2012-06-21

Bioderma Hydrabio mousse


Sakra, jak udělat článek o čistící pěně, aby nebyl nudnej? Zvlášť, když je to něco tak strašně ohranýho, jako tahle čistící pěna, kterou jste už viděli asi xxkrát a ke všemu možná máte taky pocit, že na vás Bioderma za chvilku vyskočí i z ledničky, když si půjdete pro něco dobrýho? No teda, to je zas hláška, čistě hypoteticky, vyskočit na mě nějakej fajn produkt od Biodermy jen tak nečekaně z vlastní lednice, nezlobila bych se. Na druhou stranu, u nás je to klidně dost možný, už nejeden návštěvník naší domácnosti se smál, že máme v ledničce pomalu víc kosmetiky jak žrádla :). No nic, prostě Biodermy je teď všude spousta, samé PR akce a micelárka je holy grail každé druhé blogerky. A tuhletu pěnu jste již viděli v nejedné recenzi. A co se stalo? Píár masáž funguje, tohle jsem prostě musela mít.


Tudíž hned, jak jsem spotřebovala svoji minulou pěnu, vydala jsem se neomylně do lékárny pro tento skvost. Upřímně, může za to konkrétně a čistě hlavně fakt, že prostě miluju odličovací pěny. Tohle je ne pěna, ale přímo i šlehačka. Nevím, proč se pěny nedělaj stejně běžně jako třeba čistící gely? Já mám prostě ráda hodně jemnou péči a čistící pěna vám jen hebce klouže po obličeji a bere s sebou všechny nečistoty, to vše se zachováním maximálního komfortu a rozmazlování pleti.

Prvně musím říct takovou tu klasiku - odličuje, nevysušuje, zanechává jemnou pleť, což vyplývá ze samotné vlastnosti produktu - je hydratační a určený pro citlivou pleť.Tudíž tuhle vlastnost zvládá přesně tak, jak má, ale to by pro mě nebyl ještě tak úplně důvod, proč vám o ní psát. Hlavní pohnutkou k psaní tohoto článku byl pro mě fakt, že si s ní můžu odličovat i oči! Některý z vás to možná tolik nepřekvapí, ale já jsem z toho úplně na větvi. Abystě věděli, na oči já jsem strašná fiflena. Nesmí mi do nich kapka vody, snesu i málokterej oční odličovač, většina mě vadí, pálí, dokonce i některý supertruper hypoalergenní z lékárny. Ale v několika recenzích jsem četla, že prý opravdu zaručeně nepálí a oči se s ním skvěle odličují. Tak jsem to vyzkoušela, čekajíc šílený pálení, oči jak angorák a následně půl hodina fňukání na téma jaká sem blbka. A světe div se, to se nekonalo. Tuhle srandu už mám tak 2 měsíce a úplně jsem se naučila pohodlně a rychle si odličovat oči společně s obličejem ve sprše. A fakt že tahle pěna nemá problém ani s večerním líčením a silnou vrstvou řasenky :). Takže ve výsledku ušetřím denně asi 2 vatový tamponky a asi dvě minuty času, nehledě na to, že se mi tato metoda zdá šetrnější a dokonaleji odličuje. Dříve se mi párkrát stalo, že jsem se ráno probudila a našla jsem v koutku drobeček od řasenky, s touto pěnou se mi to zatím nestalo. Takže fiflena nakonec snese vodu v očích, nejsou podrážděný, ani nepálí!

Tudíž vám ji můžu všem jen a jen doporučit, koupíte ji v každé lékárně či kdejakým eshopu okolo 250 Kč. Protože ji jistě spousta z vás má doma, zajímá mě, jestli vás taky tak baví jako mne? 

64 comments:

  1. Tak já o ní čtu u tebe poprvé. :) Doma jí nemám, ale podle toho, co tu čtu, tak bych to měla změnit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veru, více si o ní můžeš přečíst třeba tady:
      http://whatluciadid.blogspot.cz/2012/02/bioderma-hydrabio-mousse-cistiaca-pena.html
      či tady:
      http://ordinarylife-my.blogspot.cz/2012/01/bioderma-hydrabio-cistici-pena.html

      Podle mě určitě stojí za pozornost :)

      Delete
    2. ja som si ju tiez kupila po tom ako som o nej citala u Lucky, nemohla som odolat, ani som nevedela, ze nieco take v ponuke maju, a neolutovala som:D

      Delete
    3. No právě, v tomto vidím pozitivum blogové reklamy, taky jsem doposud tu věc neznala, protože se přiznám, že lékárenskou kosmetiku všeobecně moc nemusím, jsem k ní dost skeptická. Z pleťové péče Bioderma, Vichy, LRP a tak jsem byla v minulosti vždycky leda zklamaná, ani slavná B. micelárka mě až tak neokouzlila. Z Biodermy mám ráda leda opalováky a právě tuto pěnu :). A musím říct, že se u nás doma chytla, mamka se ségrou si ji po vyzkoušení taky hned koupily :)

      Delete
  2. ja som ju vyhrala v giveaway a musím povedať že keď sa mi minie tak si kúpim novú a nebude mi tých peňazí ľúto :) fakt je to geniálna vec, niečo tak jemné ale zároveň účinné som ešte nemala.. a tiež som na tom rovnako s odličovaním v sprche, nerada sa s tým babrem dlho a radšej ro odbijem na jeden raz

    ReplyDelete
  3. Tak já jsem asi nějaká divná, bo nevim...
    Nějak nejsem z tohodle produktu na větvi. :(
    1)Mám nějakej zažitej pocit, že "pouze" pěna mě nemůže dokonale odlíčit...že je to málo konzistentní..že to chce nějakej čistící krém...
    2)Když si jí napatlám na obličej, tak mi přijde, že se na mně MU jakoby srazí..dává to smysl??..nedovedu to vysvětlit..ale pod tou pěnou mám takovou divnou zrhublou vrstvu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. abych řekla pravdu, tak tvoji obavu č. 1 pociťuju taky, ale nechci produkt zavrhnout dokud jsem nevyzkoušela

      Delete
    2. 1) určitě dokáže, a to já toho na sebe patlám kolikrát vcelku dost. Následně dočišťuju micelárkou a tamponek je téměř úplně čistej.

      2)tak to netuším, fakt že ne :) Nic takovýho jsem nepocítila...

      Delete
    3. Tomu zrážaniu som už prišla na zúbok,jednoducho keď si penu dávam na nalíčenú pleť,tak začne so všetkým tým "bordelom" reagovať ale keď si tvár čístím ráno alebo niekedy cez deň,nenalíčená tak mám na tvári krásnu šľahačkovú textúru,úplne jedna báseň :-)

      Delete
    4. To je zajímavej poznatek :) zní to docela logicky....

      Delete
  4. taky se nejraději odličuju takhle rovnou vodou s nějakým gelem/mýdlem/už jsem měla i mycí krém, ale šlehačku ještě ne:D no jako nebudu zapírat, nadchlo mě to už i dříve, když jsem o tom četla:) moc ráda čtu tvoje články, i když je to "jen" recenze, je vtipná a moc dobře se čte:)

    ReplyDelete
  5. Přiznám se, že jsem se trochu bála ten článek otevřít, když jsem viděla ten název :-D Ale dobře jsem udělala, že jsem ho otevřela ;-) Moc hezky napsané, bavila jsem se! A navíc jsem se dozvěděla i něco nového - možnost s pěnou odlíčit i oči. Taky jsem háklivka a jen tak něčím si oči neodlíčím, takže díky za tip ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako kvůli tomu, že to bude zas nějaký Píárko Biodermy? :))
      Díky :)

      Delete
    2. Tak nějak :-) Ta alergie na Biodermu už zlehka přešla i na mě. Ale u tebe nemám obavy, že by recenze byla nudná a pro mě nezajímavá, vždycky si dobře počtu.. ;-)

      Delete
  6. S tim vyskocenim z lednice jsi me fakt pobavila :D a k tomu PR, ano funguje bajecne, po tehlete recenzi ji pujdu taky obmrknout... Zanechava nejaky film? Ja jen co na to bude moje letne mastna plet rikat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě ne, jen čistou pleť a nevysušuje...já mám teď v létě taky mastnější pleť a zatím vyhovuje....

      Delete
  7. též se zásadně odličuji jen vodou smývatelnými produkty, opakovaně jsem zkoušela odličovací mléka či nesmývatelné krémy/gely a vždy jsem toho vypotřebovala neuvěřitelný množství a snad 10 tamponů a přesto pleť nebyla nikdy úplně čistá (doličuji vždy ještě micelárkou a té jsem musela pak opět použít asi na 10 tamponů) a ještě jsem měla ulepený pocit.
    Tuhle pěnu jsem si koupila jako úplnou novinku po Vánocích a naprosto ji miluji, oči si s ní neodličuji, ale je pravda, že když se do nich dostane, nepálí. Mám extrémně citlivou pleť s náběhem na rosaceu; pleť po ní nepne a je naprosto čistá. Používám 2x a následně ještě 2x, ale už jen lehounce micellárku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako dvakrát po sobě ji používáš? :)
      Já věci bez vody taky nemusím, vždycky si pak připadám divně ulepená :)

      Delete
    2. Nepouzivam sice tuhle penu,ikdyz ted si me na ni hodne nalakala :-),ale cistici gel a taky 2x po sobe. Jednou pro odliceni makeupu a podruhy na vycisteni pleti + pak jeste pletovou vodu a krem. Mozna je to zbytecny 2x po sobe,ale vyhovuje mi to tak. Videla jsem to delat na youtube vizazistku Lisu Eldrige a od ty doby to praktikuji.

      Delete
  8. No, taky bych se bala, ze jen pena nestaci, ja toho na sebe ted patlam tolik. Ale nekdy v budoucnu, az mi to vsechno dojde, ji asi zkusim :). Laka me ta slehacka :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toho se určitě neboj! Já s produktama nešetřím a opravdu to stačí. Když pak dočišťuju micelárkou, tamponek je téměř bez poskvrnky...:)
      Je jemná, ale účinná...

      Delete
  9. Zase Bioderma. Nevím, jestli jste větší krávy vy, co o ní píšete všechny naráz nebo její managment.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ne, nabaví mě, protože narozdíl od tebe vím, že nic, co je v konzistenci pěny pokožku skutečně nehydratuje, ba v dlouhodobém používání ji uvnitř vysušuje. Jenže to by chtělo mít znalosti a zapojit mozek. Protože mě sereš jen výjimečně (dnes), tak tě odkážu na stránky Hádka, kde jsou časáky v pdf, tam se o tom PROČ tomu tak je dočteš. Nazdar.

      Delete
    2. Nadávky si laskavě odpusť, kočičko, příště takový komenty mažu :). Nechápu, co máš za problém. Já jsem od Biodermy nic zadarmo nedostala a že zrovna rozjela velkou PR akci není zrovna můj problém, to mi přeci nezakazuje o ní psát. Navíc mi není patnáct, abych měla obří touhu se odlišovat. To nebudu používat vyhovující produkt jen proto, že to není zrovna in a originální a psát o Biodermě je děsně davová a NEcool záležitost? Používám zkrátka to, co mi vyhovuje a někdy je to nějakej hit, co má kdekdo, jindy zase něco, co zatím nikdo moc nezná a taky o tom píšu, protože ráda doporučím produkt, se kterým jsem spokojená :)

      Delete
    3. A ne, nejsem tak blbá a občas i ten mozek zapojuju :)
      Opravdu nejsem odborník, to ne, ale mám jakýsi povědomí o tom, že spousta "hydratačních" přípravků a to nejen tato čistící pěna pleť ve skutečnosti nehydratuje a naopak spíše vysušuje. Ovšem nelíbí se mi tvůj urážlivej tón. Články si ráda přečtu, ráda se něco více k tomu tématu dozvím, a byla bych raději, kdybys raději místo urážek slušně diskutovala a třeba i doporučila něco jinýho, o čem si myslíš, že je lepší...

      Delete
    4. Mily anonyme, k tomu zapojeni mozku: ja bych zas byla skepticka k tomu, co ma na svych strankach hadek, jeho vyrobky jsou o nejake filosofii, coz ale neznamena ze je to "pravda". Pokud ti to vyhovuje, super, ale svuj nadrazeny ton si nech a zapoj kriticke uvazovani. Ja odkazuju na beautybrains.com. Ono kdyz nekdo neco prodava, tak jeho informace mozna nebudou uplne nezaujate, ze ano...

      Delete
    5. Milá mafy, damozřejmě, že si dělá reklamu jako každý, ALE to, jak fungují různé přípravky - mýdla, oleje, pěny, apod. má zpracováno dobře, pravdivě, s ohledy na biologické potřeby a funkce pokožky. Nikdo tady netvrdí, že jsou jeho výrobky nejlepší a bůhvíco, jde o to, JAK fungují jednotivé výrobky, bez ohledu na to jaké jsou značky, na kůži, kam až mohou a nemohou proniknout účinné látky, co to vlastně je gel, atd. To s tím, že Hádek dělá kosmetiku nemá nic společného. To jsou protě fakta.

      Je kravina dávat článek o Biodermě, když jí má půlka lidí teď plné zuby. Stačilo dát později a bylo by to ok.

      Delete
    6. Tak jasně, chápu, že ti třeba Bioderma leze krkem, ale vzhledem k tomu, že o ní budeme z recenzí ještě slýchat hodně dlouho, tak to abych tu recenzi dala tak za rok :) (a to už mezi tím bude třeba rozjetá další vlna :)

      Delete
  10. Ja som si ju kúpila tiež, ale dosť som sa z nej asi po týždni používania vyhádzala :( ale to z celej hydrabio rady.. neviem čím to je, môžem z biodermy používať len sensibio pleťovú vodu, tá mi jediná nerobí problémy.. teraz používam čistiacu penu la roche possay- je v tekutejj forme ako odličovacia voda a keď sa vytláča mení sa na penu- no a píšu tam že je ako fyziologický roztok tak tá mi zatiaľ nerobí vyrážky :)

    K.

    ReplyDelete
  11. Same PR akce? vzdyt byla jen jedna :-D ja nevim proc to slecny, ktere s biodermou nespolupracuji tak prehani, necte se to hezky, jinak by byla recenze i zajimava a pekne napsana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, samozřejmě nemluvím jen teď o té české/slovenské akci, ale už delší dobu vídám na blozích výrobky od PR oddělení Biodermy, předtím ta akce s eshopy, hodně holek si vybralo výrobky od Biodermy, této akce jsem se účastnila taky, takže to není tak, že bych to chtěla nějak pohanit. Spíš z toho mám poslední dobou srandu, že se to tak hrotí. Já proti tomu nic nemám, sama jsem taky nějaké spolupráce přijala :)

      Delete
  12. Biodermu mám ráda několik let, ten boom mě a výrobky zadarmo mě docela "naštvaly", nic méně aspon se o ni dozvim víc.
    K té peně, nezkoušela jsem a ani mě neláká, nerada na sebe něco patlám a pak se omývám vodou:D Mám raději i slupovací masky než smývací. :)
    Měla jsem jedno tužidlo ve tvaru šlehačky + ta vuune , parada:)

    ReplyDelete
  13. Já pěny moc nemusím, protože mám pořád pocit že mojí pleť vysušuje. Já radši normální micerální vody, u těch vím že odlíčí vážně všechno :)

    ReplyDelete
  14. já o ní vždycky někde čtu, rozhodnu se, že si ji pořídím, a pak na to zapomenu ... ale teď jsi mě ještě nalákala těma očima, to bych úplně nečekala, že půjde .. takže doufám, že na ní zase nezapomenu

    btw. ten vymatlanej anonym hore, to mi přijde, že je stejná kráva, co píše občas na blog i mně - a vždycky se ohání děsně "fundovanejma" argumentama o přírodní kosmetice, čímž mě vždycky pobaví (teda nejen mě, i lidi, co se přírodou zabývají a čtou mi to)
    nicméně já už v tomhle ohledu zavedla diktaturu a mažu jí to, alébrž takhle by si v reálu nikdo se mnou mluvit nedovolil, zejména podobnej fracek, co chodí ještě na střední (páč by dost pravděpodobně dostal po hubě, kdyby se rychle neomluvil), takže to nehodlám trpět ani na blogu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevím, proč by někdo nemohl říct, že mu Bioderma leze krkem. Mimochodem ty a tvoje argumenty to je občas také dílo.

      Delete
    2. trpíš úžasnou selektivní slepotou - o Biodermě ať si říká, kdo chce, co chce, je mi to šumák a určitě nebudu sama

      ovšem psát majitelce blogu, že je kráva, to je už trochu jiná kauza :D a logicky nastupuje, jak se do lesa volá ...

      Delete
    3. Díky, Mooro. Přesně tak, nazývat mě krávou jen proto, že jsem si dovolila napsat o produktu firmy, která zrovna ve velkým blogerkám rozdává svý výrobky mi přijde poněkud přes čáru. Ale to si musí každej sám srovnat v hlavě žejo :)

      Delete
    4. Mooro: tvoje argumenty tam nejsou žádné, nikdy jsem ti komentáře na blog nepsala, abych nebyla nařčena z toho, že tady hájím sebe. Ne, ale občas zachytím něco rozumného, co smažeš, takže tolik k 'fundovanosti' jiných. Chtělo by to, aby sis něco o BB, parabenech, atd. našla. Skutečně se tím prokousala, chytrá jsi na to dost a nepapouškovala jen jeden názor, když konzervnatů jsou stovky.

      Delete
    5. anonym: nejlíp uděláš, když si založíš účet na googlu, ať tě teda nikdo nezaměňuje s někým jiným - takhle nevím, jestli ji ta hore, co okolo sebe hází krávama nebo někdo jinej
      každopádně výš zmíněná má stejnou rétoriku jako ta moje fanynka, takže to tipuju na stejnou osobu - a vzhledem k tomu, že máš takovej přehled koho mažu (jenom ji, protože se neumí chovat), tak je to trochu podezřelý

      konzervantů jsou stovky, jako konzervant funguje i třeba obyčejnej alkohol
      já osobně nemám ráda parabeny, jsou nejpodezřelejší, můj postoj, deal with it

      Delete
  15. Super recenzia...ja Biodermu uplne zboznujem...nie je to preto, ze "kazda" bloggerka teraz s touto firmou spolupracuje, ale preto, ze vsetky produkty, co som od Biodermy vyskusala ma nesklamali..samozrejme, micelarka bude asi do konca zivota moja najvacsia laska, ale podla tvojej recenzie, asi bude aj tato pena :D este dneska si ju kupim! diky za tip!

    http://znackovakozmetika.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Biodermu jsem si v poslední době taky velmi oblíbila. A její propagace skrze blogy je mi velmi sympatická, raději dám na recenze holek jako jsem já, než na televizní reklamy apod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to jsi asi jedna z mála, evidentně :)

      Delete
    2. Asi tak! Ja už fakt biodermu na blogoch neznášam ( Ale aj ja napíšem niekedy ak budem niečo mať! )

      Delete
  17. Já jsem ještě Biodermou nepoznamenaná :D ale už dlouho to plánuji změnit. nadchla mě tahle pěna a "klasika" micerálka, tak už se musím konečně dokopat dojít do nějaké lékárny a nakoupit to.. děkuji za pěknou recenzi! :)

    ReplyDelete
  18. Já tu pěnu mám, ale ještě jsem ji nezkoušela... Jak to tak vidím, najust ji zkusím a napíšu recenzi :-D Fakt se kvůli tomu, že někdo dostal výrobky zadarmo nehodlám omezovat, však ať se každý rozhodně podle nadpisu, zda si článek přečte nebo ne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi tak. Ale překvapilo mě to, nečekala jsem některý reakce kvůli jedné nevinné čistící pěně :)

      Delete
  19. Já bych o tomhle mohla číst pořád, neboť nikdy nevím, jak přesně na to. Ze strachu tedy zůstávám u klasického čístícího mléka, ale je fakt, že se mi také stává, že jsem špatně odlíčená...:-(

    ReplyDelete
  20. Zas Bioderma? :(

    ReplyDelete
  21. Tak na to odličování očí mě taky dostala :). Zrovna mi dochází čistící gel takže ji zkusím :).

    ReplyDelete
  22. Přijde mi smutné, že se na blozích začínají množit anonymové,kteří přišli jenom rejt. Přitom rok zpátky jsme byla taková pěkná uzavřená blogová komunita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jo. Přijde mi, že kosmetický blogy jsou teď snad populárnější než ty módní a anonymové se přesunuli sem. Mě zas třeba štve, že když už někdo chce kritizovat, proč nepíše slušně a konstruktivně, může z toho vzejít zajímavá debata a výměna argumentů. Blogy jsou plný buď áchání a pochlebování nebo naopak urážek a nadávek. Tedy nic proti chválení, každému se samozřejmě pěkně čtou milá slova - ale tak víš jak to myslím. Ta holka zde v diskuzi mohla přispět jiným úhlem pohledu, přinést mě i čtenářům nový třeba i zajímavý poznatky a místo toho ze sebe leda tak sama udělá tu krávu :)

      Delete
    2. Tak hlavně každej je chytrej jen jako anonymní..jakmile je pod nickem, tak je to ááááách oooooch...
      Já už jsem dospěla do stavu, kdy si čtu jen určité blogy a i z těch si vybírám témata, která mě zajímají...když k tomu mám co říct, tak se k tomu vyjádřím jak pozitivně, tak negativně...ale sprostě někoho urážet?...no tvl...na tohle bych neměla nervy

      Delete
    3. Na druhou stranu ti anonymové mají dost často pravdu. Mrzí mě, že to říkají občas jako hovada. Nicméně pokud jde o anonymy konkrétně v tomto tématu, tak až na hloupé nadávky nevidím nic, co by bylo od věci.

      Dashulko, ta holka tě odkázala na stránky, kde si ty informace najdeš. Já už je mám :). A Bioderma, stejně jako Ziaja mi taky leze krkem. Proč bych to nemohla napsat? Je to tady snad o tom, aby ti všichni psali - jé, super recenze? To snad ne.

      Delete
    4. Sie urážela, to je hloupé, ale podstatu vystihla. Vydávat pěnu za hydratující přípravek může jen ignorant. Tím nemyslím Dashulku, ale Biodermu, která je teda jinak fajn, ale 100% tahle pěna o čase uvnitř pleť vysuší.

      Delete
    5. Nic proti, ale kde jsi se dozvěděla o tom, že pěna vysušuje? Docela by mě to zajímalo. Jestli to máš od Hádka, tak jak máš jistotu, že zrovna on má pravdu? Já co jsem četla odbornější články o hydrataci pleti, tak tam všude psali o dost specifickém složení, které dokáže dostat vodu do pokožky a ne jí vytahovat ven, což dělá třeba urea...přijde mi divné, že by měla zrovna konzistence nějak bránit hydrataci..

      Delete
    6. Obis já nevím jak ty, ale nevím, co si myslet o člověku, který se projevuje tímto stylem :). Sdělení no dobře, jako psala jsem tu několikrát, že nejsem odborník, ale taky by mě zajímalo, čím přesně tato pěna vysušuje. Přikládám link na složení: http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_dcd556714.html

      Já pěnu používám tak 2-3 měsíce a nepřijde mi, že by vysušovala, naopak. Tak by mě třeba taky zajímalo, jakej časovej horizont znamená "dlouhodobě". Měsíc? Rok? Pět let?

      Delete
  23. Nějak to tu blbne ty komentáře...došel mi nějakej na mail, ale tady není :/

    ReplyDelete
  24. Hezký blog :)

    GIVEAWAY - BOURJOIS !!
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  25. Zasejc Bioderma? Ale no tak, kurnik.

    ReplyDelete
  26. Ja ju tiež používam, podľa mňa je to veľmi dobrý produkt.Odmaľuje výborne, jedno balenie dlho vydrží a tie oči - však oni nepália, koža sa nečervená, nejdem preháňať, že ju zbožňujem, ale nemám od toho ďaleko. :)

    ReplyDelete
  27. Už nějakou tu dobu se na ni chystám.. Kdysi jsem měla od Loreal čistící pěnu, tuším z řady Happyderm, a pak ji přestali vyrábět.. Ostatní pěny se tomu ani zdaleka neblížily a tuším, že tahle by mohla být ještě o dost lepší.. Takže díky Dáši :)

    ReplyDelete
  28. Používáte někdo velmi dlouhodobě? Jestli teda vysušuje nebo ne??

    ReplyDelete
  29. Zdravím a doporučuji http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=Bioderma%20Hydrabio%20mousse

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails