domácím pestem, sýr plněný ořechy a medem a moji oblíbenou verzi rýžových nudlí. Zaujal vás některej?

ODKAZ NA ČLÁNEK






2013-10-21

Sally Hansen Cherry red

Ahoj všem! Dlouho tu nebyla nějaká pěkná klasická červená, proto tu pro vás dneska jednu mám! 
Červeným lakem podle mě nikdy nemůžete nic zkazit, pokud vyberete odstín ladící k pleti. Ostatně já jsem se přistihla při tom, že moje lakovací škála s po většinu roku točí v odstínech červené, milion variantách růžové (pouhých 50 odstínů šedi ať se de zahrabat :) a taky furt nosím nejrůznější vampy tóny.


Tohle je prostě klasika - šťavnatá, třešňová odrůda červené. Sytá a jásavá a i přesto ne příliš laciná. Vím, že pro spoustu lidí je to prostě "červenej lak" a nějaký nuance příliš nerozlišujou. Patříte mezi ně, nebo ne? Já jsem tak někde uprostřed, ale stojím si za tím, že u červený je každá nepatrná odlišnost tónu důležitá, neb některá může být extrémně slušivá a stačí jen tón malinko pozměnit a rázem moje ruka může vypadat jako ruka vyžilé pracovnice od silnice. Hodně záleží na vlastním zbarvení pokožky rukou, avšak za sebe říkám jo!





2013-10-16

Laura Mercier Silk creme foundation

Ahoj všem! Myslím, že je už konečně na čase, abych vás seznámila s makeupem, se kterým už takřka půl roku podvádím Vitalumiere Aqua. A to je Silk creme foundation od Laury Mercier. Makeup, který znám od amerických blogerek, konkrétně jsem po něm toužila už několik let od doby, co ho do nebes chválila youtuberka Blair - Juicystar07. Nutno podotknout, že jsem se mu několik let taky úspěšně vyhýbala z čistě racionálních důvodů. Internet zrovna nehýří nepřeberným množstvím kvalitních swatches, je hůř dostupnej a zaplatíte za něj přibližně tisícovku. Kupovala jsem ho na Jahodě, jinak seženete třeba na ebay nebo v Evropě např. na spaceNK (pošta zdarma od 100 liber).


Jde o vysoce krycí krémový makeup, kterej má vytvořit hladkou, sametovou tvář s rozjasněným efektem. Samozřejmě jde o formuli přímo nabitou silikony, ale myslím si, že v případě makeupu je to naopak celkem žádoucí. Chtěla bych zmínit, že makeup jsem si kupovala někdy v květnu, takže mám už za sebou půlroční testování a myslím si, že po takové době už můžu tuhle věc fakt detailně zhodnotit. Bohužel díky mizerným swatchům jsem nezvolila úplně nejlepší odstín. V době, kdy jsem ho kupovala, bývám nejsvětlejší z celýho roku - půlku zimy se mě totiž aspoň trochu drží opálení z léta a definitivně právě vyblednu až na jaře roku následujícího. V té době na mě byl o kapku světlejší, ale seděl. Od léta doteď ho ale míchám s tmavým bronzujícím tónovákem od Estée Lauder, abych dosáhla ideálního odstínu.

2013-10-13

Kdo vyhraje poukázku od Parfums?

Ahoj všem! Můj NTB je pořád na JIPce, resp. šudlím si to tu s externí klávesnicí z druhý světový, která mě maximálně vysírá a ještě víc mě točí, když omylem ze zvyku kliknu na něco na klávesnici přímo na noťasu - celá se zblázní :)

Proto dneska jen krátkej post s oznámením vítěze...vybrala jsem pomocí randomu, do počtu jsem nepočítala duplicitní a moje vlastní komentáře. Vítězce moc gratuluju, zkontroluj si mail :)



Krásný den všem! A kdo má takovej KOPR jako já, nechť se přihlásí :-)

2013-10-10

OPI Midnight in Moscow

Ahoj všem!
Zaprvé pro vás mám radu - při čištění klávesnice buďte šetrní. A není dobré ji vysávat vysavačem :). Jak se říká tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...až vám umře klávesnice...takže proto omluvte absenci příspěvků...Aspoň, že mám  fotky přichystaný dopředu.


Tento lak jsem už měla mega dlouho v takovým tom "možná, někdy" wishlistu. No a přece jen to byl asi osud, že jsme se konečně setkali. Jak víte, vampy odstíny já fakt můžu a moc si nedovedu představit podzimnější barvu než tuhle. Červeno-vínový minitřpytky jsou vidět i po nanesení, ve stínu sice nejsou výrazný, ale na sluníčku či umělým světle se luxusně třpytí. Neuchyluje se k nudné "tmavě fialové", ani to není "prostě hnusná tmavá hnědá" - je to zkrátka povedená vampy jak má bejt. A co budu vykládat, je to prostě OPI, takže se pohádkově lakuje a dlouho vydrží. Můžu vám ho jen doporučit, asi tu nemá smysl psát odstavec plnej ód - je zkrátka skvělej!






Musela jsem vám vyfotit i lahvičku, ty červený odlesky jsou skvostný!

Krásnej den všem!

2013-10-02

September random

Ahoj všem! Tak nám zase uběhl další měsíc, což na mým blogu znamená jediný - čas na každoměsíční souhrn fotek. Nebudu to dlouho okecávat, jdem na to. Akorát příště si myslím, že bych měla fotit víc kosmetiku a nákupy, ať se to trošku hodí k tématu blogu...ale to zase třeba příště :)


Fotím nehty a pořád mě to moc baví...na podzim zase plánuju trošku rozšířit sbírku..


Chtěla jsem udělat aktualizovanou skincare routine. Tak na to koukám, půlku věcí, co zrovna používám, je na dně a budu si kupovat nový, s něčím vůbec nejsu spokojená. Na věci, co tu vidíte, se určitě ještě objeví recenze, pokud už nebyla..tak mi došlo, že článek asi ještě odložím, mám teď v nákupním seznamu hned několik nových věcí, co si  plánuju pořídit. Pokud vás něco z fotky zaujalo, klidně se ptejte, odpovím v komentářích..


Těstoviny s domácím pestem...


Po asi 2,5 letech jsem si konečně koupila černou kabelku! Jo, zní to neuvěřitelně, ale jsem na kabelky strašně vybíravá a musí být přesně podle mých představ. A ty, který moje představy splňujou, mají ma cenovce poněkud více nul, než by se mi líbilo. Tahle kožená je do Míši ze Siena Style. Zatím jsem moc spokojená!


Hrozně se mi líbí zlatý placky na kabelce, tak jsem si místo designerskýho jména nechala vyrobit vlastní. Stálo mě to asi 5 dolarů na ebay. Původně je to vlastně psí známka, takže doporučuju pro mazlíčky. 





Pár obrázků z podzimní přírody (aneb přijde mně, že nějaký babí léto totiž moc nebylo!)


Skvěle voňavej antiperspirant nalezen v Rossmannu, pokud jako já milujete ovocný vůně ala Secret scent expressions, běžte do něj!

Na závěr mix z telefonu a insta: Sklízení podzimní úrody/odměna za těžkou práci, pět hodin hlídání sporáku a na tři dny zabarvený nehty - povidla!/konečně zase sezóna!/novou kabelku teď nosím furt
Prostě Brno/bude děkovačka/luxusní véča/fitko

To by bylo asi tak všechno. Jak jste se měli v září vy?
Related Posts with Thumbnails