2014-05-11

Cleansing foams: Natura Siberica, LRP, Green People


Ahoj všem! Tak jsem si říkala, že než to všechno spotřebuju, měla bych podat report na čisticí pěny, co mám momentálně doma. Kdo to náhodou o mě nevíte, mám prostě úchylku na pěnovou konzistenci čističe. Napište na to pěna a já po tom budu bezmezně toužit :-). No a taky mám bohužel takovou blbou vlastnost, že i když mi něco vyhovuje, stejně mi to nedá a pořád mám nutkání zkoušet dál a dál. A proto se taky můžem vydat na exkurzi do mé pěnově pěkně vybavené koupelny! Ve všech případech jde o výrobky určené na smíšenou/mastnou, problematickou pleť.



1) La Roche Posay Effaclar H

S tímto to bylo asi jako když v TBBT Penny koupila Leonardovi deku s tím, že to byl vlastně výsledek kombinace konzumace vína, kreditky a sledování telky v pozdních nočních hodinách. No, tak můj Effaclar byl následkem nějakýho zatmění, touhy nakupovat a skutečnosti, že máte od zaměstnavatele "stravenky do lékárny", který prostě musíte co nejdříve utratit, protože co kdyby se třeba  zkazily, žejo? Jiný vysvětlení než záhadný zatmění nemám pro to, proč jsem dala 399 Kč za čisticí pěnu, když vůbec nemusím lékárenskou kosmetiku. Před časem jsem ale byla moc spokojená se "šlehačkou" od Biodermy, tak asi proto. Tohle si prostě nekupujte. Vysušuje to a má to pro mě dost nepříjemnej jakoby alkoholovej odér. Popravdě už jsem na ni tak půl roku nešáhla a mám ji v koupelně pro případ, že mi dojde jinej výrobek. Už několikrát jsem ji chtěla zařadit do článku typu seznam failů, ale nakonec se mi šikl do tohoto pěnovýho výpisu.
Prostě lékárenský kosmetice se budu i nadále vyhýbat...


2) Natura Siberica Cleansing foaming Mousse

Tohle je prosím hvězda celýho seznamu. Tak trošku lituju, že jsem si místo něj znova měla tendenci si pořídit něco neokoukanýho. Viennettka mi sice psala, že se jí zdá, že málo (špatně) odličuje, ale mě se zdá v pohodě. Má sympatické složení, nedráždí a nevysušuje pleť, úžasně jemně voní. Pěna, kterou vydá pumpička, je hustá, jemná a nadýchaná a krásně klouže po obličeji. Navíc vydrží strašně dlouho, teď už jsem na dně, ale používala jsem ji skoro půl roku 2x denně. Seženete ji v pohodě na českým internetu okolo dvou stovek např. na hairbeauty.cz, já tu svoji kupovala na lekarna.cz. Mimo jiné při googlení ceny jsem našla i další recenzi od Jituliky a musím vám na ni dát odkaz, ale fakt jsem neopisovala, nekecám :-). Jen mě pobavilo, že slečna píše v podstatě to samý, co jsem napsala já. Všema deseti doporučuju!


3)OY Organic young by Green people foaming clear skin face wash

Tento kousek je zase následkem "přece nepropásnu svoji narozeninovou slevu na feelunique". Ach jo, někdy jsme my ženský fakt snadno nalákatelný do spárů obchodnických triků. O to horší to je, když to dobře víte a stejně to děláte. Ale na druhou stranu, o čem bych pak psala na blog, když bych pořád používala to samý? U téhle ale budu celkem stručná, příliš mě nezaujala. Jednak je o něco dražší - za pouhých 100ml zaplatíte téměř 11 liber, a jednak menší obsah je ještě umocněn nutností použít na pořádné vyčištění pleti produktu víc. Narozdíl od NS pěna vůbec není tak hutná, ale je naopak řidší a při kontaktu s obličejem se prostě vytrácí a já mám tendenci pro pořádný vyčištění přidat další pumpičku. Další věc je nepříliš vábná vůně, která se sice dá přežít, ale vzhledem k ostatním okolnostem mě docela irituje. Nejde o špatnej produkt, určitě ho spotřebuju, ale znova si vzhledem k poměru cena/výkon rozhodně nekoupím.


Co vy a čisticí pěny? Máte zkušenosti s některou ze zmíněných v článku? PS: Všechny věci v recenzi jsou kupovaný za moje vlastní peníze a nejde o PR.

14 comments:

  1. U mě se nic nezměnilo, pořád jsem NS pěně nepřišla na chuť, to je zase můj záložní produkt kdyby v té koupelně zrovna nic jiného nebylo. Používám ji tak dvakrát měsíčně a protože fakt vůbec neubývá, bude se mnou asi až do důchodu :-)

    ReplyDelete
  2. Ja mam prave ted penu od Douglasu. Odlicuje vyborne, nevysusuje, nedela mi zadnou paseku, libi se mi obal. Tak to jsou ty pro... jenze je to chemie a porad si rikam ze jsem ji vubec nemela kupovat, tutiz nejsem spokojena. Nezni to zrovna logicky, ja vim :-).

    ReplyDelete
  3. Ja penu nemam ani jednu a od NS jsem jeste nic nezkousela, tak jsi me docela nalakala ;)

    ReplyDelete
  4. Dashulko, já mám z Rossmanna pěnu Himalaya Herbals a ta je úžasná! Mám pocit, že jsi tu psala, že Ti vyhovuje jejich peeling, tak zkus i tu pěnu, za 130 kč fakt dobrá

    ReplyDelete
  5. S čistícími pěnami zatím nemám žádné zkušenosti ale docela mě lákají podle tvého popisu :))
    Chtěla bych tě pozvat na můj blog kde je článek nazvaný TAG: 10 dní za zdravou snídani, koukni se a jestli budeš chtít tak se přidej :)) moc by mě to potěšilo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrknu se :) ale moje snídaně je furt stejná a o víkendu by se za moc zdravou označit nedala :)

      Delete
  6. Pěny nepoužívám, ale po přečtení článku jsem nebyla dojmu, že jednu k životě nutně potřebuji (tolik k tvé úvaze jestli jsme my ženy normální).

    ReplyDelete
  7. milujem cistiace gely a peny, ale ani jeden z tychto tvojich som neskusala

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  8. Čistící pěny nepoužívám, ale na NS jsi mi nalákala.

    ReplyDelete
  9. čistící pěny mám moc ráda! přes rok jsem používala tu Sephoráckou, ale Natura Siberica mě také už dlouho láká :) po přečtení Tvé recenze už není nad čím přemýšlet :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails