2012-06-07

Macadamia natural oil hair care


Ahoj!

Za tento článek vděčím jedné milé čtenářce, která mě upozornila, že na parfums.cz mají produkty Macadamia natural oil za super ceny. Oproti zahraničním cenám až podezřele nízký, musím říct! Nicméně na produktech jsem neshledala nic podezřelýho :). Možná mají jen zaváděcí ceny, nebo nevim. Každopádně, provozovatelé parfums.cz by si měli tyto řádky přečíst a poslat mi nějakou dárkovou poukázku za to, jaký jim dělám tržby a jak je tu už poněkolikátý propaguju, nemyslíte? :) Už párkrát jsem psala, že tam nakupuju v poslední době vlastně veškerou vlasovku, mají skvělý ceny a výběr u Tigi, Lorealu a spousty dalších značek.

Tuhle značku jsem chtěla už strašně dlouho vyzkoušet, vždy mě trošku odrazovala cena. Ale jak říkám, lákala mě stále, vychvalují si ji moje oblíbený YT gurus Elle a Blair, a neodradilo mě ani to, že je evidentně určená na naprostej opak vlasů, než mám já. Většina recenzí na MUA začínala slovy "mám tvrdý, nepoddajný asijský vlasy" či "mám střapatý afroamerický vlasy" a v neposlední řadě pochvaly Nikouška, který má asi osumdesát pětkrát víc vlasů než já a totálně jinou texturu. Já mám prosím na hlavě pět a půl vlasů, jemný a řekla bych v poslední době lehce zničený (nebo spíš vysušený) od stahování bývalé černé. Jo, a taky spousta lidí psalo, že maska je předražená, nefunguje, jen zmastí a zatíží vlasy a celkově je nanic. Jenže já když si něco usmyslím, tak přes to nejede vlak, a i když vše nasvědčuje tomu, že si nabiju hubu, ještě ji ráda nastavím.

Začněme olejíčkem Healing oil treatment. Ten jsem měla v plánu vyzkoušet určitě.  Možná už jste si všimly, že vlasový olejíčky jsou takovej můj fetiš, ráda zkouším nový a právě HoT byla pro mě taková ta pomyslná nejvyšší meta, kterou jsem chtěla vyzkoušet. Prý jsou skvělé i olejíčky Kérastase či Mythic oil, ale ty mě nevím proč nikdy nelákaly. Nedávno jsem vám psala o olejíčcích Chi a Biosilk. Byla jsem dost přesvědčená, že si pořídím plný balení Biosilku, když jsem narazila na toto. Cenově/množstevně to vyšlo skoro šul nul, tak jsem se rozhodla pro experiment s tím, že Biosilk je záruka spokojenosti a kdyžtak později koupím ten. A jak to dopadlo? Nelituju! Jo, nelekejte se, až při ořezávání fotek jsem si všimla, že jsem stačila vyfotit i kapičku oleje. Nevím, jak se to stalo, ale každopádně ta lahvička fakt neteče :)

Prvně nastalo lehké zklamání, z té vůně, je to lehce orientálně-ovocná /tropická. Jo, čekala jsem to, ale prvně mě to přeci jen trošku zklamalo. Ale nakonec jsem tu vůni začala mít moc ráda a dokonce mi i přestalo vadit, že narozdíl od jiných olejíčků zůstává ve vlasech. Ale to bylo asi jediný zklamání, který mě brzo přešlo, postupem času jsem ten olejíček začla milovat. Dělá krásné, lesklé vlasy, ucelené a hladké konečky, které se dají jakž takž zkrotit. V porovnání bych jen posadila na první místo spolu s Biosilkem, ale tenhle asi vede, nepamatuju si, že by mi Biosilk dodal i takovej lesk...Stačí jedno lehký pumpnutí, lahvička je 125ml, takže podle mě vydrží fakt dlouho! Tyhle olejíčky se opravdu nedají srovnat s levnějšími produkty typu tekutý krystaly apod.
Pro srovnání, na parfums.cz stojí tato lahvička 425 Kč, na feelunique.com v přepočtu cca 840 Kč.


Druhým produktem je Deep repair masque. Pro mnohé ten známý předražený propadák. Upřímně, tolik peněz bych za ni asi nedala, ale ta cena na parfums mi přišla přijatelná. V prvé řadě totiž musím zmínit, že maska je opravdu hutná, hutnější než cokoli, co jsem zatím na vlasy vyzkoušela, myslím, že to jde dobře vidět na fotce. Masku používám pouze na konečky (někdo říká, že maska se dává od uší dolů, já ji však aplikuju jen na cca posledních 20 cm vlasů). A taky víte, že kosmetickými produkty dost plýtvám. Ok, vím, že kelímkem za takřka pětikilo se neplýtvá zrovna snadno, ale přesto musím říct, že mi k použití stačí množství asi jako 1 čajová lžička a to nemám pocit, že bych si nějak utrhovala od huby. Tudíž jsem si se svýma chabýma matematickýma schopnostma vypočítala (čti odhadla), že mi maska vydrží tak na 30 mytí, při použití jednou týdně je to přes půl roku. To už mi ta částka hned přišla méně strašná. Nutno podotkout, že krásně voní, ale není to nic výjimečného, prostě má vůni hezky voňavé vlasové kosmetiky - trošku toho tropickýho ovoce tam cítím, ale přesně popsat ji neumím. Jenže protože to není zrovna pravidlem a spousta účinných produktů mi až smrdí, má za to u mě maska plus. Největší plus dávám samozřejmě za účinky. I přesto, že mám tak jemný vlasy bez objemu, je maska nijak nezatěžuje (někdy si říkám, jestli si ji ti lidé, co si na to stěžují, nenapatlali na celou hlavu?) a zároveň konečně zkrotí moje konečky! Ve spolupráci s olejem jsem se svýma vlasama konečně jakž takž spokojená a ty vlasy samy se taky tak tváří....A taky zdůrazňuju, opravdu vidím na svých vlasech lesk! Z toho jsem přímo nadšená. Jo, ještě bych dodala, že na obalu píšou, nanést na ručníkem vysušené vlasy a nechat 5-15 min působit. Já jsem si oblíbila ji používat tak, že vlasy zabalím to potravinové fólie a nechám masku působit klidně půl hodiny i dýl.
(Pro srovnání, cena na parfums 384 Kč, asi 690 kč na feelunique, obojí za 250 ml)

Tak by mě zajímalo, jestli jsem výjimka potvrzující pravidlo, nebo jsem jen náhodně narazila zrovna na špatné recenze? Máte zkušenosti? Chcete vyzkoušet? Ráda bych vám oba přípravky doporučila, ale mějte na vědomí, že je to asi opravdu individuální...A co si myslíte o těch nízkých cenách? Já z toho pořád trošku nechápu, ale nechce se mi věřit, že by s těmi výrobky bylo něco v nepořádku, balení jsou krásná, přišlo to pěkně zabalené, výrobky fungují....No, možná jsem jen moc paranoidní :)




45 comments:

  1. Pěkné, vůně by mi asi nevoněla..ale jinak to vypadá moc hezky

    ReplyDelete
  2. Ta maska vypadá skvěle, mě hutnější masky většinou vyhovují. Až dojedu něco ze svých vlasových zásob, tak tuhle značku určitě omrknu.
    letni-cas.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Hele s těmi cenami to je možné, když se podíváš třeba na ceny Benefitu na lookfantastic a pak je srovnáš s cenami na Elnino parfémy, tak jsou na Elninu tak mnohem výhodnější... Asi berou přímo z Amerika, nebo kdo ví... ;)

    katushkaa.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ja se po Marrocan oil uz bojim podobny veci kupovat, tolik penez to stoji a proste to funguje stejne ne li hur jak aussie 3 minute miracle :-)

    ReplyDelete
  5. Ty ceny jsou na českých eshopech nízké, protože nakupují zboží na šedém trhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Co si pod tím mám představit? :) Několikrát jsem slyšela, že české eshopy nabízí velice kvalitní fake voňavek, ale podložené to samože nemám...

      Delete
    2. šedý trh v podstatě funguje na tom, že velké společnosti jako sephora, douglas nebo velké internetové zahraniční shopy jako feelunique mají s výrobci exklusivní smlouvy...musí u nich pravidelně nakupovat opravdu gigantická množství výrobků, aby měli nákupní ceny za hubičku..jenže tohle všechno nemůžou prodat, tak to pustí na šedý trh, právě za tyhle nákupní ceny nebo o levněji, aby se toho zbavili..jenže tohle chování se nelíbí výrobcům parfémů, tak tu potom máme decode aféry

      Delete
    3. Díky za info, to je velice zajímavý....a vím, že jsem otravná, ale co jsou to decode aféry?

      Delete
    4. každá exklusivní značka dává na svůj výrobek kód...jako třeba LV na kabelky...v tom kódu jsou údaje o tom, kdo od výrobce produkt koupil...no a aby se neprovalilo, že třeba sephora dává zboží na šedý trh, tak prostě ty kódy nechá z krabičky odříznout a z flakónu vypilovat..no nevypadá to pak kolikrát moc esteticky...ale v poslední době se to zlepšuje a je toho míň
      naposledy jsem něco podobného viděla, když holčina měla vyřezaný kód ze šamponu od lorealu z nějaké jejich exkluzivnější řady

      Delete
    5. Ahá, tak to je ono. Tak jsem koukala, třeba na kondiconéru Loreal ten kód normálně mám, takovej ten "novej" kód, ten zvláštní čtvereček s kostičkama, na macadamii je zespoda vyražený jakýsi číslo...
      A zbroušením kódů jsem se zatím setkala jen u OPI laků. Tím pádem je už mi teď jasné, proč tehdy OPI udělalo takovou aféru :)

      Delete
    6. Na tohle téma (šedé trhy, vyřezané kódy) se hojně jeden čas diskutovalo na Arome, dokonce tam Ada k tomu založila special vlákno. Komu je libo, lze si počíst tam :)
      Mně osobně to nijak nepohoršuje, dokud je výrobek autentický a kvalitativně stejný jako ten dražší nevyřezaný (ehm... dralo se mi sem slovo "neobřezaný", haha... ok, to je blbej vtip). Je fakt, že pokud někdo někde třeba ty parfémy komplet přebaluje a manipuluje nejen s krabičkou, ale i s lahvičkou a zákazník to pak pozná, je to divný a nepěkný pocit. Ale jak říkám, dokud to voní stejně a nevyskáče mi po tom žádná vyrážka, nemám problém. Nižší cena je příjemný "bonus".
      Verunka

      Delete
    7. Dasi, ty 'novy ctvereckovy kody' jsou spis jen marketingovy tah, jsou to takzvane QR kody (Quick response). Do smartphone si muzes stahnout QR applikaci a pak jednoduse namiris telefon na ten QR kod a nacte se ti webova stranka, ktera je pod tim kodem schovana. vetsinou promo stranka nebo stranka s tim vyrobkem :)

      Delete
  6. Ahoj, já tedy také objednala z parfums.cz a zítra mi to má přijít. Ale trošku jsi mě zaskočila s tím, že na obalu píšou 5-15 minut. Já jí totiž viděla u kamarádky, kt. jí má z USA za pěkně velkou sumu a na obalu je něco jako allow up to 7 minutes .....before rinsing.

    Tak nevím, jestli dávali nové obaly, nebo jestli jedna z Vás nemá fake... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, jako já bych se určitě nebála toho, že je to fake. Spíš mě vrtá hlavou, kde to berou, že si to mohou dovolit tak levně. Myslím, že kdyby se Macadamia falšovala, určitě se dá někde (např. ebay) levněji. Zatím jsem na to nenarazila, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy, že...

      Jinak, koukla jsem na etiketu a tu informaci jsem vyčetla z české nálepky, přidané na masce. Nenapadlo mě koukat na originální etiketu, kde je opravdu uvedeno těch 7 min, jak píšeš :). Jsem zvědavá, co na ni budeš říkat, budu ráda, když sem pak napíšeš dojmy....

      Delete
  7. Tak ja odchazim na ty parfums.cz, rozhodne jim delas dobrou reklamu. A tesi me ta vune, mam ted dve masky prirodniho charakteru, ktere mi desne smrdi. A tahle veta me nejen pobavila, ale je to fakt dobry bonmot :D "Jenže já když si něco usmyslím, tak přes to nejede vlak, a i když vše nasvědčuje tomu, že si nabiju hubu, ještě ji ráda nastavím."

    ReplyDelete
  8. Já tě nesnáším! Aspoň jeden druh přípravků jsem chtěla uzavřít s tím, že jsem s Biosilkem našla svůj HG a už nic jiného kupovat nebudu... A teď nutně potřebuju vyzkoušet tohle!

    ReplyDelete
  9. Super, zrovna se učím statistiku a mám kopr, tak jdu objednávat ten olejíček. Chtěla jsem biosilk, ale tohle vypadá roztomileji.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo a parfums.cz by ti měli určitě poslat dárkovej koš plnej kosmetiky! :-)

      Delete
  10. Z parfums.cz objedávám toho celkem dost. A jelikož mi vyhovuje Biosilk, tak od něj asi utíkat nebudu. :)

    ReplyDelete
  11. Tak teď jsi mi nasadila brouka do hlavy :) Já už delší dobu toužím po Kerastase Elixir Ultime, asi především kvůli tomu, že Labradoora na blogu psala, že ani při větším množství vlasy nezmastí.. Ale když vezmu cenu, tak ten Kerastase stojí o 300Kč víc než Macademia.. Jak je to u něj s maštětím? Já mám vlasy taky jemné a mám je hodně zplihlé..nemůžu je kvůli tomu prakticky vůbec nosit rozpuštěné.. myslíš že by byl pro mě vhodný?

    ReplyDelete
  12. Nemůžeš je nosit rozpuštěný kvůli té zplihlosti? Ono taky jde o to, jak každej hodnotí svoje vlasy. Někdo řekne, že má 3 chlupy, zplihlý a bez objemu a já vidím pomalu hřívu....
    No, konečky určitě nemastí, já je mám suchý, takže všechen ten olejíček během chvilky jakoby vpijou....

    ReplyDelete
  13. tak to som rada, že ti macadamia sadla, mne už na tú masku asi pol roka sadá prach :)
    chcem sa spýtať, že ako používaš ten olejček? ja mám kerastase elixir a dávam si trošku do vyžehlených vlasov na uhladenie, ale moja kaderníčka zase aplikuje tieto olejčeky do mokrých vlasov pred sušením. Pred vyfénovaním si dávam CHI alebo Loreal kremy na ochranu vlasov pred teplom,tak neviem či by mal hneď aj ten olejček zmysel.
    Lala

    ReplyDelete
  14. Pěkná recenze:)

    ReplyDelete
  15. Eh, píšu to u Míny na blogu, jednoduše nevím, kam se s patlátky na vlasy vrtnout dřív. Něco lepčejšího na vlasy bych měla zkusit, ale CO? Když je toho tolik a všechno krásně voní (na to mě lze utáhnout vždy)... Jinak souhlas ohledně parfums.cz - doposud na mě působí jako solidní firma, ceny mají příznivé a jejich akce mi jdou vyloženě k chuti a včas. Komunikace jejich zástupce s námi na Arome je taky přímo vzorová!
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dáši, ještě mám jednu otázku - netušíš rozdíl (v účincích, v použití) mezi Healing Oil Treatment a Healing Oil Spray? Tedy krom toho, že jeden má pumpičku a druhý spraj. Na parfums.cz je mají oba, ale nic k nim nepíšou a na ofiko stránkách jsem se taky moc nedozvěděla...

      Delete
    2. treatment je hutnejsi , konzistenciou ako olivovy olej, primiesavam si ho do masky na vlasy, a spray je riedsi a aplikujem ho do mokrych vlasov po umyti, alebo do suchych ked su velmi rozcuchane, ale ja mam mastne vlasy takze s tym narabam opatrne, viem si ale skvelo predstavit fungovanie na kuceravych vlasoch alebo vlasoch s velkym objemom... osobne si asi kupim opatovne Spray...

      Delete
    3. Díky, to jsem potřebovala slyšet ;-)

      Delete
  16. Tieto prípravky som chcela vyskúšať už veľmi, veľmi dlhú dobu a myslím, že sa k tomu už konečne odhodlám. Ďakujem za tip, avšak najprv by som chcela vyskúšať zopár výrobkov od CHI. Nemáš s niektorými náhodou skúsenosti? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, zkoušela jsem chi olejíček, je super, ale vadila mi ta jakoby pánská parfemace. Proto si raději vyberu jinej se stejnýma účinkama, kterej mi voní líp...

      Delete
  17. Ja som si macadamiu kupila z macadamiahair.sk zaciatkom roka . Zobrala som si cestovne balenie aby som vyskusala aj sampon a kondicioner. Maska je super a to mam, riedke, jemne, rychlo mastiace sa vlasy s koncekami tak postiepenymi... Moje vlasy akoby zacali hltat vsetko z masky a olejov a viditelne som mala vlasy lepsie nielen na dotyk... ostala som verna maske a oleju, ktore som si objednala aj vo vacsom baleni , uvazujem ale ze si kupim este sampon v buducnosti ...

    ReplyDelete
  18. Oh I love hair products. I never tried the Macadamia Oil yet. I will get to try it someday.
    Nice review! Thank you.

    x
    Stéph❀nie's Notebook

    ReplyDelete
  19. nedávno jsem na tyto výrobky narazila a docela mě lákají, jen ta cena byla právě trochu odrazující ... ale když říkáš, že je maska super, věřím ti a šla bych do toho :)

    ReplyDelete
  20. vyzera to dobre..ja som uvazovala nad kokosovym olejom...citala som na neho velku chvalu..len si neviem vybrat znacku..
    Ak chces mozes si pozriet moj blog a ked sa ti bude pacit, budem rada ak sa pripojis :)

    http://dorota-art.blogspot.sk/

    Ďakujem

    ReplyDelete
  21. já ty recenze zatím četla tak půl na půl, ale po tý tvojí asi nakonec vyzkouším :)

    jinak s cenama se "netrap" - na cheapsmells stojí úplně stejně (resp. i o nějakou tu desetikorunu míň, ale zase poštovné), budou mít asi podobného dodavatele

    ReplyDelete
  22. To jsem vůbec neznala tyhle výrobky, díky moc za recenzi. Vypadá to dobře a hodně hodně hodně hutný masky já ráda. Měla bych někde vyšmelit nějaký testříky, páč to nechci kupovat úplně na blind, ale zase mi to leží v hlavě...:-D

    ReplyDelete
  23. Dasi, vyrobky jsou uplne v pohode, mam je taky a baleni je totozne,takze asi zavadeji novy vyrobek nebo proste sehnali vyrazne levneji.

    Ten healing oil uz mam druhy a je fakt super! krasne zjemni a osetri vlasy, taky je mam pak pekne leskle :) Tu masku pozivam jen hodne obcas,ale taky mi dela na vlasy moc dobre.

    ReplyDelete
  24. Dobrý den všem, těší nás, že na Parfums.cz rádi a často nakupujete. Produkty Macadamia, kosmetika i parfémy jsou pochopitelně pravé. Vlasovou kosmetiku Macadamia dovážíme z Anglie od ověřeného distributora. Nízké ceny si můžeme dovolit v závislosti na nákupní ceně produktu a také díky velikosti našeho internetového obchodu.
    Dáša: Poslali jsme Vám email :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrý den, moc děkuji za vyjádření.

      Musím však říct, že po delším používání těchto produktů o originalitě opravdu nepochybuji, jsem s nimi maximálně spokojená.

      Delete
  25. Já na parfums.cz chodím často a zrovna si chci tento olej objednat, ale nemají k němu žádný popisek, tak jsem začala pátrat a narazila na Tvůj článek :)
    Ale stejně pořád váhám, jestli si ho pořídit nebo ne. Víc prahnu po "tehutém zlatu" od Kerastase. Mám ho už několikrát vyzkoušený a sedí mi, plus ta vůně ♥ nádhera prostě. Akorát se mi za něj nechce dávat tolik peněz. No uvidíme, třeba ho dostanu k Vánocům :)

    Jsem ráda, že jsem Tvůj blog našla, vidím v Tobě svoji spřízněnou duši co se závislosti na olejíčcích týče :)

    ReplyDelete
  26. Then use their words to encourage others to purchase a copy.
    limundo knjige Where
    is the green glow of the potion in the middle of the still lake?
    I deleted all my information and then quit.
    My homepage ; limundo knjige

    ReplyDelete
  27. Kdybys mi měla poradit, jestli masku nebo olej, co bys vybrala?:) Mám vlasy mastnější u kořínku a konečky suché..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Těžko říct :) mám moc ráda oboje, a oboje dávám jen na konečky...Možná bych asi zkusila tu masku, dobré olejíčky dělají i jiné firmy, např. Biosilk atd. :) Každopádně já jdu znova do Macadamie, tentokrát asi zkusím sprej..

      Delete
  28. Ahoj, včera jsem si masku objednala taky, nad olejíčkem jsem dlouho přemýšlela, v nabídce jsou totiz dva jeden olej a to co máš ty prezentují jako olejovou kůru- takže v tom mám guláš co je lepší, nakonec jsem koupila Kérastase olej, tak jsem zvědavá. :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails