2015-03-28

Sanatorium Helios - Giveaway

Ahoj všem,

Dnes bych vám chtěla podat krátký (ehm, budu se snažit) report z mé návštěvy Sanatoria Helios. No, hned úvodem bych vám chtěla sdělit, že si možná říkáte bože, jak tohleto souvisí s beauty blogem? Hodně jsem přemýšlela, jestli tam mám jít, protože se těmto blogerským akcím spíše vyhýbám - přijde mi, že i zdánlivě normální holky projeví svoje slepičí já a taková ta okatá přátelství "pro fotku" mi přijdou lehce úsměvná. Doufám, že tím nikoho neurazím, možná jsem předpojatá, ale nebudu vám lhát, kdykoli vidím report z podobné akce, mám z toho většinou výše popsané dojmy. Takže prvně jsem chtěla rovnou odmítnout, ale zvědavost mi nedala. A jelikož mi bylo nabídnuto vzít s sebou kamarádky, když jsem se před nimi o tom zmínila, byla ruka v rukávě a rozhodnuto, že se jde.

Sanatorium Helios je brněnská klinika, která se zaměřuje zejména na asistovanou reprodukci. Ne že bych už plánovala rodinu - chtěla jsem si v tomto poli trochu rozšířit obzory, abych věděla, na co se v budoucnu zaměřit. Přeci jen člověk už je ve věku, kdy často dostává otázky, kdy už bude miminko (zdravím, mami!), které zatím hbitě odpálkovávám tvrzením, že už jsem si jedno krásné chlupaté mimino pořídila (Evelínu). Rozněžní mě sebeošklivější pes či vypelichaná kočka, ale podobnej proces s člověčími miminky je zatím asi těžce in progress. Ale řekla jsem si, že trocha teorie není na škodu, abych potom zase  třeba něco nezaspala!


Akce se konala v  prostorách přilehlé restaurace Leonardo, která nás bohatě pohostila, u mě to na plné čáře vyhrály makronky se slaným karamelem. Doufám, že se na mě nebudete zlobit, když vám nepřetlumočím odborný obsah přednášek, protože jsem tam šla z pozice naprosto nezasvěceného amatéra. Pan primář MUDr. Pavel Texl zahájil sérii přednášek představením kliniky a stručným výkladem historie. Následovala přednáška o principech a postupu IVF a výhodám praktik Heliosu oproti ostatním klinikám a nakonec jsme si pro odlehčení vyslechly pasáž na téma Genetika a genetické vady, která byla provázena spoustou zajímavostí na téma genetické odchylky od normy, tzv. degenerativní stigmata. Taktéž jde o závažné téma, některé z těchto degenerativních stigmat jsou příčinou např. Downova syndromu. A proč píšu o odlehčení? Věděli jste například, že spousta z nás má tyto drobné odchylky, aniž bychom o tom věděli? Samozřejmě neznamenají žádné postižení, ba naopak jsou často považovány za symbol krásy. Jde totiž například o nápadně dlouhé řasy. Haha, tak to sem v klidu.



Co jsem velmi ocenila bylo to, že po ukončení přednášek bylo možno kteréhokoli z přítomných lékařů a odborných pracovníků odchytit a ptát se na cokoli, co nás zajímá. A vůbec nevadilo, že jsme se ptaly naprosto laicky, atmosféra byla natolik příjemná, že jsme se já ani mé kamarádky nebály toho že se nějak ztrapníme nějakým amatérským dotazem. Pak přišla řeč na to, že v Sanatoriu Helios se samozřejmě mohou nechat vyšetřit i muži. Moje kamarádka Andry se toho nebojí a tak vyhecovala hromadnou výpravu do "sklepení", kde mají pacienti pěknej klídek na to, aby vyprodukovali vzorek k posouzení :-) Na fotce níže zkoumá Sobi zkumavku k tomu určenou. Pro mě to bylo takové další odlehčení, protože na mě dolílahala závažnost celého tématiky.


Celkově to bylo příjemné odpoledne, ráda jsem poznala osobně zejména Sobi, MyBlondWorld a Lenu Čerge. Byla to pro mě maximálně zajímavá zkušenost a doufám, že tento report něco přinesl i vám. A kdyby ne, tak tu mám pro jednu z vás aspoň nějaký dáreček, který jsem pro vás dostala:


Pokud chcete vyhrát dva doplňky stravy výše, napište mi do komentářů kontakt na sebe a budu ráda, když třeba připojíte názor na článek s touto tématikou. Jestli vám něco přinesl nebo naopak mám raději zůstat striktně u kosmetiky? Mimochodem, magnesium teda už delší dobu beru a musím to rozhodně doporučit, zvláště pokud pravidelně sportujete. Soutěž nechám běžet do neděle 5.dubna. V následujících dnech pak vyhlásím vítěze.

2015-03-27

Clarins Skin illusion

Ahoj všem!
Dneska si dáme syndrom bloggers-made-me-do-it v praxi. Aneb čeho bych si never ever nevšimla nebýt blogů, jsou makeupy značky Clarins a vůbec, značka jako taková. Jo já vím, asi to bude i tím PR, které tato značka má v poslední době a tím se jí (alespoň u mě) daří zviditelnit. Prvně to byly jejich milé balzámky za solidní cenu no a potom makeup True radiance. Básnila o něm například Rendy zde. Tak jsem se jala prozkoumat jejich sortiment blíže. Vsadím se, že bych se se spoustou z vás shodla v tom, že po zimě nás při pohledu na vlastní pleť do zrcadla napadají slova jako "vyblitá, mdlá, flekatá, bez šťávy". Proto jsem si pro toto období přála vyzkoušet něco alespoň mírně rozjasňujícího, co by mé pleti vdechlo trochu života, ale zároveň to s tím rozzářením pleti nebylo přehnaný. S ohledem na to, že mám přeci jen mastnou pleť. Jako ideální kandidát pro mě vypadl Skin illusion. 

Skin illusion slibuje lehké až střední, vysoce přirozené krytí, sjednocenou a  jemně rozzářenou pleť se sametovým efektem. Má být nekomedogenní, bez oleje a mezi jeho výhody pro mě patří také SPF10. Tím mám zaručenou každodenní, no dobře, minimální, vím :) ochranu pleti, protože bych se jinak jako člověk, hřešící na svoji dobře se opalující pleť, jen tak sama faktorem denně rozhodně nemazala.


Balení se mi velmi líbí. Obal je jednoduchej, bytelnej, s praktickou a dobře fungující pumpičkou. Zde se to povedlo na jedničku. Cenově balení vychází okolo 700 Kč a značku Clarins kromě kamenných prodejen - Clarins skin illusion foundation


Odstín jsem vybírala podle internetu, ale díky dostupnosti v kamenných prodejnách lze spolehlivě vybrat i naživo. Tentokrát jsem se s odstínem 109 Wheat trefila perfektně, na fotce níže jsem ho srovnala se svým oblíbencem od Rimmelu v odstínu 002 Soft Beige, který mi v tomto ročním období skvěle sedí. 


Teď už k vlastnostem. Makeup má krásně sametovou konzistenci a perfektně se roztírá. Kryje středně, což je i pro moji problematickou pleť fajn. O to přirozeněji však vypadá. Asi prostě nejde vyrobit makeup, kterej poskytuje full coverage a ještě vypadá, že ho vůbec na pleti nemáte...

Jeho finiš je polomatný, ale pleť vypadá stále "živě" a krásně hladce. Ale co vám budu vykládat, samozřejmě na něj ještě dávám pudr, v tom mi není pomoci. Na zahraničních serverech má poměrně kladné recenze, častou výtkou je však příliš krátká výdrž. Rozhodla jsem se tedy zaměřit se zejména na tuto vlastnost a musím částečně potvrdit. Opravdu nevydrží celý den, což je v mém případě nějakých možná 14 hodin? Dala bych mu tak 8. Jednoduše řečeno, chci-li po práci ještě někam rovnou vyrazit, rozhodně vyžaduje opravy. 

Pokud bych měla shrnout celkový dojmy, tak jsem si ho oblíbila a používám ho poměrně často (bývá utlačován mým oblíbencem od Rimmelu, kdo by to byl do mě řekl), ale zatím si nejsem jistá, jestli bych si ho koupila znovu. Ani nevím proč, protože i když si to po sobě čtu, tak vlastnosti vyhovují, mínusy pro mě minimání...asi spíš mám pocit, že mu chybí nějaký to pověstný "TO", který by z něho udělalo bezkonkurenčního favorita a odlišilo ho z davu. Anebo možná si mě jen značka Clarins nedokázala dostatečně omotat okolo prstu?

Makeup jsem si měla možnost vybrat díky spolupráci se stránkami Parfemy-Elnino.cz, za což moc děkuji! Co vy a Clarins? Máte zkušenost? Ať už s tímto, jeho "slavnějším" bráškou True radiance, či úplně jiným?


2015-03-22

February random

No jo, na koncu března je to trapný, já vim. Jenomže to by pak ten březnovej random byl dlouhej jak tejden do výplaty...a já vám chci určitě ukázat pár momentek ze svých únorových dní a podělit se o pár nekosmetických tipů...




V únoru jsme si aspoň na pár dní (možná spíš hodin) užili i v Brně pořádnou sněhovou nadílku. Jako každoročně jsem byla nadšená jak malý děcko.


Usoudili jsme, že už všeho máme plný zuby a je čas užít si pár dní volna. Zavítali jsme do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsme absolvovali několik procedur v místních pivních lázních. Všema deseti můžu jen doporučit. Jinak doporučuji zakoupit balíček procedur přímo na jejich stránkách, na Slevomatu je to o chlup dražší a konkrétně tento pochybnej byznys odmítám z více důvodů podporovat. Poté, co se vykoupete v pivní lázni, nahřejete v páře, absolvujete masáž nohou a zad lávovými kameny a nakonec relaxační zábal, se vydáte do tamní restaurace, kde vyfasujete luxusní koleno pro dva. A po celou dobu pobytu v lázních můžete neomezeně popíjet jejich lahodné pivo. Pro mě to bylo jako v ráji.

Ubytovali jsme se v hotelu Horal, který můžu jen doporučit. Dobře jsme se tam najedli i vyspali a každý večer si užívali hotelového bazénu v ceně, kterej jsme měli jen pro sebe. Jinak první fotka jídla vlevo nahoře pochází z Brasserie Avion. kde jsme také byli moc spokojení.


Samozřejmě je kromě jídla a relaxu potřeba nějaký ten pohyb, tudíž jsme se vydali i k beskydským sjezdovkám...




No, kocour je z naší Evelíny spíše něšťastnej...ale jak jde o spaní v posteli, dokáží se domluvit a spát oba vedle sebe...


Vynikající oběd u maminky, s rukolovým salátem s jablky a brusinkami...


Ta nejlepší kosmetická taštička od Zoelly. Je dokonalá! Zlepší mi náladu pokaždé, když se podívám do kabelky.


Krasavec :-)


Překvapivě asi nejlepší burger v Brně jsem zatím ochutnala v Pablo Escobaru. A kupodivu i ty hranolky přes svůj vzhled byly výborný..


Tahle postel je moje, rozumíš?

Jak jste se měli v únoru vy?

2015-03-18

New in:haul

Ahoj všem! 
Hodně dlouho jsem vám neudělala rychlý new in post, takže si myslím, že je nejvyšší čas. Na Hairbeauty.cz byly slevy a jelikož vede moje oblíbené věci a také spoustu těch, co jsem chtěla dávno vyzkoušet, nebylo nad čím váhat. Už jen proto, že tu, jak vidíte, ráda sama nakupuju, je pro mě čest spolupracovat s takovými eshopy :-)


Fotky jsou pořízené narychlo z mobilu, ale měla jsem potřebu se podělit o tu radost, tak snad prominete. Mimo jiné, pokud vám nevadí fotky z telefonu, můžete mě sledovat i na instagramu, kde jsem v poslední době docela aktivní a účastním se březnové "beauty challenge" :)


Prvně oblíbená rakytníková řada od mnou neméně oblíbené značky Natura Siberica. Šampon jsem tentokrát zkusila z řady pro objem, protože ten na vyhlazení vlasů momentálně nebyl skladem. Přihodila jsem ještě olej na konečky a krém na ruce, protože miluju vůni a obaly celé této řady a strašně ráda se na ně v koupelně koukám.


Ardell sérum na růst řas a obočí. Moje premiéra s podobným výrobkem, recenze zní poměrně slibně a stojí pár korun. Nečekám zázraky, to nemá ani v popisu. Moje řasy a obočí nestojí za nic, ale zatím jsem nebyla tak hloupá, abych na ně i za tu cenu patlala bůhvíco od pochybných značek se sídlem na Kypru a tak podivnejma podmínkama spolupráce, že se fakt divím holkám, co na ně přistoupily. Ardell je podle mě prověřená a poměrně známá značka, navíc neslibuje zázraky a má na netu spoustu recenzí. A protože už nejsu úplná osmnáctiletá květinka, byl čas na pořádnej oční krém. Opět od mé oblíbené Natura Siberica, která mě zatím nezklamala.


A na závěr něco, na co se moc těším. Hennu Khadi chci vyzkoušet už dlouho. Nemohla jsem se rozhodnout, zda světlou, nebo tmavou, nakonec si je teda asi namíchám (u Lushe jsem taky míchala dva odstíny). S výsledkem a dojmy se vám určitě podělím! A to malé dole jsou známé gumičky InvisiBobble. Jednu jsem dostala nedávno v balíčku od kamarádky. Netuším, jestli to byla originál nebo napodobenina, každopádně jsem si ji strašně oblíbila. No a tyhle origoše stály ve slevě 60 Kč, což je dvacka za kus. Na ebay jsou možná o chlup levnější, ale s kurzem dolaru to není úplně nejslavnější a navíc většinou prodejci nabízí mix barev jak pro papouška, což fakt nechcu.

Co jste si nového v poslední době pořídily vy? Já tedy krom kosmetiky i celkem dost oblečení a nemůžu se dočkat, až balíčky dorazí. Je to tak strašně povrchní, ale nákupy mě strašně těší a baví!

2015-03-15

Too Faced Chocolate bar

Ahoj všem! Dneska to bude asi krátký..a plný superlativů. Nelze totiž jinak. Nepatřím mezi blogerky, které si nadšeně kupují nové paletky očních stínů co dva měsíce. Já tu svoji ideální hledala tak možná dva roky? Na každé mi něco vadilo a poskládat si vlastní "paletku" od Macu je dražší než celá tahle čokoláda. A když o ni Nuf ze Sofastars psala jen samé superlativy a dostalo se ke mě, že je dostupná i v naší Sephoře, opakuju, nešlo to jinak!


Paletka je zabalená v bytelným balení ve tvaru znázorňujícím tabulku čokolády, má super zavírání na magnetku a obsahuje 16 stínů převážně v odstínech hnědé se sladkými názvy. A to nejlepší? Je i sladce čokoládově navoněná. Stíny jsou zastoupeny jak třpytivé tak matné, pro mě v ideálním poměru. Jestli něco postrádám, tak mi tu chybí čistě černá na ztmavení koutku, ale to je asi tak jediná věc, kterou bych na paletce změnila. Jinak jsou stíny nádherný, s různobarevně se třpytícími odlesky. Jsou velmi pěkně pigmentovaný a drží mi celý den i bez báze. Já si prostě nemůžu pomoct, miluju je!




Swatche jednotlivých stínů postupně směrem zleva doprava:





A nějaké ukázky líčení s ní:



Paletku seženete v Sephoře za základní cenu 1290 Kč, se slevou 20% tedy okolo tisícovky. Zde musí dojít argumenty i všem škarohlídům, kteří by chtěli namítat něco o ceně. Jeden stín tak vyjde na přibližně 65 korun. Za tu cenu alternativu obdobné krásy a kvality podle mě neseženete. Co vy a Čokoláda? Taky ji milujete, nebo vás nechává chladnou? 

2015-03-08

Drugstore red lips - Maybelline, Essence

Ahoj všem! Před nedávnem jsem zde na blogu avizovala svoji spokojenost s rtěnkou z drogerky Rimmel, proto jsem se rozhodla vyzkoušet i něco dalšího. Původně jsem chtěla právě k této rtěnce konturku, ale bohužel to už bych po našich drogerkách asi chtěla moc, nebo se blbě dívám. Důvodem, proč do drogerií moc nechodím, je zejména fakt, že je to tam všechno "super levný". Jdu tam koupit zubní pastu, odličovací tamponky a aviváž a odcházím s nákupem za litr. Prostě pak chodím a vesele hážu do košíku věci jakože dyť to stojí jen pade přece. Na některém z blogů jsem našla zmínku o konturkách Essence za třicet kaček, tak jsem se rozhodla je vyzkoušet. To samé platí o relativní (aspoň pro mě) novince od Maybelline, rtěnce v tužce.




Od té doby, co nosím výrazné rtěnky, mi přijde, že fakt bude něco na nošení konturek. Až doposud jsem snad nikdy žádnou neměla. Když se řeklo tužka na rty, vybavily se mi hororový výjevy z devadesátejch let a neměla jsem nejmenší chuť něco podobnýho zkoušet. Ale fakt je to fajn, člověku se podaří moc pěkně zvýraznit přirozený tvar rtů a zejména"srdíčko".



Výsledek se mi líbí a barva obou produktů spolu pěkně ladí a propůjčí rtům šťavnatý třešňový odstín. Konturku mám v odstínu 14 Femme fatale (Bože, tak debilní název. To tam raději nechte jen to číslo a nesnažte se o cosi). Rtěnka v tužce od Maybelline je v odstínu 520 light it up. Společným jmenovatelem obou malovátek je ale bohužel jejich silná tendence se rozmazávat. Sice jako taková vydrží na rtech poměrně dlouho a "zažere se", jenomže se stačí jen lehounce omylem dotknout oblasti okolo rtů a hned je to rozmazaný. Takhle si ideální rtěnku/tužku fakt nepředstavuju. Moje představa je, že jakmile vrstva po pár minutách zaschne a usadí se, mazat se prostě nebude. Přesto, že oba produkty mě stály dohromady okolo stokoruny, i tak mě zklamaly. Nízká cena je příjemným bonusem, ale já odmítám slevovat na úkor ceny na kvalitě. A nebaví mě nutnost se pořád kontrolovat v zrcátku, jestli nemám po napití se rudej knírek. 


Na závěr selfíčko mýho valentýnskýho líčení s oběma výrobky přímo v akci. Foceno telefonem, kterej má brutální retušovací filtr, proto mám tak sněhurkovsky hladkou pleť. Příště budou zas nějaký reálný fotky, nebojte se :-), Odstín rtěnky ale odpovídá spíše fotkám výše, které nejsou nijak upravené, jen oříznuté. Takže příště zase zamířím spíše ke stojanům parfumerie. Máte tip na perfektní konturku? V tomto poli jsem  totální zelenáč, snad vám budu brzo moct sdělit nějakej užitečnejší tip! Mějte se krásně...
Related Posts with Thumbnails