2011-12-28

Essence better than....


...everything I've ever tried :)


No ne vážně, tohle je pecka. Já jsem holka věrná a když najdu co mi sedne, držím se a nepustím. Takže jsem léta používala Seche vite a na konkurenty ani očkem nepomrkávala. Když se tahle řada od Essence objevila v drogeriích (což už pár pátků bude), nijak mě to nerajcovalo. Myslela jsem si, že to bude celkem šmejd, však co si budem vykládat, barevný laky Essence by mistrovství světa v kvalitě rozhodně nevyhrály. Pak se ale na pár blozích objevily opěvné ódy. Nicméně, ani to mě příliš nepřesvědčilo k nákupu - koupila jsem ho (top sealer) z prostýho důvodu - mamce, aby mě neplýtvala zbytečně Seche :).


A tak žejo, když už to mám doma, zkusím to, ne? A víte, jakej je výsledek? Tuhle věc mám doma asi něco přes měsíc a od té doby jsem Seche nepoužila, dokonce momentálně ani nevím, kde je. Proč mě to tak uchvátilo? Sice je s ním lak suchý až o chvilku později než se SV, nicméně:
  • Prošel tzv. postelovým testem, jak to Dejnička pěkně nazvala, a to ne jednou! Pro neznalé - někdy se může stát, že některý "sušiče" skutečně pomáhají a lak je suchej, tak jdete v klídku spát a i když svůj polštářek milujete, na nehtu ho otlačenej vidíte neradi - toto se ovšem taky stane. S tímto nalakuju nehty a za cca 20 minut jdu spát a vše je naprosto ok.
  • Ten "vzhled" gelových nehtů - na tom fakt něco bude. Nehty jsou krásně lesklý, víc než po SV a obzvláště se hodí pro různý třpytivý barvy. Zatímco SV se do nich tak nějak vcucne, pod tímto top coatem je vše hladký a třpytky vypadají krásně želatinkovatě.
  • Skvělej téže pro hodně metalický barvy, co mají sklon odhalit kdejakou nerovnost a vroubek na nehtu nebo tahy štětcem. Posledně jsem měla na nehtech Chanel Péridot, což je takovej prototyp zlobivýho laku, na kterej se musí opatrně, a vypadá o 100% líp než se SV.
  • Lak mi dýl vydrží. Potvrzeno i mou sestrou, SV bohužel jako vedlejší efekt způsobuje rychlejší loupání laku. A s mojí mizernou výdrží laků na nehtech je pro mě i den navíc důvod jásat.
  • Cena, jednoznačně - 60 kč za BTGN vs. cca +- 200 Kč za SV.
  • Nesmrdí tak jako Seche.
  • Koupíte ho v každým Rossmannu.
Tak jsem si k němu přikoupila i podkladovej lak, ať to mám komplet. Je mléčně růžovej, ale používám ho i pod barevný laky - zároveň se dá použít sám o sobě na francii (na což je vlastně primárně určen.  Upřímně jsem teda nezjistila, jak používání podlaku ovlivnilo (resp. vylepšilo) celej výslednej efekt a výdrž, nicméně argumentem pro je jednak - podlak nikdy neškodí, už jen kvůli zabarvení nehtů od tmavších laků, stojí pár kaček a je pěkně do sady. Navíc se mi i moc líbí design lahviček, akorát škoda, že člověk neví, kolik tekutiny zbývá uvnitř. A taky u topcoatu je třeba myslet na to, že je trošku jinej než SV a je lepší nenanášet ho na úplně mokré nehty, když dáváte třeba 3 a víc vrstev, může to pak trošku rozpatlávat. Stačí ale počkat opravdu pár sekund. U standardního lakování, čili 2 průměrně tlustý vrstvy, lakuju rovnou, hnedka po sobě.


Edit: Base coat se vyrábí i v průhledné verzi, díky Luci za doplnění :)

Máte někdo? Máte srovnání se Seche/jinejma sušičema? Za sebe můžu určitě jen doporučit!


37 comments:

  1. Teri J: no nevšimla jsem si žádné anomálie...myslím, že na odlakovávání běžný nadlak nemá vliv, spíš asi ten konkrétní lak, ne? Co vím, hůře se odlakovává akorát tzv. tekutý sklo, ale to určitě není tento případ :)

    ReplyDelete
  2. Áno mám ho odskúšaný a je skvelý :) Ten base coat sa inak predáva aj v obyčajnom prevedení, nie je rose ale obyčajný priehľadný.

    whatluciadid.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Nemám, ale kvůli tobě si ho hned zítra koupím! Pokud pod ním vypadá lak líp než pod SV a neschne to věčnost, tak ho musím zkusit! Díky za tip.

    ReplyDelete
  4. Lucia: díky za info, už jsem to doplnila do článku :) se přiznám, že jsem tu řadu opravdu blíže nezkoumala a tenhle mi šla koupit švica :)

    Viennettka: vyzkoušej, zajímá mě, co na něj řekneš. Mě opravdu příjemně překvapil!

    Všechny výše zmíněné efekty mě teda aji švica potvrdila nezávisle na mě, šla mě pochválit, že jsem koupila super novej nadlak :)

    ReplyDelete
  5. Tenhle top coat mám taky asi měsíc a bez něj už nelakuju :). Štvalo mě, že jsem se lakovala dlouho s nehtama, pak šla spát až třeba po čtyřech hodinách po lakování a stejně jsem ráno měla povlečení na laku, tak jsem si říkala, že si snad koupím drahej Seche vite...a jsem fakt ráda, že jsem to neudělala a mám tuhle variantu, která mi maximálně vyhovuje :)

    ReplyDelete
  6. téda tak tenhle výrobek vůbec neznám, ale hned si mě nalákalalna jeho koupi :-)

    ReplyDelete
  7. Péťo, zas tak moc nechvátej..:-D Já ho taky hrozně chtěla po těch nadšenejch recenzích, ale z výsledku jsem spíš rozpačitá nebo mám asi divný nehty nebo co. Postelovým testem jsem ho ještě nezkoušela nechat projít, toho se trošku bojím. Ze vzhledu jsem já osobně zklamaná, mě se teda neleskne víc než Seche rozhodně a ani víc než součaně načnutý Orly sec´n´dry a Poshe či jak se to jmenuje. Ovšem je otázka, jestli Dáši dáváš ty dvě doporučované vrstvy jak píšou? To by mohlo být tím, já jsem líná a dávám jen jednu jako všech sušičů...
    Dále jsem čekala, že se stejnou značkou laků se bude kamarádit nejvíc a chyba lávky- asi dvěma sežral špičky tak nehorázným způsobem, že jsem to musela přelakovat a jeden co potřeboval tři vrstvy byl mokrej ještě za půl hodiny!
    Laky mi s ním vydrží den, max dva... Pravda nesmrdí, ale zase se mi hrozně drolí okolo víčka, nevím jak líp to popsat, ale štve mě to, vždycky se to nalepí na štěteček nebo na nehet...a sehnat v Praze ho taky nebyl zrovna nejjednodušší úkol. Ať to ale proboha nevypadá, že ti chci strhat recenzi:-DDD

    ReplyDelete
  8. To je něco pro mě! Když si dělám francii, tak dávám base, bílé špičky, 2 vrstvy mléčného laku a na to ještě top - i když to lakuju ráno, tak se mi někdy přes noc obtiskne peřina! Tohle vypadá jako super vychytávka. :) To beru!

    ReplyDelete
  9. Dashulko, můžu se zeptat? Trošku OT, ale ten seche vitte se teda lakuje na ještě "mokrý" barevný lak? nebo se musí počkat až ten trošku zaschne a pak se dá vrstva SV?

    ReplyDelete
  10. Mám v plánu si tu bázi pořídit, ale průhlednou. Takže fajn, jestli je opravdu tak dobrá.

    http://cinderellasnuts.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Jelikož mi sušuč dochází, tak tenhle vyzkouším. :)

    ReplyDelete
  12. Chjo, proč jsi to tady rozkřikovala.. :D už teď se top sealer blbě shání.. :D

    ReplyDelete
  13. Ahoj, chtěla bych ho vyzkoušet. Můžu se zeptat ve kterém Rossmannu jsi ho v Brně koupila? Díky Zuzka

    ReplyDelete
  14. tak já koupím určitě taky. za těch 60kč to stojí i kdyby jenom na vyzkoušení. taky nesnáším obtisklý peřiny na nehtech a kolikrát se mi to stalo, i když jsem lakovala třeba 5hodin předtím, než jsem šla spát

    ReplyDelete
  15. jo a ještě jsem zapomněla :-) koupila jsem si top coat z té úplně základní řady od Essence(má bílé víčko, průhlednou lahvičku a modrý nápis) a je úplně k ničemu!!! lak schne akorát třikrát tak dlouho a pak se stejně o první věc poškrábe...

    ReplyDelete
  16. Už dlouho hledám nějaký kvalitní nadlak a na tenhle od Essence čtu samou chválu... Tak že bych ho konečně našla? Jen co se dostanu do Rossmana, testnu. Díky za tip.

    http://2-b-beautiful.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Já lakuju neustále a jsem asi jediná, kdo nepoužívá podlak, nadlak....:)
    Váhám, zda do toho jít nebo pokračovat v zajetých kolejích.

    ReplyDelete
  18. Nude laky mně osobně schnou klidně celý den ale stejně ráno mám přesně tu pitomou peřinu obstisklou! :D Takže tohle určitě zkusím! Měla jsem v plánu koupit SV ale za 60Kč... to je přeci jen lepší :)

    ReplyDelete
  19. No, Dejni, trochu jsi zchladila mé nadšení, ale stejně ho za tu cenu asi zkusím. Každopádně dnes jsem neuspěla, ústeckej Rossmann byl zavřenej, tak budu muset vyrazit do našeho.

    ReplyDelete
  20. ja stale cakam kym miniem tie co mam doma a uz sa vrham na tento...uz som o nom pocula chvalospevy:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Vypadá zajímavě:) Kouknu po něm :D:)

    ReplyDelete
  22. Dejnicka: dávám jak kdy, někdy jednu, někdy dvě (na glitrovej lak, když chci, aby vypadal pěkně plasticky). Naopak, mě se na tobě moc líbí, že umíš vyjádřit svůj názor a to hodně oceňuju :). Jinak okolo víčka se mi taky drolí, ale jelikož mi to samý dělá i seche tak jsem se nad tím nijak nepozastavila. A špičky mi žere určitě míň jak Seche a výdrž rozhodně delší...

    Anonym: jaký OT, je to přeci otázka k tématu :). Někde jsem četla, že se Seche má dávat ještě na nezaschlý lak. Nejčastěji lakuju takhle. Levá ruka, pravá ruka, první vrstva, hned potom zase od levé druhá vrstva a následně od levé zase nadlak - takže nedělám žádný pauzy, tím pádem je lak ještě nezaschlej. U toho Essence se u některýho laku, kterej hůř schne, vyplatí před nanášením topcoatu tak minutku počkat...

    miňule: sorráč :D no já nevim, já jsem se sháněním zatím problémy neměla a vidím ho skoro všude :)

    Zuzka: nevím teď ve kterým přesně, ale buď na Masaryčce nebo v Olympii, do jiných se skoro nedostanu.

    Noogeta: no, přiznám se, že ač několik podlaků doma už mám, jsem dost líná je používat vždy :) Ale bez sušícího nadlaku by to u mě nešlo. Nejčastěji nehty lakuju ve spěchu nebo těsně před spaním, tak musí být co nejdřív suchý...

    viennettka: nj, je to tak, tisíc lidí, tisíc názorů :) že tu něco vychválím, určitě to nebude vyhovovat každýmu...ale vzhledem k tomu, že hodně předčil moje nepříliš velká očekávání, měla jsem nutkání to svěřit světu :)))

    ReplyDelete
  23. Sice mám plnou lahev seche, ale zní to dost přesvědčivě na to, abych se po něm podívala :)

    ReplyDelete
  24. To prostě neni fér, já taky chci aby mi vyhovoval víc než Seche!:-D

    ReplyDelete
  25. Dashulka: to určitě, ale spíš jen to, že je určený pro vzhled gelových nehtů, tak jen jestli nejde dolů o trochu hůř. Každopádně díky :)

    ReplyDelete
  26. Já jsem teda o týhle koupi ani neuvažovala, ale tvuj článek mě teda nalákal :)
    A little bit of fashion

    ReplyDelete
  27. Ahoj, prosímtě, můžeš se podívat na můj blogspot? Sice ještě začínám, ale rozjíždím se, takže se snad bude malinko líbit :) www.someon-like.style.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Ahoj Dasi, tak tenhle taky vyzkousim! Na Seche nedam dopustit,ale kdyz rikas,ze je lepsi,tak mu dam sanci :) Nevis, jestli je to permanentni rada?

    ReplyDelete
  29. Nemám, chtěla bych, ale nedostanu se do Rossmanna :(.
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Tak už je na základě Tvé recenze můj a musím říct, že je naprosto bezva! Moc moc díky za tip - u Essence bych asi nehledala...

    Je stejně dobrý taky podlak? Respektive drží třeba déle? Používám base coat od Sally Hansen, ale štve mě štěteček a navíc se mi zdá, že s ním lak pomaleji schne...

    http://2-b-beautiful.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. Martino, já ten podlak asi neumím posoudit :( ale určitě lak neschne pomaleji a celkově mi to vydrží déle....

    ReplyDelete
  32. Ja som sa o tomto zazraku dozvedela az prednedavnom a teraz ho uz nemozem zohnat :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jakto? U nás v Brně ho teda v drogeriích pořád normálně mají...a limitka to není, tak zkus číhat, určitě ho naskladní...

      Delete
  33. Já jsem si ho na základě nějaké recenze taky koupila už někdy dřív a bez něj si už nehty nelakuju! Já mám zkušenost jen s různýma urychlovačema v tekuté podobě (s tím, že sprej jsem měla všude kolem apd.) a sice barevný lak zaschnul, ale jen na povrchu, pokud jsem do něj rýpla nebo šla spát, tak bylo po krásném laku :-(. Ale tenhle černý zázrak! Neskutečné! Nehty si lakuju možná 15 let pořád. S nenalakovanými nehty vycházím jen pokud jsem si je musela odlakovat a nemám čas (nebo jsem líná) si je lakovat nově, takže pro mě je to opravdu zjevení. Je fakt, že nemám srovnání s ničím jiným podobným dražším. Ale tenhle krzcí lak je fakt super - nehet je hned suchý, během chvíle zapomínám, že jsem si nedávno nalakovala nehty a nesmím nic dělat a lak vydrží opravdu dlouho (i když s ním meju nádobí). Trochu jsem se bála odlakovávání, ale není s tím vůbec problém. Možná naopak, jak se ta barva "zapouzdří", tak pak se tolik nepatlá kolem.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails