2012-08-25

Summer random

...Aneb opět jednou za čas mix produktů, ke kterým mám co napsat. Pokusím se to dneska moc neokecávat, jdeme na to :)


Lesk Inglot Sleeks Cream jsem vyhrála v giveaway u Rendy. Upřímně, moc vysoká očekávání jsem od Inglotu neměla, sama nevím proč. Ovšem tento lesk mě moc příjemně překvapil. Voní naprosto skvostě, milovnice sladkých vůní si užijí - voní jako nehorázně sladká kokosovo-čokoládová sušenka. Mňam. Má heboučkou, krémovou konzistenci, absolutně nelepí, na rtech je ultra příjemnej a jeho výdrž je přímo fantastická. Kéž by Inglot otevřeli i v Brně, ale bohužel, pragocentrismus Českem vládne (pražačky prominou, ale tohle mě vážně vysírá :). Dvanáct Sephor v Praze a v Brně jen jedna a ještě úplně z ruky v Olympii? Cožpak je Brno 12x menší než Praha? Třikrát Mac v Praze a nikde jinde v Česku ani jeden? You must be fucking kidding me! Víte, my z té poslední zatáčky před Vídní se taky rády malujem! Ale kosmetický firmy to evidentě nezajímá, takže popojedem. Až třeba v někdy nějakým paralelním vesmíru otevřou Inglot v Brně, ráda bych vyzkoušela více. Momentálně mám ale tak trošku smolíka, žejo.


Co by bylo léto (resp. v mým případě celej rok) bez bronzeru? Velkou radost mi udělal tento Mac MSF v odstínu Sunny by nature od hodné Yarisse. Momentálně patří do mé top 3 a myslím, že se z tama jen tak nehne! MSF od Macu jsou prostě geniální produkty!


Zajímá mě - věříte na prodlužující účinky na řasy v kosmetických produktech? Ať už jde přímo o prodlužovací séra typu Talika či různý úžasnovýjimečnoskvělý patentovaný komplexy v řasenkách a spol? Já se přiznám, že jsem se tomu doteď pousmívala a nevěřila. Před časem jsem vám tuto řasenku z Oriflame Hyperstretch ukazovala a příliš nadšená jsem z ní nebyla. Nicméně nakonec jsme se vcelku sžily a kupodivu jsem si ji koupila podruhé - a to zejména proto, že se mi zdá, že mám po delším používání řasy opravdu hezčí. Co myslíte, placebo, náhoda, nebo na tom fakt něco je? Podotýkám, že jsem s takovým účinkem vůbec nepočítala, ale opravdu se mi zdálo, že mám nějak hezčí (o kousíček delší, hustší) řasy. Tak mě napadlo, že to možná má na svědomí tato věc.


Jojó, ZASE ta Bioderma. Hledala jsem náhradu za můj Clinique Pore minimizer. Stále mě láká Porefessional, ale opravdu se mi nechce dávat tolik peněz na trošku silikonové šlichty. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet tuhle Biodermu -  Sébium Pore refiner. Jednak jsem měla pár volných "stravenek do lékárny", což byl jeden z hlavních impulsů k nákupu, druhak mi přišla přijatelná i cena, která se pohybuje okolo 350 Kč tuším. Od tohoto produktu jsem očekávala vyhlazení pleti, delší výdrž makeupu, menší maštění. Musím říct, že z tohoto séra neskáču tři metry, ale špatný určitě není. Zaprvé moc hezky voní (strašně důležitý, co?), na pleti je mi příjemný (i když je to ten silikonovej pocit, není to tak hrozný jak bych čekala), pleť zmatní, vyhladí a tím i trochu sjednotí - a lze v podstatě okamžitě použít makeup, aniž by došlo k drolení, což se mi třeba stávalo s pro mě katastrofálním krémem Sébium AKN. Jen by mohl udržet pleť dýl matnější, což je pro mě trochu mínus a v tomto byl Clinique lepší. Za tu cenu (oproti high end produktům) jsem vlastně spokojená, ale až ho spotřebuju, asi znova nekoupím. 


 Jestli něco v létě trpí, tak moje nohy. Můžu je odrbávat a mazat jak šílená a stejně výsledky nejsou podle mých představ. Vlastně už ze zoufalství a na základě tipu Rendy jsem si koupila tyhle dvě věci na nohy od Baley - s tím, že za těch pár kaček už nemám co ztratit. Balea krém s 10 % Urea a Balea mast s 25 % Urea. A musím říct, že fungují skoro zázračně! Jsem z toto úplně na větvi, za tu cenu (oba stojí okolo 40-50 Kč) paráda. Jak vidíte z fotky, už je nějakou dobu poctivě používám a zatím mi na vysušený paty zabírají asi nejvíc z věcí, co jsem kdy vyzkoušela - po delším používání vidím i celkový zlepšení, ne jen momentální pár hodin po aplikaci. Příště si možná koupím už jen ten krém, ačkoli mast je koncentrovanější, nepřijde mi, že by byla o tolik účinnější a je víc vazelínovitá. Krém má strašně příjemnou a skvěle mazací konzistenci a pěkně voní. Jen malý upozornění - výrobci nešetřili s alkoholem. Pokud máte na noze nějakou oděrku či puchýř, snažte se, aby se tam krém nedostal. Pálí to totiž jako čert.


A u nohou ještě na závěr zůstaneme, po celý rok a zvláště v létě si přece zaslouží extra péči navíc. Mám radost, že jsem objevila deodorant na nohy (i do bot), kterej krásně voní. Konečně někomu došlo, že sprej na nohy používají i holčičky a ty zrovna nechcou, aby jim nohy a boty byly cítit jako laciná pánská kolínská. Tahle svěží citrusová vůně je o moc lepší, mě náhodou i dost voní. Za tohle má u mě Balea palec nahoru. Seženete v každým DMku taky okolo těch 40-50 Kč.


34 comments:

  1. Ten bronzer vyzera krasne, chcem ho vidiet na tvari prosim! :-)
    Inak ten Pore Refiner mam aj ja a celkom ujde (ale uz viac nekupim), ale mam obdobny produkt od Dermacolu a neviem, proste mi vyhovuje viac, zda sa mi, ze vydrzi podstatne dlhsie. Balea sa velmi polepsila v poslednom case, neviem ci sa mi to len mari, ale zda sa mi, ze maju vymakanejsie obaly a celkovo maju velmi slusne vyrobky :-)

    ReplyDelete
  2. První odstaveček o pragocentrismu mě pobavil :) Jinak Porefessional mám a teda odvařená z něj nejsem..dávám ho jen na T-zónu na lehké zmatnění, jiný efekt nevidím. Nohy mám v létě šílený, nejvíc mi na něj pomáhá krém na chodidla od Ziaji za 50 Kč, takže taky super kup :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já si dovolím oponovat s Porefessionalu bych se zastala :) Je to jeden z mých must have, nedokážu už bez něj žít. Ach ta cena... Ale pokud budeš nakupovat na Dny Marriane v Sephoře, má být vzorek Porefessionalu k nákupu (ale nevím, kolik toho musíš nakoupit). Mám příšerné, rozšířené pory a tenhle přípravek + make up mi dělá nádhernou pleť. Ideální na oslavy, fotky a důležité akce. Připadám si pak konečně jako modelka:) Kačka

      Delete
    2. Já věřím, že je skvělej, i podle vzorečku mi přišel fajn...ale na druhou stranu pořád věřím, že se dá sehnat něco podobnýho za poloviční cenu. Přijde mi, že u Benefitu člověk platí hlavně za značku a marketing. Ale to je jen můj dojem, už jsem někde dřív psala, že jsem holt vůči Benefitu lehce zaujatá :)

      Delete
  3. hele víš, že jsem si nikdy neuvědomila, že je v brně jenom jedna sephora? a to jsem skoro z brna. no jo jenomže ten pragocentrismus asi fakt vládne, takže jakmile jsem měla možnost, zmizela jsem do prahy (a pak ještě dál). a když jsem náhodou zabloudila do brna, tak jenom klasika od nádraží přes město na českou, případně na druhou stranu do vaňkovky. a tam sephora fakt nikde není, což pro mě byla vždycky záhada a řešila jsem to už asi se třemi průzkumy nákupního chování, na které jsem narazila ve vaňkovce, a všichni tři nejdřív nevěděli, co to je sephora, a pak mi slíbili, že až bude třetí patro vaňkovky, tak bude i sephora...

    tak to jsem asi trošku odbočila... ještě se vyjádřím k bioderma sebium. akn se mi taky strašně drobilo pod makeupem. a pore refiner mi přišel tak silikonový, že jsem to nechápala, jak je něco takového možné. asi mám nějaké zbystřené smysly.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nojo...Ale Brno je prý podle investorů město s budoucností :) tak nám snad třeba vyrostou i v centru nový nákupáky a bude i Sephora, třeba i Mac, Inglot, Topshop, normální Zara...no jo, a teď zpátky do reality, žejo :)

      Delete
  4. Jo, ta Sephora mě štve neuvěřitelně... Já třeba nemám auto, takže když už se autobusem doplahočím do Olympie (taky je tam třeba jediné Mango, že..), tak vlezu do té Sephory, kde nemají ani Bare Minerals, ani Too Faced, takže stojí mi to vůbec za to? Kosmetiku za lepší ceny stejně nakoupím na internetu.
    5x MAC? Já si doteď myslela, že MAC je jenom na Václaváku, na Chodově a na Floře...každopádně mě pěkně s prominutím vysírá, když už se dostanu jednou za čas do Prahy a musím si mezi kulturními zážitky a potkáváním známých vyšetřit čas na nákupy v MAC a Sephoře, protože jindy to prostě nejde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O Mangu mi ani nemluv, stále smutním po tom na čáře...to trapný v Olympii je fakt výsměch :)

      Delete
    2. přesně, zaprvý je maličký a nikdy tam nemají to, co se mi na jejich webu líbí (vlastně jsem si v tomhle novém snad nikdy nic nekoupila) a hlavně - jak má pak Brno vypadat, když se všechny použitelné obchody schovají v Modřicích a v centru pak kromě H&M, Zary a Promodu zbydou tak akorát vietnamské hrabárny vše za 39... je na naše centrum dost smutný pohled.

      Delete
  5. No to jsem ráda, že krém na nohy ti taky tak dobře zabírá a lesk se ti líbí :) Jinak jsem zaslechla cosi o rozšíření Inglotu i jinde po naší zemi a jestli další obchod, tak podle mě logicky v Brně :) Taky nechápu, proč tam toho máte tak málo, ale tak beru to, že prostě Praha je Praha a ne každý obchod by měl asi tak velký obrat i v Brně (kdyby měl, proč by tam ty obchody už dávno neotevřeli, že?) Btw. on je M.A.C 5x v Praze? Já vím jen o 3, otvírali nové pobočky?

    ReplyDelete
  6. Tak jsem koukala na net a některý adresy jsou ve store locator uvedeny 2x, takže jsou fakt jen tři...opravím to, diky...no, na věci to stejně ale moc nemění :). Jinak stejně jako do Prahy jezdí nakupovat i lidi z okolí, tak i do Brna. Holt Česko nejsou jen Čechy :) - myslím, že ten obrat by tam byl :)

    ReplyDelete
  7. No... My v Bratislave nemame ani jeden MAC. No a sephoru sme mali jednu a aj tu nam uz zrusili... Takze tak:)
    Nastastie Vieden je kusok..
    Tu riasenku mam tiez, ale este som sa ju neodvazila vyskusat tak asi dnes pojdem na to, po tvojej pochvalnej recenzii :)
    Karolina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do Vídně je to skoro tak daleko jako do Prahy :(...no ale je pravda, že se tím uklidňujem :) - btw někde jsem četla, že spíš se Mac otevře v Blavě než v Brně :)

      Delete
  8. Haha tím, že Vídeň je kousek se my Brňáci utěšujeme tak nějak univerzálně :) A vídeňská Sephora...to je aspoň něco :)

    ReplyDelete
  9. Já se vyskytuji v Praze, ale taky mě to jako neuspokojuje. Když tam nějaký čas člověk bydlí, tak zjistí, že ta nabídka taky není bůhví jaká. Já teda stejnak objednávám většinu matroše od kamarádek co jedí do zahraničí nebo z netu. Takže ve výsledku je to asi jedno jestli jsi v Praze nebo v Brně. Teda v našem kosmetickém případě ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jó, ale zrovna ten Mac a Inglot mi tu dost chybí :( Mac se z netu beztak ani tolik nevyplatí a není nad to zkoušet na živo....

      Delete
    2. Mě teda naopak zase moc mac nežhaví. Ale kdybys chtěla něco poslat, tak se klidně ozvi do mailu ;)

      Delete
    3. Díky, jsi moc hodná, možná to někdy využiju :)

      Delete
  10. V Brně je jenom jedna Sephora?? No tak to je hustý :) já myslela, že je prostě v každým nákupáku - a sice jich tam nemáte tolik jako v Praze, ale že prostě bude v každým z nich ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw. co to ověření slovem, nezrušíš ho už? musela jsem zadávat na třikrát, ty obrázky jsou teď extrémně nepřehledné .. ;)

      Delete
    2. Jéé. Díky za upozornění. Zrušeno :) Ti pitomí spameři mi asi pokoj nedaj, ale stejně sem to chtěla zrušit. Akorát to jako autor blogu nevidím, tak jsem na to zapomněla :)

      Delete
  11. Takže místo toho séra na póry od Biodermy by si doporučila spíše Clinique? já mám taky ten od Biodermy, líbilo se mi, jak stahuje póry, ale ten efekt moc dlouho nevydrží, tak uvažuju o něčem jiném, až ho vypotřebuju.

    Jinak já jsem Ostravačka a taky nadávám na pragocentrizmus, ale není se čemu divit, tam mají lidi peníze, tady je to zabité, musím šetřit až pojedu na výlet do Prahy, abych si všechno vynahradila:D

    ReplyDelete
  12. Já jsem z Pore Refiner moc nadšená ... už dodělávám první balení a rozhodně si jdu pro další :) Do Inglot jsem se stále ještě nedostala takže jejich kosmetiku nemůžu zatím posoudit, ale láká mě moc :)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Na vysušené a popraskané paty nebo lokty pomáhá Ozalin (levandulový krém z lékarny asi za třicet korun).

    ReplyDelete
  14. tak mna zaujala ta Balea, ked som ju videla v obchode pozerala som na nu skepticky, ale vidim, ze sa nemam coho obavat a za tu cenu bude vysledok skvely:)

    ReplyDelete
  15. To s tou Prahou chápu- jak jsem tam přes rok, tak teď o prázdninách v Brně vážně trpím nedostatkem normálních obchodů. Jinak na Chodově se vyskytuju docela často, takže když bys chtěla něco z Inglotu, stačí napsat :). Ten lesk vypadá moc hezky, jen já mám teď u lesků stop stav, že si budu místo toho šetřit na zimní botky...ale vzhledem k tomu, že teď budou kosmetické veletrhy, tak nevím nevím... O:-)

    ReplyDelete
  16. Bale na nohy je super, mně už taky pomohla. :) A ten bronzer i lesk vypadjaí nádherně. :)

    ReplyDelete
  17. Sprej na nohy Balea je super, mám ho také a nemůžu si ho vynachválit. Bronzer vypadá krásně a řasenka Oriflame mě překvapila, budu muset omrknout :)

    ReplyDelete
  18. Moc hezky shrnuti, opet mam inspiraci, diky!
    Za sebe pridavam svuj celorocni must-have telove mleko od Neutrogeny - vyborne hydratuje, relativne rychle se vsakuje, prijemne voni. Obecne mam rada neutrogenu i na nohy a ruce, jen je trosku drazsi nez DM.

    Jinak k nakupum v Praze - uprimne, ono to u nas taky neni zadej rev, nemysli si :-(. Pokud bys neco chtela, tak ja do Brna z Prahy jezdim pravidelne X krat mesicne, takze ti klidne muzu neco dovezt..

    Heli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji, jsi moc hodná!

      Jinak mě Neutrogena právě nikdy moc nepomohla :(

      Delete
    2. Urcite, fakt neni problem :-) Kdyz budes chtit, napisu ti do mailu kontakt :-)

      H.

      Delete
  19. Nějak má z inglotu strach :D. Minule jsem šla do Douglasu a pořád za mnou chodila jedna paní a nabízela vůně. doufám, že inglot je lepší, musím tam skočit :)

    http://diywithaj.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  20. Jaký problém jsi měla se Sébium AKN? Mám v plánu si ho totiž pořídit :D!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails