2011-11-11

Freeman review

Ahoj.
Nedávno jsem v našich drogerkách tak nějak znovuzaregistrovala docela slušnej sortiment kosmetiky Freeman. Shodou okolností má tyto výrobky v oblibě i jedna z mých nejoblíbenějších kosmetických blogerek Plum Foolery. Její pozitivní recenze mě utvrdily v tom, že psát Freemaní wishlist je více než vhodný :). No netrvalo to dlouho a chvilku po svým prvním článku o Freeman a poznání, že výrobky stojí za zkoumání, jsem si vytvořila wishlist a pár položek z něj už stihla odškrtnout. Všechny zde recenzovaný výrobky mám už nějakou dobu doma a tak si dovoluju tvrdit, že už poznám, či za něco stojí nebo se nemáte obtěžovat vytahovat své (beztak už dost namáhané) peněženky :)



Apricot creamy facial scrub

Tohoto fešáka jsem koupila v akci myslím za stovku a ještě jsem k němu dostala jako dárek mini pytlíček slupovací okurkové masky, takže to byl myslím si docela dobrej kup. A jako víc než dobrej, protože tohle je prosím vážení nejlepší peeling ever! Je hodně jemnej a šetrnej a proto bych se ho asi nebála doporučit ani pro citlivou pleť. Navíc složení je krémový, což mi v kombinaci s peelingem přijde jako naprosto perfektní nápad - po jeho použití je pleť hladká a měkká, jako dětská prdelka prostě.  Jediný malý a bezvýznamný mínus je vůně. Čekala jsem omamně nádherou meruňku, protože vím, jak vůně Freeman umí, a tohle je spíš jen takovej nádech meruňky, celková parfemace hodně jemná, no moc mě to nenadchlo (nicméně zas ani neurazilo), ale vzhledem k účinkům a fajn ceně (normálně stojí tuším 150,-) rozhodně doporučuju prozkoumat! 

Cucumber, ginseng & melon peel-off masque

Tak tady bych asi všem citlivým tvářičkám doporučila hodně rychle zařadit zpátečku. Chcete vědět proč? Tohle je totiž sloupávací maska s velkým, kurva dvojitím S :). Uschne perfektně, dá se krásně sloupnout, ale jau jau. Tyjo. Pořádně to teda bolelo, to vám řeknu, docela očistec toto. Hlavně na tvářích, kde už mi narostla zimní srst :D. Ale zase na druhou stranu - tak pěknou a vyčištěnou pleť jsem snad v životě ještě po žádné masce neměla. Příště ji ale asi zkusím normálně smýt vodou, nejsu si tak úplně jistá, jestli se mě chce tohle podstupovat znova. Snad to nenaruší jinak skvělej účinek. Ještě dodám, že vůně žádná hitparáda a nanášení taky nic moc, ta lepkavá konzistence je příšerná. Koneckonců, ještě nějaká maska mi na wishlistu stejně zbývá, minimálně tu avokádovou prostě musím vyzkoušet!


Heel & Callus balm

Tohle je momentálně můj největší favorit! Tento balzám na nohy je pro mě skutečnej skvost - vůně je b o ž í (švestka a máta), obsahuje spoustu bambuckýho másla a taky tea tree olejíček, kterej má zklidňovat unavený nohy. Po aplikaci, spojené ještě s jemnou masáží, mám nožky jako v pokojíčku (máta jemně působí) a opravdu doporučuju všem, kteří mají stejně jako já na nohy náročný povolání, na večer před spaním po celým dnu je to neskutečně příjemný. A kromě toho trpím ještě na moooc suchý nohy - a s tímto si, zdá se, tento krém taky umí poradit. Mám zkušenosti se spoustou krémů, kdy se namažu a za 15 min už "šustím" (znáte to? taky to nesnášíte tak jak já?). U tohoto jsem byla velice příjemně překvapená, když jsem si večer nohy namazala a ráno, když sem vlezla do sprchy, tak jsem jasně cítila, že jsou nohy pořád namazaný. To se mi snad ještě nestalo. 100% doporučuju a rozhodně si k němu hodlám přikoupit něco dalšího na nohy, na tom já si moc ujíždím, na péči o moje pacinky! Minimálně ten peeling. Každý kus stojí okolo 150 Kč. Dost mi to připomíná můj oblíbenej krém na nohy Fair trade od Lush, ale tento je levnější a v lepším balení.

Toning body lotion Coconut & Guava

Většinu tělových serepatiček si kupuju kvůli vůni, stejně jako toto. V prvé řadě musím přiznat, že mi sice stále voní, ale už z té parfemace nejsem zdaleka tak urvaná, jako se mi zdála na první očuchání v obchodě.  Potom to taky není mlíko, ale spíš krém a dost se mu z tý blbý tuby nechce. Tady to soudruzi trošku nevychytali.  Jo a  taky složení - obvykle to moc nesleduju, to se přiznám, a nehysterčím z každýho silikonu, ale tahle značka si hodně hraje na takovou "přírodní notu" a když se kouknete na složení, tak mi přijde vyloženě směšný, ten malej lísteček "natural ingredients"...a přitom samá ropa...ale ta je přeci taky z přírody, ne?


Schválně jsem šla okouknout a srovnat složení mých all-time favourites, máslíček z Body shopu. A tam je to přece jen aspoň jiný, na prvních místech ve složení kakaový a bambucký máslo. Mimochodem, BS másla jen a jen doporučuju, mám už xxtý balení, pokaždý beru jinou příchuť, momentálně mám jahodu a broskev. Ale teď už zpátky k Freemanu - navzdory tomu, že hodnocení nevypadá pro něj vůbec dobře, denně ho používám. A řekla bych, že ho možná klidně i vypotřebuju jeden den (je ho dost, 400 ml a stojí určitě do 200,-). A musí se nechat, že se mi po nějaké době používání o 100% zlepšily moje suchý hroší lokty, na který dost trpím. A ten avizovanej zpevňovací efekt - jo, asi je to placebo, ale hned se po namazání cítím o něco líp. Třeba to dlouhodobě aspoň trochu zafunguje. A upřímně - nevím, jestli vám toto mlíko krém můžu doporučit, ale už mlsně koukám po dalších příchutích. Toť mý momentální rozpoložení.

Co se týče dostupnosti, ne všude mají vše. Nejvíce najdete v Tetách a Jasmínech, a já pro Freemana chodím do starýho Tesca, protože tam je podle mě ten výběr bezkonkurenční!

17 comments:

  1. marhuľový píling ma zaujal asi najviac, v našom meste je drogérie teta, tak snáď by mohli prekvapiť sortimentom :)
    Zlupovacia maska mi z tvojho opisu nahnala strach, že by nová zbraň na konkureniu? :D

    ReplyDelete
  2. Peeling má čestné místo v mojí koupelně, mě se vůně zdá příjemná, ale je fakt, že mám ještě tubu se starším designem:)

    ReplyDelete
  3. Monica: nee zas tak špatný to s ní není! A ten meruňkovej peeling stojí za to.

    Noogeta:jj, mě vůně rozhodně není nepříjemná, jen bych si ji představovala víc ovocnou, tato je taková jemná a krémová. A myslím, že ta jiná verze je to samý, akorát jinačí obal...

    ReplyDelete
  4. A jaké má složení? Ne že bych to tak moc řešila ale parabeny a silikony mi děsně ucpavaji plet :(

    ReplyDelete
  5. Poi: ze silikonů je tam dimethicone (ale ony ty silikony jsou asi skoro v každým krému)
    A nejvíc se mi tam nelíbí asi ten minerální olej.
    No, přiznám se, že se o to zajímám spíš okrajově a tolik tomu nerozumím, spíš jsem to uvedla tak pro zajímavost a zajímalo mě, jestli někdo taky jako já občas zkoumá složení toho, co na sebe matle. Takže budu ráda, když se tu objeví někdo, kdo tomu třeba více rozumí :)

    zde je komplet složení:

    Water (Aqua), Glycerine, Stearic Acid, Mineral Oil, Glycol Stearate, Stearamide AMP, PEG-100 Stearate, Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Psidium Guajava (Guava) Fruit Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Carbomer, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Petrolatum, Retinyl Palmitate, Tetrasodium EDTA, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate, DMDM Hydantoin, Titanium Dioxide (CI 77891), Methylparaben, Propylparaben, Coumarin, Fragrance (Parfum)

    Ale on si asi člověk nevybere, teď jak to blíž zkoumám, parabeny mám i v BS másle...to je na pytel :(

    ReplyDelete
  6. přesně podle PlumFoolery jsem si taky založila Freeman seznam, zatím jsem něco málo otestovala a je to tak zatím půl na půl. Třeba z tělového peelingu jsem nadšená, ale tělové mléko u mě propadák

    ReplyDelete
  7. kedysi som Freemans vcelku vela poizivala, potom zmizli z obchodov a nedavno som si vsimla, ze sa pomaly vracaju...Tiez mam vyhrady voci zlozeniu, ono vsetko je to v krasnom obale a super parfumovane ( a mozno aj ucinne), ale je tam kopec veci, ktorym sa snazim vyhybat, takze klesa aj moja motivacia k nakupu.

    ReplyDelete
  8. Dekuju zaa pochvalu! Och to me potesilo :D MMch dosla uz tvarenka?

    Jo a ten heel and calus je opravdu bomba. A ten apricot scrup si poridim hned jak mi dojde ten muj od ST. Yves, ten je taky merunkovej a hlavne skvelej takze snad me freeman nezklame!

    ReplyDelete
  9. Kosmetiku Freeman mám taky moc ráda, nedám dopustit na jejich jílovou masku.

    ReplyDelete
  10. můžu se zeptat kde seženu značku body shop ? :)

    ReplyDelete
  11. Já jsem momentálně nadšená z tělového mléka (bambucké máslo + lemongrass) úžasně voní a za druhé je to první tělové mléko, které se opravdu tak rychle vstřebává!!! :) Takže v nakupování Freeman výrobků rozhodně nekončím ;)

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Kosmetiku Freeman mám ráda a dřív jí u nás byla plná koupelna. Já jsem objevila u nás i v kadeřnických potřebách a plánuji něco si pořídit. Takže děkuji za tipy! :) Jinak u mě na blogu je malá recenze na pigmenty a řasenku z Pupy, tak pokud máš s touto značkou zkušenosti, tak by mě zajímal tvůj názor. :)

    ReplyDelete
  13. Taky furt Freemana v Tescu okukuju. Mám masky a ten peeling a je to fakt úžasnej efekt...taky je fajn tělovej scrub se solí, taky úžasně voní, mmmm

    ReplyDelete
  14. PlumFoolery: nemáš zač :) já děkuji za tvářenku, došla, teď akorát předevčírem nebo kdy jsem si ji vyzvedla a už testuju:)

    Anonymní: tuším, že u nás je (nebo byl?) obchod v Praze. Jinak kupuju buď na ebay (britským), nebo je kupuju od kamarádky, co je vozí z UK.

    ReplyDelete
  15. Mňam, oni ty obaly umí udělat tak, že na ně člověk doslova dostane chuť!

    ReplyDelete
  16. Díky za tip, tuhle značku nějak neznám ale potřebuju doplněit nějaké dobré krémy na ruce a i nějaká ta maska na obličej by se mi hodila :-)

    Na mém blogu zrovna probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-)http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. V lete budu muset okouknout..Tesco rikas,jo? Jinak super recenze, dobre jsem si pocetla :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails