2014-03-03

My handcare routine

Ahoj všem!
Vím, že článek na téma péče o ruce a nehty se v posledních dnech objevil minimálně u dvou známých blogerek, ale nekecám, fakt jsem neopisovala a článek mám v hlavě už nějakou dobu :-). Jak říká moje mamka, upravené ruce a čisté boty jsou základ a vizitka člověka. Přiznám se, že ač se snažím, boty nemám vždy perfektní, ale aspoň u těch rukou se snažím. Taky mám občas den, kdy holt jdu mezi lidi s trochu ošoupaným lakem, to asi každej. Ale vzhledem k tomu, že spíš slyším "ty a s neupravenejma nehtama?!" tak je to spíš asi taková moje schíza a okolí tím neděsím. Mám totiž fakt fobii z neupravených a škaredých ruk, to dokáže o člověku leccos vypovědět. A jelikož jsem holka šikovná, často mám na rukách odřeniny, popáleniny od vaření (důkazy níže), škrábance a kousance od kocoura a jiný ozdoby, takže ruce nemám jako z reklamy. I tak bych vám ale ráda ukázala svoje tipy na péči o ně. Druhá věc je ta, že pokud si nehty prakticky nonstop lakujete jako já, žloutnou a jsou prostě nehezký. Článek obsahuje i tu hnusnou část před úpravou, vy citlivky to radši včas zavřete, ať vás nevyděsím. Na druhou stranu je to však důkaz toho, jak moc jde pomocí vhodných přípravků změnit ruce k nepoznání.


1) Peeling. Nikdy bych nevěřila, co s rukama udělá olejovej peeling. Což o to, ksicht si drhnu pravidelně, zrovna tak i občas v sezoně tělo, ale samotný dlaně, to jsem trošku zanedbávala. Chyba! Po peelingu na ruce s olejem jsem se začala shánět poté, co mi jedna izraelská prodejkyně v nákupáku v Londýně napatlala něco takovýho na ruku. No fakt nejsu blbá, abych dala za no name pikslu 30 liber, ale vnuklo mi to nápad zkusit něco podobnýho. Líbí se mi třeba olejový peelingy od Burts Bees, ale prvně jsem se rozhodla pro DIY pokus z produktů, co jinak moc nevyužívám. Takže smíchejte v dlani trochu drsnějšího peelingu s kapkou olejíčku a je to. Výsledek mně přijde úplně boží!


2)P-shine a bělení. Domácí mini sadu seženete za cca 350 Kč (tu, co mám já) a musím říct, že za ty peníze je to opravdu hodně muziky. Nehty jsou pak k nepoznání. Zmizí všechny rýhy a takový hrbolky vzniklý třeba poškrábáním nehtu po glitrovým laku. Krásně je zpevní a zacelí. Sadu už mám několik let, stačí použít fakt občas.



Hrůza před. Poté jsem nehty vybělila ponořením na pár minut do teplé vody s malou lžičkou kyseliny citronové. Nevím, jestli je to nějak drastický, ale přijde mi to o dost účinnější, než než jen klasická citronová šťáva. Napadlo mě to tak náhodně, zrovna jsem totiž čistila varnou konvici, tak jsem si trošku nasypala do roztoku na nehty. Četla jsem, že si tím někdo bělí i zuby (?!), jí se to, tak proč bych si to nedala na nehty? :) Takto už vypadá stav po vybělení nehtů a ošetření p-shinem. O dost lepší, co?


3) Ošetření kůžiček. Na zatlačení stačí obyč pomerančový dřívko, nebo to, co mám já, jeho plastovej hybrid, takový kopýtko. Užitečnej doplněk je gel na změkčení kůžiček od Oriflame. Jak vidíte, je skoro prázdnej, takže za mě je to fajn výrobek, kterej můžu doporučit.


Pro hydrataci oblasti okolo nehtů mám novinku, u které jsem se nemohla dočkat, až vám ji ukážu. Miluju značku Badger! Jako řekněte, kdo dokáže odolat tomu nejroztomilejšímu jezevcovi, jak tak krásně špulí drápky? Nejlepší obal ever! Uvnitř je skvělej organickej balzámek s citrusovou vůní, pokud milujete Lemony flutter od Lushe, tohle se vám bude moc líbit! 


A to není všechno, mají v nabídce daleko víc balzámků k různým účelům - na bolavý svaly, pro radost, relaxaci, na dobrej spánek...seženete je za cca 4 libry na Feelunique. Každej s naprosto bezkonkurenčně božím obalem. Podle mě je to skvělej nápad na drobnej dárek. Myslím, že si minimálně jeden ještě pořídím!


4)Krém na ruce. Už je jen taková třešinka na dortu. Momentálně mám tento, což je vlastně tělový mlíko od Deep steep. Znáte tuto značku? Taky by měla být příroda-friendly, rovněž seženete na feelunique. A dost mě lákají suchý tělový oleje právě od Deep steep.



 Nově upravený nehty nebudeme zakrývat tmavýma lakama a pěkně si užijeme francii (toto je nějakej Oriflame, co jsem zabavila doma mamce a název si nezapsala). Hnedka je vidět rozdíl, co? Jinak pro kompletní info, na nehty nic spešl nepoužívám, jen barevnej lak a topcoat.

Jak pečujete o svoje ruce vy? Taky si myslíte, že  nehty okousaný, s do půlky oloupaným lakem a plný záděr, se k holce prostě nehodí a kazí dojem? Vůbec neprosazuju lakování, naopak se mi moc líbí, když má někdo krásně upravený, krátký nenalakovaný nehty. Ale ta úprava tam prostě být musí!

31 comments:

  1. Já se taky přiznám k lásce k Badger, ale...spíš ALE ty mrchy nejdou otevírat, mám jich víc a hlavně ten Sleep Balm je vždycky boj, je to na uklidnění před spaním, ale mě ten zápas o víčko vždycky zvedne tep do drastickejch výšin. Takže o nějakým uklidnění nemůže být řeč. Takže ta láska je taková dost platonická, jen čumím na zavřený obaly. Tak jsem se vrátila k Lemony Flutter, protože Burt's Bees je malinkej a Jezevec nedobytnej.
    Deep Steep oleje a mlhy doporučuju, Honeydew je moje nej nej vůně. A na upravené ruce jsem taky dost sucker, hlavně na hezky zatlačené kůžičky a co mě strašně znechucuje jsou okousaný záděry. A jak se ti s tou sadou P-shine pracuje? Chodím na něj k manikérce, ale už jsem hodněkrát přemýšlela, že bych si ho dělala doma. Je to i pro nešiky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakt? to teda nechápu...mě se otvírá úplně v pohodě bez nejmenších obtíží....

      Delete
    2. K tomu p-shinu - já myslím, že na tom nic není, jen to třeba tak půl hodinku zabere...nehty se jen opilujou jemným pilníkem do hladka a pak se tam takovou speciální leštičkou zaleští ta pasta...nic na tom není, jen je to takový zdlouhavý a mělo by se leštit jedním směrem prý...ale zas to není něco, co by člověk dělal 3x týdně a mě to pohodlí domova za to stojí :)

      Delete
  2. Teda ta kyselina citronová mě nikdy nenapadla! A to už dlouho přemýšlím jak vybělit nehty od rudých laků, abych někdy mohla nosit takovéhle krásné "neviditelné laky! Hned zítra se dám do bělení, děkuju za tip! :) A ještě chválím nehty, máš je hrozně hezky opilované. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :-) Dej pak vědět, jestli ti to zabralo...

      Delete
  3. ty jo taky to asi vyzkouším používám regenerátor nehtů a různé krémy a tak taky pomáhají ale todle vyzkouším:)

    ReplyDelete
  4. Peeling na ruce používám ráda, dělám si domácí, třtinový nebo obyčejný cukr s olivovým olejem, pak si je mnu co to dá a výsledek je k pokoukání:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo ten cukr mě taky napadl, smíchanej s olejem může být fajn...já dávám ale přednost voňavým složkám....

      Delete
  5. ja používam na nechty a ruky argánový olej ale určite vyskúšam i tú citrónovú štavu :-) ten kocúrik je mimochodom rozkošný :)

    ReplyDelete
  6. Dobry clanok :) ja sa o svoje ruky staram len kremon a to mi celkom staci :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Peeling na ruce nepoužívám, ale asi ho zkusím taky zařadit, třeba mi pomůže od té mé věčně suché a loupající se kůže. Jinak se ale ve všem shodneme :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já myslím, že je to super..taky se mi v zimě dělají takový strasně suchý místa na rukách a toto pomáhá...

      Delete
  8. Máš nádherné nehty, tohle je můj sen :) Já mám hrůzy, děsně se mi štěpí a navíc si z práce odnáším samé záděry :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale to ovšem neznamená, že je nechávám tak, o ruce se snažím opravdu starat, stejně jako třeba o obličej :)

      Delete
    2. Snaha se určitě cení...taky nemám ruce vždy úplně stopro fit.... :)

      Delete
  9. Ahoj :) Pokud se zajímáš o hubnutí, fitness a nebo tě jen prostě baví zdravý životní styl, navštiv můj blog :) Přidávám články, které by tě mohli zajímat :) http://beautyhealthyfitgirl.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  10. Ahoj, tak Tvoje nechtíky vyzerajú po úprave naozaj super! Veľmi sa mi pozdáva p-shine sada. Ja si lakujem nechty dosť často (2-3 krát týždenne) a pravdaže raz som zabudla použiť základný lak a nechty ostali červeno-oranžové...na zabitie! Teraz už viem, že mám skúsiť kyselinu citrónovú. Super typ.:-)
    Často sa mi stáva, že mám ryhy v nechtoch a neviem čo s tým... dobrá rada nad zlato!:-)

    ziriane.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Tak ručky a nehty máš vskutku luxusní, minimálně ta první a poslední fotka je jak z katalogu na dokonalou manikúru :) Ta péče je fakt znát. Olejový peeling zkusím; zatím jsem měla jen nějaký obyč na ruce a bylo to fajn, ale s olejem to asi musí být jiná třída. Dtto ta kyselina, píšu si na seznam.
    Co se ti ale přiznám - s tím p-shine: dlouhá léta jsem žila v přesvědčení, že to je úžasná věc, kterou musím všude chválit a doporučovat. Jenže celá ta dlouhá léta jsem měla nehty pekelně problémový - pořád se třepily a lámaly a odlamovala se z nich vrchní vrstva po celých plátech. No, nějak jsem si nepřipouštěla, že by to mohlo mít na svědomí zrovna p-shine, protože po každé té proceduře přece vypadaly tak krásně a zdravě! A pak jsem měla jedno období, kdy jsem nestíhala vůbec nic natož p-shine. Světe div se, nehty se mi začaly dávat samy do kupy (jinou péči jsem neměnila! jen konstatně, jako ostatně vždy, lakovala) a přestaly trpět těmi výše uvedenými neduhy. Fakt divný. Až jsem si vzpomněla, že občas někdo zmínil, že v podstatě p-shine může být i nežádoucí - sice nehty vyhladí a odpiluje jen jemně tu nejvrchnější mikrovrstvičku, ale i tak je do do jisté míry ztenčení nehtu. Což mě teda štve, protože pak se na to i líp lakovalo, jak byly hladký a bez rýh, a vypadaly i samy o sobě skvěle. Nic naplat, od té doby, co to nepoužívám, mám nehty výrazně lepší. :(
    Konec dramatu. :D
    Dobrý článek, Dáši. ;-)
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veru, to si myslím, že bude určitě pravda. Nesmí se to s ním přehánět. Já si ho dělám fakt jednou za čas, v podstatě na odrostlou část nehtu, abych nepilovala to samý podruhé, což ostatně není potřeba, výsledek vydrží :-)
      A taky je asi pravda, že mám relativně kvalitní nehty a hodně rychle mi rostou. ale nevím, čím to, dříve (tak okolo těch 15 let) jsem takový nehty neměla :-)

      Delete
  12. bezva článek! já mám sice už 6. rok nehty gelové, o které si teda sama nepečuju, ale určitě Tvoje tipy předám kamarádkám! :D :)) o P-shine slyším poprvé v životě - vážně bomba a teď už se jdu podívat na Feelunique.. dobrý spánek potřebuju! :D <3

    ReplyDelete
  13. musím říct, že ty tvoje nehty a celkově ruce - to je radost pohledět! Já jsem si nedávno sundala gelovky a je to teda dost hrůza ale snad se nehty zase dostanou do formy :)

    ReplyDelete
  14. Krása! Já si teda ruce jenom krémuju a občas použiju olejové pero na záděry S-he.. ne takovéhle piplání moc nejsem.
    Od Badger mám moc ráda balzámy na rty, objednala jsem si rovnou celé dárkové balení :) Moc krásně voní, jsou příordní a přitom nestojí víc, než obyč Labello.

    ReplyDelete
  15. Můžu se zeptat jak tady ten p-shine funguje? Koukala jsem na netu a zjistila jsem, že je tam jenom jeden ten vosk, když jsem byla u manikérky tak si matně vybavuji dva kroky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvně nehty lehce obrousíš jemným pilníkem a pak se do nich zalešťuje ten vosk...

      Delete
  16. Nehty mas dobre, ale kocourek je luxusni, diky za clanek!! P.

    ReplyDelete
  17. nádherné nehty máš a koukám, že jsem pěkná ostuda, budu muset o nehty také začít víc dbát
    Once Upon a Time

    ReplyDelete
  18. kyselina citrónová? to čtu poprvé. tohle je moc užitečný článek, plný spousty skvělých rad a tipů :) já si přiznám, že jsem si dlaně nikdy nepeelingovala.

    ReplyDelete
  19. replica bags online uae this post j7j98a1o43 replica bags philippines wholesale click here to investigate x2m54n7x87 louis vuitton replica replica nappy bags replica bags koh samui gucci replica a5o96v1v85 replica bags 168 mall

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails