2014-02-09

January random

Ahoj!
Málem bych zapomněla, že už je zase novej měsíc. Leden a únor jsou pro mě nejhorší měsíce z celýho roku a vlastně už máme i skoro třetinu února za sebou, což je skvělý! A ač bych to neřekla, začíná mi chybět klasická zima, docela bych i ráda trochu toho sněhu. Tedy teď ať už je radši jaro, ale zpětně - v tom hnusným počasí se mi ani nikam moc ven nechtělo. Proto dneska chybí fotky z venku a jsou jen čistě zevnitř. A taky jsem fotila hlavně spoustu jídla. Přestože to tak nevypadá, i za leden mám nějakej ten centimetr dole a nemám sto kilo, jen fotím jídlo hlavně o víkendech, kdy si dávám cheat day a přes týden se stravuju zdravě a samozřejmě se hýbu :-).

Dost funny stojánek na prsteny...


Nerada dělám věci podle receptů, pač mě to neba, ale poprvé jsem pekla skořicový šneky podle Dity P. Něco tak nechutně dobrýho jsem už dlouho nejedla! Plech zmizel jen se po něm zaprášilo. Určitě vyzkoušejte! Recept třeba tady na blogu.


Poslední dobou je strašně kůl vařit po thajsku, indicku, italsku...každej už dělá houbový risotto...ale víte co? Mě strašně chutná i klasický český rizoto s okurkem k tomu. Mňam.


Jo, tak jsem podlehla. Masáž bombardujících mailů od čínských eshopů jsem dlouho ignorovala, ale pak jsem na nějaké blogerce viděla tento svetr. Strašně se mi líbil, tak jsem si ho nechala poslat, řekla jsem si zadarmo, proč ne. Musím říct, že z kvality a provedení jsem byla příjemně překvapená, fakt je moc fajn. Ale pak jsem přišla na to, že stránka si účtuje i poštu a takže by svetr přišel s poštou asi na 600 Kč. To už zase není taková výhra vzhledem k tomu, že vám to nemusí sednout. Tohle je velikost uni a rukávy mají bejt asi dlouhý, ale já je se svou výškou mám jako 3/4. Objednáno zde. Jsem ráda, že jsem si díky blogu mohla něco takovýho vyzkoušet, ale myslím, že to bylo zatím poprvé a naposledy, ostatní nabídky už jsem raději nepřijala. Ten svetr jsem si oblíbila a už jsem dostala několik pochval, ale přesto mám všeobecnej názor na čínský eshopy furt podobnej...Třeba ty jejich kabelky z nejlacinější uměliny jsou děsný....


Jojo, samozřejmě mám ráda i cizokrajný kuchyně. Krevety jsou věc, co můžu furt!


Badger balzámy jsem vám nedávno doporučovala. Momenálně jsou moje nej a ta značka je mi naprosto sympatická. Koukněte na jejich rozkošný obaly, úplně z nich umírám :-). Koupovala jsem na Feelunique.


Boeuf bourguignon aneb hovězí po burgundsku. Výborný! A miluju ty víkendy, kdy si vaříte a prostě není divný, když jednou rukou lijete z flaše víno do jídla a v druhý máte skleničku, ze který to víno usrkáváte, to se přece může, žejo.


Šmejdila jsem u mamky v kosmetice. Krásná tvářenka. Ale zmizí z tváře rychleji, než stačíte říct "Dermacol". Ne, tvářenky z drogerie fakt za mnoho nestojí a myslím, že asi jen tak něco můj názor nezmění.


Pořádná očista je potřeba!


Na závěr instaRandom.
Ségřin apple pie/relax ve vířivce/první letošní bruslení/prasárna aneb DIY Reese´s peanut butter cups. A jak je to dobrý/domácí malinovka/moje první foccacia :-)
Jak jste se měli v lednu vy?


22 comments:

  1. Jé ta kočička na šperky je úžasná! :)

    ReplyDelete
  2. krasna macicka :) a to jedlo....

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Svetrík je fakt pekný, ale tiež by som sa bála objednávať z netu. Nemám s tým moc dobre skúsenosti. Čo sa týka drogérkových líceniek, tak treba len skúšať, pretože mne napríklad veľmi dobre sedí značka Catrice, ktorá je super lacná.
    http://bynicka.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  4. Krásné, všechno. :))
    A taky mám moc ráda i klasické "české" rizoto! :)

    ReplyDelete
  5. české rizoto taky zbožňuju, občas dělám i takové to italské smetanové ale upřímně mi nechutná tak jako to české s kyselou okurkou :)

    ReplyDelete
  6. Ja jsem si ted poridila podobny typ svetru jen svetly s "azteckym" vzorem v NY za 179 a jsem moc spokojena, levneji by to z zadneho eshopu=) Jinak ja se taky snazim varit mezinarodne, ted pravidelne delam ruzne obmeny thajskych polevek a to je teda mnamka=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ty jsem si zatím netroufla...přijde mi, že je k tomu potřeba spoustu surovin, který se mi nechce kupovat...ale taky mi moc chutnají!

      Delete
  7. Ta tvarenka je ale fakt krasna, skoda ze nevydrzi :-(. A mam chut na rizoto :-)

    ReplyDelete
  8. No tak z těch roztomilejch balzámků neusnu, a z těch šneků tuplem ne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty šneky musím brzo udělat znova...sice je tam mega cukru a másla, ale je to tak vynikající! A přijde mi lepší zhřešit tímto, než nějakou srajdou plnou náhražek a ztužených tuků...ale nesmí se to přehánět, protože je to fakt bomba. Jsem docela ráda, že jsem je dělala, když u nás byla návštěva, jinak jak se znám, sežrala bych půl plechu...

      Delete
  9. Ta momentka s kocourem je fakt úžasná, to e prostě bezkonkurenční. Koukala jsem na to dobrých pár minut a pak mi tu muž povídá, na co to pořád tak vyjeveně koukám. :) Přimlouvám se víc fotek kočičáka. ;)
    Leden si měla fajnový podle fotek a nepřijde mi divné, v jedné rce ržet lahev s vínem a lít ji do jídla a v druhé skleničku a vínko urkávat. Takhle se u nás doma vačí často a ne nejsme alkoholici. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Veru! Nafotím teda toho našeho kočičáka častěji :) Troška vína je zdravá :)..teď bych si nejradši nějaký dala :)

      Delete
  10. já mám fotky jídla nejraději! jen bych pak nejraději šla taky něco jíst, což se zrovna třeba tahle večer moc nehodí :D

    ReplyDelete
  11. Ty fotky jídel jsou nejlepší! Jinak máš skvělý blog!:-)

    ReplyDelete
  12. Tu kocicku asi fakt potrebuju! Odkud ji prosim mas? Na ebay jsem nasla jen osklive kovove cici, Terka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terko, presně bohužel nevím, dostala jsem ji jako dárek..ale určitě není z netu :(

      Delete
  13. mam z tech fotek hlad :) jinak tu dermacol tvarenku mam a vydrzi mi celej den, nemam s ni problem...

    ReplyDelete
  14. ten svetr je absolutně božský :-D ! jina krásný fotky :-) lost-strength.blogspot.cz

    ReplyDelete
  15. krásny svetrík :) a musím súhlasiť február tiež nemám veľmi rada :/
    Beauté Caresse

    ReplyDelete
  16. také moc nemusím recepty, mám prostě ráda, když si můžu uvařit dle svého (ne)uvážení, ale tyhle šneky budu muset vyzkoušet. stejně jako plno dalších receptů z tý webovky, mňam! :) ten svetr je moc pěknej, ale jak píšeš - ty ceny mi přijdou docela přemrštěný, hlavně když ta kvalita občas dost zaostává.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails