2013-04-15

Chanel correcteur perfection long lasting concealer

Ahoj!
Dlouho tu nebyla moje srdeční záležitost, Chanel. Já se přiznávám, pro tuhle značku  mám prostě slabost, jejich luxusní minimalistický obaly naplněný zpravidla bezchybným obsahem mě rozhodně dokážou nadchnout. 

Takže dneska bych vám ráda něco napsala o nejnovějším obyvateli mojí kosmetické sbírky, korektoru Correcteur perfection concealer. Teda, tak novej úplně není, už ho nějakej ten pátek mám, ale přeci jen, tuhle poněkud dražší kosmetiku si člověk nekupuje dvakrát do týdne, že? 

Korektor slibuje lehkou konzistenci, dlouhotrvající a přirozené krytí. Zakoupila jsem ho zejména jako korektor pod oči, ale záhy jsem zjistila, že mi velice dobře slouží i pro maskování nedokonalostí. Začnu  tradičně balením, aplikátor tohoto typu mám na korektorech nejradši. Vím, že někomu to přijde nehygienický a upřednostňuje dávkování z tubičky, mně to však nevadí. Tímto způsobem docílím dávkování, jaký přesně chci, je to rychlý, pohodlný, a nikdy toho nevymáčknu moc, ani málo.


Když jsem ho kupovala, prodavačka se dušovala, že nezalízá do vrásek. Musím teda podotknout, že při první aplikaci jsem byla trošku zklamaná, protože se mi zdálo, že to není tak úplně pravda. Záhy jsem ovšem zjistila, že  jen potřebuje trošku času, aby se jakoby vsákl do pleti. Když ho jemně zapracujete do pleti, prostě tam zůstane a drží tak jak má, celej den. Co se týče krytí, nečekejte žádnej Dermacol Cover, samozřejmě. Já jsem ten typ člověka, kterej naštěstí na kruhy pod očima netrpí, takže mi stačí opravdu hodně jemný krytí a nedokážu posoudit, jak si poradí s výraznější nedokonalostí pod očima. Na fotce níže můžete vidět, že s barevnýma nedokonalostma si ale poměrně lehce poradí. Jen jsem si všimla, že je to foceno právě bezprostředně po nanesení a tím pádem je tam vidět. To je to, o čem jsem mluvila, holt potřebuje trošku času (v řádu maximálně minut), aby se do pleti vsákl a usadil.


Proto mi to nedalo a přidám ještě fotku po delší době nošení, abych názorně předvedla, že po čase necuckovatí, což bývá zpravidla hlavním problémem korektorů. Znáte ten pocit, kdy korektor na postižené oblasti jakoby zaschne, začne se drolit a cuckovatět? Fuj, nesnáším to! Foceno po 12 hodinách od nanesení bez jakýchkoli úprav během dne, chtěla jsem, aby to bylo co nejvíc autentický, i když je pravda, že by můj obličej celkově v tuto dobu nějaký to posypání troškou pudru snesl.


Co se mi na něm líbí asi nejvíc, je jemná až lehce gelovitá textura, která poskytuje přirozený krytí bez nánosů. Proto jsem si ho velice oblíbila i na maskování všech ostatních šmejdů na obličeji - hutná krusta korektoru totiž mnohdy způsobí, že pupínek ještě víc křičí haló, tady sem! Ohledně stupně krytí jsem byla taky  mile překvapená, přes svou přirozenost a konzistenci kryje skutečně velice slušně. Pořídila jsem si ho v odstínu 20, a protože jakmile se trošku opálím, bude na mě na obličej světlejší, ráda bych mu pořídila o chlup tmavšího kámoše. Musím říct, že Perfection Concealer je zatím asi nejlepší korektor, kterej jsem kdy vyzkoušela, přestože rozhodně existují výrobky s ještě vyšší krycí schopností. 


Bohužel si zaboha nemůžu vzpomenout na cenu, ale mám pocit, že to zdaleka nebyla taková pálka, jakou jsem čekala. Na netu se pohybuje něco pod tisícovku, já ho koupila s 20 % slevou, kterou nabízejí každou chvilku v Marionnaud a zdá se mi, že stál okolo 6-7 stovek? Mimochodem, Marionnaud jsem si v poslední době hodně oblíbila. Nabízí na zákaznický karty každou chvilku slevy 20 % stejně jako Sephora, ale už jsem se poněkolikáté přesvědčila, že mají ty stejný věci levnější. Zrovna teď o víkendu jsem si dokupovala nový balení Poudre universelle libre a v Sephoře za něj chtěli o víc než o stovku více. A jako stovku přece jen na ulici nenajdete, žejo. 

15 comments:

  1. Mou srdeční záležitostí je NARS. Podobné černé minimalistické obaly a skvělý obsah.
    Ale dokonalý korektor jsem pořád nenašla, musím se v obchodě podívat i na tento, děkuju za tip.

    valerieswonderland.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Narsu si už delší dobu brousím zuby na Sin tvářenku :)

      Delete
  2. Ten pravý korektor jsem ještě nenašla, ačkoliv mám oblíbený od YR z řady Couleur Nature, ale pořád to není úplně ono. Mrknu se po něm.
    A Marrionaud máš pravdu, poslední dobou tam chodím častěji než do Sephory.

    ReplyDelete
  3. marrionnaud mám taky raději než sephoru, hlavně jsou tam milejší prodavačky a nedělá jim problém odlít vzorek. ale jak je to s tou 20% slevou? jsem tam registrovaná už asi rok a nikdy mi žádná 20% nepřišla. nebo jako občas mi přijde newsletter, kde slevy jsou, ale to je tak jednou za půl roku... to je ono? nebo jak? nebo to dávají prostě na prodejně, ale nikde jinde to nepropagují? třeba sms nebo email nebo tak? (se přiznám, že do kamenných obchodů skoro vůbec nechodím, tak maximálně do alberta nebo penny... pro jídlo, že ano, no a u nás je tam k tomu přidaný maximálně kik a dm... takže nemám v parfumériích moc přehled.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já ti nevim, já teda nakupuju na kartu mamky, která tam má registraci už asi sto let :). Přijde mi, že ty slevy a dárkový šeky chodí co chvíle. Korektor je kupovanej někdy v únoru, pak byla sleva na MDŽ a teď o víkendu zas přišla smska - kupovala jsem si do zásoby pudr.Možná náhoda a normálně to tak často nebývá, ale poslední dobou už ani tolik na netu high end kosmetiku nenakupujeme, protože se to víc vyplatí tady s tou 20% slevou...

      Delete
    2. tý jo, tak to fakt nechápu. jsem registrovaná asi rok, za tu doby mi přišly dva newslettery, tam byly slevy snad pro každého... a to je vlastně všechno. asi máte s mámou nějakou zlatou šup-sem-s-tou-slevou kartu!

      jinak to s tou highend jsem si všimla, že se to dost často víc vyplatí třeba v sephoře s 20% (a teď vím, že v marrionnaud taky, budu muset nějak vyšťourat, abych taky dostávala slevy!)

      Delete
  4. Tak tenhle kousek mě upoutal! Musím po něm pokouknout! :)

    ReplyDelete
  5. Dneska 3. článek o korektoru :D ale vypadá kráááásně... já mám teď YSL a ten je taky supr...

    http://sheldonovkad.blogspot.cz/2013/04/moje-prvni-neuspesne-zakonceni.html

    ReplyDelete
  6. Korektor opravdu nepotrebujes a uprimne ani zadnou zmenu nevidim, nemas co zakryvat!:D Ale hezke ocii :)

    ReplyDelete
  7. Nahahaaa, uplne ti rozumiem s tou slabostou pre Chanel...ak si clovek nejaku znacku, jednoducho jej vela veci prepaci a nepozera sa na nu s takym nadhladom...:) no a Chanel je moja srdcovka, zboznujem od nich skoro vsetko...a ostatni ma casto presviedcaju, ze to je obycajna kozmetika s brutalnou prirazkou za znacku..ale ja si jednoducho nemozem pomoct...to je ako s laskou, clovek ma nasadene ruzove okuliare a negativa si vobec nevsima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj no, já to právě psala proto, že se domnívám, že by k něčemu takovýmu mohl o teoreticky nastat... :)
      I když těžko říct, snažím se být fakt objektivní a spokojená jsem moc...:)

      Delete
  8. koukám na náhled a raduji se, jee bude lesk od Chanelu :D tak neva no, korektory jsou taky potřeba, teď používám od EL, tváří se zatím jako nej co jsem měla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já měla od EL double wear taky v balení jakože lesk na rty a byl super!

      Delete
  9. Mou srdeční záležitostí je rozhodně Lancome, ale korektory moc nepoužívám, takže myslím Lancome jako kosmetiku spíše barevnější, čili lesky, rtěnky, stíny, pudry, make-upy a tvářenky :)

    www.zakrasouamodou.blogspot.cz

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails