2013-08-29

Raw Gaia MSM beauty scrub

Ahoj všem!

Dnes bych vám chtěla napsat něco o přípravku, který jsem vyhrála v soutěži s mojesminky.cz. Soukromě to nazývám instantní krásou v kelímku, ale v podstatě jde o tak trošku jinej (a šetrnej) peeling. Kdo znáte eshop Moješminky, asi víte, že se zabývají výhradně prodejem cruelty free kosmetiky a co se týče nabídky pěstící kosmetiky, většinou jde o výrobky a značky s velmi přátelským složením, což do puntíku splňuje mimo jiné Raw Gaia. 


Protože nejsu moc dobrá na nějaký odborný popisky účinků kosmetiky a nerada bych v tomto vařila z vody, vypůjčila jsem si a volně přeložila popis ze stránek rawgaia.com

Takže co slibuje výrobce?

Jedinečný a šetrný peeling, který pracuje na principu odstraňování odumřelých buněk a nečistot pomocí MSM krystalů, který jsou schopný z pleti vytáhnout nečistoty a toxiny, zanechávajíc ji krásně vyčištěnou, ale zároveň hebkou a zklidněnou. No to říkám furt, prostě křehčí a jemnější příbuzná pana Peelinga. 

MSM (methylsulfonyl-methane) je tzv. „minerál krásy“ a pokud zadáte termín do googlu, dočtete se o jeho prospěšnosti nejen v kosmetice. Na naše ksichty by ale měl hlavně působit jako hlavní původce zdravě vypadající a zářivé pleti, spolu s bambuckým máslem zanechá pleť pohádkově hebkou a vyživenou.
Scrub je vyrobenej ze 100% organických surovin a kromě MSM v něm najdete:
  • Kakaové máslo, které podporuje regeneraci kožních buněk a obnovu elasticity pleti
  • Bambucké máslo alias zdroj vitamínů A, E, F a skvělá hydratační látka, co zanechá pleť jemnou
  • Kokosový olej, jehož hydratační a pečující vlastnosti jsou ideální zejména pro citlivou pleť
  • Měsíčkový olej se zklidňujícím účinkem na podrážděnou či svědivou pokožku, která trpí akné či ekzémy
  • Konopný olej bohatý na Omega 3 a 6 mastné kyseliny, které pomáhají snadno regenerovat pokožku
  • Olej ze semínek hroznů, který je pro svoje mírně zpevňující a stahující účinky užitečný, pokud bojujete třeba s akné
  • Avokádový olej bohatý na vitamíny A, D, E a lecitin (taky ste se v biologii učili pomůcku pro vitamíny rozpustný v tucích – (Z)ADEK? Sem si teď na to úplně vzpomněla :). Tento je dobrej na regeneraci a hydrataci, podobně jako esenciální kadidlový olej (o tom slyším celkem poprvé)
  • Posledním esenciálním olejem je myrhový, známý pro svou schopnost zchladit a zklidnit podráždění a umožnit tak pleti, aby se sama přirozeně uzdravila.
Je vhodný pro všechny typy pleti, zejména však pro pleť suchou a s jizvami, avšak měl by fungovat stejně dobře jak na mladou tak na zralejší pleť a výrobce slibuje pozitivní účinky už po první aplikaci. No, normálně u mě na blogu nějaký ofiko popisky nenajdete, protože se většinou těm popiskám a údajným účinkům spíš pousmívám a beru je s rezervou (viz např.  90% přírodních ingrediencí, aby ne, když u toho gelu bylo tak těch 90% voda :). Ale tenhle popis zní prostě tak nějak jinak a líp, tak jsem se ho rozhodla ho tady prezentovat, už podle popisu je to lákavý.


Co říkám já? 

Naprosto souhlasím s výrobcem, tohle je bomba! Musím teda podotknout, že spousty věcí, co slibují, jsem si všimla a rozhodně to není placebo efekt, protože popravdě jsem účinky, složení atd. začala zkoumat až při  focení a sepisování recenze, abych vám tu něco relevantního vygooglila.
Je to olejíček (při vyšších teplotách zkapalní) hodně "přírodní" barvy, jak vidíte na fotkách a obsahuje v sobě malý krystalky, asi ty MSM? Na pleti se ale hodně rychle  rozpustí a výsledná aplikace vypadá tak, že si do lehce navlhčené pleti vmasírujete trošku olejíčku a s jemnými krouživými pohyby pokračujete aspoň minutu. Pak ještě nechat chvilku působit a jemně smýt, no a miminkovská pleť je na světě. Myslím, že tento scrub je vhodnej i pro tu nejjemnější a nejcitlivější pleť, používá se 1x-2x týdně. Co se týče parfemace, mně to voní, ale očekávejte "přírodní, bylinnou" vůni. Mně to nejvíc připomíná měsíčkovou mastičku.

Jediným negativem je bohužel cena, na oficiálních stránkách i např. na ebay 28 liber. Na Mojesminky momentálně tedy v prodeji není. No, holt tu ale podle mě platí, že si připlatíme za kvalitu. Obecně musím přiznat, že do pleťovky se mi prostě investovat nechce a většinou je pro mě strop na jeden produkt cca 500-700 Kč, ač je to blbý, je to tak. Na druhou stranu ale přemýšlím, že kdybych tuhle věc nevyhrála, určitě bych těch utracených peněz nelitovala. To bude asi něco jako Sampar, o jejichž produktech jsem vám na blogu už několikrát psala. Zatraceně drahý, ale funguje to. Pleť je vyčištěná, hladká a zklidněná, prostě jako nová...Holt nemůžeme čekat, že to bude stát pade jako krém z ropy s troškou parfému.



Máte i vy nějaký zkušenosti s touhle kosmetikou?

PS: poslední dobou mám pleťovku téměř výhradně od těch "přírodnějších" značek bez silikonů, parabenů atd. A zdá se, že mojí pleti to víc než vyhovuje! Už brzo se dočtete o mým nově oblíbeným pleťovým krému a taky bude skincare routine :-)

18 comments:

  1. Bože ty jsi mě na to tak nalákala, než jsem se dostala k ceně. Pak mi ale došlo, že mám MSM v čisté podobě ve skleničce, užívám ho na klouby, takže si něco podobného zkusím vyrobit sama! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Něco podobnýho by určitě šlo, ona je to v podstatě směs olejíčků...

      Delete
  2. Jééééé! :-) teď mám peelingů až až, Dermatologica, scrub/maska z bahna, eventuelně doma se dá kokosák s kokosem, Melvita, Clinique...no, jestli to někdy spotřebuju, tak na toto kouknu. ALe stejně bych ho asi nakonec kvůli ceně nekoupila....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to hodně no...ale já peelingy miluju, daleko víc než masky...

      Delete
  3. teď se zrovna koukám po nějakém peelingu a tento vypadá hodně dobře, jen nevím, zda bych d něj dala tolik peněz

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. Cena je hnusná, ale zrovna u peelingu bych těch peněz asi taky nelitovala, za ten pocit dokonale hebké pleti to stojí :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No upřímně, bez zkušenosti bych za peeling taky tolik nedala...je to ode mě trošku neobjektivní, když sem ho vyhrála, ale stejně mám pocit, že za ty love stojí...

      Delete
  5. Tak já jsem si s Raw Gaia užívla pomazáníčka na pleť s jejich MSM Beauty Cream a to teda vonělo jako pravě nefalšované hořké kakao. Byla to konzistencí spíš vazelína, obsahovalo to asi jen s složky a pleť po tom byla krásná. V té době jsem však nevěděla, že se olejovité konzistence musí dávat na vlhkou ple´t a pak jsem denně nadávala jak zedník, že mám umaštěné vlasy i polštář =D NO, když jsem na to přišla a chtěla se k němu vrátit, už bylo pozdě - krémík v červnu odešel do věčných lovišť - fakt zrhudkovatěl a změnil konzistenci =/ Raw Gaia je fajn i za ty prachy a nedočkáte se žádného nepříjemného překvapení..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky za zkušenost...no ono na těch přírodních věcech je blbý, že holt vydrží míň než ty chemický :/

      Delete
  6. hmm, vypadá moc dobře a těším se na skincare routine, tyhle články mám nejraději :) Jinak o MSM jsem již párkrát slyšela, nově jsme objevila anglickou značku Oskia, která má právě všechny výrobky s obsahem MSM a brzy by mi měl dorazit jejich čistič, tak jsem moc zvědavá...
    Ráda bych tě pozvala na svůj blog, je teprve v začátcích, ale zaměřuji se především na přírodní pečující kosmetiku, tak by se ti tam mohlo líbit:)
    Jinak se omlouvám za spamování tvých komentářů...
    http://somethingnewbyhelen.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Víš co, když mi někdo dá komentář k věci a přidá pozvánku na svůj blog, ráda se k němu kouknu! Zvláště pokud jde o trošku jinou kosmetiku než jen že autorčin rozhled začíná v Rosmeně a končí v DM. Už tě mám na bloglovinu ve sledovaných :)

      Delete
  7. hele, jako poslouchej, to ty si ho vyhrála, jo? to je ale dost nespravedlivý... to jsem chtěla vyhrát já! a teď to chci ještě víc, když si to tak vychválila, navíc zbožňuji MSM už od dob toho spreje/oleje, co jsem od Báry dostala.

    (jo ale tedy musím říct, že tolik peněz za peeling bych asi taky nerada dávala dobrovolně. ale tak nějak si mě fakt navnadila)

    ((jo a těším se na článek o novým krému a skincare routine))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, musím říct, že na giveaway mám až podezřelý štěstí, sama to nechápu! :)
      A co si konkrétně vyzkoušela?

      Delete
  8. Hmmm, tak už je na cestě :D
    Byla na moješminky.cz poslední a ještě ve slevě, no nekup to!
    Tak jsem zvědavá :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jsem pak zvědavá na dojmy...a já myslela, že tam není skladem, nenašla sem ju...

      Delete
  9. o tomhle zázraku jsem ještě neslyšela, ale vypadá to lákavě... teda, když nemluvíme o ceně :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails