2014-04-21

Rimmel Rita ora nail polishes

Ahoj všem!
Když jsem z obálky od Rimmelu vysypala tyto laky, musím říct, že mě to potěšilo. Konečně něco nositelnýho a ne závislýho na odstínu pleti. Jako asi jedna z mála jsem totiž v minulé várce dostala BB cream v odstínu light, kterej je na mě příliš světlej - nicméně podědila ho sestra a já musím i po zkoušení jen doma uznat, že bych ho vůbec nezatracovala a na drogerku není špatnej. Ale teď už k lakům. Když už jsem teda u těch odstínů pleti, záměrně jsem oba obdržený odstíny zařadila do jednoho postu, aby bylo vidět, co dokáže udělat odstín laku s pletí. Oba dva odstíny jsou vyfoceny na stejným světle, jeden den.
 

Balení se mi líbí, ačkoli nemám vůbec tušení, kdo nebo co je to Rita Ora, to bych si musela vygůglit. Pokud budeme posuzovat štěteček, tak oukej, není špatnej. Vím, že teď jsou ty široký zkrátka tak nějak v módě, já proti tomu zásadně nic nenamítám a nemůžu říct, že by se mi s ním špatně pracovala, i když si neodpustím poznámku, že to není OPI. Pro tuhle větičku bych si už asi měla vytvořit klávesovou zkratku. Možná si řeknete, proč porovnávám jabka s hruškama, ale mě přijde rozumnnýdát 150-200 Kč za lak, se kterým se mi skvěle pracuje a při správným zacházení - otírat hrdlo (že, Dáši?), a pořádně zavírat (že, mami a sestro?) - vám vydrží opravdu léta. Než si za 60 Kč koupit lak, u kterýho se dvakrát při nanášení naseru, pak ho šoupnu do krabice a další akce je výhoz po pár měsících, kdy se z něj stane malta. Ale jo, opakuju se, blablabla, tak deme na jednotlivý barvy...


203 Lose your lingerie
Krásná barva. Ledově chladná pastelově růžová s drobným shimmerem, kterej na nehtu není vidět, ale přesto dodává neviditelný "něco". Ale přijde mi, že sluší spíše světlejší sněhurkovské ruce, na mě se nemůžu zbavit dojmu, že to vypadá divněěěě! Hlavní mínusovej bod ale tento lak dostává za konzistenci typu "syndrom pastelovýho laku". Kašovitej, v kombinaci se štětečkem - kopýtkem nám to spolu fakt nefunguje. Na jednom ze zahraničním lakovacím blogu jsem pro toto zahlídla pěknej obrat - self-destructing - když se snažíte nějakou nedokonalost vylepšit, ještě víc to zprasíte a vytvoříte rýhy. A ne, fakt není za minutu suchej. Povídačky naší Kačky...


323 Don´t be shy
Tomuto odstínu naopak nemám co vytknout. Spolupráce lak-štěteček-nehet tady funguje bez problémů, výrazná fuchsiová je svěží, má šťávu, je poměrně univerzální a nositelná. Určitě hodnotím jako povedenou barvu. Pokud bych si laky kupovala, koupě toho prvního bych asi určitě litovala, toho druhýho nikoli!

Co vy a laky od Rity? (britské zpěvačky, tak mi to nedalo a vygůglila sem si to! :)

2014-04-16

NailPerfect Century of love

A konečně se nám tu objevuje po delší době nějakej lak. Když mi Lída z eshopu HairBeauty nabídla k recenzi novou značku laků, neváhala jsem ani minutu. Výběr odstínu jsem nechala víceméně na ní, ale bylo mi jasný, že určitě nebudu zklamaná. Poslední dobou jsem v lacích na nehty strašně nudná a proto jich taky moc nefotím. Nosím buď tmavý barvy nebo odstíny červené, růžové, nude. Zkrátka nuda prostě se mnou je, už to není, to co to bejvávalo. 


Vampy laky mě ale asi nezačnou nudit nikdy - a taky že je furt nosím, jaro nejaro. Když začneme u lahvičky, tak je poměrně obyčejná, colorclubovská, lehce nudná. Ale zato obsah, ten mě hodně baví. Při focení jsem ji nakláněla všema směrama a zálibně koukala. Century of love je vážně skvěle povedenej vampy odstín - tmavej, hlubokej, ale umí na vás temně třešňově problikávat, nanáší se jako želé a schne do vysoce lesklé podoby. Zastavila bych se zejména u toho nanášení - lak mě zaujal svým naprosto bezproblémovým nanášením a konzistencí. Tak akorát hustý želé a kryje krásně. Na fotce jsou dvě vrstvy bez nadlaku. Abych pravdu řekla, dlouho mě žádnej ne-OPI lak tolik nezaujal! A vůbec, vzhledem k tomu, že už svoji lakovou sbírku vedu pěkných pár let, musím říct, že rozhodně OPI ve výdrži vítězí a nemění konzistenci, na rozdíl třeba od China glaze, o drogerkových nemluvě. A některé laky jsem zužitkovala takřka do posledního mililitru.


Laky nail perfect seženete zde, za podle mě rozumnou cenu 120 Kč. Není to 50 korun z drogerky, ale kvalitativně to rozhodně odpovídá. No, říkejme tomu reklamní článek, ale já dneska nemůžu jinak, než tento lak pořádně vychválit. A mám radost, že můžu konečně publikovat pochvalnej PR článek, poslední dobou to u mě bylo spíš samý zklamání, případně "hmmmm ujde"....


Jak se tento lak líbí vám? Na stránkách mají asi milion lákavých odstínů, jen by to chtělo ještě swatche ke každýmu odstínu...pak by to bylo úplně dokonalý!

2014-04-12

Nars radiant creamy concealer (vs. Chanel)

Ahoj všem! 
Kdo mě sledujete na instagramu, asi jste nedávno postřehli, že jsem si koupila jeden ze svatých grálů všech blogerek. Vždyť kolik z nich vymetlo všechny možný i nemožný kouty zeměkoule, aby ukořistilo tuto posvátnou tubičku ve vytouženým světlým odstínu, kterej je všude tak beznadějně vyprodanej? Jo, na pár blozích sem to už četla. Já musím mít vždycky něco extra, takže ode mě žádnej podobnej doják nečekejte. Byla jsem v Sephoře, měla kuponek na 20% slevu a řekla si - proč ne? A šmitec. Naštěstí nejsvětlejší odstín nepotřebuju, takže u mě tyto martyrie odpadaj, i přesto jsem se v odstínu trošku sekla a mohla jsem si dovolit tmavší. Vzhledem k tomu, že jsem si ho ale koupila primárně pod oči, vcelku mi sedne, tam se vždy hodí dát si něco o něco světlejšího. Mimo jiné, docela jsem se pobavila s novým BB creamem Rimmel - všechny blogerky zase hážou pobavený či pohoršený hlášky o mrkvi no a víte co? Mě zase poslali verzi light, která je na mě fest světlá. Mám já to ale těžkej život.


Přirozeně mě zajímalo, jakej bude ve srovnání s mým doposud nejoblíbenějším korektorem Correcteur perfection od Chanelu - srovnání se přímo nabízelo už jen díky tak podobným obalům a cenové relaci. Koho by zajímala celá recenze na Chanela, tak prosím zde.
Kdybyste náhodou někdo nevěděl, proč je RCC tak populární, tak proto, že vysoce kryje, rozjasňuje, vydrží a zároveň je nenápadnej. Kdyby měl prostě ideální chlap bejt korektorem, bude právě Radiant creamy concealerem. Teda aspoň podle většiny recenzí.


Teď už k samotné recenzi - někdy mám pocit, že se mi líp podaří vybrat odstín podle milion swatchů na netu naslepo než naživo v parfumerce. Jak vidíte, mohla jsem volit odstím klidně ještě o chlup tmavší, ale nemůžu říct, že by to vypadalo nějak blbě. Po koukání na swatche jsem usoudila, že jsem měla sáhnout spíš po Ginger, kterej byl druhej kandidát v obchodě. Po prvním nanesení jsem se nemohla ubránit zklamání. Nars se prostě o něco hůře roztírá a je třeba si s ním dát více práce, abyste dosáhli jednolité vrstvy. V tomto se Chanel umí chovat o  mnoho přirozeněji. Nars sice málo, ale zalízá do vrásek (a i do pórů, jak jsem se přesvědčila při krytí pupínků na zbytku obličeje.). Rozhodla jsem se udělat názorný srovnání. Foceno ihned po nanesení:


Foceno cca po 6 hodinách:


Oba jsou fajn, Nars o kapku více kryje, Chanel je zase nenápadnější, toho si já osobně cením více. Na fotce po více hodinách už přeci jen nějaký razantní rozdíly nevidím. Po čase jsem se s ním naučila pracovat a navzájem jsme se sžili - rozuměj nemám mu příliš co vytknout. Je tu akorát zase ten wau efekt, kdy po nadšených recenzích čekáte, že je ta věc zázračná a sama se vyndá ráno ze šuplíku a namaluje vás. Abych byla upřímná, používám ho denně, jsem spokojená, ale podruhé bych si ho nekoupila, kdežto Chanela už podruhé mám. Navíc má malý bezvýznamný plus v podobě balení, který je lepší, než ta narsovská guma, co je věčně upatlaná. Co se týče ceny, kupovala jsem jej v Sephoře s 20% slevou okolo 650 Kč. Takže můj verdikt? Kdo vychvaluje Nars, ještě nevyzkoušel Chanel :-). Co vy a RCC? Máte vyzkoušeno? Chcete? Nebo vás nechává totálně chladnýma?

2014-04-01

Se mnou v posteli...

Jojo, už to tak bude, jelikož jsem byla už dvakrát označená v tomto tagu, rozhodla jsem se ho tedy sepsat...Je to sice asi ten nejnudnější tag ever, ale co...jestli do konce článku neusnete, dejte mi vědět v komentářích...

Bez čeho už půl roku neodcházím do peřin?
Půl roku? co je to za divnej časovej úsek? Bez čeho neodcházím do peřin? Asi nic víc, než sama svoje tělo k tomu nepotřebuju. Každopádně nešla bych spát neodlíčená a nevykoupaná, ale to rozhodně není stav, co trvá jen půl roku :-)

Svůdné sansoussi nebo pohodlné pyžamo?
Víte někdo, co je to divný slovo? To je jako nějakej strašně fancy výraz pro negližé? Ne, v tom fakt nespím. A vlastně v pyžamu taky ne. Nemám moc ráda pyžama. Nosím tričko a k tomu kraťasy. Většinou nějaký barevný, obrázkový, z obchodů typu Primark, nebo takový který už jinak moc nenosím...


Kniha?
Strašně ráda bych. Ale nějak mi to nejde, líp se mi prostě usíná u seriálu/filmu. Je to strašně blbý, ráda bych si někdy zažila takový to "zalízt si do křesla s dobrou knihou" - já zalezu leda tak k filmu a podobný rituály mám s internetem. Holt dnešní doba, no.

Kosmetické rituály?
Aneb tento tag beru jako příležitost k představení takové super rychlé evening skincare routine. Takže novinka - nemažu se. Po doporučení kosmetičky s tímto experimentuju a je pravda, že jsem naznala zlepšení. Před pár dny jsem se začala znova mazat Glyco-a, už od listopadu spolu máme takovou romanci s přestávkama a zvratama, že by se ani Esmeralda stydět nemusela. Až mi bude jasnej verdikt této jarní fáze, sepíšu článek. A maximální oblíbenec? ST Yves scrub. Miluju ho. Nezanevřela jsem na mechanický peelingy, i když se teď moc "nenosí". V Londýně jsem si říkala - nemusíš mít každou blbost. Pak jsem ale při bloumání v letištním Bootsu narazila na toto mini balení a jsem ráda, že jsem neodolala...


Těsně před spaním akorát používám pomádu, balzám na nehty a krém spíš jen občas, když přemůžu lenost. Na obrázku je vanilla madagascar, nejlepší varianta vůně pomády od Badgeru!


Sklenička něčeho dobrého před spaním?
Ne, před spaním je to děsně kontraproduktivní. Nevím jak vám, ale mně alkohol zvyšuje tep a bdělost, to bych šla spat úplně rozstřelená. Když už třeba víno k filmu, tak ideálně dvě hoďky před spaním. A vůbec, domácí pití mě moc nebere, radši jdeme někam posedět na pivo. 

Chrápu?
Tak jsem se ptala a prej ne, jen lehoučce, když jsem nachlazená a občas mluvím ze spaní :)

Snídaně do postele?
Mám to možná obráceně než většina lidí. V týdnu ano - nachystám si snídani, vrátím se zpátky do postele, snídám a u toho si pročítám blogy. Můj oblíbenej ranní rituál. O víkendu ne, to si většinou děláme hoodně bohatou snídani, která vydá i za oběd.

A to je všechno..zííííív, co?
Děkuji Veru a Trb za tag, dovolím si nikoho dále neoznačovat, komu se zalíbí, nechť tag použije...

Mějte se pohádkově!

Related Posts with Thumbnails