2011-12-12

Hitparáda 2011 vol.1

Námětem pro můj článek bylo to, že jsem po x měsících začla používat jeden produkt, kterej jsem předtím příliš nevychválila a teď jsem z něj nadšená. Z toho jsem tak nějak začala přemýšlet-moment, teď nevim jak to nazvat-tak nějak o všem, co se kosmetiky a recenzí týče. Zda produkty, které na první pohled vychválíme, taky potom používáme, nebo po pár použitích upadnou v zapomnění. Zajímalo mě to i u jiných blogerek, a to konkrétně u zahraničních, který co měsíc nakoupí tunu nových produktů a recenze se jen hemží slovama jako perfect, awesome, gorgeous, I'm absolutely in love with...no znáte to. Tak jsem se rozhodla šáhnout si sama do svědomí. Ačkoliv se snažím dělat recenze až po delším používání a ne na základě prvního dojmu, občas vypustím do světa i nějaký momentální rozpoložení chvilku po nákupu, což se taky může časem změnit. Projela jsem svůj blog za cca poslední rok, a zkusila se mrknout, z čeho nadšení trvá i nadále a na co už se dávno měsíce práší v šuplíku. Proto taková malá hitparáda, trošku sebereflexe, a z toho se taky budu snažit poučit a dát si na rok 2012 pár kosmetických předsevzetí.

Dnes začnu s ne-makeup věcma. Záměrně se snažím neřadit (nebo aspoň minimálně) do žebříčku věci, který mám třeba jen měsíc a míň, abych se právě vyhnula momentálnímu nadšení. 90% věcí, které se zde objeví, už na blogu byly, a jestli ne, tak ve většině případů bude recenze ještě následovat, neb s ní nejspíš nijak nespěchám, že to třeba není žádná limitka, sezonní záležitost nebo tak.



Péče o vlasy

Miláček (a překvápko) roku:
Tigi Bed Head šampon a kondicionér Epic volume

Určitě si je hodlám koupit znova, plánuju i recenzi. Na moje jemný vlasy je dokonalej, ač jsem z něj zprvu nebyla zrovna vyplesklá, po pravidelným používání mi došlo, že je to klenot, na moje vlasy. Vím, že na Tigi jsou rozporuplný názory, asi to musí prostě sednout. Líbí se mi tuti fruti vůně (jako Perlička), nepřijde mi tak hrozně silná, že by mě po měsících obtěžovala. A moje vlasy díky tomu rozčešu bez uplácnutí :)



Propadák roku:
Freeman uhlazující krém s papayou

Po několika použitích a téměř detektivní práci jsem zjistila, že právě tato sviňa má na svědomí moje gumičkovatý a ucouraný konečky místo krásných, pružných a uhlazených vlasů. A je mi to strašně líto :( Asi ho i tak občas použiju, jen pro tu vůni!


Co už mě tolik nebaví?
Mil mil masky na vlasy

Aneb, že by na těch silikonech (viz TiGi) přece jen něco bylo? Jo, furt je občas používám, mimo té s bambuckým máslem (červená), jsem si pořídila ještě novou, s kakaovým máslem. Nejsou špatné, ale už z nich nejsem tolik nadšená, když už, tak Gestil je Gestil. A taky horší balení jsem neviděla. Ta žlutá má nějakej novej blbuvzdornej patent na otevírání, takže když jsem se ji pokoušela nějak rozdělat, skončila jí půlka na kuchyňských kachličkách. Z obří masky mám rázem klasickou 200 ml. Tyto výrobky dopotřebím, hezky voní a nejsou špatný, znova asi nekoupím.  Ale za tu cenu nejsou vůbec špatný, koupíte je v drogeriích Jasmín okolo 150,-.


Péče o tělo

Miláček roku:
Freeman balzám na nohy s mátou a švestkou

Ten si možná ještě pamatujete, recenze na něj byla nedávno a já už ho mám skoro prázdnej. Já, největší lenoch, kterej si krémy kupuje hlavně pro parádu a na chytání prachu v poličkách. Opravdu ho skoro denně používám. A miluju ho. Z té řady chci rozhodně ještě něco.

Propadák roku:
Balea "hrdličky" deospray

A taky si možná pamatujete, že nedávno jsem byla naprosto vyřízená z hrdličkovýho sprcháče. Což o to, sprcháč miluju stále a mám už asi třetí balení, tak jsem chtěla vyzkoušet i něco jinýho z té řady, sáhla jsem po deospreji. Ty vole! Ten šmejd je snad toxickej a ta vůně - to zabijácky hnusnosladká, kašel vyvolávající :))). Opravdu varuju, nekupovat.



Péče o obličej:
Tady mám jen dva miláčky, určitě bych našla i nějakej propadák, ale nestály mi za zmínku, nic mě zrovna nenapadlo.

Miláček roku 1:
Silk Naturals meruňkový čistící olej

Opravdu skvělá věc. Nemám asi moc co dodat. Už jsem na něj psala recenzi a můžu jen doporučit.

Miláček roku 2:
Freeman čistící pěna

Taky ji stále miluju a používám dá se říct denně. Pěnové čističe mám prostě nejraději, proto o malej chloupek vede nad SN. Tady si za pozitivní recenzí stojím i nadále.


Péče o tělo: vůně

Miláček roku:
Burberry body

Tohle byla opravdu láska na první čichnutí, nejraději bych se v té vůni koupala a pořád dokola k ní čichala. Původně jsem nechtěla moc experimentovat, vůně si nekupuju tak ráda, protože jen tak něco mě nezaujme a taky mám vždycky strach, jak se mi to rozleží, často mě z toho pak bolí hlava. Takže poslední dobou až na pár výjimek používám Chanel Chance eau fraiche, dodělávám druhý balení a na jaro chci obměnit za růžovou Eau tendre a potom Lanviny. Jo, pro někoho nuda, ale já ten Lanvinovskej ocas prostě můžu. Je to příjemný a o to mi u vůní jde. Měla jsem už ledasco, Eclat, Rumeur 2 Rose, Marry me a teď mám Jeanne. Ocásek Burberry je mi taky příjemnej, vlastně jsem už od nich taky nějakou měla, jen mám trošku strach, aby to díky masivní předvánoční kampani nebyla za chvilku davovka. Je tu nějaká spřízněná duše, která nemůže ani cejtit  všudypřítomný a ultravtíravý Chloe?

Propadák roku:
Victoria's secret PINK Fresh&Clean

Tohle je hrůza. Nechtěla jsem to teda jako voňavku, ale na šplíchání do skříně, do pokoje, po sportu...prostě jen tak. Pro začátek jsem tedy zvolila takovou nějakou říkám si klasiku, která nenadchne-neurazí. Tahle měla podle recenzí být podobná Light blue, tak jsem si řekla, že na tom není co zkazit. Ale je. To je fakt šílenej smrad. Ale něco vám řeknu, stejně ještě budu zkoušet dál :) Mám totiž podobnej sprej od BBW ve variantě Sweet Pea a ten je fajn, takže určitě i Victorka bude mít nějakou další verzi v pohodě...



A příště bude dekorativka a laky :) Tam se taky dozvíte, co je onen tajemnej výrobek, kterej mě k článku inspiroval :)
Pokud vás článek zaujal, budu ráda, když sami nějakej napíšete - schválně, stalo se vám (a neříkejte, že ne!) už někdy, že jste něco vychválili a po chvíli zjistili, že je to vlastně úplně na hovno? Nebo naopak, že jste nad něčím ohrnuli nos, začali to používat třeba až v nouzi, kdy vám došel oblíbenej výrobek a řekli jste si hele, co já husa proti tomu měla, dyť je to super!


22 comments:

  1. O těch růžových Tigi jsem četla, že prej mastí vlasy míň než ty Tigi pro brunetky, tak jsem v pokušení je zkusit. Nicméně já potřebuju spíš anti-objem, takže to je zas věc, co mě odrazuje..
    Jinak hezký článek :) Taky se snažím dávat recenze až opadne prvotní nadšení :)

    ReplyDelete
  2. Bezvadný nápad takhle to zrekapitulovat, to by mě nenapadlo. Opravdu není špatné po čase některé výrobky znovu zhodnotit :)

    ReplyDelete
  3. Dáši, musím ti napsat, že mě tvůj blog baví čím dál víc a hrozně dobře se mi čte tvůj text. Máš ho i hezky členěný do odstavců. A moc dobře na mě působí design blogu, barvy. Jinak jsem měla nějaké balzámy na vlasy, které mi připadaly nejdřív perfektní a po delší době užívání hrůza. Co se týká laků, to bych musela hodně zapřemýšlet :)

    ReplyDelete
  4. já se tedy přidám nejdřív s chválou k sonidlu, že opravdu se tento blog znatelně zlepšuje. nebo spíš ty ho zlepšuješ a ty se zlepšuješ. tady mě to baví.
    a k tématu. většinou svůj názor moc neměním, ale stane se občas. třeba zrovna dneska jsem si namazala lip stain od silk naturals a pak jsem si řekla, že to až takový opruz není. že se to snad i dá... ale jinak názor moc neměním. ale jsem spíš trošku úchylná v tom, že se opravdu snažím používat všechno, co koupím. takže dřív než změním názor, tak to většinou spotřebuji. což tedy si teď nejsem moc jistá, jak přesně to souvisí s tématem, tak to tady raději uzavřeme, ju.

    ReplyDelete
  5. Občas názory mením, ale až tak často sa mi to nestáva.. Inak super nápad takto to pekne zrekapitulovať na konci roku, možno zrekapitulujem aj ja..na budúci rok :) A tiež sa pripájam k chvále, aj keď už som ťa chválila viackrát - pekný dizajn, ľahká orientácia a dobré čítanie - a najlepší obsah! Len tak ďalej a prajem tvojmu blogu všetko dobré, aj do nového roku :)

    GIVEAWAY whatluciadid.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Parada, ja mam podobny post v plane niekedy koncom roka...co je teda fakt za chvilu :) Z toho, co si dala dnes, nepouzivam nic, mam zas inych milacikov.

    Ak mas chut zapojit sa do mojej Benefit giveaway, nech sa paci:
    http://viacstylu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Skvěle napsanej článek, mám ráda tvůj styl psaní. Taky vlastním Chanel Chance eau fraiche a nenávidím Chloe.

    ReplyDelete
  8. Burberry Body miluju!

    ReplyDelete
  9. Suprový článek! :) Rozhodně je skvělé vidět tu recenze špatných i dobrých výrobků, palec nahoru!

    ReplyDelete
  10. Holky, moc děkuju, to mě teda fakt překvapilo a samozřejmě strašně potěšilo!
    Jsem ráda, že se vám blog líbí a že se zdá, že se v něm nějak vyvíjím - přece jen nemám blog ještě tak dlouho a pořád je co zlepšovat :)

    Nepřispívám sice tak často, jako většina blogů, ale zato mě to moc baví, tak píšu jen opravdu když mám čas, náladu a pocit, že by ten a ten článek mohl ostatním něco sdělit, pomoct...tak snad je to vidět :)

    Moc děkuji!

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Tak s Tigi naprosto souhlasím, tuhle sadu taky používám a je dokonalá. Jinak moje vlasy tigi můžou, takže všechny řady co jsem zatím zkoušela mi víceméně sedly.
    A díky Tvému blogu mám Balea hrdličky sprcháč, už taky x-té balení a samože jsem měla i touhu vyzkoušet deospray. Nejdřív jsem dostala přísný zákaz od ségry, která k němu čuchala jako první a pak jse dostala přísný zákaz od manžela, když jsme k němu čuchali společně:)Je to fakt smrad:)

    ReplyDelete
  13. Super článek, díky za tipy, teď už vím čemu se vyhnout. Taky mám velký problém s výběrem vůní, většina je moc sladká, moc květinová, nebo naopak moc kořeněná, málo která vůně mi vyhovuje. Nejvíc jsem si zamilovala od GA Acqua di Gioia a Burberry Body mám vysněnou pod stromeček, úplně mě uchvátila.

    ReplyDelete
  14. Úžasný článek! :)
    A rovnou dotaz - ten Freeman se švestkou a mátou je i na unavené nohy?

    ReplyDelete
  15. Skvělý článek.
    U mě na blogu je GIWEAWAY :D.

    ReplyDelete
  16. Kyky: je tam psáno, že zklidňuje unavené nohy, já ho právě na to používám moc ráda, v práci někdy dostanou moje nohy zabrat, tak pak není nic příjemnějšího, než si po sprše tímto masírovat nohy :)

    ReplyDelete
  17. Tyhle články miluju. U mě je to naopak Chloe mi nevadí, ale Burberry Body mi absolutně nevoní. Ale o tom to je, každému voní něco jiného:)

    ReplyDelete
  18. Chloe taky nemám ráda, má ho každý.. ale Burberry Body je vážně super:)

    ReplyDelete
  19. Ježiš s tím hrdličkovým deodorantem naprosto souhlasím !:D Taky mi přijde že se z toho udusím leží mi ve skříni a nehodlám ho vůbec vyndávat :D A Burberry Body, jsem si teď objednala vrozeček a pořád nevím jestli mi voní nebo ne :D :) Chloé Love si přeju na Vánoce :D Ale mamka nadává že Chloé má snad každá druhá ženská :D

    ReplyDelete
  20. Vidíš, a mne Body absolutně nezaujala, ale její verze Intense je mnohem povedenější, doporučuji k vyzkoušení:-)
    Zvu vás na GIVEAWAY:
    http://levanduleodlutense.blogspot.com/2011/12/giveaway-kosmeticky-balicek.html

    ReplyDelete
  21. :D:D:D skvele jsem se u tveho clanku pobavila a musim uznat, ze tvuj blog primo zboznuju :-*

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails