2014-11-03

ELEMIS Papaya enzyme peel

...Aneb jak se to říká kdesi v reklamě, na dobrý věci se vyplatí si počkat. Tím se vám snažím nenápadně vnutit fakt, že to, že jsem si s recenzí této vychytávky dala tak na čas, je vlastně strašně super. Do Elemisu jsem se virtuálně zamilovala díky pár britským blogerkám a hlavně díky An z Hello Beauty blogu. An se bohužel rozhodla činnost blogu ukončit a celý ho smazat, z čehož mohla mít radost leda tak moje peněženka, jinak to byla děsná škoda.


Pokud byste náhodou něvěděly o co jde, pokusím se v pár větách shrnout princip jeho fungování. Zatímco mechanicky si můžeme obličej doslova odhrnout pomocí zrníček různé hrubosti a velikosti, enzymatický peeling funguje na principu ovocných enzymů, které umějí odstranit odumřelé šupinky kůže a nečistoty. Elemis je řekla bych luxusní profesionální kosmetika, která v sobě spojuje to nejlepší z vědy a sílu přírodních ingrediencí. Produkty Elemis nejsou testovány na zvířatech a rovněž v nich nenajdete minerální oleje, parabeny, silikony, SLS/SLES, živočišné kolageny, barviva, konzervanty...


Papaya enzyme peel je bezesporu tím správným výrobkem pro citlivou pokožku a taky pro ty z nás, které dvacítka už před nějakým časem minula. Slibuje projasnění unavené pleti, čištění, hydrataci a výživu. Obsah tuby vypadá jako klasický krém a voní úžasně po ovoci. Vůně je příjemná a není příliš přeslazená, ta musí vyhovovat snad každému. Nanáší na se vyčištěnou pokožku jako krém, i v podobým množství  - takže odhaduju, že tato tuba vám minimálně na rok vydrží. Já ji používám opravdu pravidelně  a myslím, že ještě nejsem ani v půlce a to jej mám přes půl roku.


Podle obalu se má nechat působit 10-15 minut, já nechávám klidně dvacet. Potom smyjte vlažnou vodou a čekejte na zázrak. Teď vážně. Zázraky kosmetika umí jen málokdy, takže nečekejte, že se vám po sundání masky najednou vyloupne nová a bezchybná kůže. Nicméně účinky ihned patrné po po smytí je určitě pěkně hydratovaná, sjednocená a miminkovsky hladká pleť. Při pravidelným používání jednou, ideálně dvakrát týdně, je určitě cítit rozdíl. Já mám ten typ pleti která je hrubší, mastí se a je potřeba odumřelou kůži pravidelně odstraňovat, jinak se mi ucpávají póry. Musím podotknout, že tento peeling je pro mě pravidelnej rutinní pomocník v péči o pleť, jsem s ním spokojená a doporučila bych ho dále. Jen nečekejte zázraky, ty prostě kosmetika neumí.

Složení:
Aqua/Water/Eau, Propylene Glycol, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Glycerin, C12-16 Alcohols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Niacinamide (Vitamin B3), Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Phenoxyethanol, Palmitic Acid, Papain, Fragrance (Parfum), Chlorphenesin, Lactis Proteinum (Milk Protein), Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Sodium Dehydroacetate, Disodium EDTA, Porphyridium Cruentum (Red Algae) Extract, Fucus Vesiculosus (Bladderwrack) Extract, Tocopherol, Maltodextrin, Carthamus Tinctorius (Safflower) Flower Extract, Capsicum Annuum Fruit Extract, Mentha Arvensis (Mint) Leaf Oil, Cuminum Cyminum (Cumin) Seed Oil, Silica, Cinnamyl Alcohol.

Koupíte ho na Lookfantastic či Feelunique, Není to však laciná sranda, vyjde okolo 1000 Kč, Doporučuju ho sehnat na ebay, ten můj sem tam pořídila za cca 6-7 stovek. A rozhodně nákupu nelituju. Co vy? Znáte/máte/chcete?

11 comments:

  1. takže nakonec to i něco dělalo? že bych si ho přeci jen koupila?

    ReplyDelete
  2. Mě to sežralo obličej - teda dostavila se alergická reakce, ale samotný princip se mi líbil, vlastně jsem si říkala, že by se docela hodil jako náhrada Samparu, no nic, musím dát ty prachy za Sampar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakt? Ach jo...no Sampar je boží, o tom žádná, ale cena je ještě někde jinde.

      Delete
    2. Objevila jsem je tedy za fajn cenu na ebay ale nějak se mi to nezdá. Co na to říkáš?

      http://www.ebay.com/itm/SAMPAR-Equalizing-Foam-Peel-50ml-1-7-floz-Special-Discount-/251677687412?pt=US_Skin_Care&hash=item3a9928be74

      Delete
    3. klonila bych se k názoru, že je to napodobenina, má jiný obal (obličej na origo peelingu nemám) a taky zbytek nabídky prodejce je zvláštní - podívej se na ten rádobybiotherm scinic,

      Delete
  3. Já jsem se po něm osypala neskutečně. Řadím to snad mezi svou největší boulovací akci. Líbí se mi ten nápad nenásilného peelingu, ale enzymy asi nebudou nic pro mě, škoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, no jsem ráda, že to sem holky píšete. Ono holt každá pleť reaguje jinak, aspoň tu máme víc pohledů. Ale mě třeba absolutně nedráždí a i na MUA má vesměs super recenze.... :-)

      Delete
  4. Mmmm, konkuruje Evolve. Ale jak to ctu vyse, tak necham na seznamu jen jeho....nemusim mit vsechno.

    ReplyDelete
  5. Já musím s těma enzymatickýma strašně opatrně. Strašně snadno si po nich osypu, ale já mám v některých místech na obličeji hrozně zkřehlou pleť. Takže jsou pro mě spíš takový, co skoro nic nedělají :-) Ale za poslední dobu co snesu a u čeho vidím výsledek je Eliah Sahil a Mádara, ten ES ještě lepší, ale je to sypký a konzistekce dost zvláštní, ale zas to voní jako těsto na vánoční cukroví, takže tomu člověk kdeco odpustí :-) Super fungoval Ilcsi, ale ten mi právě začal po pár použitích vadit. Z toho důvodu jsem ještě nezkoušela tu všemi milovanou Evolve AHA masku, trochu se jí bojim. Já mám asi nejraději čistý jíl. Normálně na kašičku a odrhnout. Je to dost jemný, aby to nedráždilo (po x letech se mi teď dostal do ruky klasika peeling s meruňkovýma jádrama a to teda fakt děkuju nechci :-) ) a výsledek je super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Práškový peeling jsem měla doma na vyzkoušení od One Love organics a zas tak mě to za srdce nechytlo :-)

      Delete
  6. Zatím jsem ho neměla, ale vím o něm a chci ho. :-) A An mi taky chybí, škoda.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails