2014-12-03

Rimmel Lasting Finish makeup

Ahoj všem!
Do rukou se mi dostaly dva novinkové makeupy od Rimmelu. První z nich, Lasting finish, slibuje plné krytí, Lasting finish nude (tubička) je tekutější a měl by krýt středně. Oba dva nás lakují na výdrž 25 hodin, což pro mě osobně je prostě blbost a nesmysl. I kdyby mi makeup měl tak dlouho vydržet, tak mě to těšit nebude, protože pokud mám po celým dnu v práci vyrazit ještě někam do šantánu, chci se osprchovat, odlíčit a nanést si "čerstvou" omítku.


Co se týče výběru odstínu, u obou jsem dostala odstín 200 Soft beige. Oceňuju, že tentokrát se Rimmel poučil a odstín makeupu předem s každou blogerkou konzultovali. A co čtu podle reakcí, většinou se celkem trefili. Nejinak tomu bylo i u mně, i když jeden z odstínů mi sedí míň. Přestože podle swatche na ruce vypadají oba téměř identicky, číslo 1 (nude verze) je na tváří o chlup světlejší a s více popelavým podtónem. Oba dva jsou na mě světlostí tak "na hraně" a snesla bych u obou o kousíček tmavší, číslo 2(ve skleničce s pumpičkou) mi sedí líp a abych pravdu řekla, od obdržení balíčku k recenzi ho používám denně.


Strašně nerada se uchyluju k "za ty prachy dobrý" a vlastně to i v podstatě odsuzuju, ale v tomto případě je hodně těžký se tomu ubránit. Tubička vás vyjde okolo 100 Kč a sklenička na cca 150 Kč. Což je zhruba desetina ceny makeupů, který jsem zvyklá běžně používat. No a pak to nějak objektivně posuzujte, žejo. Podle mě se totiž drogerie high endu v 99% případů nemůže, takže se to nedá moc srovnávat.

Lasting finish nude
Jsem zkoušela párkrát kvůli tomu, že mi přijde, že mi úplně nesedl odstín a taky proto, že nyní moje pleť potřebuje spíše víc než míň krytí, což sami vidíte. Je poměrně tekutej, snadno se nanáší a roztírá se krásně do sametova. Krycí schopnost je podle mě lehká/střední, nevysušuje a vydrží tak těch 8-10 hodin ve fajn stavu. Doporučila bych ho jako go-to makeup pro sjednocení nepříliš problémové pleti. Určitě není vůbec špatnej a stojí za omrknutí v drogerii už jen proto, že nejsvětlejší odstín patří už k tomu lepšímu pro světlý typy, co naše drogerie nabízí.

Lasting finish
Aneb to je on! Je hutnější, je třeba ho pečlivě zapracovat do pleti. Jsem klasik a používám k tomu prsty, ale dovedu si představit, že by se skvěle nanesl pomocí nějakýho flat top kabuki. Ježíškovi jsem napsala o nový štětce, tak třeba budu moct po vánocích experimentovat, jestli jsem byla hodná. Kryje středně, tvrzení o full coverage je fakt až příliš odvážný. Přesto bych ho přirovnala třeba jako takovej o kousíček slabší Colorstay. Výdrž je opravdu pěkná, během dne z obličeje nemizí. Jediný co, tak má celkem sklony zdůrazňovat suchá místa a vzhledem k charakteru a výdrži bych ho doporučila na mastnější typ pleti jako ta moje, té sedne skvěle. Oba makeupy mají být podle výrobce nekomedogenní a musím potvrdit, že jsem zhoršení pleti nezaznamenala. Co si budem vykládat, moje milovaná Laura Mercier to není, ale není vůbec špatnej. Dala bych mu tak tři a půl hvězdiček z pěti. Jo, a krásně voní!


Jinak bych ráda vyzkoušela nějakej novej dobře krycí makeup. Diagnóza blogerka, přece vám tu nebudu tři roky po sobě psát, že používám jen Lauru!:) Máte tip? Láká mě třeba tolik oblíbenej Double Wear od Estée Lauder. Kdysi jsem měla korekční krém z tého řady a byl super.


24 comments:

  1. A co třeba minerální makeup? Mně se z krycích makeupů dělá akné, které pak zakrývám právě těmi krycími makeupy a je to takový koloběh. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Máš tip na konkrétní dobře krycí? Zatím co jsem zkusila tak jsem s krytím moc spokojená nebyla :(

      Delete
  2. Makeup mám také a jsem s ním opravdu velice spokojená.

    ReplyDelete
  3. Mám pocit, že velké krytí nění moc in, asi je drahý pigment, či co, Namátkou mě napadají samé dražší kousky typu Hourglass, Eve Lom, Zelens, nebo By Terry, ty co mám v merku sama.

    K Rimmelu, ten světlý mi po pár použitích začla rozjíždět dermatitidu, takže se trochu bojím jej znova testova, si ho taky budu muset šetřit, protože mi Rimmelka napsala, že jsem žádný z jimi zaslaných výrobků na blogu nerecenzovala a tak mi už nebudou nic posílat. Bych se z toho měla asi začít horutit...i když jsem mezi jejich výrobky nikdy nenatrefila na poklad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mě nevadí vyšší cena, pokud to bude kvalita. Hourglass pudry mám třeba určitě v merku :)

      A s tou reakcí na pleť - píše to tu už několik z vás, zkusím to více pozorovat a zjistit, jestli mi ho nezhoršuje i tento makeup...

      Delete
  4. Lasting finish nude jsem pouzivala cca dva tydny a zhorsoval mi plet dost nehezkym zpusobem -__- Ja tyhle dlouhotrvajici, kryci make-upy nejak nemusim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U mě to je těžko soudit, na podzim mám pleť každoročně zhoršenou...jak zkusím něco nového, zkusím vysadit, jestli se to třeba nezlepší. Ale u mě je ta tvorba pupínků tak random, že mi nikdy nepřišlo, že mám nový makeup a po pár dnech hned více pupínků. To se mi stalo fakt snad výjimečně...

      Delete
  5. také mám políčeno na Double Wear, zatím mám jen korektor a jsem s ním moc spokojená, v pátek se chystám pro vzoreček do Sephory a uvidíme :)

    ReplyDelete
  6. Ja dnes koukala na Inglot HD a nemit doma zasoby, tak uz bych ho mel v tasticce :D jinak tenhle jsem zkousela ve vzorku. Myslim ten druhy a libilo se mi to. A cena za hubicku.

    ReplyDelete
  7. ten Nude jsem měla, ale docela mi oxidoval (odstín 100) a hrozně zhoršil pleť, tss, prý nekomedogenní, to Rimmelu nevěřím... a hrozně málo vydržel, večer už byl skoro fuč.
    a nevím akorát s těma cenama, já tubu kupovala v akci za 149, ten ve sklence byl myslím ke dvěma stovkám...
    jinak z hodně krycích určitě Revlon Colorstay nebo od Rochera takový ve skleněné dóze, sice dávkování na prd, ale kryje ještě víc než ten Revlon. ale chce to radši fakt zapracovat štětcem, já používám prsty a pak flat top kabuki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, já ty ceny vzala z netu, asi byly někde v akci...měla bych to v článku opravit. A co se týče komedogennosti, tak nevím...mě se asi pupínky dělají nezávisle na tom....v poslední době mám pocit, že mám možná spíš alergii na něco ze stravy...

      Delete
  8. Já měla ještě tu starou verzi Lasting Finnish a moc mi vyhovoval. Tuto novou si plánuji pořídit až trochu zredukuji současné zásoby makeupů a bbcremů :) Jinak dobře krycí a na pleti přirozený make-up je dle mého např. Caviar od Dermacolu.

    Radu Konad Nail Care giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zkusím tedy na něj v drogerce mrknout. Ale abych pravdu řekla, s Dermacolem mám dobrý zkušenosti spíš jen se sprcháčema :)

      Delete
  9. Vubec nevim jaky make-up si koupit, tenhle se mi moc libil, no mam na obliceji dost suchou pokozku (krome cela, ktere je naopak mastne) a vubec nevim po kterem make-upu (do 150-200 kc) sahnout... doporucila bys mi nejaky? :) Mam taky docela problematickou plet (hlavne na tom cele) a v kosmetice se jeste moc neorientuji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to bohužel netuším, já suchou pleť nemám vůbec. A s drogerií popravdě nemám moc zkušenosti, promiň :( makeupy z drogerky jinak nepoužívám, mám kopřivku ještě z pubertálních let, kdy mi vzhledem ke kapesnýmu nic jinýho nezbylo...

      Delete
  10. Já mám taky pleť, na které je co zakrývat, tak to řeším make-up coverem od Dermacolu (jakožto korektor) a teď jsem si velmi oblíbila make-up od MACu - Pro Longwear. Něco málo jsem o tom psala zde - http://ladykerstyn.blogspot.cz/2014/12/make-up-battle.html

    LadyKerstyn blog
    INSTAGRAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ten pro longwear jsem taky slyšela chválu, ale já jsem asi vůči Mac makeupům skeptická, s jedním jsem nebyla moc spokojená :-) Dermacol makeup cover jsem ještě nezkoušela, přišel mi konzistencí vždy jak aknecolor :-)

      Delete
  11. Ahoj, já zrovna už asi dva týdny testuju Double Wear, nechala jsem se paní v Marrionaud ukecat, naštěstí jen ke vzorku. Moc jsem od toho nečekala, předpokládala jsem, že jelikož je hodně krycí, bude mi připadat tězkej a hutnej. Proto jsem vzhledem k nulovým očekáváním úplně nadšená, ten makeup je lehoučkej, skoro není na pleti cítit (v létě obvykle používám Vitalumiere Acqua a ta lehkost mi přijde fakt srovnatelná) a krytí je určitě nejsilnější, co jsem kdy na obličeji měla (což moje pleť momentálně tsky dost potřebuje). Už jsem o něj dokonce napsala Ježíškovi. Taky má opravdu celodenní výdrž. Jedinou výtku k němu mám, a na to mě ta milá slečna v Marrionaud upozorňovala, celkem blbě se odličuje, jskože mám pocit, že na něj nestačí micelárka, on jak je voděodolnej a otěruvzdornej, tak to chce něco olejvýho, jinak mi moc nejde sundat. Tož toť má zkušenost, třeba pomůže v rozhodování. A určitě doporučuju nechat si odlít vzorek, to je jasný.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je skvělý! Vit. aqua je jako peříčko. Určitě tedy musím vyzkoušet! Díky za užitečnou recenzi!

      Delete
  12. naozaj krasne spracovana recenzia a krasne fotky :) Pozývame ťa k nám na našu úúúžasnú súžať o naozaj hodnotné ceny :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    ReplyDelete
  13. Já mám ten lasting finish Nude a jsem s ním docela spokojená. Jen odstín by mohl být tmavší, jinak mi celkem sedí.
    BEAUTYPUSINKA

    ReplyDelete
  14. Ted jsem si ho poridila a zrovna testuji. Vubec neni spatnej :)

    ReplyDelete
  15. Hezke veci, zaujali me tonovane balzamy od Urban Decay makeup, mozna si jeden taky poridim. Krasne kosmeticke tasticky a stetce tez.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails