2013-06-30

June random

Ahoj všem...už je to asi trapný to říkat, ale fakt se nestačím divit, jak strašně rychle čas letí, už je zase konec měsíce a já opět probírám, co jsem vše vyfotila....


I´m seriously ill and I know it :) Vyhlásila jsem si zákaz nakupování oblečení po celý červenec a srpen...takže challenge accepted!



První letošní grilovačka...


Jídlo venku, salát a ledovej nápoj z máty a citronu....mě se chce z toho léta brečet, že bylo hezky jen tak týden...prosím, ať se vrátí ty pařáky!


Na návštěvě u kámošky s miminem...



Minule jste se ptaly, co dělá kocour....takže do dnešního přidávám momentku z jeho nejoblíbenější činnosti po žraní, žebrání žrádla, spaní a lehání si na klávesnici noťasu - catfight! Vidíte ten tesák zakouslej v mé ruce? Bere to fakt vážně. Taky máte doma takový šelmy?


Na pečení moc nejsem, ale musím se pochválit :))...mé nejlepší sestřičce jsem k narozeninám upekla piškot s malinama a kokosovým mascarpone a bylo to naprosto vynikající, jen se po něm zaprášilo...


Dlouho tu nebyly žádný nehty :) Tohle jsem okoukala ze zahraničních blogů, aneb utopený, decentnější efekt třpytek. Essie van d go, Color club diamond drops, přes to OPI Isn´t that precious.


Letní výbava, na léto nechci nic moc těžkýho a výraznýho a miluju ten pocit se přes den osvěžit i vícekrát bez toho, aniž by byla vůně moc silná. Takže dvě moje nej vůně ever ve verzi tělovej sprej a limonádička od BBW.


Všichni mají ombré no a já ho mám neúmyslně taky :D  jak se mi postupně vymývá henna, háže to pod určitým světlem všelijaký odlesky...ale jako docela se mi to líbí, co na to říkáte? S hennou Lush jsem pořád moc spokojená.


Na závěr si dovolím (nejen) brněnský restaurační okénko. Asi jste si už z blogu všimli, že jídlo mám moc ráda a i když jsem teď stravuju víceméně zdravě, nebrání mi to jít se občas někam dobře najest a sem tam i trochu zhřešit. 
Moc dobře jsem se najedla v restauraci Greek taverna na Purkyňové, tam jsme stopro nebyli naposledy! Řecká kuchyně u mě z těch zahraničních rozhodně vede. Příjemně mě taky překvapila restaurace Jednička na našem starým dobrým priglu (pro nebrňáky - brněnská přehrada :), mají celé menu sestavené z jednoduchých, ale dobrých surovin. Posledně jsem si dávala krevetový rizoto se zeleninou. Tak trochu jsem tam po vzoru typicky českých restaurací čekala pytlíkovou zeleninu, ale místo toho mě čekala cuketa a kousky sušených rajčat. Mňam! 
Poslední dobou moc ráda chodím do celkem nově otevřené Kometa pub areny přímo v Rondu (jo a ne jen proto, že chodím na Kometu a miluju hokej :) - je to tam všechno nový, hezký, čistý, nekuřácký, měla jsem tam už několik jídel a všechny dobrý, dobrý pivo. Co chtít víc...párkrát jsem tam už v týdnu byla i na meníčku s děckama, je to tam natřískaný, ale dá se to a chutnalo mně :)


Během června se mi hned dvakrát poštěstilo najíst se v restauraci U Tlustých v Lednici, která je známá hlavně díky účasti v Ano, šéfe. Jelikož jsme baby nerozhodný, tak si každá dáme jiný jídlo a pak od sebe ochutnáváme...kluci na nás jen nechápavě čuměli, odmítli ochutnání a každej si hleděl jen svýho talíře, takže jsme přišli na novou teorii, že tohle dělají asi fakt jen ženský...nevím, s čím začít. Mají tam vynikající svíčkovou, asi nejlepší Ceasar salát, co jsem kdy jedla, na fotce výše jsou sýrové nugety se zeleninou a brusinkovým dipem a vepřová líčka s kaší, mají tam poctivej domácí vývar...no, tak moc mi dlouho nikde nechutnalo. Určitě se tam zastavte, jestli pojedete kolem...


Naopak velmi čerstvou a otřesnou zkušenost mám z restaurace Modrá růže. Byla jsem tam podruhé v životě a rozhodně naposled. Úplně nechápu, jak může být ta restaurace věčně natřískaná a na pátek téměř nemožný sehnat rezervačku, pokud to není dopředu? WtF? Fuj, taková hnusná zahulená paluša? Jo, i jako kuřák se nemůžu dočkat zákazu kouření v restauracích a poslední dobou preferuju spíš nekuřácký. Jako já nejsu vybíravá a sním kdeco, ale zde nám prosím pěkně přinesli např. houbová omáčka s kousky hub=omáčka z apetita posypaná houbovým kořením...ani se neobtěžovali to zamíchat. Tatarák=maso, cibule a asi tři tuny kečupu (?!), restovaná teplá zelenina = snad ani neochucená zelenina vysypaná z mraženýho pytlíku, která vypadala spíš jen na to, že ji někdo dal na pár minut do mikrovlky, krokety nedopečený...
Hodně lidí si to chválí, asi taky záleží, kdo je zrovna na směně, ale tohle mě opravdu odradilo od toho tam vícekrát přijít.

Jaký restaurace máte v Brně rádi vy a kde vás to naopak zklamalo?

40 comments:

  1. Super post :) Jídlo <3 A miluju svíčkovou! Mám opačný tip - určitě si nedávejte svíčkovou na Skřítku. Větší kentus jsem nejedla (a taky že jsem to nejedla).

    Jinak mi chutná v Satyamu u BVV, ale zas nějak často tam nechodíme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pisu si do seznamu restauraci...
      Jinak ultra hnusnou svickovou si dala kolegyne v (pro zmenu) Zelezne ruzi u Mendlaku...ale ja si tam s ni zas dala (necekane) Caesara a ten byl luxusni...tak nevim...

      Delete
    2. souhlas, na skřítku si nedávejte nikdy nic, hnusnější hospodu jsem neviděla snad nikdy!!!

      Delete
  2. Moc pěkný fotky.:) Na dort se mi úplně sbíhají sliny a nechtěné ombré je super, vážně bych ekla, že ej to záměr, hrozně ti to takhle sluší.:)
    Jinak taky se nestačím divit, jak ten čas letí, prádzniny určitě zase utečou jak voda budeme tu mít Vánoce.:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. O tom ani nemluv...chci zastavit cas a aby existoval jen tak kveten-zari....ostatni mesice vymazat...miluju leto :-)

      A jinak - dekuji!

      Delete
  3. To je snad poprvé, co vidím tvůj obličej, je to možné? :) Jinak návrat léta bych taky uvítala, nicméně já se zítra vypravuju směrem na sever, tak je mi to trošku fuk :)). Ale pak chci léto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, lekla ses :D :D ?
      No moc se tu neukazuju, tak je to mozny, i kdyz parkat uz muj xicht na blogu byl...

      A sever ti naprosto neskutecne moc zavidim, to mam v planu uz jak dlouho...

      Delete
  4. Jůů ty ponožky pro miminko jsou krásný :D

    ReplyDelete
  5. Ty vlásky jsou takhle super! :)

    ReplyDelete
  6. V sobotu jsme taky poprvé grilovali, jak já to léto miluju:-). restauraci U Tlustých znám velice dobře, jsem z toho kraje a vaří opravdu neskutečně dobře!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, mít to blíž, su tam asi furt...ale urcite sem tam nebyla naposledy...

      Delete
  7. Taky mám zrovna na hlavě neplánované ombré díky vymývající se henně :)
    A s tou Modrou růží mě to ani nepřekvapuje, už vloni jsme tam postupně přestali chodit. Teď radši chodíváme na tatarák Pod lékárnu - má to stejný majitel jako růži, ale je tam lepší kuchař.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tam jsme taky kdysi chodivali, ale posledni dobou uprednostnuju jiny restaurace....treba na svoje narozky jsem svoje kamosky pozvala ke Stopkum a to byla luxusni zranice :D :D

      Delete
  8. Sluší ti to. Ombré jsem měla taky, ale na tmavě hnedých až černých vlasech a vymývalo se mi to až do takové té cikánské barvy :D ze začátku se mi to fakt líbilo, ale po dvou týdnech jsem se zase nabarvila zpět.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PS: zajímalo by mě, co je v těch taškách :D

      Delete
    2. No ja bych si dobrovolne a cilene ombre nedala, bala bych se... :)

      Jinak v taskach jsou dvoje sandalky (office, bata), baleriny za babku z F and F a dve sukne z MNG :-) Mango je uz leta "muj" obchod, tam ja si vzdycky neco vyberu a ceny vcelku slusny, obzvlaste ve slevach...

      Delete
  9. Tak v Brně rozhodně doporučuji restauraci Avia, každý čtvrtek mají nové menu a pokaždé skvělé http://www.aviacafe.cz/nase-kuchyne :)

    ReplyDelete
  10. Ahoj :-) Držím palce, při tvém předsevzetí, že nechceš v létě nakupovat :-) ... Jinak se Tě chci zeptat, jakou hennu používáš? Chtěla bych ji také vyzkoušet - nějakou středně hnědou... :-) Díky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, taky si drzim palce...:)

      Pouzivam momentalne hennu Lush a davam pul na pul caca brun a caca noir...vymyva se mi rychle, neb si posledni dobou umyvam vlasy denne (vedro, jemny dlouhy vlasy, cviceni...) Na fotce je celkem fest vymyta, jeste tak dva tydny zpatky jsem to mela uplne cokoladovy.

      http://www.imgup.cz/images/2013/07/01/xnA6i.jpg - tahle fotka a fotka v clanku jsou od sebe dva tydny :) I kdyz ta z clanku je na slunicku, ve skutecnosti to tak uplne svetly nemam :) tak ti to posilam jen pro ilustraci...

      Delete
    2. Moc díky za odpověď :-)

      Delete
  11. Jéé, ten piškot vypadá úžasně. Mohla bys sem někdy hodit, prosím, recept? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to uplne easy :)
      Udelas klasickej piskot - napr. zde http://recepty.vareni.cz/vyborne-piskotove-testo/

      Na to natres krem z 2 kelimku mascarpone, kokosu (primerene :) a cukru dle chuti

      Navrch naskladat maliny a zalit zelatinou oslazenou kvalitnim malinovym sirupem, pripadne jeste cukr dle chuti (nejlip domaci, nebo ja pouzila sirup znacky Yo). Jo, do zelatiny doporucuju dat min vody nez je v navodu, vzdycky mam strach, ze mi malo ztuhne...pouzila jsem dva pytliky...

      Omlouvam se, ze nemam presna mnozstvi, ale ja i to peceni vzdy delam tak od oka, jen korpus radeji podle navodu :) uvedeny mnozstvi je na stredne velkej plech....korpus staci ze 6 vajicek, tomu uzpusobit mnozstvi cukru a mouky (40g na 1 vejce u obojiho)

      Delete
  12. super článek:-) a pěkný fotky.

    ReplyDelete
  13. Krasa, vlasy ti moc slusi...ja jsem trosku zesvetlovala a pak davala svetlou henu, takze vysledek je velmi podobny. Nejvic se mi na tom libi, ze vlasy nejsou nudne jednobarevny a hazou ruzne zlatavo hnede odlesky. A Chanel body mists jsou pro mě v létě nepostradatelné...Eau Fraiche mi v te mist forme voni snad jeste vic nez normalni parfem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me se ty odlesky taky libi...hlavne nejsou hnusne zrzavy (nacervenaly), ale zlaty :)

      Delete
  14. tyjo,jen ne pařáky :) Teďka je na mě úplně akorát!

    ReplyDelete
  15. Miluju randomy♥ Máš strašně pěkně udělané to "read more" :))) Zvu tě ke mě na GA.

    ReplyDelete
  16. krásne fotky! :)


    Zuzana
    beautyandstyleupdate.blogspot.sk

    ReplyDelete
  17. Vsem moc dekuji za komentare :*

    ReplyDelete
  18. Mám číču podobně zbarvenou jako Ty :) a je to stejná potvůrka. Taky se ráda zakousne do mojí ruky :D :)

    ReplyDelete
  19. na fotky s jídlem bych se mohla koukat pořád! a nakupování bych si měla taky zakázat :D

    ReplyDelete
  20. Tyhle články mě baví :) A otázkou na jídlo jsi mě donutila komentovat, protože to normálně vůbec nedělám ;) V Brně moc ráda chodím do Park Lane Cafe vedle Lužánek. Není to sice restaurace, ale jejich dezerty i saláty mě uvádí do stavu extáze. :)

    ReplyDelete
  21. Teď jsi mi udělala chuť na svíčkovou!!!! Ach Ty jedna! :-)

    World By Bella

    ReplyDelete
  22. Krásne fotky....toľko tašiek xD Som zvedavá či výzvu zvládneš :D
    Jojky to jedlo je famózne! Tiež milujem hokej ale do krčmičky rada zájdem aj pre iné účely ;) Nechty sú megakrásne!

    Pozývam ťa na giveaway ;)
    http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

    ReplyDelete
  23. Mám doma rovnakú šelmu a myslela som si, že len ja mám takého kocúra. Hlavne keď ho porovkuješ tak to môže hraničiť s poškodením zdravia :)

    ReplyDelete
  24. Taky jsem v poslední době začal chodit na hokej a fotbal. Před pandemií mi to nebylo vzácné, teď nevynechám ani jedno utkání v Chrudimi jak na fotbalovém, tak na hokejovém stadionu. ;-) Sám přemýšlím i nad tím, že si budu chodit občas zklouznout s kamarádama. Samozřejmě až příští sezonu. Ale už na ní máme připravené hokejové helmy. :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails