2013-06-09

TAG: More than makeup


Ahoj všem! Plum mě označila ve svým tagu, takže zde můžete vidět moji verzi odpovědí na nemejkapový otázky :)

1. Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?

Na telku jako takovou koukám minimálně, resp. vůbec. V době studií sem se učila v obýváku a televizu měla jako kulisu (ticho mě znervózňuje :), takže učení s Volejte věštce byl o zkouškovým prakticky každodenní chleba :-). Ale jsem seriálovej maniak. Momentálně sleduju Big bang theory, Pretty little liars, Lying game, 2 broke girls, Vampire diaries, HIMYM. Z těch, co už jsou skončený, jsem měla nejradši Buffy (moje guilty pleasure, btw náš kocour se celým jménem jmenuje Angelus, ale lidi, prosím pochopení, tehdy mi bylo 14 :-), Prison Break, Make it or Break it, Gilmorky, Gossip girl, Desperate housewives...momentálně se chystám začít sledovat všema doporučovanej seriál Game of Thrones.


(oblíbený domácí/volnočasový tričko :)


2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?

Vaření je jedna z mých nejoblíbenějších činností, takovej aktivní odpočinek. Vždycky si u toho dokážu skvěle vypnout hlavu. Kolikrát jsem schopná místo odpočinku o víkendu celý dopoledne strávit u plotny, navařit polívku, hlavní chod, dezert. Doma mě za to milují a zatímco já vařím, ostatní vykonávají méně zábavný domácí práce. Takže win win situace. A nej jídlo?

Asi cokoliv s rýží, houbami a rajskou omáčkou, jo a bramborová kaše...
Dezerty taky těžko vybrat, když sežeru cokoli, co má v sobě cukr a neuteče, ale nejradši mám asi piškotovej dort s krémem z tvarohu nebo zakysky a čerstvým ovocem (nejlíp lesní).

Nutno ale podotknout, že svých oblíbených dobrot se posledních několik měsíců vzdávám nebo dopřávám ve velmi malé míře, neb zrcadlo mi to nekompromisně nařídilo, takže teď se spíš vyžívám v zelenině a salátech na sto způsobů :-). Momentálně je na programu spíš  objevování nových kombinací z cuket, lilků, batátů, červené čočky a tak...


3. Vysněné povolání?

Rozhodně nesním o kariéře v oblasti módy nebo kosmetiky, to je prostě koníček, živit se tím, to by mě rychle přešlo. Asi bych ráda zůstala v oblasti financí, momentální vysněný povolání?  Po letech různorodé práce s lidmi, nabízení a prodávání začínám mít pocit, že na to vůbec nejsem stavěná. Sice jsem celkem držka, ale neumím se někam cpát, resp. nebaví mě to, nenaplňuje. Ráda bych jednou byla hlavní účetní či controllerkou...ale zatím...dream on :-)

4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?

Ovládám bohužel jen tu angličtinu, prozatím jedinej jazyk, kterým dokážu plnohodnotně konverzovat. Jakž takž bych se dokázala domluvit francouzsky, s použitím ruk, noh a google slovníku i španělsky. A chtěla bych umět německy. Teď trochu lituju, že jsem neposlechla rodiče a němčinu rezolutně odmítla...ale pravda je taková, že němčinu v našich končinách v kariéře využijete spíš než nějakou, byť skvěle znějící, španělštinu. 

5. Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za makeup?

Oblečení, doplňky. Na to jsem asi ještě víc ujetá než na kosmetiku. Mám to i tématicky rozdělený. Např. když sem nasraná, kupuju si boty (vcelku se divím, že jich vlastně zas tolik nemám :), za odměnu šátky, pro radost různý tretky, když mám hluboko do kapsy, tak nějaký tričko ze slev (proto mám tolik triček!)....

A potom taky jídlo - moc ráda si koupím kvalitní sýr nebo olivy a vychutnám si to...a vzhledem k mé zálibě ve vaření i ráda kupuju netradiční suroviny, který jsou zpravidla o něco dražší než štangla gothaje...V Brně mám v oblibě Sklizeno nebo malou večerku na Václavské, co mají nějací arabi - kupuju tam třeba olivy, fetu, falafel, burákový máslo a tak...


6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?

Ale asi celkem jo...nejsem typickej bavič ani nejsem ráda středem pozornosti, ale nemám problém se dát s cizím člověkem do řeči, nejsem nijak zvlášť stydlivá a s lidma celkem všeobecně vycházím, takže zatím jsem nenarazila na situaci nebo kolektiv, kde bych měla nějakej problém. 

7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?

Stydím se, ale knížky moc nečtu. Za rok přečtu  tak 5 knížek...Naposledy jsem četla knížku Imámova dcera, to bylo takový docela drsný počtení, teď mám už jak dlouho rozečtenej Záhir od Coelha a nějak ne a ne se v tom hnout...Na dovolenou si schovávám Žítkovské Bohyně a chtěla bych si koupit nějakou klasickou oddychovku od Sophie Kinselly (třeba Remember me se mi strašně líbilo :)....jak to tu po sobě tak čtu, tak ze sebou fakt začnu něco dělat, dříve jsem tolik četla :/...Naopak ačkoliv jak vidíte nepohrdnu brakem, vůbec mě neláká celá ta šedivá série...

8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?


Nejhorší asi občasná tvrdohlavost a tendence dělat za každou cenu věci po svým a stát si za svým. Fakt to na sobě nesnáším!
A ještě víc nenávidím svůj nedostatek pevné vůle v oblasti hospodaření s penězi. 

Nejlepší? No to nevim, ale prý vyzařuju pozitivní energii...jsem založením optimista a pohodář, i když ale když chcu, umím být pěkně protivnej škarohlíd!



9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost

Jak kdy, ale už jsem asi vyrostla z vymetání kdejaké párty každej víkend...Jsem společenská a ráda chodím mezi lidi, ale už i dost preferuju klídek doma...

10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?


To nevim, ale věřte mi, že nic bůhvíjak smysluplnýho by to určitě nebylo...

13 comments:

  1. Zajímavý tag o tobě :) Tvrdohlavost a nepevnou vůli máme stejnou :/

    ReplyDelete
  2. Od Kinselly se mi moc líbilo Can you keep a secret:)

    ReplyDelete
  3. Ten konec se mi moc líbil, že si na nic nehraješ:) Já kdybych nepsala blog tak ten čas stejně prosedím u netu (pilná studentka no). Hezký tag:)

    ReplyDelete
  4. Nedostatek pevné vůle v oblasti hospodaření s penězma... PODEPISUJU! Právě totiž brečím nad stavem svého účtu...:(.

    ReplyDelete
  5. Nedostatek pevné vůle v oblasti hospodaření peněz, to sedí i na mě.
    Jinak pěkný článek, zase něco víc jsme se o tobě dozvěděli. :)

    ReplyDelete
  6. Super čtení! Já v TV koukám pouze na Sheldona :-)

    World By Bella

    ReplyDelete
  7. ako tak pozerám :) my dve by sme si veľmi rozumeli :) nachystaj ktorýkoľvek seriál a ja už bežím s ovocným šalátom :)

    ReplyDelete
  8. Great article! That is the type of info that are supposed to be shared across the net.
    Disgrace on Google for not positioning this submit upper!
    Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

    Also visit my blog post ... film erotique gratuits ()

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails