2011-09-06

Chanel Vitalumiere vs. Vitalumiere Aqua

Tak jsem si pořídila hned dva makeupy za poslední dobu. Měl to být jeden světlejší, na zimu, a jeden tmavší, na teď. Ve finále jsou oba skoro stejné, klidně jsem na léto mohla vzít ještě o jeden tmavší. To je první věc, která mě dost překvapila. Všechny bledulky by měly zajásat, protože VA dělá extra světlé odstíny. Koukněte se sem na swatches všech odstínů a posuďte sami. Slečna má asi světlejší pleť, na ní ty odstíny vypadají tmavší, než se mi zdá, že jsou. VA jsem si pořídila B40 a je na mě v této chvíli vcelku světlý, na opálenou pleť bych potřebovala B50 - nejtmavší ?! A co potom dělají skutečně snědé ženy? Já sice nejsem bledule a opaluju se dobře, ale za vyloženě tmavej typ se označit nemůžu. Tak. No ale každopádně, jsou skvělý, kupte si je! Konec článku.



Ne dobře kecám, něco o nich napíšu...

Co mají oba společnýho?
-krásně se nanáší
-úžasně voní
-sjednotí pleť, udělají ji hezčí a rozzářenější a přitom jsou takřka neviditelný
-krytí je řekla bych až střední, jo, nejsou to krycí makeupy jako třeba můj oblíbenej Colorstay, kterej teďka ale nepotřebuju, ale kryjí lépe než jsem čekala a dají se vrstvit bez toho, aby měl člověk na obličeji nános.
-oba mají spf 15
-ani jeden z nich mi nekurví pleť, což o všech makeupech říct rozhodně nemůžu (haló, Mac studio sculpte, o tobě mluvim!)
-i když to nevypadá, oba mají stejný obsahy, 30 ml
-říkala jsem to už? oba jsou prostě skvělý!

Chanel Vitalumiere
-je, řekla bych, "výživnější" - hodně hydratační, podle mě se nejvíce hodí na normální/sušší pleť, ideální pro mě teď, když cítím, že je pleť tak trochu napjatá a přesušená z opalování.
-ideální pro pleť, která je unavená, bez života a chcete jí dodat trošku šťávy
-moc bych nedoporučila pro vyloženě mastnou pleť, nebo pokud chcete vypadat totálně matně. Tento makeup se neleskne, ale vytvoří přirozeně "zářivou" pleť. Já teda matuju ráda, takže když byly ty pětatřicítky vedra, dvakrát až třikrát za den jsem se pudrovala, ale myslím, že v tom počasí se to asi ani jinak nedalo a sebelepší makeup by nevydržel celej den lítání v práci bez úprav v tom hicu.
-myslím, že bude super i pro zralejší pleť, protože ji hezky zjemňuje a nezalízá do vrásek (pozn. mamka mi ho teď furt krade. Má zralou, lehce mastnou pleť a sedí jí dobře)
-balení je méně praktické, jednak je skleněné a jednak s pumpičkou je třeba opatrně, aby ji člověk neměl zapatlanou kolem.
-já osobně ho chci hlavně na zimu, kdy je potřeba dodat pleti ochranu a výživu a žádné matování není příliš potřeba tak jako v létě.

Chanel Vitalumiere Aqua
-výrobce říká: je to jako vaše druhá kůže. Já říkám: souhlasím bez výhrad.
-toto je skvělá alternativa jednak na léto, když musí makeup odolat větší zátěži a taky se hodí více pro smíšenou pleť. Je bez obsahu oleje, konzistence je řekla bych víc "vodová", daleko míň výživná než klasickej Vitalumiere. Jeho finish je skoro matnej a přesto si pleť udrží jakousi tu hezkou zářivost a zdravost, z čehož jsem tak nadšená.
-naprosto neviditelnej, přesto hezky sjednotí a kryje, jak už jsem říkala, dá se vrstvit. Výdrž matování je taky určitě vyšší, v posledních dnech, kdy už jsou teploty příjemný a ne tropický, přežije i těch 12 h bez úpravy určitě. 
-skvělý, praktický balení - malý, kompaktní, plastový, pohodlné dávkování. Určitě upgrade pozitivním směrem. Před použitím je akorát třeba myslet na to, že se musí zatřepat.

Shrnutí:
1)Ne, Chanel mě za nadšenou recenzi neplatí (kéž by :D )
2)Pro představu, moje pleť je taková nejspíš normální až smíšená, sušší na tvářích a lehce mastnější v t-zóně.
3)Pro dny, kdy budu mít větší zátěž (od rána do večera práce atp.) sahám po VA, pokud mám míň zátežovej den, zvolím raději větší výživu a Vitalumiere
4)Pokud by někoho zajímalo, kde nakoupit, tak nejvýhodněji asi na garden.co.uk. Ale tohle je investice, která se stopro vyplatí a já určitě nelituju! Vaše pleť si to zaslouží, hýčkejte si ji.
5)Máte někdo taky jeden z nich? Jak to vidíte vy? 



13 comments:

  1. tak ten Vitalumiere vypadá dost době, jednak jsem bledule a jednak mám suchou plet a všechno mi vždycky zalézá do vrásek, musím prozkoumat cenu a pokud bude přijatelná,možná jsi mě i nalákala :D....

    ReplyDelete
  2. zkoušela jsem vita aqua a pro mě tyhle vodové makeupy asi nejsou. vadí mi, že se musí třepat, jinak z toho leze jenom voda a pak mi přijdou, že vůbec nekryjí. teda ne že bych potřebovala bůhví jaké krytí, ale tak někde se mi hodí.

    ReplyDelete
  3. no veru normalne si ma nalakala na ten aqua, uz aj preto, ze mne zaliezaju make-upu to vrasok, a aj preto, ze podla teba nerobi sarapatu:)...ale najprv minem tie moje skreckove zasoby:D, asi skusim kuknut v obchode aj ten odtien, som skor bledula tak by sa taky hodil od Mac mi je aj ten najbledsi vidiet, ze ho mam...:(

    ReplyDelete
  4. Ja taky pouzivam VA 30, chtela jsem si ho koupit v Italii v Sephore a rekli mi, ze uz se odstin 30 nevyrabi, ze si mam vzit odstin 20.Takze si udelej zasobu!

    ReplyDelete
  5. WOW Dáši, tak na tohle jsem čekala, super recenze a je mi jasný, že to byla skvělá investice, každopádně jak jsme to probíraly na mub, tak je třeba to ozkoušet pač na každého sedne jinak.
    Máš i ten pudr ???

    ReplyDelete
  6. mna ten VA aqua strasne lakal, ale odradza ma miesanie pred pouzitim. teda nie zeby som bola tak leniva, ale zabudam na take veci, viem stopro, zeby som na to zabudla a vysledok bez pretrepania asi bude o nicom... lancome teint miracle je na mna tmavy, aj ten najsvetlejsi odtien, tak som nasla clarins teint skin illusion,tak uvidime. och, ja som s tych makeupov mierne konsternovana uz :)) PS

    ReplyDelete
  7. Ja mam VA 40, takže to je dobrý naštěstí...

    No a to třepání - dyť jen zatřepu a je to, no stress :-)

    Luci, pudr mám taky, o tom zase asi příště :) Jsem spokojená :-)

    Btw abych nevyvolala iluzi, že já krytí nepotřebuju - potřebuju a to docela dost někdy, moje pleť je vše možný jen ne jak z reklamy na Maybelline :-) ale líbí se mi, že prostě není tolik vidět...není nic horšího než sice nakrytá hnusná pleť, ale s viditelnou vrstvou :-)

    ReplyDelete
  8. Já mám klasickej Vitalumiere a jak jsem a nejsem spokojená. Já pořád nevim. Když na mě ty makeupy nikdy dlouho nevydržej at se pudruju čim chci. Ale jako bezprostředně po nalíčení bych ten chanel fakt zařadila mezi božský produkty, moje pleť vypadá fakt jak z reklamy...no třeba až mu koupim bratříčka pudříka, tak to bude lepší. Ad zapatlaná pumpička, musela jsem se smát, ta moje je fakt nechutná :-)

    ReplyDelete
  9. Jo pumpička je průser :)

    Mě se líbí hlavně to, že docela zakryje a přitom není nápadnej jakože maska na obličeji....ale v těch teplech to přepudrovat musím, jak jsem psala, no :(

    ReplyDelete
  10. Mám vzorek VitaLumiere a vyhovuje mi. Bohužel nevím jaký je to odstín, protože prodavačka mi napsala č. 15 a to neexistuje. Myslím, že omylem napsala číslo ochraného faktoru. Objednat z netu teda nemůžu a do parfumerie se dostanu až ze několik měsíců. Tak teď babo raď. Roza

    ReplyDelete
  11. Ahoj, byla jsem si v prodejně pro vzorek Vita Lumiere Aqua. Odstín mi sice sedí a skoro jsem ho už koupila, ale nezaujaly mě jeho krycí schopnosti... Jak je na tom s krytím klasický Vita Lumiere? Děkuju :-) E.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vitalumiere kryje určitě víc než Aqua, ale stále je přirozenej....pokud hledáš něco opravdu krycího, tohle asi nebude ono.

      Delete

Related Posts with Thumbnails