2012-01-08

The perfect moisturizer

Našla jsem naprosto perfektní krém na zimu, tak to musím sdílet :-)

Normálně přes teplejší měsíce používám spíš lehčí krémy, ale na zimu je potřeba nasadit silnější kalibr, něco hutnějšího a výživnějšího.

Tento jsem koupila od Nuf a Nikouška z blogu Sofastars v rámci jejich charitativního prodeje. Btw, pokud tyhle dvě hvězdy ještě neznáte, určitě mrkněte - mají blogsale, jejichž plný výtěžek jde na konto psího útulku a nabízejí tam opravdový kosmetický drahokamy za téměř symbolický ceny. Nyní mají v nabídce i například můj oblíbenej makeup Chanel Vitalumiere aqua a další perly, tak určitě mrkněte, protože kromě výhodnýho nákupu taky přispějete na dobrou věc! Odkaz zde.

Musím říct, že už dlouho mě žádnej krém takto neoslovil. Je to Kiehl's Panthenol protein moisturizing face cream. Kiehl's je u nás poměrně neznámá značka, zato v zahraničí dobře známá a oblíbená (tento krém má na MUA 79 hodnocení a celkové body 4.4, což svědčí o tom, že je vážně dost super). Kiehl's má image takové "přírodní" kosmetiky, což nevím, co je na tom pravdy, nicméně klasickou krémovou chemii a parabeny to obsahuje, ale já se tím nijak nestresuju, trošku konzervantu je holt potřeba aby se krém hnedka nezkazil a hlavně, že to funguje :).

(zdroj: justbemagazine.com)

Co slibuje výrobce?

Výživný, snadno vstřebatelný krém pro suchou pokožku, obohacený panthenolem a vitaminem E, který hydratuje, zklidňuje a vyživuje, vhodný jak na den, tak na noc...

Co říkám já?

Ale jo, souhlasím. Co se mi líbí je, že má vážně vyživující a hydratující konzistenci, ale rychle se vsákne, pokožka nevypadá chvilku po aplikaci jako donut z mekáče, ale zanechá jen pocit hebké pleti bez pocitu takovýho toho "filmu", že na sobě prostě něco máte, což já nesnáším. A další věc, která se mi líbí moc, že nedráždí a neštípe. V zimě má člověk kolikrát pleť různě podrážděnou a okolo nosu odřený od rýmy - nic neštípe a nevadí. Parfemace je velmi jemná až skoro žádná, což taky hodně oceňuju, moc navoněný krémy mi vadí. Dá se použít na den i noc, já ho používám na noc a po probuzení je pleť vláčná, ale nezmaštěná. A navíc, poměr cena/množství/výkon je podle mě více  než slušnej i pro studentskou peněženku, protože krém je v opravdu velkým balení, 113g, narozdíl od klasických 30-50ml, jak bývá běžně u pleťových krémů zvykem. 

A co je u mě největším plusem, nedráždí mi pleť, nedělají se mi po něm pupínky a řekla bych, že naopak se mi dělají míň a mám pleť zdravější a hezčí (používám ho denně něco přes měsíc a jsem totálně spokojená!).
Pokud stále hledáte váš vysněnej krém, určitě stojí za pozornost, já ten svůj na zimu už našla :)

Složení: (převzato z cosmetics-ingredients.net)
(pozn. stačí najet myší na jednotlivou složku pro další info o ní, do jaké míry dráždí či je komedogenní. Vcelku fajn vychytávka..)

AquaHydrogenated PolyisobuteneGlycerinPanthenolPeg-75 StearateGlyceryl StearateCetyl Alcohol,Tocopheryl AcetateCetearyl AlcoholCeteth-20Sorbitan StearatePhenoxyethanolSteareth-20Sucrose CocoateMethylparabenCarbomerTriethanolamineEthylparabenButylparaben, Olea Europaea/Olive Fruit Oil, Prunus Amygdalus/Sweet Almond Oil, Prunus Armeniaca/Apricot Kernel Oil, TocopherolHydrolyzed Wheat Protein, Persea Gratissima/Avocado Oil, IsobutylparabenPropylparabenZea Mays/Corn Oil, Ci 75130/Beta-Carotene

Cena/kde sehnat?

Dostupnost v evropských e-shopech nic moc, leda na Jahodě, nicméně jsem si asi vybrala ten nejlepší čas na recenzi, protože tam krém mají právě v top 20 slevách za více než skvělou cenu - asi 400,-, normálně stojí okolo 800,-. Jen jsem nepochopila, že tam píšou "text odlišný od normálního balení, je to super size", ale podle mě jde o ten samej výrobek. Odkaz zde, tak šup, dokud je ve slevě :).

13 comments:

  1. Já jsem nad ním přemýšlela, když ho holky měly v blogsale, ale nakonec jsem odolala, bála jsem se, že právě na zimu pro mě nebude dostatečný. Mně teď dělají maximálně dobře oleje, ale je docela vopruz je používat a moc ráda bych je občas prostřídala obyč krémem, aniž bych ráno byla samá šupinka. Tak nevím, mám, nemám, mám..? :-)

    ReplyDelete
  2. Nerada bych někoho navezla někam, kam nechce :)...noo ale Peti, jak jsi někde psala, máš asi podobnou pleť jako já - v létě se víc mastí, v zimě suchá...já teda akorát nemám šupinky...ale zdá se mě, že hydratuje pěkně :)...a ta sleva...není to znamení? :)

    ReplyDelete
  3. Kiehl´s je fajn, skoda, ze u nas v podstate nedostupna a neznama znacka...pre lepsie ceny a hlavne vzorky na vyskusanie doporucujem ako zvycajne ebay :)

    ReplyDelete
  4. Dáši, já právě šupinky mám, jednou se namažu místo oleje Excipialem a za pár hodin jsem celá vysušená. Takže opravdu potřebuju něco hodně mastnýho a to ten krém zase až tak nebude, viď?

    ReplyDelete
  5. Tak mastnej asi bohužel nebude :(....já právě nevím, co na ty šupiny zabírá, sama je nemám, ale suchost se projevuje pocitem pnutí a pleť je taková podrážděná jakoby...a po tomto krému úplně super, hlavně, že jsem prostě hebká a ne mastná (což jsem třeba po excipialu, ale taky ho občas ráda na xicht použiju)

    ReplyDelete
  6. Kiehl's pár kousků mám a všechny mi skvěle vyhovují, děkuji za tip na krém <3

    ReplyDelete
  7. Mně na ně vždycky chvíli něco zabírá a pak to najednou přestane :-D Třeba předloni jsem milovala hydratační Payot sérum, ale asi po dvou měsících mi přestalo vyhovovat. Loni jsem se celou zimu mazala Clinique DDML a občas ho podmázla tím Payot sérem a bylo to ok a až na konci jsem zšupinatěla a najednou nefungovalo nic. Letos jsem vyschla nečekaně rychle a po vyzkoušení všeho možného mi dobře fungují jen ty oleje, ale je to za cenu toho, že večer vypadám jako když jsem si namočila ksicht ve friťáku a mám věčně zamaštěnej polštář. Ale ráno ok, pleť jak mimino :-)

    ReplyDelete
  8. Péťo, zkus bambucký máslo, mně teď strašně pomohlo, měla jsem pleť tak suchou, že jsem měla pocit, že mi začne opadávat z obličeje. Ale chce to vyzkoušet, můžou se po něm dělat pupínky. Ono se líp vstřebává než ty oleje a mám pocit, že výsledek je ještě lepší. Olej mi tentokrát nepomohl (a to mám na zralou pleť!). Všechno mám saloos, za mě je to ideální poměr cena/kvalita. Omluva Dášce za OT :-)

    ReplyDelete
  9. Túto značku poznám..chvália si ju..ale ja osobne som ešte nemala možnosť vyskúšať nejaký výrobok.. Ďakujeme za typ ! :)

    Na fb prebieha mini-giveaway I.

    ReplyDelete
  10. Reni, to jsem loni taky zkoušela a vůbec mi nestačilo... ale jak říkám, funguje mi každou zimu něco jiného, takže si ho koupit znova určitě můžu, ta stovka mě nezabije :-) Díky za tip a taky se omlouvám Dášce ;-)

    ReplyDelete
  11. no tusim aj podla komentarovych ohlasov ho pripisujem na zoznam produktov, ktore chcem vyskusat:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. já si teda ted hrozně pochvaluju krém od Yves rocher

    ReplyDelete
  13. Holky, neva, jen povídejte, vždyť je to k tématu a třeba to pro někoho bude prospěšný...

    Markéta: a jakej? Přiznám se, že Yves rocher mě zatím žádným výrobkem nezaujal...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails