2015-03-27

Clarins Skin illusion

Ahoj všem!
Dneska si dáme syndrom bloggers-made-me-do-it v praxi. Aneb čeho bych si never ever nevšimla nebýt blogů, jsou makeupy značky Clarins a vůbec, značka jako taková. Jo já vím, asi to bude i tím PR, které tato značka má v poslední době a tím se jí (alespoň u mě) daří zviditelnit. Prvně to byly jejich milé balzámky za solidní cenu no a potom makeup True radiance. Básnila o něm například Rendy zde. Tak jsem se jala prozkoumat jejich sortiment blíže. Vsadím se, že bych se se spoustou z vás shodla v tom, že po zimě nás při pohledu na vlastní pleť do zrcadla napadají slova jako "vyblitá, mdlá, flekatá, bez šťávy". Proto jsem si pro toto období přála vyzkoušet něco alespoň mírně rozjasňujícího, co by mé pleti vdechlo trochu života, ale zároveň to s tím rozzářením pleti nebylo přehnaný. S ohledem na to, že mám přeci jen mastnou pleť. Jako ideální kandidát pro mě vypadl Skin illusion. 

Skin illusion slibuje lehké až střední, vysoce přirozené krytí, sjednocenou a  jemně rozzářenou pleť se sametovým efektem. Má být nekomedogenní, bez oleje a mezi jeho výhody pro mě patří také SPF10. Tím mám zaručenou každodenní, no dobře, minimální, vím :) ochranu pleti, protože bych se jinak jako člověk, hřešící na svoji dobře se opalující pleť, jen tak sama faktorem denně rozhodně nemazala.


Balení se mi velmi líbí. Obal je jednoduchej, bytelnej, s praktickou a dobře fungující pumpičkou. Zde se to povedlo na jedničku. Cenově balení vychází okolo 700 Kč a značku Clarins kromě kamenných prodejen - Clarins skin illusion foundation


Odstín jsem vybírala podle internetu, ale díky dostupnosti v kamenných prodejnách lze spolehlivě vybrat i naživo. Tentokrát jsem se s odstínem 109 Wheat trefila perfektně, na fotce níže jsem ho srovnala se svým oblíbencem od Rimmelu v odstínu 002 Soft Beige, který mi v tomto ročním období skvěle sedí. 


Teď už k vlastnostem. Makeup má krásně sametovou konzistenci a perfektně se roztírá. Kryje středně, což je i pro moji problematickou pleť fajn. O to přirozeněji však vypadá. Asi prostě nejde vyrobit makeup, kterej poskytuje full coverage a ještě vypadá, že ho vůbec na pleti nemáte...

Jeho finiš je polomatný, ale pleť vypadá stále "živě" a krásně hladce. Ale co vám budu vykládat, samozřejmě na něj ještě dávám pudr, v tom mi není pomoci. Na zahraničních serverech má poměrně kladné recenze, častou výtkou je však příliš krátká výdrž. Rozhodla jsem se tedy zaměřit se zejména na tuto vlastnost a musím částečně potvrdit. Opravdu nevydrží celý den, což je v mém případě nějakých možná 14 hodin? Dala bych mu tak 8. Jednoduše řečeno, chci-li po práci ještě někam rovnou vyrazit, rozhodně vyžaduje opravy. 

Pokud bych měla shrnout celkový dojmy, tak jsem si ho oblíbila a používám ho poměrně často (bývá utlačován mým oblíbencem od Rimmelu, kdo by to byl do mě řekl), ale zatím si nejsem jistá, jestli bych si ho koupila znovu. Ani nevím proč, protože i když si to po sobě čtu, tak vlastnosti vyhovují, mínusy pro mě minimání...asi spíš mám pocit, že mu chybí nějaký to pověstný "TO", který by z něho udělalo bezkonkurenčního favorita a odlišilo ho z davu. Anebo možná si mě jen značka Clarins nedokázala dostatečně omotat okolo prstu?

Makeup jsem si měla možnost vybrat díky spolupráci se stránkami Parfemy-Elnino.cz, za což moc děkuji! Co vy a Clarins? Máte zkušenost? Ať už s tímto, jeho "slavnějším" bráškou True radiance, či úplně jiným?


15 comments:

  1. Přiznám se, že mě prostě Clarins neláká, nevím proč, je to pro mě taková mdlá nudná značka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Holky, je to zajímavý, jak která značka působí na zákaznice. Vidím, že se více z nás shodne, že na nás Clarins nepůsobí úplně desetkrát nejlepším dojmem :)

      Delete
  2. Od Clarins jsem zatim nic nezkousela, ale balzamy mi lakaji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsou moc fajn, určitě doporučuju vyzkoušet :)

      Delete
  3. Pekna recenze! Clarins me nikdy nelakal a asi to tak zustane.

    ReplyDelete
  4. Já teď scháněla makeup s vyšším krytím a volba padla na Everlasting a jsem fakt nadšená. Poslední rok jsem používala takové ty "second skin" makeupy alá Chanel Lumiere Velvet, které nemají moc výdrž a tohle je sakra změna:D Vysoký ale pořád přirozený krytí, výdrž od rána od 7 do večera do 7....od Clarinsu mám pár věcí, ale ani na jednu si nemůžu stěžovat! Jen ty balzámy s tou houbičkou mě uplně tolik neuchvátily, jako všechny ostatní...je to prostě hydratační balzám, na tom není z čeho padat do mdlob!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jejda :) píšu si na seznam! Protože koukám, že ho mají dostupnej ve stejném odstínu jako ten Skin illusion a vyhovuje mi maximálně. A já jsem z té houbičky na rty nadšená hlavně proto, že krásně voní a je to strašně příjemný na rtech....ale jo, jinak je to "prostě balzám", ale dělá mi radost...

      Delete
  5. Ja používam práve True radiance a som s ním spokojná, ale ako píšeš, niečo tomu chýba.. Clarins ako značka sa mi ale páči, mám rada ich produkty na pery..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já ale nevím co :) je moc fajn a doporučila bych ho dál...záhada :D

      Delete
  6. Nevypada spatne :-) Ja ted shanim nejaky make-up spise pro suchou plet :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslim, že tento by mohl být vhodný....a koukla bych určitě i na True radiance...

      Delete
  7. Clarins jsem zatím moc neprozkoumávala. nevím proč, ale jejich sortiment je pro mě jeden velký zmatek :/ ale chci vyzkoušet jejich olejíček na rty!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty olejíčky, to je peklo. Prvně jsem si říkala WTF, to jako vážně, taková kravina? Ale co si budem vykládat, láká mě to...

      Delete
  8. Mě tenhle makeup dost láká, tak snad se k němu jednou konečně dostanu! :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails