2015-08-05

Affordable red lips with NYX and Bourjois

Ahoj všem,

u mě na blogu se objevuje mix jak levnějších, tak dražších značek. Můj názor je, že už i levnější značky šly do sebe a snaží se držet krok s aktuálními trendy. A v neposlední řadě je to také tím, že se tohle odvětví neustále vyvíjí a tím pádem je možno sehnat i za slušnou cenu poměrně kvalitní výrobek.

Chtělo by se mi napsat nedávno, ale vzhledem k mé neaktivitě je to už pár pátků, jsem vyzkoušela úplný "dno", čistorevnou drogerku v podobě Maybelline a Essence. No, spokojenost se nedostavila. Zkusila jsem tedy sáhnout po značce Nyx, kterou jsem při objevování kouzla "krásy přes internet" před lety zkusila mezi prvníma. A taky Bourjois, což je cenově střední třída, hojně vychvalovaná pro svoji kvalitu a šušká se o ní, že ve fabrice teče ze stejného kohoutku jako Chanel :-). Zdroj je samozřejmě "jedna paní povídala", ale jelikož je ve výrobě běžné, že se vyrobí jedna věc a pak se na to "nalepí" značky různých výrobců dle jejich požadavků a konečné produkty mají potom rozdílné ceny - nedělalo by mi problém uvěřit tomuto.

Bourjois rouge editon 12 heures - 29 Cerise sur le lipstick

...Aneb česky "třešeň ve rtěnce", která má vydržet až dvanáct hodin. Většinou jsem k těmto avizovaným dobám výdrže poměrně skeptická, ale myslím, že tato se drží svého slibu, i když 12 hodin to asi nedá. Má konzistenci podobnou voskovce a na rtech vytvoří tenkou, souvislou vrstvu. Nevysušuje ani nezdůrazňuje případné nedokonalosti rtů, naopak je lehce schová. Dá se klidně přetřít v případě potřeby tenkou vrstvou balzámu, nijak jí to neuškodí ani příliš na výdrži neubere. A hlavně - nerozmazává se! S tím jsem zápasila u těch levnějších rtěnek a rozmazávání se je fakt problém, když jde o jasně červenou. Co se týče odstínu, tak tohle je teplá světlejší červená, je poměrně tlumená a hodí se na každodenní nošení. A pokud se ještě vrátím k porovnání s Chanelem - několik Chanelek vlastním a musím říct, že Bourjois je jim opravdu poměrně podobná. A u obou mají typickou "rtěnkovou" jakoby starodávnou vůni. Já tedy preferuju nasládlou vanilku jako třeba Mac, ale nijak zásadně mě neuráží. Níže jsem přidala i porovnání s celým obličejem. Tuhle rtěnku vám můžu jen doporučit. Seženete ji za 151 Kč např. na parfemy-elnino




NYX Matte lipstick Pure red

Značka Nyx byla jednou z prvních značek, kterou jsem objevila, když jsem asi před 8 lety objevila kouzlo nakupování na internetu. Má drogerkové ceny, ale přesto v ní vidím nějakej ten nápad a koncept a podvědomě ji řadím k těm lepším značkám. Tedy v mých očích se tak jeví, objektivní důvod pro to nemám. Dnes se díky kurzu dolaru přes internet spíše nevyplatí a je už běžně k dostání u nás jak na internetu tak i v kamenných obchodech - parfumerie Douglas. Zvolila jsem matnou rtěnku v odstínu Pure red. Jestli bych jí mohla podobně jako kolegyni výše něco vytknout, tak mě nijak zvláště nezaujal obal. Jednak mám ráda minimalistické obaly a taky na mě tento NYX působí tak trošku jakoby se mi měl každou chvíli rozpadnout pod rukama. Pokud má tato rtěnka nějakou výhodu, tak je to zcela určitě její schopnost krytí a vskutku výrazná barva. Až bych ji nazvala jako nevhodnou na běžné denní nošení, je opravdu velmi výrazná. Na fotce níže působí levý swatch jako šedivá Popelka, ale není tomu tak. Tuhle rtěnku nosím spíše na večerní akce, pokud chcete výrazné a zářivě rudé rty, těžko seženete výraznější a jásavější barvu. Myslím si, že díky tomu nemusí sednout každému. Je v podstatě bez vůně a zápachu - no nevim, ale pro mě prostě příjemná vůně k produktu na rty neodmyslitelně patří. Výdrž je taktéž na výbornou, jen díky křiklavé barvě je potřeba mít téměř dokonale hladké rty, zvláště po nějaké době nošení má tendenci zvýraznit nedokonalosti a suchá místa, Já ji taktéž přetírám balzámem, bez toho mi to zkrátka nejde. Seženete ji např. na Parfémy-elnino za 192 Kč. Pozitivem je, že obě rtěnky mám už delší dobu a proto vám můžu podat celkem objektivní recenzi. A abych pravdu řekla, tuto bych si asi podruhé nekoupila, přestože není špatná. Ale já prostě od rtěnky asi čekám více.




Zde můžete vidět srovnání obou odstínů na celém obličeji, i když je to samozřejmě individuální. Ale podle mě fotky hlavně poukazují na to, že rtěnka NYX na obličeji doslova svítí. Jen tak přes den bych se v ní určitě necítila. Obě barvy jsou ale spíš světlejší, jásavé červené, vhodné na léto. Na odstíny vínové se chystám až s prvními paprsky podzimního slunce, zatím si pojďme užívat šťavnaté barvy. Vlevo Bourjois, vpravo NYX.


Co na ně říkáte? Obě rtěnky mi poskytl k recenzi eshop Parfémy-elnino, kterému tímto moc děkuji. Obě rtěnky jsou dle mého vlastního výběru a moje názory v recenzi tento fakt nijak neovlivnil.

7 comments:

  1. perfektné odtiene! just wow :)


    Izabell │my diary/klik/

    ReplyDelete
  2. Asi tak: "Společnosti Coty Inc. a CHANEL dnes (1. 4. 2015) oznámily, že Coty dokončila akvizici kosmetické značky Bourjois od firmy CHANEL výměnou za zhruba 15,43 miliónů kmenových akcií třídy A společnosti Coty."
    Zdroj: http://www.businesswire.com/news/home/20150401006218/en/Coty-Completes-Acquisition-Bourjois-Cosmetics-Brand-CHANEL#.VcKCuvntluA

    ReplyDelete
  3. Bourjois je skvělá, NYX už je na mě moc výrazný, ale sluší Ti oboje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Jj na mě je také výrazná. Hodí se fakt spíš na večerní líčení.

      Delete
  4. Ani s jednou značkou nemám zkušenost,ale odstín té rtěnky Bourjois se mi moc líbí! :-)

    ReplyDelete
  5. Já jsem byla vždy s rtěnkami od NYX spokojená, navíc tato má krásnou barvu, a jak vidím, ani jedna z nich "nežlutí" zuby. :)
    CHIC Adriana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju! Já se žlucením zubů po červených rtěnkách obecně nemám problém, spíš mým zubům nesluší některé odstíny nude a světle růžové. Sice zuby zažloutlý nemám, ale kdo by nechtěl hollywoodský úsměv? Objednala jsem si teď bělící pásky crest, tak určitě bude recenze :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails