2012-01-04

MUFE HD foundation




Dneska dělám něco, k čemu se odhodlávám už pěknejch pár pátků - konečně si utvořit obrázek o MUFE HD makeupu, napsat vám o něm recenzi...


...řeknu vám teda, že to není ale vůbec jednoduchý! V prvních chvílích jsem byla strašně naštvaná a zklamaná, ve finále se v posledních týdnech přistihuju, že ho tak nějak intuitivně používám dost často. Ono je to teda asi tím, že zaprvý, když jsem si ho koupila, bylo to někdy koncem léta a odstín na mě byl světlej, až poslední dobou, jsem do něj "zbělala" tak, že ho můžu používat, a taky je vcelku dost krycí. A taky, jako všechny makeupy, na mě daleko líp drží v zimě, když člověku není vedro a nepotí se. Čím mi asi tak nejvíc vadil/vadí, je to, že zas tak invisible, jak výrobce hlásá, mě nepřijde. Jednak zalízá do pórů a jednak zvýrazní každej chloupek na tváři - znáte ty typy makeupů? To se časem zlepšilo, jak se moje pleť přiblížila tomu světlýmu odstínu, ale přesto - tohle by makeup, kterej si hraje na velkýho frajera mezi svými konkurenty, dělat přece neměl! Pokusím se opět svoje dojmy shrnout do nějakých plusových a mínusových bodů...

Mimochodem, taky vám jako mě nesedí zkoušet si makeup na zápěstí, jak se vždycky doporučovalo? Podle fotky to vypadá, že jsem úplná nablblá kikina, co si neumí vybrat správnou barvu...ale není tomu tak - záměrně vybírám vždy odstín trošku dožluta, neb moje pleť je narůžovělá a to já nesnáším a chci eliminovat, v kombinaci s nažloutlým odstínem makeupu to jde skvěle!




Co se mi na MUFE líbí?
  • Pěkně kryje
  • Vydrží celý den ve stavu, v jakým má (i když - v létě by tomu asi tak nebylo :), nemizí neznámo kam, neflekatí, nevšimla jsem si ani oxidace
  • Vzhledem ke slušnýmu krytí nedělá masku, vypadá na obličeji pořád hodně přirozeně, akorát se musí hodně dobře rozetřít
  • Nedělají se mi z něj pupínky (u mě důležitý, neplatí totiž pro každej makeup)
Za co bych ho nejradši prohodila oknem?
  • To balení - sorráč, jsem asi snob, ale není to zrovna nejlevnější produkt, tak by to balení mělo nějak vypadat, a ne lacinej plast, zbytečně veliký a tlustý na ten objem a já chci šetřit místem. Tohle mi evokuje nějakej aušus noname makeup z výprodejových akcí za dva dolary nebo tak něco. 
  • Víčko má neustále tendenci zdrhat od zbytku produktu. Asi se nemají moc v lásce, což mi vadí, makeup nosím s sebou, a nemám  zájem o to mít ho rozteklej v taštičce.
  • Má tendenci zalízat do pórů
  • Zvýrazňuje chlupy na obličeji :))


Co říct závěrem? Pěkně blbá recenze, co? Shrnula bych to asi tak, že sme si s MUFE asi příliš nesedli a vlastně není tak úplně důvod. S produktem jsem přece v zásadě spokojená, ale přesto ho nemůžu vynachválit a všem nadšeně doporučit jako jiný výrobky....sama nevím proč, čím to konkrétně je. Ale zůstávám si stát za stanoviskem, že jsem s ním vlastně ve finále dost spokojená, což mluví samo za sebe, když po něm sahám poslední dobou pořád....

Všem, koho zaujal, doporučuju naklusat do Sephory, nechat si do kelímku odlít vzoreček a posoudit na vlastní kůži....

23 comments:

  1. Me srdce place pri cteni tehle radku :D MUFE je fakt ma srdecni zalezitost a ac mam doma makeupu jak mensi drogerie, tenhle je proste nej nej nej! A to baleni se mi taky moc libi, prakticky, lehky, jednoduchy i pumpicka funguje (coz u vsech produktu neplati). Jediny s cim ti dam za pravdu jsou ty chlupy....aspon mi to ale pripomene dat si voskovej pasek na "knirek" :D

    ReplyDelete
  2. Neplakej, to bude dobrý :)) buď ráda, že jsem tu recenzi nepsala tak před 2 měsícema, to by chudák teprv dostal pořádnou čočku :D :D

    No mě to zdůrazňuje právě zimní srst, kterou mám podél vlasů - okolo spánků, uší a tak, prostě něco mezi chlupama a podrůstkama....takže tam se to raději neodvažuju odstraňovat :)

    Btw co ty víš, třeba se do něj časem tak zamiluju, že si koupím další balení :)
    Pumpička funguje, ale asi s nima neumím...jako u všech ostatních produktů s pumpičkou to mám kolem vždycky zaflákaný jak vepř...

    ReplyDelete
  3. Dík za recenzi! Nechala jsem se s ním nalíčit v Sephoře a byla jsem spokojená. Jsem sice fanda minerálních, ale na tenhle mám zálusk. Navíc mi krásně sedl odstín.

    ReplyDelete
  4. nic si z toho nerob, ja mam tiez okolo pumpicky neporiadok:), som rada, ze si napisala tuto recenziu, aspon sa za nim nemusim az tak plasit:), myslim, ze mam tiez ruzovy podston a tiez skor siahnem dozlta, lebo ho proste nechcem zvzraznovat, a makeup neskusam na ruku, skor na krku, alebo prechode tvare s krkom, aj ked najlepsie by sa odskusal na odlicenej prirodzenej tvari, ale ten kto nosi makeup neviem, ci ide do obchodu nenamalovany...

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Evie: já už ty odstíny mám stejně tak nějak v oku za ty roky. A většinou si prostě nechám odlít do kalíšku a potom doma v klidu na dobrým světle zkouším...

    ReplyDelete
  6. Bylo by úplně super, kdyby blogerky odstíny fotily místo na zápěstí rovnou na obličeji - rozetřený i nerozetřený. Vím že se to asi blbě fotí, ale to zápěstí je fakt úplně jiný a pak to nemá ani smysl to fotit.
    Jinak já mam takovej vztah k Affinitonu od Maybelline. Nemam ho ráda, ale už ho kupuju asi 8 let a používám téměř každý den. Občas koupím něco jiného, ale většinou to ani nedopotřebuju a vrátím se k Aff.

    ReplyDelete
  7. Yana: možná máš pravdu, ale stejně jako na zápěstí máme i na obličeji každá jinej odstín....takže nevím, jestli by efekt k něčemu byl :(
    Nejlepší by bylo asi srovnání s více makeupy, nebo víc odstínů vedle sebe....

    ReplyDelete
  8. O tomhle jsem přemýšlela tak že to určitě není zbytečná recenze, až zase pujdu do Sephory tak se po něm poptám a uvidím jak mi sedne :)

    ReplyDelete
  9. Zajímavá recenze. Já tekuté make-upy moc nepoužívám, vyhovují mi konzistence tuhého pudru. Stejně ty moje pihy se nezakryjí a ani to nechci. Spíš tak lehce překrýt nedostatky. :)

    ReplyDelete
  10. Vystihla jsi to uplne presne. Po vsech tech nadsenych ohlasech jsem od nej cekala neco ohromujicicho, ale zazrak se nekonal...v podstate je dobry, ale mas pravdu, ze zvyraznuje chloupky a pak pusobi trochu neprirozene. Navic se nejak nemuzu strefit do spravneho odstinu...mam 115, ktery je na me svetly i v zime a ma lehce ruzovy podton, ktery nemam rada. V lete jsem se v Sephore nechala nalicit 120 a byla jsem nadsena. Takze ani nevim, jak ho hodnotit. A jsem rada, ze nejsem sama=)

    ReplyDelete
  11. a já na něj četla všude chválu až do nebes :) asi jsem čekala něco lepšího.

    ReplyDelete
  12. Holky a kde všude jste tu chválu četly? Např. na MUA je poměrně dost hoodně negativních ohlasů....
    A navíc, i když to tak nevypadá, moje recenze je veskrze pozitivní :))

    ReplyDelete
  13. Tak já pořád nevím. Pořídila jsem si ho na doporučení Plum Foolery:),ale teď si nějak nejsem jistá. Mám odstín 115, řekla bych, že mi barevně sedí, ale když ho nanesu, nepůsobí úplně přirozeně. Dávám si tak jednu-jednu a půl pumpičky a nanáším ho jemným kabuki štětcem od sephory (štětec je původně určěný na minerální produkty), ale není to ono. Asi ho pořád špatně roztírám nebo nevim...

    ReplyDelete
  14. Po tomto makeupu pokukujem uz dlhsie..no teraz som na vazkach.. :-)

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    ReplyDelete
  15. Já ho tedy mám a jsem spokojená. Ze začátku taky nic moc, ale tenhle makeup funguje jedině aplikací štětcem na makeup.
    Jinak cílenýho výsledku nedosáhnete. Když použijete podkladovou bázi MakeupForever k tomu-aplikace taky štětcem, tak bomba.
    Vypadá fakt pěkně :-) Takže roztírat roztírat roztírat! Mě nejlíp sedne tak nějak po hodince, používám i pudr z této HD kolekce..... takže u mě dobrý :-))

    ReplyDelete
  16. Já už svůj dokonalý make-up našla, takže hledání je u konce:-) Vyzkoušela jsem jich dost a nejlépe mi sedí Max Factor Xperience Weighteless Foundation. Vlastně vše, co jsem od nich koupila, tak stálo za to, a pomalu, ale jistě obměnuji vše, co jsem používala, za Max Factor:-) Jen tak ze zvědavosti, kolik make-up stál?

    ReplyDelete
  17. Moc pěkná recenze, musím se poohlídnout po make-upu a pomohla jsi mi, tenhle si nekoupím (ikdyž bych si ho nekoupila ani bez recenze :).
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Katie: V sephoře ho mají za tuším 900,-...vzhledem k neustálým 20% slevám vcelku v poho cena...

    Jinak holky, tato recenze vás určitě neměla odradit a říkat, že je makeup špatnej, určitě budu ráda, když ho vyzkoušíte ve vzorečku a podáte info, co na něj říkáte :)

    ReplyDelete
  19. Laura: tyjo, na štětec jsem moc líná...ale jak říkám, poslední dobou se mnou celkem spolupracuje...
    Jinak, můj štětec na makeup je opuštěný štěňátko v koutě, nepoužitej jak je rok dlouhej :)

    ReplyDelete
  20. Na tenhle makeup se koukám už dlouho a asi si zajdu pro ten vzorek a uvidím...
    Jinak super recenze :)

    ReplyDelete
  21. Ja se priznam, ze mi ani trochu nesedl. Jsem zvykla nanaset malinko, ale tento byl maska a hned jsem se leskla. Navic jsem ho na obliceji citila.

    ReplyDelete
  22. Dáši, jakým štětcem ho nanášíš?

    ReplyDelete
  23. Míno, prstoštětcem číslo jedna a dvě, čili rukama...na štětce jsem strašně líná....

    Nicméně EDIT: teď mám strašnou pleť a tak potřebuju víc krytí, takže ho používám poslední dobou denně - no a začínám se s ním sžívat natolik, že uvažuju o tom, že až dojde, možná ho koupím znova :))))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails