2013-10-16

Laura Mercier Silk creme foundation

Ahoj všem! Myslím, že je už konečně na čase, abych vás seznámila s makeupem, se kterým už takřka půl roku podvádím Vitalumiere Aqua. A to je Silk creme foundation od Laury Mercier. Makeup, který znám od amerických blogerek, konkrétně jsem po něm toužila už několik let od doby, co ho do nebes chválila youtuberka Blair - Juicystar07. Nutno podotknout, že jsem se mu několik let taky úspěšně vyhýbala z čistě racionálních důvodů. Internet zrovna nehýří nepřeberným množstvím kvalitních swatches, je hůř dostupnej a zaplatíte za něj přibližně tisícovku. Kupovala jsem ho na Jahodě, jinak seženete třeba na ebay nebo v Evropě např. na spaceNK (pošta zdarma od 100 liber).


Jde o vysoce krycí krémový makeup, kterej má vytvořit hladkou, sametovou tvář s rozjasněným efektem. Samozřejmě jde o formuli přímo nabitou silikony, ale myslím si, že v případě makeupu je to naopak celkem žádoucí. Chtěla bych zmínit, že makeup jsem si kupovala někdy v květnu, takže mám už za sebou půlroční testování a myslím si, že po takové době už můžu tuhle věc fakt detailně zhodnotit. Bohužel díky mizerným swatchům jsem nezvolila úplně nejlepší odstín. V době, kdy jsem ho kupovala, bývám nejsvětlejší z celýho roku - půlku zimy se mě totiž aspoň trochu drží opálení z léta a definitivně právě vyblednu až na jaře roku následujícího. V té době na mě byl o kapku světlejší, ale seděl. Od léta doteď ho ale míchám s tmavým bronzujícím tónovákem od Estée Lauder, abych dosáhla ideálního odstínu.



Krycí schopnost je vysoká, ale ne maskovitá a absolutní, to ani od makeupu nečekám. Jak říkám, na fleky a pupínky slouží korektor. Konzistence je opravdu sametová a krémovitá, takže se příjemně nanáší, ale je třeba ho dobře rozetřít a vklepat do pleti, ať působí co nejvíc přirozeně. Nezvykem je pro mě to, že ho stačí vážně malinký množství. Takže i po půl roce každodenního používání mám pocit, že ho tam určitě ještě aspoň půlka je. 

Výslednej efekt je hydratovaná (dobře, aspoň pocitově :), rozjasněná pleť, nezdůrazňuje suchý místa a zároveň ale má dobrou výdrž a zmatňovací schopnost. Což jsem neskutečně ocenila, když byly v létě 40tky a já si pořád připadala upraveně (no jo, sem vám to říkala, nosím makeup fakt denně).




Chtěla jsem ho aspoň trochu demonstrovat na pleti, i když fotit vlastní portrét je pro mě nadlidskej úkol, tak buďte prosím shovívaví. Tady aspoň vidíte, jak vypadá v reálu na pleti. Vidíte, že pihy mi normálně zůstaly vidět, nedělá masku, i pupínek na bradě holt potřebuje korektor. Ale jak říkám, tohle není úkol makeupu, ten má jen pleť sjednotit a udělat hezčí, ne vše zakrýt.

Abych to shnrnula, tak jsem hodně spokojená a plánuju si to pořídit i příště v nějakým víc vyhovujícím odstínu. A taky na moje vyzkoušení pořád čeká její opěvovanej Tinted Moisturizer. Máte s Laurou zkušenosti?




23 comments:

  1. Mně se obecně u této značky nelíbí obaly. Ať už se jedná o krémy nebo třeba i u tohoto make-upu, tak na to, kolik ty věcičky stojí, bych čekala něco luxusnějšího :) Možná taky důvod, proč mě moc neláká :) Ale popis zní fakt pěkně, to se musí nechat. Akorát bych se taky bála toho výběru odstínu, snad příště zvolíš správněji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konkrétně obal tohoto makeupu se mi moc líbí, miluju ty drobný třpytky :) Ale je pravda, že ostatní věci od laury jsou někdy tak trochu komouš :)

      Delete
  2. Jej, ty jsi krásná! Tenhle make-up vypadá dobře, u LM se mi líbí jednoduché obaly, já mám v plánu její minerální pudr. Akorát bych se bála obsahu silikonů, hned ten první mě odradil od nákupu i nového Rimmel make-upu a když jsem kvůli tomu líná utratit za make-up stovku, tak nedám tisícovku za MU, který má na prvním místě to stejné :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :*

      To složení je hnus...ale prostě i přesto mám pocit, že makeupy z drogerky tohle neumí...

      Delete
  3. Me prijdes krasna bez make-upu :-)

    ReplyDelete
  4. Ja mam od Laury ten salmon korektor nebo jak se to presne jmenuje, takovej sroubovaci korektor a ten je fakt paradni. Naopak tinted moisturizer me trosku zklamal. Takovy chvaly vsude na nej a...

    Mam dve verze, jednu klasickou, druou oil free. Ta klasicka verze je silene vodova, takze je ta aplikace nepohodlna, clovek to ma fakt vsude. Ta oil free verze je naopak dost tuha:D Ale kryjou dobre, to jo...jen mi moc nevoni ta parfemace, je to takovy jak umela hmota:-/ Od ty doby, co mam doma armadu BBcek se priznma, ze jsem na LM tonovak asi ani nesahla:-( Ale na ten korektor nedam dopustit. mam ho u zmalinko, tak si ho setrim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja zas nejsu na ty BB kremy...a myslim, ze ten tonovak stejne jednou vyzkousim :-)

      Delete
  5. Sluší ti to. MU mě ale neláká - jedu si v asijských BB a jsem absolutně spokojená.

    ReplyDelete
  6. Tak mě teda lákal na Jahodě taky hodně. Ale když jsem viděla těch xy odstínů a právě swatceh dost špatný, tak jsme se neodvážila.. =/ Momentálně si hraju s krásnou pletí po přírodním makeupu od Dizao Organics - nekryje, ale krásně sjednotí =)
    Jiank, Laura mě hrozně láká - taky aby ne, to bych musela být slepá a hluchá, aby ke mně nepronikly ódy od anglických blogerek. Nakonec jsem přece jen šla alespoň tdo jejích tekutých stínů a bronzeru - všechno moc fajn, jen má pravdu Markvitka, že s těmi obaly to moc slavné není - připomíná mi to AVON. Sice tyhle tubičky s MU jsou fajn, ale ty moje na stíny a bronzer jsou prvotřídní Avonoriflejm =/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo já to krytí potřebuju :(

      A jiný obaly nic moc, měla jsem korektor a žádná sláva...

      Delete
  7. Ja jsem s LM tonovakem dost spokojena, vypotrebovala jsem uz cele baleni a koupila jsem nove. Ale taky mi trvalo, nez jsem si na nej zvykla. Chce to hlavne dobre zafixovat pudrem a pak je to v pohode. Jen ten vyber odstinu je nic moc...mam Nude, druhy nejsvetlejsi a pres zimu je na me trochu tmavsi, ale ten nejsvetlejsi je svetly az moc a dost doruzova. Silk Creme uz mam na seznamu dlouho, ale trochu me odrazuje to avizovane plne kryti a zase ty odstiny...No a pak chci vyzkouset ten jeji mineralni powder foundation, ktery je dost oblibeny (a ted je navic v tuhe podobe=) Pak si rada a casto prohlizim jeji stiny...kvalita i odstiny jsou naprosto uchvatne, ale ta cena za single stin je pro me proste moc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. S tim plnym krytim to fakt neni nijak zhavy, myslim, ze na obou fotkach s makeupem je videt, ze pres nej jde videt "plet"

      Delete
  8. Krásne pehy :-) Tento makeup mám v oku už nejakú tú dobu.. Myslíš, že by si rozumel s mastnou pleťou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Podle mě jo...já mám smíšenou pleť a Blair hrozně vyhovoval na mastnou pleť...někdo zas tvrdí, že nevydrží...to je holt těžký :(

      Delete
  9. Tobě to ale sluší! :) Vlastnosti zní báječně, ale zatím nejsem schopna (ochotna) dát za MU tisícovku, pokud si ho nemůžu ani osahat a vyzkoušet.

    ReplyDelete
  10. Mn hrozně dlouho láká ten jejich tónovák, takže se moc těším na recenzi! :)
    FairyChain

    ReplyDelete
  11. zrovna jsem ho viděla u jedné youtuberky a od té doby nad ním přemýšlím. vypadá vážně hodně dobře

    Once Upon a Time

    ReplyDelete
  12. Mně se líbí víc ta první fotka s pihami :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nevim, jestli jsem to blbě nenapsala, ale obě fotky jsou s makeupem...jen každá pod trošku jiným úhlem a tím pádem i světlem :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails