2013-03-02

Blogerská vykecávací :)

Ahoj všem!

Dnešní článek bude tak trošku o všem a o ničem. Možná na to u mě nejste zvyklý, zas tak moc nemám ve zvyku se tu vykecávat a sdílet svoje názory na nesmrtelnost brouka. Teda jako jo, vím, že tu hodně často odbíhám od tématu a prndám o všem možným, ale dneska mám potřebu se trošku vyjádřit a možná i rozproudit diskuzi - už jen proto, že většinou diskuze pod mými články jsou fajn a bez rejpavých anonymů, za což jim moc děkuji, že se mi vyhýbaj, nebo že je pro ně můj blog zkrátka moc nudnej a not worth hating :)

Podnět ke článku vyvolala vlastně jedna slečna - blogerka, která mi psala, jestli si s ní nechci vyměnit banner.  Slušně jsem odpověděla, že tohle zkrátka není nic pro mě. Kdysi dávno jsem si dala předsevzetí, že můj blog je můj koníček a MŮJ VLASTNÍ! virtuální prostor a nikdy se z něj nestane reklamní plocha. Jo, asi víte, že i spolupráce přijímám. Ale i přes to všechno většinu odmítám, protože zkrátka nechci být "prodejná děvka". Ale to taky jen tak někomu nevysvětlíte. Když už byste se snažili někomu vysvětlit, co je to vlastně blog a proč ho máte, tak jak mu sakra vysvětlíte, že nevemete věc zdarma jen proto, že byste si ji třeba úplně sami nekoupili, ale přesto ji mohli třeba někomu v okolí věnovat? Vůbec, proč nevzít něco, co ti někdo zadara nabízí, seš blbá?

To asi těžko někdo nezasvěcenej pochopí.  Stačí chvilka a bude to tři roky, co tenhle blog existuje. V době, kdy jsem já svůj blog zakládala, si dovolím říct, že byl jeden z prvních českých oproti tomu množství. co je teďka. Tehdy české fashionblogerské scéně vládlo trio Sandra, Teruna, Adéla a český beauty blogy byly doslova v plínkách. Tehdy byla úplně jiná situace. V nejdivočejším snu by mě nenapadlo, že budou beauty blogy někdy takovej fenomén, byznys a reklamní prostor. Že by mně někdo někdy poslal cosi zdarma k recenzi. A troufám si říct, že v současnosti opravdu nejsou výjimkou blogy, kde jednou z hlavních motivací autorky je mít co nejvíc followers a získat lukrativní sponzory. Abych se vrátila k prapůvodnímu impulsu, kterej mě přiměl sepsat článek - slečně jsem vysvětlila, že já na tohle moc nejsem. Někam se cpát, propagovat se, usilovat o co nejvíc čtenářů. Ok, možná na to nemám jen dostatek ostrých loktů a sebevědomí, to si taky někdo může říct. Možná to může svým způsobem bejt i pravda. Slečna mi ale napsala, že s tímto nesouhlasí, že je přece důležité být vidět a čím víc budu mít čtenářů, tím budu mít větší šanci získat sponzory.

Ale do cihly, je na tom něco zvláštního, mít blog prostě jen pro radost? (Poznámka pod čarou, slovo cihla teď hodně používám. Nemám na dámu zrovna nejvybranější slovník a s kolegyní v práci jsme jeden den zpytovaly svědomí. Takže teď už, když se povede udržet nervy na uzdě, říkáme: do cihly, to je taková zacihlená cihla! :) Jsem divná, že se nesnažím nahánět čtenáře po všech čertech a dostávání věcí zadara ale opravdu kurv cihla není primárním účelem mýho blogu?

Ne, opravdu to nedělám pro sponzory. Fakt píšu proto, že mě to baví! Ok, věřím tomu, že to baví i ty slečny, co maj každej 0,5tej post sponzorovanej. Bez ironie, věřím. Tyhle dvě věci se opravdu vzájemně nevylučují a na druhou stranu to zas nikomu nechci vyčítat, že sáhne po ledasčem zadara. Znáte to, proti gustu...Ale na druhou stranu, proč já mám blog? Moji přátelé mě mají rádi, i když ví, že jsem lehce máznutá po hlavě. Moje sbírka laků na nehty je cirkusovou atrakcí pro návštěvy, tak trošku názorná diagnóza choroby. Civilisti, alias lidé ne tolik kosmeticky zasvěcení, mě prostě nechápou. Svoje kámošky miluju nadevše, ale nepokecám si s něma, že je ten makeup od Chanelu tak super. Mně řeknou, že tak možná jó fajn, ale stejně nejsem normální, když si koupím makeup za litr. 

Proto si strašně vážím toho, že jsem na netu našla komunitu lidí, která mi rozumí, se kterýma tyto svoje "slabosti" můžu sdílet, pochopí mě, a zároveň tím nemusím prudit okolí. Ačkoli, přesto, že většina lidí v okolí asi neví, že nějakej blog mám, tak moje slabost pro kosmetiku a nákupy celkově je celkem rozšířená. Zrovna nedávno jsem od kamaráda dostala 5 (!? :) moc fajn lesků na rty, což mi připomíná, že musím co nejdřív udělat recenzi. A taky mě vždycky dost překvapí, když zjistím, že někdo z mýho okolí čte můj blog. Tímto zdravím Šárku z Oř, Evču z PEF a bývalou spolužačku z pefky Barču :). Možná otázka pro spolublogerky, taky jste tím vždycky tak konsternovaný? On si možná člověk až neuvědomí, jak jde s kůží na trh :)

A vůbec, kdo máte blog, asi víte, že to nezabere jen pár minut týdně. Pokud to děláte fakt se zájmem, chcete vychytat co nejlepší světlo na fotky, udělat článek trošku o něčem, do toho třeba googlíte poznatky ostatních, kterými chcete článek obohatit...fakt to není hned. Někdy lituju ty známé blogerky, které čtenáři prudí, že přispívají málo, na blog kašlou. Ono když chce člověk stíhat školu/práci, nějakej ten sport, rodinu, přátele, koníčky, trošku odpočinku, tak na to prostě pouhých 24 hodin denně nestačí. To teda mluvím z vlastní zkušenosti, proto bych chtěla mimo jiné  strašně moc poděkovat všem svým čtenářům za to, že můj blog navštěvují a čtou mě, přestože jaksi nezvládám přispívat až tak často. 

Ok, uznávám, že jsem možná neřekla nic moc novýho, ale jednou jsem se vykecat musela...přeju všem krásnej a co nejdelší víkend....

PS: Nic proti slečně blogerce, která byla impulsem k sepsání tohoto článku. Není to jen o tom, spíš se jí tak nějak povedlo dát podnět k tomu, abych to, co už hodně dlouhou dobu nosím v neuspořádané formě v hlavě , sepsala do článku :)

43 comments:

  1. Dasi, neni to zvlastni. Naopak. Me je tva uvaha velmi blizka. Ja zadne sponzorovane posty nemam, mam svuj jako relax. Nekde se musi projevit ma zenska, marniva jemna stranka, no ne :-). Mozna ze je to pro nekoho zvlastni konicek a asi pravda, pokud by to vedelo okoli, tak by nechapali. No a co? Ja u jinych taky dost veci nechapu. Tak proc oni maji chapat me, ze jo :-). No a pak jsou tu lidi stejne naladeni. Jsem moc rada za nasi makeupboxackou komunitu, mimo jine. Ale najdou se i v blizkem okoli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Relax, přesně tak :)

      A taky máš pravdu s tím, že už naštěstí pár let neřeším, co si o mě kdo myslí a pomluví mě za to, co si koupím :)

      Delete
  2. A tim předposledním odstavcem souhlasim! :) Mám skvělý kamarády, ale buď většinou kluky nebo když už holky, tak ty který maj jednu kosmetickou taštičku a šmitec... Takže mě, který kosmetika zabere půl pokoje nepochopěj :)). A v komentářích mě naopak všichni ujišťujou jak je to pohoda, že by si to koupili taky :D.
    Jinak ty studuješ/studovala na pefce? :D to jsme skoro spolužačky :)

    ReplyDelete
  3. Ja by som povedala ze tiez nie je nic zvlastne na tom, ak si niekto zo svojho konicka urobi zaroven pracu. Podla mna to je este lepsie, pretoze robis nieco co ta bavi a zaroven si tym privyrabas na zivobytie. Takze nevidim nic zle na tom, ked blogerky vyuzivaju svoj blog ako reklamnu plochu alebo si s nim privyrabaju inymi sposobmi. To je moj nazor. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo jak jsem psala, určitě to není nic špatnýho....jen to prostě tolik nechápu....a nechápu, že někdo nechápe, že se každej nehoní za co nejvyšším počtem followers.... :))

      Delete
  4. no co ti na to říct? nějak mě začínají všechny zacihlované mrktg nabídky dost cihlovat. (jo taky nejsem úplně slušná holka) takže asi tak trošku úplně souhlasím. a stýská se mi po té době, kdy jsem začínala psát blog, sice jsem o půl roku mladší, ale taky tenkrát vládla maximálně sandra, adéla a boo... a tak nějak bylo v tom blogovacím rybníčku lépe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, bylo to fajn...pamatuju si, jak jsem jásala vždy, když jsem objevila novej českej blog o kosmetice...teďka se dají počítat minimálně na stovky :)

      Delete
    2. Kéž by se ty časy daly vrátit..:-(

      Delete
  5. Já jsem sice nováček, ale souhlasím s tebou. Nemám si s kým povídat o kosmetice a skrz blog to ze mně jde prostě ven.. ale myslím, že čtenáři, kteří nevlastní blog to možná nepochopí.. :)

    ReplyDelete
  6. Dneska hodně lidí bloguje právěb kvůli těm spoluprácím. Myslím, že to je naprosto špatná motivace, protože člověk se furt žene za něčím a neužívá si přítomnost svého blogu. Je nutné se soustředit na přítomnost, ne na to, že by mi někdo za půl roku mohl něco poslat :-/
    Minule mi kamarádka řekla, že čte můj blog... byla jsem tak zvláštně překvapená, protože mezi mými blízkými si o kosmetice můžu popovídat tak s jedním člověkem. Takže to potěšilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To určitě potěší, když někdo pochválí blog...ale v prvé řadě mě to vždycky strašně překvapí :)

      Delete
    2. Mimochodem, skvělej nick :)

      Delete
  7. Pěkně napsané. Já osobně si nedovedu představit, že by někdo psal půl roku intenzivně blog s jedinou motivací, a to něco dostat...Asi jsem naivka. Na druhou stranu mě zaráží, že si někdo založí blog a po měsíci na něm má reklamy s kým vším spolupracuje, ale já si to odůvodním tím, že jsou prostě schopnější než já:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, dřív jsem byla taky naivní :)...ale jsou naopak blogerky, které se samy firmám aktivně nabízejí...

      I když, vlastně můj článek nebyl ani tak o sponzoringu, ale o celkové propagaci blogu...už jsem někde minule psala, že mě naopak až trošku děsí, kolik lidí mě čte a to mám oproti jiným, větším blogům u nás celkem minimum čtenářů :)

      Delete
  8. úžasný článok, hovorila si mi ako z duše :)
    tiež nemám na blogu žiadne reklamy, vždy som ponuku zrušila..sem tam dostanem niečo na zrecenzovanie, ale iba vtedy, ak sa mi ten produkt naozaj pozdáva..zrušila som bižutérie, okuliare a neviem ešte čo všetko možné..
    a to s tým časom je svätá pravda..posledný post som robila dva dni! Keď sa chce človek venovať svojej práci a rodine, tak to sa fakt nedá zbúchať za jednu či dve hodiny..mala by som z toho zlý pocit, že to nie je tip top :)) tvoj článok ma veľmi potešil..už som si myslela, že som jediná, ktorá to tak vidí :))

    ReplyDelete
  9. Skvělý článek, souhlasím s tebou. Nehchápu slečny, které blogují pouze proto, aby jim z toho něco "káplo". Kam se vytratil ten původní smysl blogování? Neměl by si snad člověk psát blog jenom proto, že ho to baví? O tom to přeci má být, o zábavě a radosti z toho, že to dělám.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, bohužel...ale spíš to vypadá tak, že jsou pak blogerky bombardovány dotazy jak získaly tu a tu spolupráci...

      Delete
  10. Já jsem začla blogovat zhruba před měsícem, takže jsem blogerský zelenáč, ale mám vždy obrovskou radost, když mi přibude další čtenář. Zatím je jich 11 a moc si jich vážím. Jak jsi psala, blog jsem si založila z toho důvodu, že se chci kosmeticky vykecat, protože mé okolí by to nepochopilo. A moc mě těší, každý komentář. Proto to dělám. Baví mě to. A čtenáře snad také.

    ReplyDelete
  11. Já jsem sice jen roční blogerské batole, ale za ten rok jsem měla celé dvě spolupráce, a upřímně je mi to celkem jedno:)Dělám to z, aspoň por mě, těch nejlepších důvodů - kosmeticky se vykecat, podělit se u svůj názor s komunitou lidí, které to zajímá, případně svou zkušeností s něčím i, byť jen jednomu člověku, třeba pomoct se rozhodnout, že tohle jo či že tohle vůbec ne.
    Hlavně to ale dělám pro svou radost. Proto, když prodtě nemám náladu, tak článek nepíšu.
    No, zkrátka, docela s Tebou souhlasím. :)

    ReplyDelete
  12. Vést blog kvůli získání spolupráce je špatná motivace.. myslím, že se to na tom blogu potom odráží a je to vidět.. Ale bohužel se tento trend celkem rozmáhá.. :-/ Já dělám blog pro radost a protože mne to baví, vedu ho s láskou, i když přiznávám, že občas mě to stojí nervy :D Třeba když před týdnem viselo mé video na univerzitních stránkách a někteří chytří "spolužáci" si tam z toho dělali srandu.. vůbec se od té doby ve škole necítím jako idiot :D občas má blogový svět své mouchy a fakt musím přiznat, že jde člověk se svojí kůži na trh více, než je schopen si připustit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chudáku :(...no, to je přesně ten důvod, proč se nerada na blogu ukazuju, nebo nenatáčím videa...přiznám se, že bych na to asi neměla "koule", když si čtu, co si vyslechne třeba taková Plum :( Proto český videoblogerky moc obdivuju a ráda sleduju :)

      Delete
    2. Ono není od věci se na blogu raději moc neukazovat.. Já jsem si tak nějak ze začátku neuvědomovala, že se to může trochu "zvrtnout" a teď už je na to pozdě.. :D Ale celkem jsem si na posměch a anonymní zvykla, vždycky se prostě nějaký idiot najde, že.. :)

      Delete
  13. Holky:) kdyby jste měla některá zájem o banner swap, tady je můj kontakt -
    sheistheone.contact@gmail.com

    http://she-is-the-1.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidíš, a já si zas víc vážím toho, když si někdo dá můj blog na blogroll protože má pocit, že jej může doporučit ostatním, sám od sebe :) Je to fakt o názoru ale je pravda, že za čtenáře hodně vděčím třeba Péti z Lovely Hair nebo Rendy z Ordinary life, od nich mám hodně návštěv :)

      Delete
  14. Tak ono sice vzniklo milion blogů, ale já v podstatě čtu ty samé co na začátku...fakt mě zaráží, že má někdo měsíc blog a už má tolik spoluprácí co já za těch 7 měsíců. Ne že by ty sponzorované články byly špatné..to třeba ani ne, ale mám prostě pocit, že ta holka nebloguje pro čtenáře, ale hlavně pro sebe. Ale tak třeba je to mnou, že mi místo recenzování zajímavé kosmetiky chodí nabídky na čínský hadrárny, bižuterie, clip in vlasy, vtipná trička nebo kartáčky na zuby :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ono hlavně jde taky o to, kolik která blogerka těch spoluprací přijímá. Já beru tak maximálně každou pátou a to i tak mám pocit, že tu mám sponzorovaných věcí až až....ale zas že by mě někdo třikrát do týdne oslovil, to určitě ne :)

      Jinak, taky mám pocit, že čtu ty samý jako na začátku...

      Delete
  15. Já si zas myslím, že je to občas dáno věkem. Přeci jen blogování je podle mě z části výsadou "teens" a když se nad tím zamyslím, tak být mi 16, tak asi taky nadšeně kývnu na všechno, co mi kdo nabídne, protože v tom věku člověkmoc žádnej příjem nemá a proč si to zadarmo nevzít, že:-) Postupem času, resp. s věkem na to podle mě člověk nahlíží jinak, proto asi blogy, které sleduji já jsou skoro všechno přelom 20 a výš. Já to těm mladším holkám nemám za zlé, myslím, že bych se možná zachovala podobně, ale možná to pak kazí obraz.

    U mě blogerka většinou skončí, když vidím, že kývne fakt na všechno. Podle mě by se třeba fashion blogerky měly vyhnout sponzorovaným beauty postům apod., Když pak vidím blog, kde je jeden post o kabelce, druhej o krému a třetí o brýlých a všechno je sponozorováno, tak to prostě nečtu, není to pro mě přínosné:-)

    Spíš mě mrzí, když člověk už teda na nějakou spolupráci kývne, tak je hned uplacenej apod. Myslím, že totiž čtenáři nevidí, kolik těch mailů s "ohromně výhodnou spoluprácí" končí v koši. Se s tím asi nikdo nechlubí, že:-)


    P.S. Co mě poslední dobou pobavilo byl Rimmel. V době, kdy jsem od nich dostala email, si říkám, že chvilku počkám a najednou každá 2. blogerka ať už na blogu nebo na FB píše - Jooo, skvělá nabídka na spolupráci, huráááá" Takže za mě přesun do koše a už teď se děsím té marketingové masáže, co nás čeká:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak teď si přijdu jak idiot :D mi Rimmel taky psal :D bohužel jsem si teda nevšimla ničeho na FB nebo tak, jako píšeš ty. no každopádně se třeba ani neptali na můj odstín pleti, co používám a nepoužívám atd, tak uvidím, co z toho vyleze.. dělat jen tak reklamu na něco, co mi nesedí, není dle mého teda nebudu :)

      Delete
    2. Já nevím, holky -náct bych i pochopila, sleduju pár blogů mladších holek a jsou celkem fajn, ale s nešvarama, o kterých píšu, jsem se setkala právě u blogerek, který maj už dvacítku nějakej ten pátek za sebou :)

      Delete
  16. Máš pravdu, já sleduji spoustu blogů, u některých blogerek se nestačím divit, kolik toho stíhaj zrecenzovat, chahaha:)
    Blogy, u kterých se takto bavím nemám ani potřebu komentovat, jen si občas říkám, jestli je to vůbec možné...

    ReplyDelete
  17. koukám, že nemožnost si v reálu dostatečně o kosmetice vyústí v nejeden blog :D
    mám to stejně, podepisuje se na tom to, že bavím spíš s týpkama, a těch pár kámošek sice nejsou žádný špíny, ale na kosmetice si zase rozhodně neulítávaj a berou to spíš pragmaticky konzumně (potřebuju make-up, tak si zajdu NĚJAKEJ koupit - tenhle přístup teda nechápu :D), takže jakýkoli moje snahy o rozebrání jarní kolekce tohohle a támhletoho a jestli to bude fajn, berou spíš se shovívavým pohledem a nakonec řeknou něco jako "hmm, to zní docela zajííímavě, nooo". ach jo. už jsem rezignovala a seberealizuju se na blogu

    co se spoluprací týče, psát blog jen kvůli nim je samozřejmě hloupý, o tom žádná
    ale bude to imo jen horší, protože blogy s rostoucí popularitou začínají být vnímaný jako super reklamní prostor (blogerce se věří, narozdíl od anonymní redaktorky nějakýho plátku), a počty jejich čtenářů budou už jen růst - čímž samozřejmě budou pro firmy stále více atraktivní
    a ten pocit, že stačí pouze počítač, net a foťák a přitom to může zajistit přísun hezkýho množství kosmetiky zdarma, zase táhne, oproti pár letů zpátky, spoustu holek, aby to teda taky zkusily, když je to tak snadný

    ohledně počtu čtenářů, je příjemný vidět, že něco, co člověk tvoří, baví lidi, a samozřejmě čím víc lidí, tím víc to těší, a reklama je důležitá, ale je důležitý si uvědomit, že počty ikonek v GFC nerovná se zdaleka počtu lidí, který to opravdu baví, takže člověk by měl spíš usilovat o to, aby ten zájem viděl i na chuti čtenářů se k tomu, co píše, nějak vyjádřit, zareagovat - to je podle mě podstatnější než čísla samotný

    ReplyDelete
    Replies
    1. To určitě, čísla samy o sobě nic nevypovídaj...např se divím, že holky z Czech chicks mají tak "málo" čtenářů, přitom si myslím, že musí mít mega návštěv a komentářů...naopak už se mi podařilo párkrát
      narazit na blog 1000+, kterej mi přišel vlastně vcelku nudnej...

      No uvidíme, jak to bude na blozích vypadat za pár měsíců (léta jsou moc dlouhý, samy vidíme, jak se může vše změnit doslova během pár dní...)

      Delete
  18. já musím teda říct, že původně jsem o blogu nechtěla říct ani svému příteli a teď, když mi jen tak někdo ve škole řekne " jóó čtu tvůj blog " nebo "máš fakt super blog" atd, tak se už nad tím ani nijak nepozastavuju a nepřemýšlím nad tím, coby kdyby.. upřímně mi je radši jedno, kdo tam chodí nebo nechodí, dělám ho kvůli sobě a protože mě to baví..

    taky souhlasím s tím, že doba Sandry, Teruny, Sabiny, Adély atd. byla nejlepší, protože spolupráce nebyly tak časté a byla to výsada těch "nejlepších". proto i ty blogy stály za to, protože byly založené s tím, že to toho člověka baví, né kvůli tomu, že by si na něm mohl narejžovat..

    ReplyDelete
  19. Asi pro tohle nejsi pro rýpaly tak zajímavá. Že to nebereš tak moc vážně, ale jako koníček. Ten máme každý nějaký. Někdo si kupuje kosmetiku, někdo oblečení, někdo knihy, někdo chová křečka. :-) Akorát se okolí tak "neboj". S klidem se kamarádce pochlubím, že jsem si koupila rtěnku nebo příteli řeknu, že mám nový boty. Kamarádka se nelíčí, přítel je... prostě chlap. Sdílí to se mnou a vědí, že to jsem stále ta stejná nepovrchní já, se kterou se dají řešit filmy od Lynche. :-) Chci se líbit, každá holka se chce líbit a tak řeším, jestli tyhle boty mají správnou barvu a nestačí mi prostě nějaký boty. Ani chlapi, které kolem sebe mám, nejsou úplní estetičtí ignoranti, takže to s klidem ventiluju. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo to já se toho nebojím a všem se chlubím moc ráda...proto taky všichni ví, jakej jsem blázen :)...

      Delete
  20. Zajímavý článek! Já jsem nabídky na spolupráce začala dostávat někdy před Vánoci a rozhodla jsem se, že to je cesta, kterou nepůjdu a mám pro to více důvodů. Ten hlavní je, že (stejně jako ty) svůj blog vnímám jako SVŮJ osobní prostor a chci ho mít nezávislý, nemám vůbec chuť, aby někdo ovlivňoval, co na mém blogu bude a už vůbec ne, aby mě pak někdo popotahoval za negativní recenzi, jak se to už někde taky objevilo. Popravdě mě ani neláká mít ty věci zadarmo. Nejsem na tom s penězi nijak nadstandartně, ale ani úplně mizerně a když si koupím nějaký dražší produkt, tak si ho pak fakt vážím a mám z něj radost šíleně dlouho:)
    Další důvod je, že ani já sama nemám moc ráda blogy, kde je většina článků ze spolupráce a kdyby je daná slečna neměla, tak prostě nemá o čem psát. to zní možná divně, já to rozhodně neodsuzuju, ale sama prostě nejsem čtenářem takovým stránek.
    A nakonec bych ještě chtěla napsat, že mě osobně strašně vyhovuje, že mám málo čtenářů. tedy ve srovnání s jinými, pro mě je to celkem jako hodně:) Líbí se mi ta rodinnější atmosféra a že mám čtenáře, kteří komentují pravidelně, pamatují si, o čem jsem třeba psala atd. Je to strašně milý a vlastně vůbec není mým cílem, aby těch čtenářů přibývalo po desítkách každý měsíc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krásně, napsáno do puntíku pravda.


      Cihla mne velmi pobavila a asi se toho taky ujmu, protože občas ze mne vylétne taky občas nějaké slovo ne zrovna jako od dámy.

      Delete
    2. Děkuji moc...rodinnou atmosféru mám taky ráda :) a popravdě nezávidím moc těm blogerkám, co je mají čtenářky místo googlu. Nechci být hnusná, ale z neustálých otázek furt dokola typu jak nakupovat na asosu a podobně bych asi zešedivěla :)

      Delete
  21. Poslední dobou čtu plno článků stěžujících si na blogosféru... a bavím se tím, je nuda, když se všichni mají rádi:). Krom toho mi taky vadí ten nedostatek kritiky. Poprvé jsem si toho všimla na Módním pekle (které jsem sledovala od úplného začátku a strašně mě mrzí, co se s ním teď stalo), když Ada někoho zkritizovala a všechny její čtenářky div nezavařili facebookové stránky či omlázkovou diskuzi, aby si do dotyčné(ho) taky koply. A už jsem to zažila i na blogspotu.
    Co se týče spolupráce, tak například na Rimmel recenze jsem zvědavá. Jen doufám, že vybere různorodé produkty, protože číst tento týden po desáté o tom, jak Bioderma udělala moc tmavý makeup, mě fakt nebavilo. Já bych placené masové recenze nedělala právě z toho důvodu, že to čtenáře nudí.
    Bibi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky jsem na to docela zvědavá, jak to s Rimmelem dopadne...zas je pravda, že mají fajn laky a Kate rtěnky jsou super:)

      Delete
  22. Mě vede potřeba něco kecat. Čím jsem ale zaneprázdněnější tím míň. Dřív jsem komentovala dění, poslední dobou na to ani nemám chuť a nechce se mi do toho, takže se uchyluji k recenzím kosmetiky, někdy knih a někdy filmů. Jsou to věci nad kterými nemusím tolik přemýšlet, jako nad tím, co se kde děje a co si o tom myslím.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails