2012-10-14

Fragrance favourites

Ahoj všem! 
Tak vám řeknu, tak dlouho se chodí s džbánkem pro vodu, až se ouško utrhne. A nebo tak dlouho na svém blogu vychvalujete jeden web, až si vás všimnou a nabídnou vám spolupráci :). Tento článek vznikl ve spolupráci se serverem www.parfums.cz. Normálně tyhle nabídky moc nepřijímám, přišlo mi tak nějak ne na místě (omg, to je zas gramatickej obrat, ale slovo nemístný se mi tady taky nějak nehodí do krámu :) umísťovat na svůj blog článek o slevových portálech nebo jen tak o nějakým webu, kterej ani neznám a nenakupuju tam, a něco za to dostat. Stejně jako nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levný věci, vlastně poslední dobou jsem tak nějak dost chudá :), tak taky nejsem tak zoufalá, abych se svýho blogu dělala billboard. Na to mám svůj blog až moc ráda, je to můj miláček a oáza klidu. Zde se nabízí spíše otázka pro naše blogerínské spoluobčanky - taky máte svůj blog tak rády? Sice je to pitomej abstraktní kus virtuálního prostoru, ale je to zkrátka moje miminko :). A web parfums.cz určitě ráda všem doporučím z vlastní zkušenosti, pokud můj blog čtete pravidelně, tak určitě víte, že tam velice často a ráda nakupuju nejen voňavky, ale taky hlavně vlasovku - třeba Loreal Absolut repair, Tigi, Macadamia natural oil. Mají super ceny, jsou spolehliví a vyhovuje mi možnost osobního odběru v Brně. I těch blbých pár korun za poštu u českých eshopů mě prostě prudí. Myslím, že na svých věčných zahraničních objednávkách zaplatím na poštovným až až. Vím, že je to psychologickej tah, ale všem eshopům navrhuju zavést free shipping (či možnost osobních odběrů ve více městech Česka) a já tam budu mileráda nakupovat.

Dnešní článek jsem se rozhodla pojmout jako představení mých svatých grálů v oblasti parfémů. Prostě best of the best. Mimochodem, nejde o momentální oblíbence, ale ohlídnutí za posledními cca 7 lety a výběr toho nej. A budu ráda, když mi v komentářích povíte, jestli se můj výběr vašemu nosu líbí, či nikoli. Co od vaší vůně očekáváte? Já osobně chci prostě hezky a příjemně vonět a je mi prosímvás totálně šumaFUCK, jestli je to davovka či ne, a jestli se stejnou vůní polejvá kdejaká Anča Kotěhůlková. Beztak to na každým voní jinak a každýmu ta stejná voňavka "doladí" celkovou image jinak. Nemám ráda až příliš výrazné vůně, kořeněné, a nemám ráda lidi, kteří si myslí, že je výhra, když svou ultraoriginální a pronikavou vůní porazí půlku pracoviště/školní třídy/šaliny/whatever. A vlastně to nemusí být nic ultraoriginálního, úplně bohatě to stačí přehnat s parfémem, kterej je jinak v normálním dávkování velice příjemnej. Já taky miluju vůně, miluju, když hezky voním a lidi kolem mě chválí a ptají se, co používám. Ale všeho s mírou. Klidně se zeptejte někoho, o kom víte, že vám to klidně řekne natvrdo, jestli to s vaším oblíbeným parfémem nepřeháníte. Můžete tím svý okolí dost obtěžovat a způsobovat jim migrény. Vlastně být příšerně převoněnej je v mým osobním žebříčku asi jen tak o level a půl lepší, než smrdět potem. Ani nevím, proč o tom píšu, ale spíš mě zajímá, jestli to taky tak vnímáte? Každej spíš poukazuje na to, jak je strašný, když lidi smrdí potem a tak - ne že by nebylo, ale zajímalo by mě, jestli jsem divná, když jsem vysazená i na přemíru voňavky. Protože tu máte správně cítit, až když se přiblížíte to intimní, maximálně osobní zóny dotyčné (ho) - pozor, velmi silně platí i pro chlapy! 

A ještě bych měla otázku, zejména asi k milovnicím silnějších vůní - přemýšlely jste někdy o tom, že váš parfém může přivádět okolí k šílenství? Pokud nejste celej den někde zavrtaní v kutlochu, kde jako medvěd spokojeně hibernujete v sociální izolaci, pravděpodobně každej den sdílíte kancl, třídu, přednáškovou halu a tak se spoustou dalších lidí. Mě třeba přivádí do amoku Chloe či L'eau d'Issey. Muset být celej den zavřená v místnosti s někým, kdo se tím voní, asi se raději hned ráno udeřím tupým předmětem do hlavy a zabalím to.  Jo, tento článek nemá být žádnej hejt, ale spíš jen takový zamyšlení, takže si ho doufám nikdo nebude brát moc osobně, jen mě zajímá, jestli jste někdy přemýšlely nad tím, že váš parfém může někomu dost silně vadit. Já třeba jo a určitě bych ocenila, kdyby mi to dotyčnej řekl, že mu moje vůně není po chuti, pochopila bych to.


A co můj nos velice dobře snese? YSL in Love again edition Jasmine étoile je prostě srdcovka, limitka, která je bohužel nyní už velmi těžko sehnatelná. Nikdy nezapomenu ten pocit, když jsem k ní poprvé přičichla. To byla totální láska na první pohled. Burberry Body je klasika, taky naprostá láska na první počuch. Tuhle zimu stopro kupuju znova, ještě se mi neomrzela. CkIN2U řadím do kategorie klasika, nenadchne, neurazí, ale je to pro mě vůně "čistoty" a svěžesti, takovýto, kdy si řeknete "ta krásně voní" a ne "ta má super voňavku". Un Jardin sur le Nil od Hermes je podle mě must have pro všechny milovnice tzv. "svěženek", jak se často používá ve voňavkovým slangu. Fuj, to je ale hnusný slovo, sama nevím, proč na něho ještě poukazuju :). Ale fakt, pokud máte rády svěží vůně, prostě ho musíte očichat!

Těžké Chanely a jejich klasiky mi nic neříkají, ale odnože klasické Chance v podání Eau fraiche a eau tendre jsou prostě legend-wait for it....a dál to znáte, žejo.


A ještě musím dodat, že jsem fanynkou snad všech Lanvinů. Tady už to u mě nejsou superlativy, ale klasika nenadchne, neurazí (ale taky neomrzí ;-). Pro každodenní nošení, když nemám náladu na nic výraznýho, co si budem vykládat, ten lanvinovskej ocas já prostě můžu. Všechny na obrázku jsem už minimálně jednou měla a žádná mě nezklamala. Lanviny sice bývaj nejčastěji na pranýři jako davovky, ale to mi ani tolik nevadí. Prostě hezky voní a to je hlavní. 

A co vy a vaši favoriti?

24 comments:

  1. tým že nevydrzis v miestnosti s niekym kto ma hrozny parfem to uplne chapem.. mam taku spoluziacku, ktoru aj ked som 10 krat.poprosila nech sa aspon neparfemuje pri mne tak ako keby naschval to robi :o)
    a to ma len nejaky lacny smradek :o)

    a moji momentalny oblubenci - Salvatore feragamo attimo, a Lady Gaga Fame :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee, Gagu jsem ještě nezkoušela, ten flakon mi přijde totálně nádhernej a asi není tajemstvím, že ji mám strašně ráda :). Bohužel se obávám, že to vůbec nebude nic pro mě :)

      A spolužačku teda fakt nezávidím...

      Delete
    2. Ten parfém Gaga je trochu zvláštny, a neviem prečo zatial v mojom okoli každému vonal :) Treba ovonat :)

      Delete
  2. taky se mi to moc nelíbí, když kolem mě někdo projde a zavane mě těžkou sladkou vůní, zvlášť u chlapů se mi to nelíbí. Chlap má prostě vonět jen hodně zblízka a ne jako parfumerie.
    Mojí oblíbenkyní je DKNY (jakákoliv :D )

    ReplyDelete
  3. se máš, já furt doufám, že nějaká spolupráce se mnou docvakne Guerlainovi, a furt nic, kua :D

    co se výběru vůní týče, tak ani jedna není můj šálek čaje - což je tím, že já na svěženky nejsem mno ;) ale souhlasím, že vonět přehnaně něčím odporným je víceméně stejně nepříjemné jako smrdět ..

    osobně oblibuju spíš silnější vůně, ale kdybych musela s někým sdílet kancelář apod., tak bych mu rovnou řekla, že kdyby mu někdy něco fakt vadilo, tak ať se nežinýruje a řekne mi to

    ReplyDelete
  4. Spravna poznamka. Mam rada aj niektore silne vone a potom niche produkciu, ktora je miestami trochu, no, nazvime to netradicna...ale do prace zasadne nosim len vone, ktore su viac menej neutralne a verim, ze nikomu neprekazaju.
    Ja som takto trpela v jednom byvalom zamestnani, zdielala som pidi kanclik s kolegynou, ktora sa doslova zlievala YSL Cinema. Nedalo sa to vydrzat...
    Chanel Chance Eau Tendre a Fraiche su oblubene vone mojej mamky :) Ja si momentalne asi najviac uzivam Murmure, to je jedna zo starsich voni od Van Cleef & Arpels.

    ReplyDelete
  5. Parfums.cz mám taky velice ráda, osobní odběr/free shipping je pro mě rozhodující, navíc sortiment je více než uspokojující :) Akorát když si jdu vyzvednout po práci v Praze, občas bývá i fronta :D
    Jinak kdokoliv je zlitý voňavkou na mě působí jaksi levně...Nevím co je horší, jestli ženský nebo chlapi :D Neni nic asexuálnějšího než rádobyvystajlovanej šampon :)
    Jinak moji favoriti jsou taky některé vůně od Burberry (Brit, For Women), Lacoste (Dream of Pink), drogérkový Bruno Banani (většina), Hugo Boss (Deep red), Ralph Lauren (RL), Coco Neonatura z Yves Rocher. Samozřejmě asi něco přibude pod stromeček, jen co najdu dalšího favorita :D.
    Jinak by mě zajímalo, co do těch parfémů dávají, protože když se navoním, tak mám nejprve záchvat kejchání (můj pes taky a utíká :D) než to krapet vyvětrá :)

    ReplyDelete
  6. Tak jako se dá přehnet intenzita těžšího orientálního parfému, dá se přehnat aplikace svěženky nebo ovocné řiďule. Jsem ochotna připustit, že je to mnohem těžší, ale otravovat okolí ovocenkou nebo svěženkou se daří mnohým taky. Tady je to na zvážení a vkusu každého. Osobně je mi milejší, když mi někdo bude v místnosti podkuřovat naprosto nesyntetickým Shalimarem (v podstatě si v tom budu libovat), než vycmrndlým Rumeur nebo bonparově ulepenou Escadou. Omlouvám se milovnicím těchto vůní, ale není to můj šálek čaje. Lidi mají různé nosy a různé preference, co se vůní týče. Nemám ráda kategorizování, ve tom smyslu, které typy vůní ano, které ne. Každý by měl volit vůni, která lahodí svému nosu. Aplikaci a sillage by měl přizpůsobit okolí s tím souhlasím.

    ReplyDelete
  7. Úplný souhlas s Tuttobene. Já mám mnohem radši silnější a orientální vůně, ale nesmí se to přehánět, snažím se okolí neobtěžovat tím, že si dám 5 střiků. Ono snadnější mi to přijde přehnat se svěženkou, protože k těm silným mám respekt, stříknu se jednou, max. dvakrát a u svěženky mám vždycky pocit, že to nestačí, ať se poleju bůhvíjak :D. Hlavně je třeba to uzpůsobit situaci, pracuju z domu, takže kancly neřeším, když jdu na rande, na procházku nebo na večírek, klidně si dám něco silnější, když s někým jedu autem nebo hraju s kamarády deskovky, dám si něco lehkého, abych někomu nezvedla kufr :D
    Ale Lanviny mám taky ráda :)
    Jinak můj nejoblíbenější je Shalimar, Trouble, Blv notte a pár arabek. Body taky můžu, mám ho ve vzorku, ale přijde mi hrozně předraženej :/

    http://kocicizivot.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Holky, určitě jsem nechtěla urazit milovnice těžších vůní, doufám, že to tak nebylo pochopeno :). Všeobecně je prostě hrozný, když se někdo voňavnkou polívá od hlavy k patě. A znám ze života i zářný příklady, jak to lze přehnat i se svěží, lehkou vůní... :)

      Delete
  8. Taky nesnáším, když se někdo přímo polije parfémem. U chlapa mi to přijde snad ještě horší - tuhle jsem šla s přítelem po venku a najednou jsem ucítila takovou svěží pánskou vůni... Jsem si říkala, jakto, že tuhle přítelovu vůni neznám a jakto, že jsem ji ucítila až teď... No a ukázalo se, že se ta vůně linula z chlápka, kterej šel asi deset metrů před námi :D
    Spolupráci s parfums.cz ti moc přeju. A lanvinovskou Marry Me zbožňuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, u chlapů mi to přijde horší hlavně proto, že se tím úplně "zazdí" - já miluju, když chlap pěkně voní, ale je to decentní a mísí se to prostě s jeho vůní přirozeným pižmem nebo jak to říct...na tohle mě chlap fakt dostane :)

      Delete
  9. Od té doby, co jsem se na základce dost zlila máminým parfémem, si dávám pozor :)
    Mám ráda kořeněné, sladké vůně, oblíbenci jsou Angel (Thierry Mugler) a Lolita Lempicka, takže vlastně musím nanášet opatrně..

    ReplyDelete
  10. Holky já Vám docela závidím, že potkáváte lidi co to přehnali s voňavkou, protože já mám smůlu jen na ten opačný extrém a mezi náma, fakt bych se radši dusila voňavkou než smradem:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo a gratuluju ke spolupráci!

      Delete
    2. Děkuji :)

      A neboj se, já jsem snad magnet či co na smraďochy v MHD :)!

      Delete
  11. Díky za článek s tímto tématem.Moji oblíbenci jsou již dlouho klasický Cerruti 1881 a Amor Amor(od Cacharel).Co opravdu nemusím,jsou melounové vůně.

    ReplyDelete
  12. Mne sa najnovšie dvíha žalúdok z novej Chloe Love eau florale, keď som po prvý krát odlepila v časopise skoro ma vystrelo. od vtedy si už dávam pozor :)

    V zime keď nosím svetre mám rada miss dior cherie- ale len eau de toilette raz streknutý :) na leto ma môj miláčik obdaroval Burberry brit sheer- krásna, len má mizernú výdrž :( no a na letisku som sa dala zlákať flakónom Oh lola od Marca Jacobsa :) plus v kabelke nosím Bvlgari omnia coral, v tom prenosnom 25 ml flakóniku

    Karolína

    ReplyDelete
  13. Miluju články o parfémech =) Burberry Body mě úplně okouzlila, je to taková pudrová vůně, jinak Lavninky jsou moje srdcovka =)
    Teď nosím Rose od Paula Smitha =)

    ReplyDelete
  14. Ja to tak sleduji a přečetla jsem, tak máme dost podobný vkus. Burberry Body je láska na první očuchnutí, z příští výplaty opět objednávám. :)

    ReplyDelete
  15. Burberry krásně voní. Já používám Lancome Midnight rose, Tresor in love

    http://curllygirll.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  16. Úplně mi mluvíš z duše s tím poštovným. Já jsem momentálně v situaci, kdy si fakt minimum věcí z kosmetiky mám kde koupit v obchodě, takže všechno musím řešit přes net. A nemusím říkat, že většinou vlastně nic nepotřebuju a když si chci koupit "jen tak" něco, co stojí třeba 200, tak poštovný 80 mě od toho spolehlivě odradí. Myslím, že by na to měli myslet a prostě to poštovný nějak započítat do ceny produktu, sice by pak byli trochu dražší, ale myslím, že na poštu zdarma slyší celkem dost lidí. A taky to právě povzbuzuje k malým nákupům.

    ReplyDelete
  17. Ze všech zmíněných se mi nejvíc líbí Eclat od Lanvinu. Co se nakupování týče, já jedině na letišti.

    WorldByBella

    ReplyDelete
  18. Natural remedies help the body's immunity system by assisting in the regeneration of good bacteria in the body. The Bluetooth Headset is a symbol of recognition and acceptance. Also like many single parents, Sebastiao is hoping to share the bills with her former spouse. Barak occurs for one Social gathering in one these kinds of gem stones. There is use of only the best of natural vegetarian ingredients like rehydrated textured soya, wheat flour and wheat protein, vegetable oil that has salt and some fatty acid emulsifier namely mono-glycerides and di-glycerides.

    Feel free to surf to my site :: Jarbidge

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails