2012-09-01

My haircare routine


Ahoj všem, dlouho už jsem nepsala ucelenej článek na svoji vlasovou rutinu. Během posledního cca roku jsem poměrně radikálně vyměnila stávající péči o vlasy a nemůžu být spokojenější. Přesto, že jste o většině produktů už četly, protože je mám v oblíbencích už nějakej ten pátek,  dneska napíšu menší shrnutí. Takže tady jsou produkty, který na vlasy opravdu používám a zatím je nehodlám měnit. Jo, prvně jsem slibovala skincare routine, článek mám vesměs připravenej, ale jeho publikování jsem ještě o pár dní odložila, protože jsem objevila nezvyklý využití jednoho z produktů a chci to pořádně otestovat, než o tom napíšu. 


ŠAMPON
Používám dva druhy, buď Tigi epic volume s vůní jako zubní pasta perlička, přes spokojenost jsem neodolala vyzkoušet díky lákavé recenzi od Rayonnery ten pro barvený vlasy. Nedokázala bych říct, kterej mám radši, používám je na střídačku dle nálady, tak se mě aspoň ani jeden neokouká. Kdo milujete vůně, které chcete sníst, zaměřte se na Colour goddess - voní jako čokoládovo karamelová sušenka, něco neodolatelnýho. Pokud bych měla říct hlavní rozdíly, tak po EV mají (nečekaně) větší objem, po CG se zase víc lesknou. Ale zásadní rozdíly nevidím, mám je ráda oba a myslím, že u Tigi šamponů určitě ještě dlouho zůstanu.  


KONDICIONÉR
Už x-tý velký balení Absolut Repairu od Lorealu. Za mě pořád maximální spokojenost, sice mi pořád příliš nevoní, ale snesu to. Recenzi jsem psala tady. Zatím mě nenapadlo nic, co by dělalo to, co tenhle produkt, bylo to za slušnou cenu a pěkně vonělo. 


PÉČE
Čím dýl tyto produkty používám, tím jsem nadšenější. Nelituju jediné investované koruny a hodlám koupit znova. Všem jen doporučuju vyzkoušet! Recenze např. tady či tady. Pro představu přidávám současný stav masky - mám ji cca 4 měsíce, použití asi jednou týdně. Fakt stačí maličko!



STYLING:
Tady napíšu o dvou novinkách, který jste zatím na blogu neviděly. První je opravdu skvělej úlovek a ačkoli ho mám chvilku, nepochybuju o tom, že se stane oblíbeným kouskem mýho vlasovýho arzenálu. Jde o suchý šampon Balea, v dostání v každým DM za 70 Kč. Předtím jsem měla Tigi, ale jak jsem psala, vadila mi vůně, takže jsem po spotřebování koukala jinde. Abych se přiznala, ani jsem nevěděla, že Balea něco takovýho dělá, zatím jsem o tom ani na blozích moc nečetla (nebo přehlídla). Můžu doporučit všema deseti. Příjemně voní (bingo!!!), bílej povlak se dá z vlasů v pohodě vyčesat a nezanechává na vlasech žádnej ulepenej pocit, nebo prostě pocit použitýho přípravku. Fakt vlasy odlehčí od mastnoty a osvěží.  Druhej výrobek je tak trošku nuda, prostě lak na vlasy Tigi Masterpiece massive shine. Líbí se mi, že voní tropicky, po ananasech, nemám totiž ráda typickej smrad laku na vlasy a tento zanechává ve vlasech velice jemnou, ovocnou vůni.  Jinak je to úplně obyčejnej lak na každodenní zkrocení vlasů (teda každodenní, u mě spíš občas), že by přidával nějakej extra lesk, to se mi nezdá. Mám ho zatím krátce, takže uvidím, jestli si příště nekoupím třeba zas jinou vůni. Ovšem vypadá to s ním dost nadějně.

...A to by bylo asi tak vše. Nic jinýho na vlasy nepoužívám, teda aspoň ne pravidelně nebo snad v rámci každodenní rutiny.

23 comments:

  1. Tigi je úžasná vlasová kosmetika. Všechny výrobky tak krásně voní :).

    ReplyDelete
  2. Na Macadamia vlasovku taky nedám dopustit, používám přesně jako ty masku a finální oil treatment...a opravdu se mi zdá, že mě roztřepené konečky opustily (žeby síla autosugesce? :)
    A ten šampon na objem od Tigi mám taky, ale u mě teda moc objemu nevytváří :D nejvíc mi vyhovují šampuky a šampony od Lush.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě se teda za poslední rok zlepšily vlasy o 100%. A musím říct, že ta Macadamia prostě fakt funguje.

      Delete
  3. Jdu mlátit hlavou do zdi, vyzkoušela už jsem tolik Tigi výrobků a nic mi nesedí :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mám to úplně stejně! Nevím, co je se mnou špatně, ale už jsem měla 2 šampony a pár vzorků a NIC mi nesedí. Hrůza, mastné vlasy, objem 0, fuj fuj fuj. A přitom ta vůně, ach, proč zrovna já je nemůžu používat :)
      Kačka

      Delete
    2. No jo, holt každýmu sedí něco jinýho. A zvláště na Tigi najdete všude dost negativních recenzí. Sama teda nevím proč, zatím jsem se vším byla dost spokojená, ale těžko říct, asi nejsem tolik náročná, ale oproti šamponů z drogerky je to sto a jedna a jsou bez sulfátů :)

      Delete
  4. Tigi EV je skvělý a znouse k němu vrátím. Teď mám od L'oreal Professionel šampony na mastné vlasy a na melírované a začalymi obou padat vlay. :(
    Suchý šampon od Balea mám také, ale přijde mi, že mi první "utíkal"...

    Jinak tyhle články mám ráda. :)

    ReplyDelete
  5. na výrobky macadamia čítam všade samé chváli, môžem sa spýtať kde si objednávala?? :))

    ReplyDelete
  6. Na Bed Head sa tiez chystam, len zatial vaham, pre ktory produkt sa rozhodnut. Pre mna je velke plus, ze su cruelty-free, takze ich rada podporim :-). Maska - poobzeram sa po nej, mam rada take fajnotky, a trochu 'premastit' konce by sa mi teda zislo... :-) Suchy sampon - k tomu nemam, co povedat, je to vec, ktora seriozne zmeni zivot kazdej babe :-). Rozhodne odporucam!

    ReplyDelete
  7. O tom suchým šamponu jsem vubec netušila :). Asi si pro něj dojdu, jestli je tak peckovej :). Díky :)

    http://diywithaj.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  8. Prosím prosím, kde ten šampon TIGI seženu? Doufám, že né jen na internetu. Děkujů:)

    ReplyDelete
  9. Tigi se dá sehnat v kadeřnických salonech, ale s pořádnou pálkou, v normoš drogerii určitě ne. Pak se dají sehnat na internetu, já objednávám z parfums.cz, mají tam snad nejvýhodnější ceny, co se vlasové péče týče. Jinak tam mají i L'Oreal Proff., Macadamia care atd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, kolegyně nade mnou už ti odpověděla, vlastně všechny věci, co mám v článku kromě Balei jsou z Parfums. Mají fajn ceny a jsou spolehliví, proto nakupuju pravidelně.

      Delete
  10. Všechny výrobky bych chtěla vyzkoušet:D! Ta maska vypadá nevábně:Djak rozmatlaný banány:D:D, ale to nemění nic na tom, že je asi dobrá:))! Ty Tigi výrobky mě lááákajíí:)
    http://some-thing-and-no-thing.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  11. Ještěže máme většinu výrobků stejných, jinak bych už zase utrácela :D . Jinak mě zaujal ten suchej šampón, ten od TiGi nějak sám "unikl" z toho spreje (!!!)...a tenhle vypadá, že by mohl stát za zkoušku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, na to se musí u všech sucháčů dávat pozor. Vždy poslouchat, jestli neslyšíš po použití syčení a pokud jo, zkus zaverglovat s tou tryskou trošku, než to nepřestane. Mě naštěstí neunikl :)

      Delete
  12. sampon a kondicioner som mala, presne si nepamatam nazov, ale uzasne vonal po malinach, tiez som bola spokojna, navyse mi v tomto pripade nevadilo ani velke balenie, stacilo ho malo a spokojna som bola aj s pumpickovym davkovacom, myslim, ze je cas sa k nim opat vratit...a macadamiu by som konecne rada vyskusala, ale myslim, ze este chvilku potrva, kym sa k nej dostanem...pekny prispevok!:)

    ReplyDelete
  13. Nic z těchto produktů nevlastním, ale asi se poohlídnu po tom Balea suchém šamponu, těch není nikdy dost:)

    ReplyDelete
  14. Macadamia oil je super. A ty bedhead sampon/kondicioner si chci koupit, jsou nej a nejlip vonej :D

    ReplyDelete
  15. Ahoj, tenhle clanek me hodne nalakal, hned jsem obejdnala Tigi v mensim baleni a kondicioner od Macadamia z parfums.cz. Tak doufam, ze nezklame, uz nevim, co s tema vlasama delat. Trosku me ted prekvapilo, ze hairstore.cz, o kterem jsi psala v jinem clanku ma produkty za uplne stejne ceny i stejne postovne. U tech nekolika produktu, co jsem zkoumala. Libi se mi tvuj blog, hezky pises:-) -A.

    ReplyDelete
  16. Tú Macadamiu by som tiež rada vyskúšala, len tá cena ma zatiaľ dosť odrádza. Suchý šampón od Balei som skúšala, ale takmer som sa z neho zadusila pri aplikácii, neviem prečo, žiaden iný sucháč mi toto nerobil, ale Balea to bol des, škoda, lebo bol inak celkom fajn.
    Bianka

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails