2015-08-02

Where have I been?

Ahoj všem!
Asi jste si všimli, že více než dva měsíce jsem blog nechala ležet ladem a vypařila se jako Serena Van der Woodsen. Sama pořádně nevím, proč se tak stalo. Zkrátka nebyla ta správná chuť a motivace, začala jsem pochybovat o celým (nejen) českým světu blogování. Vždycky jsem byla typ, který psal pro radost, nemám obličej a postavu panenky a nepotřebuju si honit ego tisíce pochvalnými komentáři, když do článku dám pět selfíček a mimochodem  se zmíním, že ta rtěnka je fajn, samozřejmě si ji kupte. Takže mě nijak zvlášť nepoznamenalo, když se globálně čtenost a počet komentářů znatelně snížil. Óchaři a áááchaři se pomalu, ale jistě přesunuli na instagram, nebo ještě jinak, kdo dneska nevloguje, jakoby nebyl. Obal a obrázek prodává, až jsou to předražený plastový náramky , nesmyslný detox čaje, plavky, hnusný hodinky. Tytam jsou doby, kdy byl člověk s high end kosmetikou za exota, že si kupuje tak předražený věci. Kdo dneska nevlastní něco Clinique, Chanel nebo Benefit, může se jít zahrabat. Pokud nepostujete na blog minimálně dvakrát do měsíce fotky z blogerských akcí s miniburgerama, makronkama a zářivými úsměvy nových blogo bffs, jako byste nežili. A je jedno, jestli se prezentovala barva na vlasy, kterou dotyčná ani nepoužije, žvýkačky nebo prací prášek. Která dvacetiletá holka nenavštíví za léto několik evropských a minimálně jednu exotickou destinaci, není dost cool. Jéé, já su tak ráda, že můžu použít důchodcovskou frázi „za nás to nebylo“.  Nechápejte mě špatně, nejsem hater a sama tyto blogy pravidelně a ráda čtu a jejich autorky jsou mi sympatické. Není to ani nic osobního proti bloggerkám, které se v článku najdou. Ostatně - i já jsem svým způsobem jedna z nich.

Jo, taky jsem nechala jsem se nalákat na Casting Sunkiss jelly a s výsledkem jsem vcelku spokojená/chesekáke/nejlepší balzám na ruce na noc/miluju náramky. Hm, ale z toho s písmenky jsem teď ztratila a nemůžu najít zrovna "P". Super, že :D

Jen jsem začala přemýšlet, jestli je to takhle dobře. Kde se vytratila ta radost z toho, sdílet se svými čtenáři novinku, na kterou jsem náhodou narazila a ne že mi ji někdo poslal? Najdete na českých blozích wishlist nebo tipy na dárky, který neobsahují affiliate linky? Hm, těžko. Ne, že by mi díky mé neaktivitě zrovna chodilo deset nabídek ke spolupráci týdně, ale k mýmu údivu pořád chodí. A já jsem se rozhodla je radikálně omezit. Vidím na jiných blozích, že je to jednoduše cesta do pekel. Pak mi došlo, že není řešením fňukat, vypsat si srdíčko nějakým tím menším hejtem, jako to máme my Češi ve zvyku. Uvědomila jsem si, že pokud chceme něco změnit, musíme začít u sebe a ne jen blbě kecat. Pokusím se proto svůj blog vést tak, aby vypadal k mé spokojenosti, jako blog, kterej vždy sama u ostatních s nadšením otevřu.
No a jak se jinak mám? Samozřejmě, důvod mé neaktivity bylo všechno ke všemu. Počínaje hektickým obdobím v práci, kdy jsem i doma spíše než bloglovin otvírala služební noťas a tak jsem ve volných chvílích zdrhala daleko od elektroniky. 

Za jaro a léto jsme s Evelou nachodily desítky a desítky kilometrů po lese, zároveň nám přibyl nový „člen“ rodiny – Eddie. Eda je taky nalezenec, kterého si pořídili přítelovi rodiče. Podobnost s Evelin čistě náhodná, asi osud. Přesto, že jsem pořízení psa dlouho a pečlivě zvažovala, samotná Evelin konkrétně se ke mně dostala poměrně impulsivně a náhodně a podobně se nám připletl do cesty i Eda. Takže náš život je zase o něco veselejší!


A taky si čím dál víc uvědomuju, že to nejkrásnější léto se dá zažít tady a člověk nemusí nikam jezdit. Chybí mi letní prázdniny. Koupat se v řece nebo rybníku, odhánět z deky mravence a usrkávat točenou limču a nemyslet na to, kolik éček v ní je. Cítit parný letní vzduch z stoupající z rozpálených luk a tavící se asfalt. Procházet se tropickým podvečerem pod růžovým nebem, vzduchem prosyceným intenzivní vůní zralého obilí. Při bouřce sedět na zahradě pod střechou a za zvuku bubnování deště si užívat příjemné ochlazení. Večer si u ohně opíct špekáčky. Jen tak sedět večer na chatě na terase, poslouchat cvrčky a šumění lesa s pivem v ruce a sepisovat článek na blog. Fotit a vytvářet. Zavařovat zásoby na zimu. A taky prostě nemít na každej den trapně plán. Kolik toho musím zase vidět, kam zajet. Jezdit jen na spontánní výlety po okolí a užívat si krásy vlasti. 


Ze mě snad jednou bude romantička (ale kdežeeee, Román Tyčka je můj manžel:D) Pozn. moje oblíbená písnička od Horkýže slíže, kdo nezná.

A všechny výše zmíněné věci se snažím toto léto prožívat a jsem moooc spokojená. Hm, a co si budem vykládat, absenci „pořádné“ dovolené si moje nákupychtivá hlava vyložila jako jasnej pokyn brát slevy útokem. Ale v průběhu prázdnin mě ještě kromě dlouhých hodin prosezených v kanclu čeká také nějaká ta cesta, takže určitě budu stále dokumentovat! A nebojte se, kromě krajinek to určitě bude obsahovat foto kávy a makronku v nějaké cool hipsterské kavárně, na kterou blahořečí na tripadvisoru. :-)

 Zmrzky - ta vpravo z Fruttissima z Vaňkovky s příchutí slaný karamel - bomba! / západovka / burger je klasika
Pálava, vodní hrátky a moje závislost na salátu s řepou a kozím sýrem

Vinařství u Kapličky a perfektní rozlučka se svobodou


Výletování, kamarádčina skvělá svatba no a romantika, protože jaro a léto by mělo bejt celej rok. No ne?




46 comments:

  1. Jé, na Pálavě jsem byla minulý pátek, zrovna v tom lomu jsme se koupali! :) Jinak vítej zpět, s většinou napsaného se ztotožňuju, taky jsem teď měla (sice poloviční) neplánované blogoprázdniny a myslím si, že mi prospěly.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to tam super, že? Akorát celkem dost lidí. A děkuji!

      Delete
  2. Pokud ti Dáši chybí letní prázdniny, doporučuju mateřskou :-)))
    Jako vážně, od doby, co jsem začala pracovat, jsem si léto nikdy tak neužila jako po narození syna. Už třetí léto v řadě trávím většinu léta mimo Brno, nejčastěji na Šumavě, na chalupě, kde jsem sama jako ditě o prázdninách bývala, zavařuju, chodíme na houby (vloni, letos fakt ne :-)) a nebýt toho, že mám sama dítě, cítím se zase jako by mi bylo deset. Moje dítě volnost zahrady oproti brněnskýmu bytu taky oceňuje.
    Fakt si tímto způsobem dokážu to léto užít na maximum. Moře nepotřebuju, jako není špatný a taky je to fajn, ale není to nutný vůbec.
    Takže mi mluvíš z duše!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, u mě zatím dítě není na pořadu dne, nicméně jsem konstatovala, že na toto se svým způsobem těším. Hodně ženských tvrdí, jak nic nestíhá, ale moje mamka tvrdí, že přesně jak píšeš, si mateřskou užila a zkrátka jaký si to uděláš, takový to máš. A samozřejmě, maminka má vždycky pravdu :D

      Delete
    2. To o nestíhání je blbost, pokud tedy člověk nemá dítě se specifickými potřebami, vyplývajícími třeba ze zdravotního stavu. S jedním dítětem se dá zvládnout víceméně všechno (s dvěma už to bude horší), pokud tedy člověk má fungujícího partnera a nemá pocit, že potomek s tatínkem dojde nevratné úhony :-)

      Delete
  3. S tím blogosvětem s tebou úplně souhlasím, otevřu bloglovin a vyskočí na mě pět článků na stejný téma na pěti různých blozích, a teď už jsem dospěla do stádia, že neotevřu ani jeden :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi musíme zapátrat ještě dále. Holt se to někdy tak sejde :)

      Delete
  4. Já jsem tak nějak úplně vypustila kosmetické blogy, ale články jako tyhle si ráda přečtu:-) Já myslím, že občas je fajn si od všech těch instagramů/blogů a emailů dát voraz. Když není chuť a nálada, proč se do toho nutit?:-) Moc se mi líbí fotky z Pálavy, pro mě zatím oblast neprozkoumaná, takže mě to určitě nalákalo!!:-)

    Myslím, že zrovna u tebe nikdy nebyl problém v rom, že by blog byl veden nějak směrem k reklamě, takže bych řekla, že ani změna netřeba:-) Myslím, že blogosvět se prostě posouvá a vyvíjí někam dál, přirozeně. Taky se mi to ne vždycky zamlouvá, ale poslední dobou jsem objevila spoustu parádních blogů, které jsou tak nějak mimo ten profláklý rybníček a mám pocit, že je to "zas tak jako dřív". A možná proto, mě to zas začalo bavit:-)

    Jinak když se vrátím k tý narážce na vlogování. Chápu skoro všechno, ale tohle fakt ne. Prostě nikdy nepochopím, co je zajímavýho na tom, sledovat něčí ruku a hlavu, jak jde do IKEA:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teda, bydlí to tak dlouho v Brně a Pálavu to nezná? Šup tam hnedka na výlet, dokud je teplo :). Musím říct, že kolem Brna je spoustu hezkých míst nejen směrem na jih a Pálava je jedna z těch, kam stojí za to se podívat a pak si dát něco dobrýho v Café fara třeba :)

      Mě třeba blogy baví pořád, jen mi to poslední dobou přišlo až tak nějak moc agresivní, ta "vlna"....

      A vlogy? Některé mám ráda, ale ten koncept je u mě na hlavu. Mě to až děsí, jak chtějí čtenářky vědět i to, jak často chodí vlogerka na záchod. Raději mám nějaká tématická videa nebo když už vlogy, tak z cest.

      Delete
  5. Hezký článek, ale přiznám se, že jsem asi tak nějak mimo ten blogosvět, protože mě téměř nikdo nic nenabízí a nikam nezve. Asi mám divný blog, ale to nevadí. Bloguji, když mám chuť a náladu. Ráda si přečtu a hlavně podívám na krásné články - třeba zrovna na ty tvé fotografie. Mám ráda mix typů dovolené: v ČR v přírodě na kole, u moře, s rozšířenější rodinou na chatě s grilováním a pár dní jen s manželem sami dva jako zamlada :-)

    Měj se krásně a užívej si léta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, myslím, že není o co stát, opravdu lukrativní spolupráce má tu v česku tak možná pár blogerek..

      A děkuji moc za pochvalu, tobě přeju taky krásný léto. Přesně takový mix mám taky ráda. Každý tvrdí, že si člověk musí vzít minimálně dva týdny v kuse, aby vypnul - no nevím. Já jsem zvolila v létě několik plus mínus týdenních bloků a mám pocit, že se mám pořád na co těšit.

      Delete
  6. tak bokem bych chtěla říct, že jsem asi nepochopila nedávnou blogoakci Orbitek. nechápu, k čemu to bylo firmě jako takové, co z toho měly blogerky... ale možná to prostě jenom nevidím, nechápu ovšem ani, co z toho mají mít čtenáři. jsem se asi na třech místech dozvěděla, že si mám zuby čistit dvakrát denně a že domácí bělení zubů není účinné... to jsem fakt doteď nevěděla, tak díky všem za osvětu. a instagram asi taky nechápu. vždycky uvažuji, že si taky založím... a pak to ztroskotá na tom, že mám raději text než líbivé obrázky. nechápu, jak instagram dále posouvá hranice soukromého, co je člověk všechno ochoten vystavit na internet. všechny ty blogo-děti, co se fotí se svou blog-mámou, aby máma dostala like za to, jak má hezké děti? to už je pro mě přes čáru. (jo stejně nechápu ani vlogy, ale na ty ani nekoukám, kdežto instagram občas sjedu, přiznávám) k tomu obědy, večeře, samozřejmě ranní kaše, nákupy, stejné selfie den po dni... no nic jsem asi stará. a překvapivě řeknu, že jsem asi na tohle moc konzervativní. a taky jsem asi na to moc hloupá. nebo chytrá. nebo tak něco. staromódní. ale ty jsi mi docela chyběla. a chybí mi i takové ty klasické prázdniny.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to mě taky zarazilo. Péči o zuby přece musí znát každá správná Cosmodívka :) - jo asi mi uchází, že zatímoo normální člověk na dentální hygienu a 2x ročně k zubaři pravidelně chodí, je to cíleno asi na hodně mladé slečny.

      A těší mě, že jsem ti chyběla :) Ta hranice soukromí je fakt divná. Já třeba na insta nedávám téměř nikdy ani přítele nebo kamarády. Dobré jídlo, boty, kosmetika, něco z cest, oka, prostě pořád něco fotím protože mě to moc baví - ale nevím, jestli bych chtěla, aby mě mělo tolik lidí jako na dlani :-)

      Delete
  7. Chápu to pozastavení nad blogerským světem, na druhou stranu proč ne. Věci se vyvíjejí a za chvíli bude v módě zase něco jiného...
    A nejlepší dovolená je taková, kterou si člověk užije, je úplně jedno, kde to bude. Klidně i doma na gauči. :)) Nicméně na Pálavě je nejlíp. Za tři týdny tam taky (už zase) jedeme a když to někomu řeknu, tak povytahuje obočí, že tam jsme jako byli loni, tak proč tam jedeme letos zase. Nepochopím... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Souhlasím, určitě je to hlavně o postoji. Na druhou stranu - teď si také člověk volna víc váží. Jak mě bolí, když slyším, že se nějaký student o prázdninách nudí. Já bych měla tolik nápadů, co dělat!

      A přeju pěknou dovolenou, ať vyjde počasí.

      Delete
  8. nádherné fotky, nádherní psíkovia, tiež nám teraz jeden pribudol (vzdali sa ho pôvodní majitelia kvôli nedostatku času a tretiemu prírastku na ceste), "vázu" z pepca mám tiež, len s motýľom :) je krásna a žasla som nad cenou :):) a s blogovaním som vlastne už tiež prestala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach jo, to je tolik případů. Máme děcko, dáme pryč psa nebo kočku? Škoda mluvit. Jsi hodná, že ses ho ujala.

      Jo a Pepco mě překvapilo. Nemám ráda nápisy typu home a love, ale přesto jsem si tam něco vybrala a tato váza mi hned padla do oka. I ten citát není úplně blbej, je naprosto pravdivej a má mě připomínat, abych se furt za něčím nehonila a užívala si přítomnosti.

      Delete
  9. Změna je život :) Jinak ale chápu, co jsi měla článkem na mysli ;)
    Ono je to nakonec přece jedno, kdo si co dělá, postuje, fotí, natáčí - vždyť "život" na sociálních sítích má k té skutečnosti často daleko, protože ukazuje pouze to NEJ (což asi většina z nás i ví), tak jaképak vrásky nad dokonalým lifestylem ...
    U blogů jsem zase ráda, že je jich víc a je tak z čeho vybírat, zůstávají ve hře letité klasiky, stejně jako se občas objeví něco novějšího, co mě dokáže zaujmout zrovna tak.
    Jinak Insta, kde řádí kolem mě hlavně místní"instantní matky roku", tak nevedu. Stačí mi spamování na FB. Snapchat, který slouží dnes nejvíc právě k přeposílání nahých fotek náctiletých a volně tak nahrazuje éru pornočasopisů, taktéž nevedu, Pint mě nebaví a tak nějak mi není moc sympatický obecně, takže největší inspirací pro mě stále zůstává reálný život.

    A jinak Pálava je super a je jedno kolikrát tam člověk jede, protože byla a je krásná. Moře je fajn, ale v ČR je taky hezky a než se cpát řízkem na Makarské, nebo v poklusu "vidět svět", radši si vyberu tu Pálavu s kvalitním vínem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na zdraví :-)

      Jj, je jasné, že je to póza všecko, ale fakt bych nechtěla, abych dneska byla náctiletá čtenářka blogu s kapesným, jaký jsem mívala v tomto věku :D

      Delete
  10. Taky mi ty blogy s hodinkama/orbitkama/instantníma Nescafe/stejnýma kabelkama/pracíma práškama nesedí, a kolikrát si říkám, kam ty holky daly nějakou důstojnost. Jít na "přednášku! o žvýkačkách - proč? Kvůli fotce ve fotokoutku s nějakou "slavnou" kámoškou? Pro pár makronek? Pro lajky na instagramu? Nechápu.

    Samozřejmě se i já občas ráda vyžívám v nakupování oblečení nebo kafíčku ze Starbucksu (což je ale moje úchylná tradice k cestování, v Brně jsem tam nebyla:D) a i já si občas ráda prohlédnu co si kdo koupil nebo kdo letěl do Dubaje (ačkoliv jsem možná ještě spokojenější na té Pálavě:D), kdo má nový účes a kdo byl na jaké akci, ale jsou články, které už prostě ani neotevřu, protože vím, že by to byla jen ta samá nuda.
    No a videa na youtube, na to jsem asi taky stará, ale mnohem radši si uvařím kafe, k tomu kousek čokolády, a s radostí si přečtu nějaký hezký článek, než abych koukala jak někdo mluví 20 minut o 3 rtěnkách nebo jak se natáčí ve zkušební kabince...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Máme to stejně, i s tím Starbucksem, v Brně jsem taky snad ještě nebyla...a jinak, nakupování a všechny ty marnivý činnosti - to je moje a nevidím na tom nic špatnýho, i když sama podléhám trendům častěji, než bych chtěla...Jen mi přišlo, že se vytratilo to "kouzlo" blogerek, které spočívá ve schopnosti dát něco svým čtenářům navíc. Upřímná recenze, neokoukaný tip - někdy mi přišlo, jakoby snad kromě Sephory neexistoval jinej obchod s kosmetikou.

      Delete
  11. Ty jsi krásná ♥ a umíš si udělat báječný prázdniny :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ježiš, děkuju!

      Snažím se užívat si každé volné chvíle, ať má člověk pocit, že nic nepromarnil

      Delete
  12. V tomhle článku jsem se našla, úplně přesně sdílím tvé pocity ohledně blogů....sama jsem už asi dva měsíce na svůj blog nic ne napsala, nevím, přijde mi že to jde všechno úplně do kopru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak se zkus na to také mrknout z té lepší stránky. Ono je určitě vždycky lepší zaujmout pozitivní postoj a snažit se začít se změnou u sebe. Ostatní změníme jen těžko..

      Delete
  13. Skvěle a výstižně napsáno. Převážnou většinu názorů s tebou sdílím. Nebaví mě na každém pátém blogu číst o stejné blogerské akci, momentálně se žvýkačkami Orbit, což tedy absolutně nechápu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná...a jen mě to utvrzuje v tom, že nejsem člověk stavěný na tyto akce...

      Delete
  14. jak jsi popisovala to léto, tak jsem se úplně zasnila a vzpomněla si na ty svoje "dětský a pubertální" léta, kdy to bylo přesně takhle. nebyly telefony, nefotily se selfíčka a nikdo nic neřešil. A bylo to hezký :)

    zara vest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrá zpráva je, že takové léto se dá zažit i teď...jen člověk musí vypnout :)

      Delete
  15. V šatech Ti to moc sluší :) A jahodový dortík bych si dala hned
    Líbí se mi moc i fotka oblohy

    ReplyDelete
  16. Dneska jsem nad podobným tématem právě přemýšlela, tudíž když jsem narazila na tvůj článek, tak jsem se uklidnila, že třeba nebudu zase až tak moc nenormální :D Nebo ne nenormální, jako out. Ta byla v Dubaji, ta v Egyptě, nemám Obag ani Ops náramek, nemám instagram... :D Nevím no, už mi ty blogy ani nepřijdou jako blogy, ale spíš nějaká výstavka "ukaž, jak jsi bohatá a na co máš", stejně tak instagram. Samozřejmě, že se najdou vyjímky.
    Btw. jsi moc hezká! Mýlíš se, když říkáš, že nemám panenkovský obličejíček, máš! :) A dokonce nemáš v té hezké hlavince seno, to je fajn :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé děkuji :) no já si nemyslím, že bych byla ošklivá, ale jsem prostě taková normální holka :-)

      On je to fenomén dnešní doby, že je spoustu blogů populárních více kvůli obličeji autorky než jejich znalostí o kosmetice...

      Delete
  17. Na některých fotkách jsi docela blond. Doufám, že jsi nezměnila barvu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, ona ta moje barva je na každé fotce jiná, v reálu je to taková vyšisovaná světle hnědá. Vesměs moje barva, ale jak jsem psala, ozvláštněná zesvětlovačem sunkiss jelly...

      Delete
  18. S vývojem (i když je otázka, jestli to není spíš degenerace směrem k nudě představovaný časopisama žijícíma z reklamy) blogů to vidím dost podobně .. akorát já to čtení kvůli tomu celkem omezila, protože mě prostě ty generický posty vůbec nebavěj .. a co mi vadí nejvíc, že právě postrádám ty zajímavý tipy ... což je přirozenej důsledek, jelikož časový možnosti zkoušet kosmetiku jsou u každýho pochopitelně omezený - a když je celý zabere sponzorovaná kosmetika a na jinou už tím pádem nezbejvá čas, tak jsme právě v tý nudě, kde všude okolo je akorát to samý (to koneckonců vidím i u sebe, že pokud ta recenze má za něco stát, tak toho vyzkouším mnohem míň, než co bych chtěla)
    no a vlogy osobně sice taky vůbec nechápu, zvlášť když některý ty vlogerky jsou tak klaunsky afektovaný sebestředný krávy, že má člověk jim akorát chuť jednu lísknout, ale zároveň nad tím po zhlédnutí pár fotek z utuberingu už ani nijak nehloubám, neb se to plně vysvětlilo tím, že na to čuměj hlavně děti ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D díky za komentář, pobavil! Jako mě to ale právě štve nejvíc - že tyhlety reklamní parádičky jsou směřovány hlavně na děcka.

      Delete
  19. Jsem ráda, že to někdo vidí podobně, poslední dobou nemám u spoustu blogů chuť je číst...pátý report z nějaké "úžasné" akce nebo 10 recenze výrobku (z poslední doby si vybavuju Borotalco). V těch černých šatech Ti to moc sluší, jsou krásné :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borotalco prý děsně smrdí :D děkuji moc, jsou super a byly za hubičku. Odteď šaty kupuju pohodlně na zootu!

      Delete
    2. Na zootu? Díky za tip, zoot znám, jen jsem nikdy moc nekoukala co mají...A v Brně bys něco doporučila? Zrovna nějaké šaty sháním :)

      Delete
    3. Veru, oběhla jsem snad všechny obchody ve městě a byla jsem zklamaná a nasraná za ztracený čas :) Chtěla jsem nějaké šaty kamarádce na svatbu, které nebudou příliš načančané, abych je pak mohla vzít i do práce. Nechtěla jsem za ně dávat víc než 1500 Kč. Nakonec jsem za tuto cenu pořídila dvoje, jedny růžové jsou AX paris asi za 750 a černé Only za 550 cca :-) - na zootu nakupuju poslední dobou hodně, mám to při cestě a líbí se mi, že si člověk všechno vyzkouší a platí jen to, co mu sedí. Že se na mě nikdo blbě nekoukal, když jsem si objednala asi sedmery šaty na zkoušení...

      Delete
    4. Moc děkuju, taky jsem si vybrala a to že si je můžu objednat a nejdřív vyzkoušet je moc fajn :) Doufám, že se zadaří :)

      Delete
  20. napsala si to fakt naprosto stejně, jak to sama vidím... občas mi přijde, že reklama už nahradila vlastní názory a sype se na nás ze všech stran. blogy pak působí neoriginálním dojmem, protože o jedné věci se dočteš na X webech. je to hrozný, sama na sobě to pozoruju, že i když se mi něco nelíbí, přečtu si o tom třeba pětkrát a začnu o tom přemýšlet :D

    krásné fotky :) my jsme si vloni udělali dovolenou také po Čechách a rozhodně nelituju, protože naše malá zemička skrývá tolik krás, které jsou mnohdy opomíjené. tak měj krásný i ten zbytek léta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Něco se mi nelíbí, přečtu si to pětkrát a začnu o tom přemýšlet! Hele, to je přesný! To moc dobře znám a přesně takto nám vymejvají mozky...

      Delete
  21. replica prada nylon bags gucci fake z9m85d8c86 replica bags delhi find u2a81t2e68 replica bags online best replica bags online 2018 check here n9p71a1a11 replica louis vuitton bag 7a replica bags wholesale b2l75y7v01

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails