2012-01-27

Party makeup - tutorial

Ahoj!
Jak se říká, člověk je tvor vynalézavej. A o mě to platí trojnásob, zvláště fascinující jsou moje věděcký objevy v oblasti prokrastinace....víte, co je ještě lepší, než pročítat blogy, celý odpoledne brouzdat po eshopech, mít v košíku na F21 naházený věci za 300 eur (který samože nemáte)? Vymyslet post s líčením!
Spolehlivě vám to zabere půlku odpoledne - máte-li foťák - žrout barev. A tak nějak doufám, že mě nikdo z protějšího baráku nepozoroval, když jsem neustále pobíhala po balkoně s foťákem a asi triliardakrát ze všech možných i nemožných úhlů fotila vlastní oči. Náhodní pozorovatelé bývají totiž mnohdy až vyděšeni, pokud vás přistihnou při podobné činnosti - vyzkoušeno! Jo já vím, prokrastinace je teď strašně moderní a cool, ale já si nemůžu pomoct, mám radost, že má choroba má konečně jméno. Takže tento post berte jako důsledek hluboké sociální izolace, kdy jsem se sama doma uprostřed odpoledne namalovala jak na diskotéku....

Vyrobila jsem i menší tutoriál, aby bylo jasno, že to opravdu zvládnete levou zadní! A vzhledem k tomu, že je dneska pátek, můžete to vyzkoušet už hned večer, ať už na ples či někam do šantánu ;) Takže jdeme na to pěkně krok za krokem...


PRODUKTY, které jsem použila:

  • NYX jumbo tužka černá
  • MAC štětce 209, 219, 275
  • MAC pigmenty Sweet sienna, Deep purple, Apricot pink
  • MAC třpytivé pigmenty Reflects - Antique gold a Blackened red
  • Žluto-zlato-béžový stín Oriflame Giordani gold
  • Řasenka Oriflame Wonderlash
1)Pokud používáte bázi, dejte ji, já ne. Jen na víčko a okolo celýho oka dávám na projasnění YSL Touche éclat. Základ po celým víčku jsem udělala NYX tužkou, tento tmavej základ je naprosto skvělá vychytávka pro vytvoření jakýhokoli výraznýho líčení, chcete-li, aby barvy zářily. Tato tužka se mi velmi osvědčila a doporučuju, má u mě využití. Na přesný vybarvení jsem použila miništěteček 209, udělala jsem jím i spodní linku do cca 1/3 oka.


2)Přichází první vrstva stínů. Vnitřní polovinu víčka vybarvěte pigmentem SS. Použila jsem štětec 275. Mimochodem, škoda, že nádhera této barvy nevynikne. Je to jeden z nejhezčích MAC pigmentů a můj základ pro takřka každý večerní líčení, a je dostatečně nenápadná i na nošení přes den.


3)Pokračujte vybarvením vnější půlky oka, na kterou naneste pigment Deep Purple. Používám na to štětec 219, bez toho bych se absolutně nenamalovala. Taktéž jsem vybarvila stínem spodní linku, kterou jsem si předtím černě načrtla.



4) Nyní je čas pro trik, který možná už všichni znáte, ale je to jedním z tajemství a předpokladů precizně vypadajícího líčení. Na vatovou tyčinku nanesu odličovač (prosím, vodový, krém nebo olej udělá spíš flek a poruší makeup) a pěkně poupravím nedokonalosti, ať je to hezky začištěný. Líčení tak hnedka vypadá jinak!
Prvně to vypadá tak nějak jako na obrázku níže, já jsem ten ocásek pak očistila, ale pro určité typy líčení se určitě hodí, na efekt kočičího oka. (Vynalézaví můžou též použít metodu izolepa)

5) Vše je samozřejmě v průběhu činnosti potřeba blendit a upravovat. Už jsme ale skoro v závěru, teď důležitá věc - třpytky! Nejmíň fallouts mám, když nanáším prstem tak, že přitisknu prst na víčko produktu, kde zůstává množství třpytek a pak opatrně ťupkám na víčko. Případný opadavce samozřejmě hnedka eliminuju pomocí štětce na pudr (čím jemnější štětinky, tím lepší efekt) - speciální štětce na toto nevedu, zbytečnost.
Třpytkám bych ráda věnovala samostatnej odstavec, protože
JSOU SUPER! Tyhle třpytky jsou u mě jedna z nej věcí, kterou kdy MAC vyrobil. Vlastně to nejsou typický třpytky, spíš hruběji namletej pigment, takže výsledek nevypadá lacině jak poglitrovaný dívenky na sportovních soutěžích. Opravdu vám doporučuju do nich investovat, to se nezkazí, a i když je využijete jen sem tam navečer, ten efekt stojí za to. Reflects antique gold je pro mě nejdokonalejší třpytivá barva na světě!
Pokud přeci jen nechcete utrácet (pravda, lidovka to zrovna není, co už..), tak:

  • Můžete vyzkoušet třeba třpytivé pigmenty Fine glitter dust od Barry M - které seženete tady. Není to MAC, ale jsou moc fajn! Doporučuju Gold irridescent, ta je hodně decentní a krásná. Pak mám vyzkoušen ještě Crimson/pink, taky fajn.
  • Něco takovýho dělá i Dermacol - Třpytky Star choice. Zkušenost nemám, ale jsou docela chválený a navíc za sranda cenu. A taky vím, že spousta čtenářů se drží své oblíbené drogerie jak veš košile :)), tak je to tip i pro vás...za 60 kaček, no nekupte to...
  • Kdybyste přece jen chtěli ten MAC, tak třeba tady - já vím, cena zní hrůzostrašně, ale když se domluvíte 3-4 holky a každá dostane odsypek, kterej bohatě vystačí až na věky věků, zas taková palba to není.
Takže zlatou jsem naťupkala zhruba na přechod mezi DP a Siennou a Blackened red jsem rada do koutku. Rovněž jsem použila stín pod obočí Oriflame (bohužel už ho mám dlouho a není tam už název) smíchanej s troškou pigmentu Apricot pink.Nemám ráda k výraznýmu líčení moc světlej prostor pod obočím. Asi jsem na to moc tmavá (nebo divná?), ale veškerý stíny, co mají být v paletkách jako brow highlighters na mě vypadají kýčovitě světle a jsem jak nějaká ťapina z ulice. Paradoxně mi tento Oriflame vyhovuje a používám ho dost často, v reálu  skoro splyne s mojí kůží, jen lehce projasní...



Pak už jen přidat řasenku (nebo ještě líp, na pořádnou párty pořádný umělý řasy :) a hotovo. Brnkačka, ne?






Závěrem můžu jen podotknout, že i přes tuto veselou činnost se mi podařilo dnešní zkoušku udělat (to víte, hvězda se nemůže naučit, ona musí jít na třikrát a čekat, až dostane variantu, kterou zrovna umí). No a hurá, můžeme se jít učit na další, nejohavnější zkoušku ever, která je díkybohu poslední. Vy všichni ostatní už si asi válíte šunky a chytáte lelky, ale to bych nebyla já, abych si nenechala na předposlední semestr tolik zkoušek, že?

A zajímá mě - byl pro vás tento článek aspoň trošku přínosnej? Rádi si někdy přečtete zpestření líčení, nebo mám radši zůstat jen u focení svých pazourů? Případný náměty na články či konstruktivní kritiku uvítám...

PS: Jo vím, že řasy nejsou zrovna žádná hitparáda, to mě psat nemusíte, ale řasenka mele z posledního a přísahám, že ve skutečnosti to fakt takhle nevypadalo, věřte mi! :)
Btw, všechny odkazy uvedený v článku jsou čistě z mé iniciativy, nejedná se o reklamu :-)

35 comments:

  1. Mě vždy fascinuje, jak je líčení z počátku neupravený polotovar a pak se to promění v krásný výsledek. Ta MAC pigmenty jsou nádherný. Budu se muset někdy na ně podívat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No právě, chtěla jsem ukázat, že to opravdu zvládne každý, i finální upravený produkt byl ze začátku jakási patlanina na oku :)

      Delete
  2. Krásný líčení. Pro mě to přínosný určitě je, takže klidně tyhle články častěji! A gratuluji ke zkoušce! :)

    ReplyDelete
  3. Článek mě mile překvapil, líčení je krásný a ve skutečnosti muselo být ještě krásnější. Tohle pobíhání a focení znám, taky se vždycky modlim, aby mě neviděl někdo z okolních baráků :D. Jinak gratuluju k úspěšné zkoušce a přeju hodně štěstí na tu poslední :-)

    ReplyDelete
  4. Nádhera, takhle to jednou umět je můj sen! Takovýhle články mi nevadí, spíš naopak je to fajn zpestření! A gratuluju ke zkoušce a držím palce na poslední!

    ReplyDelete
  5. Super článek :))) kéž bych se uměla taky tahle nádherně namalovat oči :(( ale bohužel jsem na to prostě levá :((

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Krásné barvičky, krásně rozblenděné... Se zkouškama jsem na tom podobně jako ty. Ta nejhnusnější mne teprve čeká :(

    ReplyDelete
  7. krásný tutorial! chtěla bych taky někdy něco vyfotit, aby to vypadalo tak pěkně a barevně :) dneska mě čeká party, tak bych měla po tvém vzoru nahodit nějaké ty třpytky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nechtěj ani vědět, kolik jsem těch fotek musela nafotit, abych mohla vybrat pár použitelných....na většině to vypadalo jako vcelku nenápadný denní líčení :D

      Delete
  8. Jinak, holky, moc děkuji za pochvaly i gratulace ke zkoušce... a opravdu to zvládnete, zkuste to...já jsem kopyto a taky to dávám :)

    ReplyDelete
  9. Uzasny, vazne nadherny. Asi si vecer skocim do obchodu pro ty Barry M. trpytive pigmenty(Na MAC fakt nemam :( a neco zkusim. Aspon budu mit duvod prokrastinovat. Ne ze bych to nedelala i ted, kdyz misto prace ctu blogy :D

    ReplyDelete
  10. Nádhera, všichni jste tak strašně šikovné a já zase nic =).
    http://my-colorful-kingdom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Prokrastinecou trpím aj ja... a to pobehovanie po balkóne sa vyplatilo, podarili sa ti pekné fotky. Inak líčiť sa vieš, vieš to pekne nafotiť, tak v takom prípade ja uvítam mimo pazúrikov a takéto fotečky ;-)

    ReplyDelete
  12. Dáši, nekecej, ty kopyto nejsi !!!!!!!!!!!!!! Každopádně krásně nalíčeno a přesně takový očička znám, nádhera :-D
    Jinak gratulace ke zkoušce, jsme na tom podobně, já mám před sebou 6 během dvou týdnů :-///////////

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luci, já ani nevěděla, že ještě studuješ! :) Tak to přeju hodně šteští...já už mám teď 6 naštěstí za sebou, tak doufám, že ta sedmá bude moje šťastná, když je to šťastný číslo :D

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. no jo Dáši, na starý kolena, tak se není čím chlubit.. ale zvládnem to, teda ty jasně a také se přidávám za víc fotek, sim sim !!!

      Delete
  13. Páni, dávej sem líčení častěji, rozhodně je na co koukat!!!
    Já jsem tak štastná, že už jsem v pozici toho kdo zkouší a ne je zkoušen:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chichi, doufám, že jsi k žáčkům ohleduplná :))))

      A díky!

      Delete
    2. Náročná, ale ohleduplná, neboj:)

      Delete
  14. Zajímavé líčení. A ty fotky máš teda luxusní, miliarda pokusů se očividně vyplatila :-) Sweet Sienna je dokonalost, zrovna včera jsem si dělala fotky, že o ní napíšu samostatný post. A souhlasím i s tím, že Reflects Antique Gold jsou nejlepší a nejhezčí třpytky!

    ReplyDelete
  15. Nádherné líčení,... škoda že já jsem tak neschopná že se nikdy takhle pěkně nenalíčím

    Na mém blogu právě probíhá Giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Mně se to líčení moc líbí :-) Jsi šikula :-)

    ReplyDelete
  17. To je bomba, fakt krásné a ještě k tomu návod.. Šikulka a úžasný zpestření, není co kritizovat;-) a rovněž velká gratulace ke zkoušce, i tu poslední hnedle dáš;-)

    ReplyDelete
  18. Moc krásné líčení, přemýšlím že si taky nějaké MAC pigmenty pořídím.
    Miluji výrazně nalíčené oči!

    http://the-world-in-colours.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. páni, nádherný líčení. hned mám chuť na nějakou party vyrazit. a fotky máš teda luxusní a je jedno z kolika pokusů, protože výsledek stojí za to! :-) PS: já ani nechci vědět, co si o mě myslí sousedi, když pobíhám po zahradě a fotím si milionkrát svoje ruce a podobně... vždycky sem se schovávala za strom co měli na zahradě, ale na podzim ho skáceli :-(

    ReplyDelete
  20. krasny make up, vyborne zvolene kombinacie farieb, prekrasne naliceny kukuc a vtipny pokec.. co dodat, dokonaly post! :)

    ReplyDelete
  21. Moc pěkný :)) Jen aby to taky tak hezký vydrželo celej večer :D:)
    A gratuluju ke zkoušce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě naštěstí stíny drží jak mají celej večer/celej den, takže proto ani nepoužívám bázi, považuju to za zbytečnost :)

      Delete
  22. A všem moc děkuji za milé komentáře...

    ReplyDelete
  23. já ti strašně závidím tu barvu očí :) přesně takový jsem vždycky chtěla (ok, občas si je koupím v čočkách :D)

    ReplyDelete
  24. aaaa tak to jsou nádherné barvy a skvěle ti sednou k očím!!:o)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails