2014-01-12

Tigi Urban antidotes shampoo + Headrush lesk ve spreji



Ahoj všem! Pro dnešek jsem si nachystala článek o dvou výrobcích Tigi, který už nějakou dobu používám a zatím se zde na ně recenze ještě neobjevila. Pokud čtete můj blog pravidelně, tak víte, že Tigi patří mezi moje oblíbený značky. Mají pěkný obaly, dobře zmáklej marketing (aneb když už se jim na to nachytám, dokážu to alespoň ocenit), úžasný ovocný vůně (na což mě prostě dostane každej), výrobky najdete na xx českých eshopech za fajn ceny. Samozřejmě existuje více vlasových značek, jejichž vychytávky chci vyzkoušet, nebo mám v koupelně, tak na Tigi nezbývá už tolik prostoru. Naposled jsem vyzkoušela tyto dva exempláře a bohužel musím konstatovat, že tentokrát jsem se docela zklamala. 

Tigi bed head urban antidotes shampoo
Šampon je určen na suché, poškozené vlasy, a co slibuje, asi nemusím zmiňovat. Regeneraci, lesk, poddajnost, blablabla. Hm. Na mě tohle prostě nefunguje. Děkuji sama sobě za zcela nepochopitelnou prozřetelnost při nákupu, kdy jsem nezvolila rovnou naslepo velkou verzi s pumpičkou. I tohle 250 ml balení mi straší v koupelně už pár měsíců a ne a ne ho spotřebovat. Jediná pozitivní věc je dokonalá vůně, voní jako pomerančový bonbonky, a popravdě ho používám spíše kvůli zážitku z vůně. Jinak se mi vlasy po něm až extrémně rychle mastí a to tak jakože ještě během téhož dne. Vlasy si myju maximálně obden, spíš však díky cvičení denně. A to už je docela výkon si všimnout maštění, za tak krátkou dobu. Teda ono to nebude ani tak maštění, jako to, že mi tento šampon vlasy zatíží, jsou na dotek hnusný a jako bez života. Prostě přesnej opak toho, co byste od šamponu čekali. Navíc obsahuje sulfáty a silikony, který mým vlasům očividně neprospívaj. Normálně zkoumám složení každýho prdu, co na sebe patlu, ale občas mám výpadek jako třeba tady. Jelikož můj oblíbenej Epic volume má snížený množství silikonu a je bez SLS, tak jsem si nějak zafixovala, že to tak mají všechny šampony. Co dodat, za mě tohle určitě ne a přemýšlím, jestli se vrátím k osvědčenýmu - Epic volume nebo Brunette goddess a nebo zkusit něco úplně jinýho. Momentálně prodělávám šamponovou krizi! Pořád šmejdím na Naturisimu a podobně po přátelských šamponech bez silikonů, parabenů a SLS. Obecně mám osvědčenej vzorec v šamponech tyhle věci radši ne, na konečky klidně ano. Co si myslíte vy? Strašně bych si přála tomu rozumět více...


Headrush lesk na vlasy
Nechci to nazývat přímo failem, protože to bych této věci zase křivdila. Zas tak strašný to není. Ale zaprvé mi dost vadí vůbě. Má to být exotická směska s ananasem, ale absolutně mi to nevoní, je to těžká, dusivá vůně, ve který teda dobře, rozeznám ten syntetickej ananas. To je první a zásadní věc, co mi vadí, protože jsem po vypotřebování Fekkai Shine mist hledala náhradníka právě kvůli šílenýmu smradu, protože co se týče úcinků, byl lesk od Fekkai přímo skvělej. Jak je na tom Tigi s účinky? Taky nic moc, ne, že by se vlasy neleskly, ale ten lesk mi přijde prostě přehnaně umělej a navíc na vlasech jakoby "nedrží", stačí vlasy několikrát během dne prohrábnout, pročesat...a je to pryč. Přitom mám pocit takovýho "povlaku" - ne, že by vlasy mastil, ale "něco" tam cítím. Tohle bych doporučila leda tak na večerní účes, na kterej si prostě nebudete šahat. A vůbec, psala jsem, že to není úplnej fail, ale jak tak po sobě čtu řádky, co následují, tak to přeci jen tak bude. Zkrátka, nedoporučuju! Sehnat fajn lesk na vlasy je fuška. Momentálně mě zaujal bohužel cenově šílenej Shine od od John Masters organics. Co myslíte, odolám mu? 

Přeju všem příjemnej start do novýho týdne!

14 comments:

  1. Šampon mám, používám a těším se až vypoužívám, protože: mám úplně opačný problém jak ty. Hrozně mi vysušuje pokožku hlavy. Vlasy mi zanechá krásně hebké, lehce rozčesatelné apod. ale na hlavě mám po uschnutí vlasů suché šupinky a to trvá tak 2 dny, než se mi pokožka sama nezmastí. ;) Taky mám Tigi hrozně ráda alw příště sáhnu po jiném šamponu od nich ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo na pokožku mi taky nedělal dobře, měla jsem pocit, jakoby mě svědila...přitom jinak na nic takovýho netrpím, žádný lupy a nic podobnýho jsem nikdy neměla...

      Delete
  2. Dáši, mám to podobně, do konečků klidně nějakou chemii, ale na mytí vlasů ne-e, většinou mi to dělá stejný trable, jako popisuješ. (Takže jsem asi trochu blázen, když teď používám Johnna Friedu, co obsahuje ne jeden, ale zrovna oba nejhorší sulfáty. Budiž mi k dobru, že jsou to jen malá cestovní balení, tak to snad tolik neplechy nenadělá.) No a Tigi jsem zpočátku taky fandila, jenže pak jsem někde vyhrála asi tři výrobky od nich a myslím, že zrovna i tu Bronze Goddes, tak jsem měla radost, protože tu jsem chtěla zkusit už dýl (šampon i kondiš) - ale radost mě přešla ve chvíli, kdy jsem koukla právě na složení. A ten lak na vlasy teda nebyl o nic lepší. Takže teď si nejsem jistá, protože ty píšeš opak. No a z tohohle jednoho zážitku jsem usoudila na celou značku a od tý doby se Tigi vyhýbám... dělám teda blbost?
    Verunka

    ReplyDelete
    Replies
    1. No vím, že ten Epic volume je bez sulfátů a měl by mít podle výrobce jen "šetrný" silikony :)
      Water , Sodium C14 16 Olefin Sulfonate , Isopropylamine Dodecylbenzenesulfonate , Cocamide MEA , Glycol Stearate , Fragrance , PEG 150 Distearate , PPG 2 Hydroxyethyl Cocamide , Panthenol , Polyquaternium 11 , Sodium Chloride , Hydrolyzed Vegetable Protein PG Propyl Silanetriol , Hydrolyzed Wheat Protein/PVP Crosspolymer , Tetrasodium EDTA , Butylene Glycol , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract , Magnesium Nitrate , EDTA , Potassium Polysorbate , Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil , Methylchloroisothiazolinone , Magnesium Chloride , Hydrolyzed Wheat Protein , Methylisothiazolinone , Alpha Isomethyl Ionone

      Ten Color by měl být taky bez sulfátů, teda nově už není brunette, ale jen color goddess, ale myslím, že je to to stejný...

      Water , Sodium C14 16 Olefin Sulfonate , Cocamidopropyl Betaine , Cocamide DIPA , Sodium Cocoyl Isethionate , Disodium Laureth Sulfosuccinate , Stearyl Citrate , Quaternium 95 , Ammonium Chloride , Fragrance , Lauryl Glucoside , Polyquaternium 55 , Glycerin , Propanediol , PEG 8 Dimethicone , Phenoxyethanol , PEG 8 Ricinoleate , PPG 2 Hydroxyethyl Coco/Isostearamide , Tetrasodium EDTA , Diglycerin , Magnesium Nitrate , Alumina , Benzophenone 4 , Ethylhexyl Methoxycinnamate , Isopropylparaben , Sodium Lauryl Glucose Carboxylate , Isobutylparaben , Disodium EDTA , Sodium Lauroyl Oat Amino Acids , Butylparaben , Sodium PCA , Sodium Lactate , Methylchloroisothiazolinone , Phospholipids , Magnesium Chloride , Tocopheryl Acetate , Arginine , Retinyl Palmitate , Ascorbyl Palmitate , Aspartic Acid , PCA , Methylisothiazolinone , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract , Glycine , Alanine , Serine , Valine , Proline , Threonine , Isoleucine , Phenylalanine , Histidine , Methylparaben , Propylparaben , Coumarin , Yellow 6 (CI 15985) , Red 33 (CI 17200) , Yellow 5 (CI 19140) , Blue 1 (CI 42090) , Titanium Dioxide (CI 77891)

      Delete
  3. Mě hrozně mastí vlasy i Epic volume.. a to jsem si koupila rovnou tu 750 ml láhev..:(:D

    ReplyDelete
  4. Headrush lesk na vlasy mám a je to takové divné no, jak říkáš, sehnat lesk na vlasy je fuška. Mám nějaký takový od Baley, který se má stříkat na vlasy za mokra a musím říct, ten jediný byl asi nejlepší, ale zas se musí dát pozor, aby se ho nedalo moc, jinak to vypadá přemaštěně.. :)

    ReplyDelete
  5. Dáši, jestli chceš něco přírodního, zkus Urtekram, ty šampony jsou fakt dobrý. Já měla rhassoul a hennu, přijdou mi dobrý na střídačku, ta henna je výživnější, takže by mohla možná jemný vlasy zatěžovat. A super je tekutý šampon Amla od Khadí. Já to mám teď se šampony podovně, nebyla jsem stavu najít něco, co by mi vyhovovalo, takže teď střídám tři (jako fakt pravidelně střídám, protože samotný nemůžu mít dlouhodobě ani jeden) - práškový Khadí (super na pokožku, ale vlasy se dost mastí), mastic spa (vlasy krásný, pokožku skoro vyžere, strašně vysušuje, používám po olejových zábalech), BC repair rescue (jsem dostala, má sulfáty i silikony, ale tak nějak v pohodě a já měla vlasy dost přesušený, takže mi takhle na střídačku celkem prospívá). Ale až to vyplácám, jdu do toho Urtekramu, já ho vyměnila jen proto, že jsem debil a musím furt něco nového zkoušet. A navíc se mi fakt líbí to balení a poměr cena/kvalita je skvělý, zvlášť v případě 500ml balení.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khadí mě celkově dost láká! Hlavně jejich henna a maska na obličej....na mastic spa jsem už taky koukala. Jsem myslela, že to vyřeším věcma typu Alverde z drogerky, ale měla jsem malý balení šamponu od Alterry a ani ten mi po více použitích moc nevyhovuje. Díky ta tipy!

      Delete
  6. Tohle asi nejsou zrovna výrobky na můj typ vlasů, ale vím že kamarádky jsou s výrobky od nich docela spokojené :)

    ReplyDelete
  7. já mám Epic volume a jsem s ním moc spokojená :)

    ReplyDelete
  8. Oba výrobky vypadají docela lákavě, žádným z nich zatím zkušenost nemám, což mile ráda napravím :-))!
    Glamour and beauty

    ReplyDelete
  9. Tak ja si taky po vsech kladnych recenzich koupila ten ruzovy sampon tigi (tusim ze pro objem?) a jsem z toho fakt nestastna - vubec mi nepeni a strasne masti vlasy:( jako plus je ta vune a taky to, ze s nim nepotrebuji pouzivat skoro ani kondicioner (nechapu! bez Macademia masky jsem doted nezvladla rozcesat vlasy)
    Jenze k cemu to je, kdyz s tim samponem musim myt hlavu co den :(

    ReplyDelete
  10. Ja som od nich nic neskusala, a neviem ani ma to nejako nelaka :)

    Pozývam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails