2014-08-24

EcoHysteria hair care

Ahoj všem!
Asi jste si už všimli, že poslední dobou jsem odložila "komerční" péči typu Tigi, Loreal, Matrix a nahrazuju ji postupně "alternativnější" variantou. Hm, to slovo teda dám do uvozovek, protože pod slovem alternativní se mě vybaví ženská v plátěné batikované sukni s neoholenýma nohama :-).


Myslím tím spíš to, že mé hlavě poslední dobou více vyhovuje péče v podobě šamponů bez sulfátů a snažím se i omezovat silikony ve stylu neplácat je každej den v podobě tří různých produktů, ale rozhodně je nezatracuju. Značka Ecohysteria, která je nově k dostání na hairbeauty.cz, se pyšní v prvé řadě božíma obalama. Takový tak trošku retro s puncem ruskýho kýče? Dejte to sem!! Značka se zaměřuje na výrobu vlasové péče, která je bez SLS, parabenů, konzervantů, z certifikovaných surovin. Navíc jde o výrobky velmi přátelský pro peněženku, jsou jen o kapku dražší než jejich kolegové z drogerie.


1) Šampon pro zářivý lesk

Příroda se postará o vaše vlasy! BLÁZNIVÁ ZÁŘE oslňuje a přitahuje pozornost! Organický olej ze sasanky vyživuje vlasy a dodává jim upravený vzhled, okurka je hydratuje, limetka dává oslnivý jas. Aktivní látky: organický olej ze sasanky, limetka, okurková šťáva


Prodává se v praktickým 500ml balení s pumpičkou, což už je tedy míň praktický pro cestování, to jsem ho nechala doma. Tak jako tak, kdo by s sebou na cesty tahal půllitrovku šamponu, že? Další těžce sofistikovanou věcí, kterou na šamponu zkoumám, je vůně. Tady tedy musím konstatovat, že vůně nenadchne/neurazí. Prostě taková obyčejná, šamponová, "rostlinná". Konzistence je hutnější, což může zarazit zejména uživatele klasických šamponů, který jsou tekutý a pění jak voteklý. Tady to ale ani při absenci tradičních sulfátových pěnidel není vůbec špatný - a na hutnější konzistenci jsem tady zvyklá. Myje opravdu dobře a vlasy mají objem, nejsou zplihlý ani zpláclý. Co se týče lesku, asi jsem si nevšímla nějak razantního efektu oproti rakytníkovýmu šamponu od Natura Siberica kterej vám představím v některým z příštích článků. Ale jako lesknou se pěkně, vypadají živě. Obecně vzato, jsem s tímto šamponem velmi spokojená a doporučila bych ho - jedinej bod dolů má za nedostatečně boží vůni. Šampon koupíte zde v balení 500ml za 180 Kč, což je podle mě super cena. Foto složení se moc nepovedlo :D ale došlo mi, že složení této ruské kosmetiky nebude na netu na každým rohu, tak do článku přidávám :)




2) Maska na XXL objem

Co si představuju pod maskou na XXL objem? No předně vzato nevěřím, že balzám, věc, co vlasy uhlazuje, jim může dodat i objem. Představovala jsem si tedy masku, která sice objem nedodá, ale vlasy neuplácne, nezatíží. Mám od přírody jemný vlasy se sklonem k cuchání a krepatění, ale zároveň mají i jako každej takovej typ vlasů, sklon plihnout a mastit se. Proto potřebuju rozumnej kompromis mezi ukočírováním a uhlazením vlasů a objemem. Asi to zná spousta z vás, k čemu je mi objem a nafouklá hříva, když jsou vlasy rozlítaný a krepatý no a naopak pěkně zkrocený hladký a lesklý vlasy, když jsou připlácnutý k lebce :). Pokud máte někdo podobnej typ vlasů jako já, myslím, že s touto maskou budete spokojeni. Od doby, co už se nebarvím chemickou barvou a zbavila jsem se posledních zbytků vlasů poničených chemickýma experimentama a odbarvováním, už ani nepoužívám kondicionér/masku při každém mytí, spíš tak střídám, pro uhlazení, ale už nemám pocit zničených vlasů. Proto neposoudím, jak moc je účinná v oblasti regenerace, ale pro moje účely slouží opravdu dobře. Upraví, uhladí, nezatíží. Tady se i ta vůně povedla, přijde mi to jako variace na milk and honey, která je více svěží a "ovocná". Výše můžete vidět složení, které je podle mě pěkné. Masku v balení 200ml koupíte za 180 Kč zde.

Musím říct, že značka mě nezklamala a jsem opravdu ráda, že jsem díky eshopu Hairbeauty.cz dostala možnost ji ozkoušet a seznámit vás s ní. Ostatně, na základě pozitivní zkušenosti s vlasovkou z tohoto eshopu jsem si později nakoupila sama další věci do sbírky, takže se můžete těšit na další recenze! Znáte značku Ecohysteria? Zaujalo vás něco? 




14 comments:

  1. ECOhysterii jsem objevila právě díky e-shopu hairbeauty a musím říct, že jsem prostě NADŠENÁ. Mám šampon a balzám z řady MEGA výživa pro suché vlasy a ještě nikdy se mi nestalo, že bych byla s přípravky na vlasy tak moc spokojená. Protože jsem kudrnatá, trápí mě "frizz" a suché vlasy, ale s ECOhysterií jsou všechny problémy rázem pryč :) To složení je tak skvělé, že si ho při každém použití čtu znova. :D A obaly perfektní, stejně jako cena (a když už o tom mluvím, jen tak mimochodem: v Rusku stojí tento šampon v přepočtu asi 50 korun...) Za mě je ECOhysteria naprostá jednička a teď nechci dlouhou dobu nic jiného vidět. Stejně jako ty ale nejsem tak úplně přesvědčená tou vůní: moje řada mi připomíná vůni růží, ale takovou... zvláštní. Chvílemi i chemickou, akorát v tom není nic chemického, tak nevím. :D A společně s ECOhysterií jsem kupovala i tu rakytníkovou Naturu Sibericu, ale ta teď bude muset ještě počkat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem ráda, že nejsem spokojená sama. Myslím, že za tu cenu se vyplatí klasický agresivní Elsevy a Fructisy vyměnit za tohle...

      Delete
  2. Téda, to zní fakt dobře. Chci přejít na SLS-free vlasovou péči, ale zároveň pokud možno i bez silikonů. Jsou v šampónu silikony?

    ReplyDelete
  3. Ahoj, silikony tam nejsou, doplnila jsem nepříliš kvalitní fotku složení do článku :-)

    ReplyDelete
  4. Tak to zní báječně. Já teď začala testovat právě rakytníkový šampón a balzám od Natura Siberica. A až se mi podaří ty obří pixly spotřebovat, tak si rozhodně něco pořícím od Ecohysteria. Ty obaly se mi děsně líbí :)

    Radu UltimateChic

    ReplyDelete
  5. Touhle recenzí jsi mě strašně potěšila. Jsem nad ním totiž právě na Hairbeauty uvažovala, ale na množství a kvalitu se mi to zdálo podezřele levné, složení ani žádnou recenzi jsem po zběžném hledání nenašla, tak jsem to nechala být..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No právě nevýhoda je ta, že na netu člověk skoro nic nenajde, že? Taky jsem googlila, abych k článku přidala nějaký další info a nic...

      Delete
  6. Zrovna nedávno jsem si objednávala také z hairbeauty... http://queenofthepumpkins.blogspot.cz/2014/08/sampony-natura-siberica-neco-navic.html Na masku jsem koukala, ale nakonec jsem si vzala jen balzám od EO, je docela fajn, takže příště asi zkusím i tu masku :)

    ReplyDelete
  7. Mě se tady ty obaly líbí moc :) Značku Eco Hysteria neznám :)
    veru-life.blogspot.cz

    ReplyDelete
  8. Teď jsi mě pěkně nalomila, já byla definitivně rozhodnutá pro ten rakytník, ale tady to složení vypadá fakt pěkně.... Musím se poradit s paní odbornicí, až mě bude stříhat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No kdybych si mela vybrat jeden, tak rakytnik :-)

      Delete
  9. Tuto znacku neznam, ale sampon bych mohla vyzkouset, protoze jak uz jsem tu psala, tak vetsinou, co vyhovuje na vlasy tobe, jde i na ty moje. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails