2012-07-23

Coastal scents 88 palette


Ahoj! Tak dneska tu mám takovej jak by řekly zahraniční blogerky picture heavy post. A to sice recenzi na slavnou CS paletku 88 stínů. Popravdě samotnou mě překvapuje, že se na českých blozích recenze zatím neobjevují, zatímco na youtube ji vídám snad u každé beauty guru. Otázkou je, zda je skutečně tak dobrá, nebo ji jen všechny holky dostaly zadarmo od zastoupení společnosti. Už jsem o ní dříve několikrát přemýšlela, ale nikdy nedošlo k nákupu. Na makeupalley má vcelku solidní recenze a musím říct, že jsem měla opravdu velkou radost, když mě oslovilo české zastoupení Coastal scents s nabídkou zaslání paletky k recenzi. Popravdě jsem ani nezaregistrovala, že se CS začalo prodávat u nás, proto jsem šla hned nadšeně prolustrovat stránky, doufám, že i pro některé z vás to bude příjemná novinka. Nabídli mi "klasiku", 88 original palette, což mi přišlo jako nejrozumnější řešení, prvně vyzkoušet základ a potom si případně přikoupit některou z dalších variant, lákala mě třeba warm nebo shimmer. Takže šup na recenzi!




Moje první dojmy byly velice nadšený. Paletka má pěkný "akorát" balení, ten plast mi ani nepřijde bůhvíjak lacinej a jak jsem ji otevřela, jen mi oči přecházely z těch barev. S tím se dá udělat snad každý líčení, na jaký si člověk vzpomene. No pokochejte se sami :)



 Vyfotila jsem vám i pár náhodnejch stínů na ruce. Přišlo mi zbytečné fotit úplně všechny, dost barev se v paletce opakuje a ty rozdíly  nejsou tolik velký. Jak vidíte, paletka obsahuje převážně matné odstíny, pár jich je se shimmerem. Tady moje nadšení přetrvávalo, krásná pigmentace, jásavý a sytý barvy po jednom přejetí prstem.




No, a tady přestává legrace. Zádrhel se stane, když se stíny rozhodnete otestovat přímo na očích. Stíny mají hodně jakoby suchou a pudrovou konzistenci a  dost práší i po poměrně jemným ťupkání štetcem, jak vidíte níže. Použila jsem klasicky svoje štětce MAC, se kterýma se prostě líčím vždy a neměla jsem nikdy důvod je měnit, jen pro referenci mám ty z levnější a "míň kvalitní" řady SE s umělými chlupy, ale rozhodně si nemyslím, že budou na vině štětce. Některé mám už tak tři roky a zatím jsem neměla ani jednou důvod je měnit.


Prvně jsem s nimi vyzkoušela takový naked eyes, aneb líčení nelíčení, protože mě zcela přirozeně jako první nejvíce zaujal výběr tělových odstínů. Prvně pohoda, nanesla jsem na celý víčko tělovej matnej, ale čím víc jsem chtěla vrstvit či blendit, tím jsem byla zklamanější, že vlastně ty stíny skoro nekreslí. S výsledkem jsem sice byla poměrně spokojená, ve finále jsem začla stíny jak je mým zvykem šmrdlat prstem, šlo to o něco líp. Přesto jsem však pro můj klasickej "tmavej koutek" měla velkou tendenci použít něco z řady mých osvědčených Mac pomocníků a chvílemi jsem se musela opravdu pleskat po pazouře, abych si je v nestřeženým okamžiku rychle nenanesla na oči :) Fotky jsou bez jakýchkoli úprav, je to opravdu jen moje typický přirozený líčení, ale na to, že mi to trvalo tak pomalu 10 minut obě oči, tak nic moc. Většinou mám něco podobnýho hotovýho tak do dvou minut.





Veliká potíž však nastala, když jsem se rozhodla, že si pohraju s těma krásnýma výraznýma barvama a ukážu vám nějaký bláznivý výrazný oči. Jsem z toho docela špatná, že musím paletku takto pomluvit, ale to pro mě bylo kolosální zklamání. Proto neuvidíte žádný fotky výraznýho líčení, protože jsem na to zkrátka neměla trpělivost. Kdykoli jsem se snažila blenděním zjemnit přechody, místo rozblendění se barva začala naprosto ztrácet a vznikla jen špinavá šmouha. Stíny jsou prostě natolik pudrový, že se nevpijou do pokožky a sebemenším pohybem jdou snadno setřít. Možným řešením by bylo nanášet je na nějakou bázi, případně krémový stín. Je pravda, že většina beauty gurus to tak dělá, možná i většina z vás. To by možná šlo líp, ale ptám se sama sebe, proč? Když mám spousty stínů, se kterýma nemám nejmenší problém bez báze, je nutné si ji pořizovat? Dobré stíny by podle mě měly držet i bez ní a báze by měla být pouze pojistka pro lidi, kterým se třeba víc mastí víčka a stíny hůře drží všeobecně.

Abych vám nastínila, co mám na mysli, tady názorná ukázka mizerné pigmentace tmavých stínů. Oboje aplikovány stejně - lehkým "namočením" ve štětci 219 a na jedno přejetí po ruce. Rozdíl asi netřeba komentovat, prostě na tohle já vůbec nejsem zvyklá :(


Takže co říct závěrem? Co se týče eshopu coastal-scents.cz, můžu vám doporučit kouknout se na jejich štetce a péči o ně, které jsou v kosmetickém světě poměrně známé a za dobrou cenu. Já mám i přest zklamání z tého paletky chuť vyzkoušet jejich Hot pots, což jsou depoty stínů s magnetkem dole, z nichž si můžete poskládat vlastní paletku, většinou jde o dupe MAC stínů a jsou dobře hodnoceny. No, i když nevím, jestli ještě dám na hodnocení na netu. Asi jsem příliš rozmazlená, v podstatě jsem nějaký stíny na úrovni drogerie tak nějak přestala používat, v líčení střídám Mac a Dior, tak nevim :). Samotnou mě štve, že musím na darovanej produkt napsat takto škaredou recenzi, ale bylo by proti mýmu přesvědčení můj názor jakkoli zaobalovat. Prostě samotná tato paletka sucks a fakt vám ji nemůžu doporučit...Máte s ní někdo zkušenost? Podobnou, či jste naopak spokojené?

PS: Po asi půlročním uvažování jsem se dneska dokopala k tomu, že jsem svýmu blogísku vyrobila stránku na fejsbučku, no sama ještě nevím, co tam budu dávat, nicméně poté, co mě už asi poosmnácté napadlo něco, co nestojí za článek, jen jen tak za zmínku na FB, tip na nákup a tak, jsem se rozhodla, že ho konečně založím :). Tak pokud vás to zajímá, můžete mi dát lajk a slibuju, že vás nikdy nebudu k lajkování nutit pomocí různých soutěží a tak. Vše je zcela dobrovolný a na vás :)




56 comments:

  1. Taky koukam ze ma CS ceske zastoupeni, mela jsem od nich kdysi lesky a stetce a byly celkem fajn, lepsi prumer. 28 neutral bude u me v eshopu....za polovicni cenu :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přímo CS nebo nějaká ta jinačí? Mě by právě dost zajímalo, jestli je to pravda, že je to vesměs šul nul, tyhlety více-paletky :)

      Delete
    2. Je to vsechno to samy, vcetne Zoevy:-)

      Delete
    3. Můžu se drze zeptat, odkud toto info máš? Samozřejmě pochopím, pokud jsou to nějaký insider info a nebudeš chtít odpovídat, ale jsem docela zvědavá. Vždy jsem to jen někde četla třeba v nějaké diskuzi či tak, prostě jedna pani povídala. Osobně mi to vůbec nezní nereálně, naopak bych tomu dost věřila, ale přeci jen nevím, jestli bych si vyloženě tu no name koupila - říkám si bůhví,co do toho dávají, ačkoli je to tak trošku iracionální, člověk si nemůže být u víc věcí jistej :)

      Delete
    4. Je to stejný. V podstatě si nějaká firma zaplatí jen potisk na víku. Sleek, Zoeva, CS a dokonce i některé palety Sephory jsou z Číny.

      Delete
    5. Mě by také čistě ze zvědavosti zajímalo, odkud máte info, že se jedná o jednu a tu samou paletku, protože já osobně si také myslím, že tomu tak je... jak píše Jája :-) No a jestli tomu tedy skutečně tak je, no tak to je pěkná vyučuranost :D

      Delete
    6. Máte tady někdo paletku od Zoevy? Je to opravdu taky to samý?

      Delete
  2. Tak mě napadá nanášet stíny přes navlhčenej štětec. Nějakej spešl sprej na to má i mac tuším.

    Jináč já teda jsem po těhle paletkách xkrát koukala, ale já jim nevěřím s tou pigmentací. Koupila jsem si na ebay paletku 28 nude stínů a co ti budu povídat. Je to tragédie. Koukala jsem, že ale hodně vizážistů používá paletku 180 stínu jakou svou na obou víkách. Asi si to budu muset přeci jenom vyzkoušet, jináč mi to nedá spát.

    Jo a FB ti chválím, hned ti jdu dát lajk. Časem si ho taky asi udělám. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Navlhčenej jsem taky v zoufalství zkoušela....a nepomohlo :(

      Delete
    2. ja mam paletku z ebay 168 tiesnov je tam a tu istu predavaju s potiskom roznych znaciek...pigmentacia je super vsetky licenia robim s tou paletkou...

      Delete
  3. jenom jeden černej stín a ještě nebarví?? diškriminácia! :)

    jinak nevím, značku neznám a teď už mě ani poznávat neláká :D co se týče konzistence, tak úplně vím, co myslíš, dělaj to často drogerkový stíny, prostě zůstávaj úplně na povrchu, barva je sytá jen v obalu, což je důvod, proč žádný drogerková skoro ani nemám

    ReplyDelete
  4. Tyjo... já nevim. Mám z Aukra paletku 120 stínů za necelý 3 stovky (z eBay by vyšla asi tak nějak podobně) a mám z ní o trochu lepší pocity jako ty z paletky od CS, která stojí dvojnásobek....Jako na tyhle různý paletky jsem už koukala, ale u mě prostě vede no-name paletka z Aukra nebo FS od Inglotu

    ReplyDelete
  5. Jo ale ještě k českýmu eshopu CS - psala jsem jim maila, jestli by bylo možný osobní předání... odpověď skoro hned a že to nemaj, ale nebyl by problém se na tom domluvit... tomu řikám naprosto skvělej přístup!
    Lákaj mě docela ty štětce nebo ty paletky, ale škoda že maj jenom 4 místnou :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, právě komunikace ze strany obchodu super, proto mě mrzí, že musím napsat negativní recenzi na výrobek :(

      Delete
  6. Hurá, Dáša na facebooku! :)
    Paletka mě dle tvého článku taky lehce zklamala, vím že ji hodně blogerek používá a i pár českých a slovenských, tak bych čekala něco lepčejšího. Mám v úmyslu si takovou barevnou kombinaci pořídit časem od Zoevy - jo, ok, může mi leckdo namítnout, že je to nejspíš jedna a ta samá výroba a rozdíl tedy nebude žádný, ale s tou jednou, co od Zoevy mám, jsem spokojená, dělá to co chci, takže se neobávám vyzkoušet další.
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ono právě se hodně diskutuje o tom, že všechny tyto více-paletky jsou to samý, a že stejnou jako "značkovou" od CS koupíš na ebay noname za pár šlupek...co je na tom pravdy netuším, vyzkoušený to nemám a asi už ani zkoušet nechci :)

      Delete
  7. A to mě by se přesně taková paletka hodila! Něco podobného teď sháním, ty barvy jsou dokonalé! :)

    ReplyDelete
  8. Mě by teda zajímalo kolik za ní chtějí? Myslíš, že by vůbec pomohla báze pod oční stíny? :) I když mě přijde, že ty barvy na paletce bych nevyužila :/ Dle mého názorů se spíše hodí na módní přehlídky :/ Nejsem zastánce kanárkových stínů. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. 589,- - přiznám se, že ceny jinde na netu jsem moc nezkoumala, ale měla jsem za to, že podobně by vyšla i ze zahraničí, jak si tak pamatuju.
      Teda myslím přímo CS, jinak ty noname se dají sehnat i levněji. Někdo tvrdí, že je to samý, ale na vlastní kůži jsem nezkoušela...

      Jo, ty barvy jsou některý spíš tak na focení, případně akce, určitě se hodí mít je doma, ale nějak na ně nemám nervy :(

      Delete
  9. chtěla jsem si ji pořídit, ale jak to tak vidím, nic nebude :_)

    http://myblondeuniverse.blogspot.cz/2012/07/1-giveway.html

    ReplyDelete
  10. no, tak koukám, že moje naprosto stejná, ale no name paletka z Aukra za 150Kč i s poštovným kreslila mnohem lépe :) ty peníze bych za tuhle teda nedala ani omylem, vůbec se ti nedivím, že jsi zklamaná. Já něco podobného teď zažila s KIKO paletkou a byla jsem z toho taky rozladěná, jen šmouhy na očích a barva nikde. Navíc jsem zjistila, že jsou tyhle paletky pro mě zbytečné, protože polovinu odstínů rudých, zelených a modrých barev stejně nepotřebuju :) ale cením si tvé upřímnosti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji!
      No, jak už jsem psala výše, no name nemám, ale slyšela jsem názory, že je to to samý...další už rozhodně pořizovat nehodlám :(
      Holt su asi high endová holka, jak mě jednou nazvala Jája :)

      Delete
  11. no konečne niekoho napadlo to, že na súťaž netreba dávať like na nejakom blbom facbooku...

    ReplyDelete
  12. já mám tedy jednu neutrální coastal scents 28 stínů a jednu no name 120 stínů z ebay a řeknu ti, že ta CS je co se týče pigmentace horší, samozřejmě na pokusy používám, ale nadšená z té CS teda nejsem a bází to neni, i když jí dám, tak ej pigmenatce a barva mizerná, takže s recenzí úplně souhlasím,navíc co se týče cen,tak se na českém eshopu asi zbláznili, to se dá na ebay sehnat za pár kaček a je to úplně to samý, dokonce prý jsou to totožné paletky, jen na to tisknou svoje logo,co jsem tak slyšela, takže za mě ne....ale štětce asi dobrý, gelový linky jsem taky měla a okamžitě vyschly a drolily se, takže CS spíš nebrat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé Peťko, než jsem došla k tvýmu komentáři, tak vidím, že papouškuju výše, co píšeš, taky jsem slyšela, že ty noname a CS jsou to stejný, ale zkušenost nemám. A jsem ráda, že na ni máš podobnej názor, byla jsem z toho trošku v šoku, když si ji youtube holky tak chválí a na MUA vesměs pozitivní ohlasy...

      Delete
  13. Mám radost, hned si tě jdu lajknout;-)

    ReplyDelete
  14. Děkuju za recenzi, o téhle paletce jsem uvažovala už dlouho, ale asi by pro mě neměla význam, líčím se dokola pořád stejně a myslím, že by 90 procent těch stínů u mě zůstalo nevyužitých. Díky tvé recenzi jsem rozhodnuta definitivně :)

    ReplyDelete
  15. Mám "tuto" paletku z Aukra (warm palette) a moje dojmy jsou hodně podobné. Na jemné denní líčení to stačí, jinak ale žádný zázrak. Není to CS, ale je vpodstatě stejná.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tím chci říct, že tohle je pro mě docela zklamání, myslela jsem si, že mám jen nějaký šmejd.

      Delete
  16. Já si zrovna pořídila Sephoráckou paletu, tak po jiných moc nekoukám :) Naštěstí :-D

    ReplyDelete
  17. Kdyz pouzijes bazi pod ocni stiny tak ty barvy by mely byt sytejsi si myslim a i by lepe drzely. Me se docela zdalo, ze co jsem videla recenze, hlavne teda na youtube od ruznych zahranicnich vlogerek, tak tuhle paletku spise chvalily.
    http://jeannyrouge.blogspot.de/

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nevím. Možná jo, ale kvůli jedné paletce si bázi určitě pořizovat nebudu, su ráda, že aspoň v něčem ušetřím, když mi stíny, co běžně používám vydrží od rána do večera v dobrým stavu :)
      Právě spíš si myslím, jestli ji holky nechválily proto, že ji taky dostaly. Spousta těch hodně známých, co sleduju a maj to už jako byznys mě přijdou dost prodejný :/

      Delete
  18. Zajímavá recenze, já jsem taky MAC rozmazlenec, takže tohle bych asi nadávala... Je dobře, že i na darovaný produkt napíšeš upřímnou recenzi, cením si toho :-) Chtěla jsem si nějaké stíny z CS pořídit, ale raději to tedy oželím... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokud jsi jako já zvyklá na MAC, určitě si je nepořizuj. Já střídám prakticky jen stíny Mac a svoje Diorovský paletky a pak jsem většinou nepříjemně překvapená, když zkusím něco jinýho...

      Delete
    2. Opravdu vřelé díky, ušetřila jsi mi pár stovek, protože tyhle velké paletky mě vždy lákaly /hlavně tou barevnou škálou/, no nechám si zajít chuť, za cenu velké paletky 88 stínů si koupím sice jen dva refily od Macu, ale budu s nimi spokojená : D

      Delete
  19. Můj osobní názor je ten,že big paletky jsou šílený, klaunovský:) Vzhledem k tomu, že se klaunů bojím, tak tyto paletky u mě doma nikdy nebudou mít své místo:)

    ReplyDelete
  20. Z blogísku a fejs-bůčku jsem se osypala. A navíc mám štěstí, že mě tyto maxi paletky vůbec nelákají :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak z tohoto příspěvku nějak nevím, jestli byla pochopena ironie :)))

      Delete
    2. Samozřejmě, že byla! Mezi tím inteligentním textem to působí jak pěst na oko :D
      Já jsem to blbě napsala, ale vlastně mě to dost rozesmálo...

      Delete
    3. :))) no myslela jsem si to, kor zrovna u tebe :) ale bylo to napsáno tak dvojsmyslně, že jsem se neubránila otázce :)

      Delete
  21. Barviček je tam hodně a vím, že bych to nevyužila. Líbí se mi obejtivní recenze a pokud je e-shop normální, tak to pochopí. Já jsem tedy spokojená se Sleek paletkou Sunset a plánuji si pořídit další. :) Stíny i bez báze mi drží 12 hodin v pohodě.

    ReplyDelete
  22. chci si objednat dvě no name paletky z aukra, jednu natural a jednu barevnou na pokusy :D U CS bych možná zkusila tu bázi, ale nějakou tuhou a nebo jumbo tužku od nyxu v odstínu milk - nejlepší věc na světě :). Mimochodem když mi došla báze, používala jsem nějakej šmejdskej korektor v tyčince od essence, nejlepší ho nanýst prstem, protože se jakoby rozehřeje a stíny mi pak na něm krásně držely a měli pěknou barvu :)..navíc mě stál tuším 50,-..Jako korektor na nic, jako báze fajn :)

    ReplyDelete
  23. Tak ja mam od CS tu warm a pak no name metal mania (vse z e-bay). Prijdou mi jak vzhledem, tak kvalitou stejny. Pouzivam pod ne bazi,jako pod vsechny stiny,protoze mam dost mast.vicka a jsem s nimi naprosto spokojena.Na youtube je spoustu tutorialu,podle kterych se s nimi muzu licit a nemusim tak vymyslet sama kombinace,coz mi vyhovuje. Pro srovnani mam treba od Macu paletku 6 stinu z limitky - lepsi jsou, ale ne zas o tolik.

    ReplyDelete
  24. WOW! Tak takový paleta by mi vydržela celý život. Možná i dva :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  25. Dashulka, uprimne zavidim :) paletka vyzera uplne uzasne a urcite budem uvazovat, ci si ju kupim :) diky za recenziu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tyjo, a co tě na ní zaujalo? Vždyť jsem v podstatě napsala, že je totálně naprd :)

      Delete
  26. Tak já ji mám už tři roky, mám tu Shimmer a naprostá spokojenost...ale teda mám ji přímo z coastalscents, a teda ten obal vypadá jinak....ale to možná jen změnili design.

    ReplyDelete
  27. Chtěla jsem při čtení napsat jak moc hezky jsi napsala tenhle článek, ale....pak přišla fotka tvých očí! Máš naprosto krásný oči:D! No fakt...snad nezním jako lesba, ale fakt maj dokonalej tvar a ta barva! Nejehezčí jsou, když jsou namalovaný jenom malinko:D! Závidím ti je:D

    ReplyDelete
  28. Já jsem o této paletě uvažovala, ale nakonec z nákupu sešlo, jelikož jsem si uvědomila, že bych řadu barev nevyužila. A taky jsem se bála toho, že vyhodím peníze a nakonec to bude nefunkční.. No každopádně mi tvoje recenze dost pomohla!

    ReplyDelete
  29. Mám niečo podobné od Fraulein38 a je to dosť o ničom. Prášia sa, nedržia, štetcom sa to zle nanáša. Stálo ma to s poštovným 9€, takže som až tak neutrpela, ale nikdy viac. Najviac ma zaujalo, že vlastne na všetkých stránkach a ebay je to to isté. Radšej si kúpiť menej tieňov, ale kvalitnejšie...

    ReplyDelete
  30. To je provokace, zrovna když ji mám zase v hlavě (objednat - neobjednat???!!!) :))

    Pořád nad ní váhám. :(( ta cena je ale podle mě fajn, nu což

    ReplyDelete
  31. Já mám paletu z aukra a tam to je tuším z polska. Stála mě 200,- i s poštou. Některé barvy pigmentují více, jiné méně, ale hlavně oceňuji že vydrží celý den a neslévají se do linky ;)

    ReplyDelete
  32. A pak ať ještě někdo tvrdí, že spojení "nejčernější černá" neexistuje! :D Tady to je krásně vidět, že není černá jako černá :)

    ReplyDelete
  33. Jee, tolik barviček bych brala hned :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails