2012-03-16

YSL Rouge volupte - Nude beige a Frivolous pink

Ahoj všem!
Dnes to bude spíš obrázkový než povídací, snad. Nějak jsem YSL rtěnky dlouho přehlížela, možná kvůli tomu obalu, je vlastně rozkošnej, ale tak trošku kýč. Nejhezčí obaly má pro mě suverénně Chanel. Je pro vás u kosmetiky taky důležitej obal, nebo se zaměřujete jen na samotnej produkt, funkci?


Ale jakmile jsem u Elle Fowler viděla ve videu tuto rtěnku v odstínu Lingerie pink (07), věděla jsem, že musí být moje. Ovšem, nakonec jsem si ji nekoupila, protože ji stihli na jahodě vyprodat /nedivila bych se, kdyby kvůli Elle/, a já nechtěla čekat, vybrala jsem si nakonec číslo 19 - Frivolous pink. Je vlastně dost podobná, akorát o kapku tmavší a kapku více dofialova. Ovšem to těžko říct, zkoušela jsem si ji v parfumerce a sama ten rozdíl nedokážu tolik popsat. A swatche na netu? Celkově se u těchto rtěnek dost liší, co to znamená? Blbě se fotí. Druhej odstín 01 Nude beige technicky vzato, nevlastním (mami, hele, objevila jsem super rtěnku, přesně tvůj odstín...jéé no tak je pěkná, tu mě objednej...mami, víš, mě se tam taky jedna strašně líbí...a tak jo, když máš teda ty narozeniny :)), ale musím říct, vlastnila bych ji ráda :)




Opět se u mě tak trochu objevil problém v tom, že můj foťák asi neumí fotit nude odstíny, háže je jaksi dofialova. Proto jsem se pokusila nafotit rtěnky i pod jinýma světlama, nejvíc podle mě odpovídá první foto - umělý světlo. Níže vidíte swatche na ruce, taky pod dvěma druhy světel, pravda je asi tak někde uprostřed - to jen tak abyste měli lepší představu. Mimochodem, všímáte si té úžasné pigmentace?

Jak už vám fotky napověděly, rtěnky jsou opravdu, ale opravdu krásně pigmentovaný, krémový, lesklý bez perleti či třpytek, příjemný na rtech, s velmi decentní, skoro až žádnou parfemací, a výdrž je řekla bych vcelku slušná. A ty obaly se mi ve finále začaly docela i líbit, sžila jsem se s nima. A dodám, že ji často spíš míchám s leskem, protože ta pigmentace je skutečně obří!

#01 Nude beige:(neutrální béžovo-starorůžová)
 #19 Frivolous pink (tmavší barbie pink se studeným podtónem, dle mnohých recenzí údajně nositelnější a slušivější než Lingerie pink)
....Jen ta cena je prostě fuj. U nás stojí okolo 900,-, koupila jsem je na jahodě, s věrnostní slevou vyšla jedna asi na 600 - ovšem pokud mi vrátí clo. Pokud ne, asi si půjdu roztřískat hlavu někam o sloup, neb by nás pak rtěnky vyšly za stejnou cenu jako u nás, velmi ošklivou cenu....Zatím jsem z vracením z Jahody nikdy neměla problém, tak s tím tak nějak počítám, i když vím, že to není jejich povinnost. Pak dám kdyžtak vědět.

52 comments:

  1. Jsem trochu zmatena odstiny, pokazde vypadaji jinak :D ale docela me zaujala ta nude beige. Pigmentace je ovsem fakt skvela :)
    Co se me tyce, preferuji jednoduchy cerny design, jak u kosmetiky, tak u stetcu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, ono se to blbě fotí, každej swatch na netu mi přijde jinačí :) tak jsem dala více fotek, ale možná jsem ještě víc mystifikovala.... :)

      Delete
    2. Nerozhoduju se podle obalu. Jeden čas jsem si YSL rtěnky kupovala, ale přešla jsem k Macu. YSL má nádhernej obal to je pravda ještě aby ne za ty ceny :-) jináč může mi někdo vysvětlit proč nemůžu normálně přispívat na články? Děkuji

      Delete
    3. Jak to myslíš? :) já tvůj příspěvek vidím :) jakože můžeš dát jen odpovědět a ne nový komentář?

      Delete
  2. Mne sa viac paci klasika, Nude. Ale plnu cenu (ani tu jahodovsku :) by som za nu nikdy nedala.

    ReplyDelete
  3. Nejdřív jsem si myslela, že je to jeden odstín, ale pak jsem se pořádně koukla a uviděla jsem ten rozdíl ! :))

    ReplyDelete
  4. Nude beige vypadá moc pěkně. Obal u mě až takovou roli nehraje, ale když se mi líbí, tak to usnadní rozhodování. :)

    ReplyDelete
  5. Panebože to je nádhera!! Pro tu růžovou bych asi vraždila! Chjo, proč nejsem bohatá :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. To si taky říkám :( jsem věčně na mizině s mým shopaholismem :)

      Delete
  6. já třeba osobně MILUJU ty jejich obaly! Žándný jiný se mi nelíbí tolik jako YSL, takže tajně doufám, že si jí taky brzy pořídím a až jí jednou vypotřebuju, postavím si jí na poličku a budu se na ní dívat :))

    ReplyDelete
  7. já tyhle rtěnky miluju! Mám 07 a 09. A lingerie pink mi nepříjde zas tak mrtvolná, jak všude píšou :)) Jinak na 01 si už brousím zuby, jen musím počkat na další výlet někam do ciziny, kde opravdu výjdou na 600,-.

    ReplyDelete
  8. Já chci tvojí maminku!:-D Ale ty rtěnky taky nejsou k zahození...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nezapomeň, že nemá pochopení pro všechno...třeba za mý laky mě buzeruje pořád, že nejsem normální a odmítá mi jakýkoli lak koupit (i když ji jen pošlu, za moje peníze :)
      A dnes mi zrovna bylo řečeno, že jestli se mi něco nelíbí, můžu táhnout do podnájmu :) No...je zas pravda, že já su taky pěknej dáreček někdy :)

      Delete
    2. A jo vlastně:-D No dobře no, každá má svoje...

      Delete
  9. Upřímně? Tuhle rtěnku jsem si koupila právě kvůli tomu obalu, byla jsem do něj zamilovaná od první chvíle :)) A i samotná rtěnka mě mile překvapila, jak opravdu kvalitní (hedvábná, výživná, držák..) je :) Uvažuju právě nad jinými odstíny, tak se mi tahle recenze moc hodí!

    ReplyDelete
  10. Upřímně, často nakupuju podle obalu:-D Obal těhle rtěnek se mi teda hooooodně líbí a vůbec mi nepřijde kýčovitý:)

    ReplyDelete
  11. Ten obal je to najkrajsie!!! Uz len prenho by som si ten ruz kupila. No vlastne keby nebol taky drahy. Co sa v nom nachadza zlaty prasok ze to stoji 30 eur? :/ Ja mam ruz za 4 eur znacky Catrice a ten ma taky isty ruzovy odtien, takze fakt si myslim ze niekedy sa neoplati kupovat znackove ruze kde sa plati vacsinou len za tu znacku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to si zas nemyslím, podle mě platíš nejen za značku, ale i za kvalitu....snad jediná levná výjimka je Rimmel kate, jinak mi všechny levný rtěnky přišly v něčem hrozný (i ty Loreal apod..)

      Delete
  12. Já mám doma čtyři, pořád jsou to jedny z nejlepších rtěnek co jsou na trhu, ale na paty jim šlape Serum de Rouge :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na to mám taky zálusk...a ještě chci vyzkoušet ty MUFE rtěnky...ale všechno to musí jít postupně :)

      Delete
  13. ten obal je krasny!!zadnou ysl rtenku nemam a asi ji ale potrebuju:))
    http://sienastyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. podepisuji se pod tebe...chtela jsem napsat uplne to same:D...M*

      Delete
  14. Jasný, že kupuju občas podle obalu a zrovna na tuhle YSL mám zálusk už nějaký pátek. Taky jsem koukala na "jahodu", že tam mají plno krásných odstín takže problém, že nevím který a hlavně teď jsem si koupila od MAC novou Viva Glam takže tu ted stále nosím a vím, že když si koupím další tuhle odložím. Přála bych si někdy vypotřebovat rtěnku, ale to se mi asi nikdy nestane :D

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to já bych je chtěla zase nespotřebovat..zrovna sem dodělala Mac creme cup, zas tolik rtěnek nemám a když už si koupím nějakou dražší, rozhodně ji nenechávám ležet v šuplíku, naopak :)

      Delete
  15. Dasi, oba odstiny se mi moc libi, i kdyz teda ty fotky fakt hodne matou. Drzim palce at jahoda varti clo - a dej vedet, taky planuju nejaky nakup a nevim, jak to s tim clem vlastne je. LuCy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, zatím mi neodpověděli, tak začínám být lehce nervózní :)

      Delete
  16. Ta f. pink se mi hodně líbí :)A obal je krásnej, ikdyž trošku kýčovitej, tak značka YSL tomu dodá luxus :D

    ReplyDelete
  17. ja si už dlhšie robím zálusk na Peche passion..je to jedinečný odtieň, ktorý inde neviem nájsť..ak by ste mali tip na nejaký podobný tak mi dajte vedieť :-D

    ReplyDelete
  18. já jsem tak nějak zjistila, že mě obal tak nějak netankuje. dokud všechno funguje tak jak má, dá se to otevřít, dá se to zavřít a rtěnka vevnitř je boží, tak si klidně koupím i škaredý obal. ale asi budu v menšině.

    jinak bych si chtěla někdy půjčit tvoji maminku... třeba jenom na víkend by stačilo. mám zrovna vyhlídnuté nějaké ty e-shopy, co musím ozkoušet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi jsem zadala mylnej dojem :) Maminka není zdaleka takový terno :) teda možná by byla, ale bohužel se nepočítáme mezi bohatý lidi :) To bylo zcela výjimečně k narozkám :)

      Delete
  19. Moje máma je super, ale vůbec se nemaluje, což je pro mě nevýhoda, takže mírně závidím.... A tu Frivolous Pink asi musím mít. Je teda studená a bez třpytek?

    ReplyDelete
  20. Pink odstín je hezčí :). Obal je pěkný a vůbec není kýčovitý.

    ReplyDelete
  21. Jéé, to jsou perfektní barvy. Jednu YSL už mám, ale ne takový skvělý odstín" :)

    ReplyDelete
  22. jéj líbí se mi snad všechny barvy !:D:)

    ReplyDelete
  23. ja uz mam treti volupte sheer candy a miluju je!!! jedine, co na nich nenavidim je, ze je tak rychle vypotrebuju :))
    http://requirespassion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. ááá, ty jsou nádherný, přesně moje barvy, ale teda ta cena.....ale lákalo by mě vyzkoušet je a navíc, mně se ty obaly líbí moc!

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Oba odstíny vypadají moc pěkně i když všude jinak :D:)

    ReplyDelete
  27. ahoj,
    omlouvam se za ten delete.
    K jahode: myslela jsem, ze jahoda ted ma ve svych cenach zahrnuto DPH a tim padem uz by zbozi nemelo byt cleno...uz jsme tam dlouho nenakupovala, tak nevim. Prave diky narustu dph jsou nektery ceny drazsi nez v obchode (treba Clinique skincare).
    K obalum :) kvuli hezkymu obalu si kram nekoupim, ale diky obalu, ktery se mi nelibi, si nekoupim ani dobrou vec :) me se taky YSL obaly moc nelibi. Libi se mi Chanel, NARS, BB ...takze taky ty prezdobeny nemusim.

    ReplyDelete
  28. Odstín je super, ale podle fotek strašně :/ zalézá do vrásek.

    ReplyDelete
  29. otiene presne podla môjho gusta!

    ReplyDelete
  30. Super barvy milujuje, na tuhle značku nedám dopustit.

    ReplyDelete
  31. ja mam 02, chcela som povodne 01, ale zdala sa mi na mna az moc nude..teda myslim, ze ju mam, lebo ju skreckujem v zasuvke:D

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. Pro mě je důležitý u výrobků i obal. Je to přece jenom jedna z věcí co tě lákají, ale pokud je produkt špatný, tak ho pěkný obal moc nezachrání

    ReplyDelete
  33. Obaly nádherné, připomínají mi sedmdesátá léta:-)
    Odstíny rtěnek...no...proč ne, ale takový je dost všude...

    ReplyDelete
  34. Tieto rúže sú skvelé!!! Ale príšerne drahé ...:)
    Ale inak máš úúúžasný blog.:)

    http://petush-book.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. Já teda nevím, jestli jste všechny slepé, ale nechutně zalézá do vrásek :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, to už mi tu někdo psal :) ale vem si, že ta fotka je tak asi 10 x zvětšená oproti normální velikosti rtů.... :)
      Já si to nemyslím, ale tak tvůj názor ti neberu, žejo....

      Delete
  36. Krásné obaly, krásné barvy!

    ReplyDelete
  37. Já vlastním peach passion a miluju ji, perfektní barva a rtěnka krásně voní:o) Hlavní je tuto rtěnku nanášet pouhým poklepáním na rty, nenatírat..

    ReplyDelete
  38. Ja som veľmi chcela volupte, odtieň 26.. Nanešťastie ho v obchode nemali. Momentálne asi týžden používam YSL rebel nudes a som nadšená! Poviem Vám, žiadny iný nevydrží ako on, nevyzerá ako on a nedá perám taký pocit ako on. Už nevymením a Beige anarchiste je pre mňa ako ušitý na mieru. Neviem vynachváliť.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails