2011-09-12

Pojednání o pudrech.

Dnešní článek bude Pojednání o podstatě a původu bohatství národů Pojednání o pudrech a budu dělat, že za tejden vůbec nemám státnice a všechno to zvládnu a teď vám tu něco maximálně sofistikovaně vyplodím o jednom ze základu kosmetické taštičky každé správné Cosmo dívky :D :D

No dobře, trošku jsem se sekla s tím počtem produktů, které vlastním, v minulém článku. 1-3 a osum, to je docela rozdíl, no ale víte, mě ta matika nikdy nešla. Polehčující okolností mi budiž to, že asi 3 z nich jsou v podstatě na dně.


#1 Mac mineralize skinfinish natural
Tak tohle je moje stálice a několikáté balení. Hodí se na cesty, kompaktní a praktickej. Výdrž a matování slušný, patří mezi krycí pudry. Osobě s hezkou pletí ho stačí používat jen samotný, případně s tónovacím krémem. Na to, jak je krycí, nedělá masku a řekla bych, že ani není pupínkotvornej. Tento můžu určitě jenom doporučit. Mám odstín Medium plus a řekla bych, že barvy jsou přirozený, nebarví moc a splyne s pletí.

#2 Mac select sheer pressed
Tento pudr mě ničím nijak zvlášť nezaujal. Nenadchne, neurazí, ale protože všichni víme, že Mac produkty nestojí stovku, čekala bych od něj rozhodně něco "navíc" a to tento podle mě nemá. Myslím, že v daným poměru cena/výkon se dá sehnat produkt daleko lepší, proto vám ho příliš nedoporučuju.

#3 T LeClerc loose powder
Musím něco dodávat? Klasika, klasika, klasika. Ani už nevím, kolikátý balení mám (odstín Naturel). Myslím, že takto má vypadat ideální Mr Big mezi pudry.  Ano, cena zrovna nepotěší studentskou peněženku a troufla bych si tvrdit, že ani ta nestudentská není nadšená (asi 36 liber), nicméně jak jsem už psala v článku o makeupech - na produktech na pleť se vyplatí nešetřit. Od levných drugstore značek se dá pořídit dobrá řasenka, lesk na rty, tužky, stíny, ale ještě jsem nepotkala opravdu kvalitní super pudr srovnatelný s těmito dražšími za drogerkovou cenu. Sama používám řasenku za 80,- kč, tužku na oči S-he z DM atd, ale myslím, že pokud chce člověk dosáhnout hezké pleti když ji nemá shůry danou, není od věci zainvestovat. Udrží pleť dlouho matnou, obstojně kryje, nedělá na ksichtě mouku. Až na to balení. To je krásný, ale kurevsky nepraktický.

#4 Dermacol antibakteriální pudr acnecover 03 Honey
Jsem si koupila z nouze, je hodně chválený, tak jsem si řekla, že to zkusím. No, nic moc vám teda řeknu. Asi jsem rozmazlená, ale ten pudr zaprvé mi smrdí, zadruhé se dost práší a za třetí podle mě nedělá přirozenej finish, ale spíše tak trošku masku. Na obranu musím říct, že pěkně kryje, ale má sklon po několika hodinách mírně flekatět. U pudrů si všímejte konzistence - obvykle platí, čím jemnější, tím přirozenější na tváři. Cílem pudru je zafixovat makeup a vytvořit přirozenej vzhled a ne vypadat jako pocukrovaná buchta přeci. Já nevím, zas za tu cenu...nemůžeme čekat zázraky a určitě se asi najdou i horší, nicméně svůj exemplář hodlám raději darovat kámošce, která je s ním spokojená.

#5 Mac highlight powder Honey light
Je super! Moc dobrá věc na to, pokud je vaše pleť po použití pudru tak nějak "bez života" - což už teď momentálně nepotřebuju, protože Chanel makeupy spolu s pudrem mi udělaj efekt, kterej přesně chcu. Dá se použít na celej obličej, perfektní rozjasňující pudr - ani málo, ani moc. Na opálené pleti se vyjímá naprosto skvostně, ale doporučuju do spíš jen menší množství - jen tak decentně přejet obličej, při použití jako normální pudr mám pocit, že nedělá moc dobrotu, mírně na pleti oxiduje. Nebo způsobuje, že makeup oxiduje? No nevim, každopádně víte jak to myslím, ne? Celkově tento produkt hodnotím kladně a vřele doporučuju.

#6 Mary kay minerální pudr/makeup
Podle "poradkyně" Mary kay to není až tak úplně minerální makeup, doporučuje pod něj podkladový krém, tudíž jsem ho používala stejně jako pudr. Pokud máte nepěknou pleť, musím vám ho jen doporučit! Skvěle kryje, úplně vygumuje póry a nedokonalosti pleti při zachování jakž takž přirozenosti. Kdo hledáte pudr s dobrou krycí schopností, jděte do něj!

#7 Guerlain meteorites pressed powder
Dá se použít normálně na celý obličej, moc dobrá věc, pokud chcete dosáhnout hodně přirozenýho, projasněnýho vzhledu, ale aby to celé bylo takové decentní. Je opravdu přirozenej, kryje jemně, doporučila bych ho už jen jako korunku na kráse nepříliš problematické pleti. Jediné, co mi trošku vadí, je výrazná parfemace, taková květinková, která zrovna není můj šálek čaje. Jo a ještě jsem zapomněla dodat - krásnej výrobek, krásná krabička! A to se počítá, v dnešní povrchní době! :)

#8 Chanel poudre universelle libre
Aneb to nejlepší nakonec. Můj nový miláček, láska, zlato. 100% přirozený vzhled, cena o chlup příznivější, než TLC (kterého je o 5g víc, ale vězte, že těch 5 gramů při manipulaci skončí kdekoli jinde než na vaší tváři tak jako tak :). Není na pleti vidět, žádná mouka. Jemně projasní...jsou v něm třpytky tak malé, že kdybych vám to neřekla, nevíte o tom, i teď je tam sama nemůžu najít, ale když jsem vybírala v parfumce odstín, fakt tam byly :D (mám odstín 30 naturel). Balení je tak trošku obřík, ale zase je i na cesty praktičtější než TLC. Důležité info - neodlepovat ochrannou fólii, jinak se bude sypat jako prase. V pohodě stačí propíchnout ve fólie ze tři dírky. Zatím asi nejlepší pudr, co jsem kdy vyzkoušela. O něco míň kryje než TLC bych řekla, ale zase o to přirozenější vypadá. Za mě opravdu dobře investované penízky a kdybych vám měla doporučit ze všech jen jeden, byl by to tento.

A co vy? Pokud jste tuto esej dočetli až jsem, napište mi nějaký váš postřeh na téma pudry :) A to sem původně chtěla jen krátce napsat o Chanelovi :-)

19 comments:

  1. Pudříková moc nejsem, ale musím dát zapravdu, že Guerlain Meteorites je skvělý na projasnění pleti.

    Doma mám Poudre Pour De Visage odstín Pink Fresh 02. Stačí lehce popsášit obličej, dodá krásnou přirozenou barvičku a hezky rozzáří :)

    ReplyDelete
  2. Dáši, prosímtě nemáš zkušenost s HD pudrem od makeup for ever? V sephoře je to bestseller :))

    ReplyDelete
  3. Jáji, s tím konkrétně nemám, ale mám silica powder od coastal scents - bývá považován za dupe, nebo hodně podobnej výrobek k MUFE HD a já ti nevim. Někdo tvrdí, že rozdíl ne jen v ceně, MUFE stojí o nulu víc jak CS :-)

    Jednak byla nějaká kontroverzní aférka, že dejchání toho silica prášku není zrovna třikrát košer a může způsobit nějaký nemoci nebo co, ale moc o tom nevim, jen tak okrajově jsem to zahlídla. Pravdou je, že příšerně práší, je to tak jemný, že se ti to dostane všude a je pekelně nepříjemný to vdechnout :-)

    Ale věc, co mi na tom vadila nejvíc, že je nějak divně reaktivní s bleskem na foťáku a tak jsem na fotkách z akcí vypadala jako poprášená moukou :-))) takže za mě ne, ač dělá hezky sametovou pleť a vydrží extra dlouho matovat. Jo a mám tedy ten CS tak nevím, v čem je HD lepší či horší, ale bývají často srovnávaný jako skoro to stejný :)

    ReplyDelete
  4. Na takový článek jsem dlouho čekala. Mám přečtený začátek a dám si ho do záložek, abych mohla zbytek dočíst v klidu u kafíčka ;)

    ReplyDelete
  5. Dáši, stejnej názor jako ty, chanel je numero uno, ale nebyla jsem tak chytrá a ochranou folii urvala, tak se topím v pudru :-D Jinak držím pěstičky ať to zvládneš

    ReplyDelete
  6. Luci, já bych ji bejvali taky urvala, bohužel nejsem tak chytrá od přírody, ale dala jsem na radu Lídy :-)

    ReplyDelete
  7. Já zatím používám fixační od Dermacolu a jsem moc spokojená, ale na ten Chanel jsi mě nalákala. Až v Praze seženu brigádu, tak ho asi vyzkouším :)

    ReplyDelete
  8. Hele ale to mi nedelej! dochazi mi uz druhe baleni TLC a Chanel FAKT NEPOTREBUJU! NE a NE a NE :D

    Jinak moc fajn clanek i srovnani, urcite bych i uvitala fotku otevrenych pudriku,ale to jen tak na okraj.

    ReplyDelete
  9. Mac mineralize skinfinish je nejlepsi!!! nedam da nej dopustit. A pak pro silnejsi kryti MAC powder plus foundation!

    ReplyDelete
  10. Ten Chanel mě vážně láká, ale já vlastně pudry nepoužívám, jen minerální makeup, no ale pro jednou asi budu muset udělat výjimku :D

    ReplyDelete
  11. Ja mam Chanel rovnez jen chvili a uplne jsem se zamilovala :-) Ve srovnani s TLC na me vydrzi mnohem dele, tj. matuje asi 2x, mozna i 3x dele. Jen mi vadi vune, ale da se to prezit. Citim ji jen pri nanaseni. Jo, a mam chut urvat folii. Jen abych si pak nenadavala...

    ReplyDelete
  12. Taky používám od Dermacolu a jsem s ním spokojená....ale musim řict, že ten od Chanel mě taky zaujal...možna si ho někdy pořídím :)

    ReplyDelete
  13. Wow, slušná sbírka:) No já jsem zatím jen u drogérkových pudrů a z těch mi naprosto vyhovuje Rimmel Stay Matte, už ho mám aspoň podesáté:)

    ReplyDelete
  14. Dobrý článek :) pudrů mám taky nejmíň 7 :D a ten acnecover od Dermacolu používám jen bez make-upu... ale vážně hrozně smrdí :D

    ReplyDelete
  15. Ahoj, chtela bych se zeptat na ten Chanel, je tu normalne k dostani v parfumerkach - pripadne ve ktere? (Konkretne Brno). Co jsem se divala na net, tak jsem proklikala par odkazu a vsude nedostopny... Diky, Katka

    ReplyDelete
  16. Katko, jo je, myslím, že ho seženeš v každé parfumce, kde mají Chanel stojan, patří normálně do stálé nabídky, není to žádná limitka, nebo tak :)

    ReplyDelete
  17. No já už vím, že jakmile dodělám ten Tlc, jdu do Chanelu. Což bude hodně brzo. Jinak já třeba osobně nemusim MAC msf, protože on me tak nějak hrozně stahuje pleť.

    ReplyDelete
  18. No je pravda, že s MSF má člověk ten pocit, že na obličeji skutečně "něco" je... :))

    ReplyDelete
  19. Mně osobně MSF Natural od MAC moc neseděl - pro mě to byl prostě jenom pudr a to ještě ne moc dobrý (rychle jsem se po něm leskla). Osobně nevím, co na něm všichni mají. No a podobně to mám i s tím pudrem zn. Chanel. Dostala jsem vzoreček a ať dělám, co dělám, opět nechápu, co na něm kdo vidí. A vážně bych to chtěla chápat. Nezmatní na dlouho, hrozně lítá všude kolem (je hodně jemný a obsahuje podle mě silikon, ale složení jsem nezkoumala), prostě žádný "wow" efekt se (zatím) nekoná.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails