2012-11-03

Max factor Facefinity All day flawless


Ahoj! Dneska bude tak trošku guest post, aneb recenze, kde nejsem v hlavní roli jako porotce já. Tento makeup mi byl zaslán ke zrecenzování, ale bohužel, stane se, odstín mi absolutně nesedl, je na mě příšerně světlej. Tak mě napadlo pojmout recenzi trošku jinak. Vytipovala jsem si tři pokusný morčata, naservírovala jim makeup odlitej do kelímku a nekompromisně přikázala používat :). Je známo, že makeup je věc strašně moc individuální, proto mi přišlo zajímavý sledovat, na čem se holky shodly a jaký měly dojmy. Níže je swatch odstínu pro srovnání s tím, co běžně nosím, tak je asi jasný, že tohle opravdu nebude nic pro mě.
Barva je podle mě taková nezdravě šedivá a okolní odstíny vedle ní jak vidíte vypadají jako oranžády.


K experimentu jsem  zneužila 3 osoby z mýho okolí - sestru a dvě kámošky, jež jsem tak nějak podle oka tipla, že by jim mohl sednout odstín. A ve většině případů jsem se taky trefila. Prvně si ale pojďme shrnout, co Facefinity slibuje. Má to být makeup 3 v 1, v jednom kroku primer, makeup a korektor.  No, popravdě už tak nějak z principu moc nevěřím něčemu, co je více než jeden v jednom. A taky si myslím, že si výrobce může odpustit příliš "vědeckej" popis, kterej prostě nemusím. Jakmile se někdo začne ohánět cizíma názvama úžasnejch patentovanejch technologií, revoluční tajnou přísadou a výsledky nejnovějších výzkumů z jůesej, začne mi to zavánět spíš Horstem Fuchsem, než něčím solidním. Ale to nic proti MF, je to případ více firem. Útočí to na nás z každé druhé reklamy. Jen si vybavme všechny ty reklamy na řasenky, kde na nás mrká sexy číča s půlmetrovýma nalepenýma řasama a snaží se nám vnuknout, že tohle je dílem řasenky XY s nejnovější patentovanou technologií. Nebo reklama na krém na vrásky, kde hlavní protagonistkou je slečna, co má sotva po dvacítce a ještě je kompletně vygumovaná ve fotošopu. Ale samozřejmě vše díky novýmu revoučnímu protivráskovýmu komplexu. A přitom to jde úplně jednoduše. Ok, všem nám maminka říkala, že reklamy nesmíme brát tak úplně vážně a o to přece jde, vychválit výrobek. Ale podle mě to jde napsat i jinak. Půjčím si třeba úryvek z oficiálního popisu mýho Vitalumieru Aqua: 

"Its soft and evanescent ultra-fine fluid texture is a real surprise. Although it is exceptionally delicate and light, an incomparable “second-skin” perfecting result is achieved. The complexion appears amazingly even, fresh and energized. The skin glows with seemingly nude beauty. As if glowing from within. Bathed in light…"

Není to hnedka lepší? Pravda, opět odbočuju od tématu, ale někdy mám pocit, že tyhle masově rozšířené drogerkové značky by se (nejen od) dražších kolegů měly občas inspirovat. Někdy mám pocit, že profil české zákaznice je blbka, která sežere každou kravinu i s navijákem. (tím možná tak trošku nevědomky navazuju na minulej článek o řasence). Ale teď už radši k hodnocení, žejo.

Monča: 
  • Odstín je o chlup světlejší, ale dá se říct, že vcelku sedl
  • Hodně dobře kryje
  • Mírně zalízá do pórů 
  • Má slušnou výdrž
Andry:
  • Odstín perfektně sedí
  • Poněkud  znatelně zalízá do pórů
  • Co se týče výdrže a lesknutí se, není špatnej, průměr, ale spokojenost
  • Krycí schopnost je úžasná
  • Všeobecně vzato velká spokojenost, takže plné balení nejspíš poputuje Andry :)
(obě holky mají spíš sušší pleť s lehce mastnější T zónou a o velkých pórech se moc mluvit nedá. Tohle bude asi největší negativum tohoto makeupu. Osobně musím říct, že mi hodně připomíná MUFE HD - tužší konzistence, hůř se roztírá a šíleně zalízá do pórů. Na fotce níže jsem se pokoušela zachytit, že rozetřený skutečně do pórů a vrásek zalízá. Je pravda, že na nesedícím odstínu to ještě asi víc vynikne, ale i tak)



Bára:
Moje sestra nad tímto makeupem v podstatě dost ohrnovala nos :). Jednak jí moc nesedl odstín - moc světlej a to je co říct, i když je po létě opálená, tak celkově je hodně světlej typ.
  • Prý je příliš maskoidní, ne příliš dobře se roztírající konzistence a celkovej finish celkem nepřirozenej (ségra makeup buď nenosí, nebo spíš hodně lehčí, tónovací krémy, nebo jen samotnej pudr - abyste byli v obraze)
  • Co se týče výdrže a lesknutí, je super
  • Hodně dobře kryje.

A na závěr trošku OT historka z natáčení a sbírání dojmů k recenzi. Jak víte, v Ladyboxu jsem dostala BB krém od Garnieru. První, komu jsem ho chtěla vnutit, byla právě ségra. Tak se jí po nějaké době ptám, co na něj říká. 
B: Je úplně na hovno, otřesnej
D: Ok, tak ho teda nechceš, tak já ho teda někomu dám
B: Tyjo, ale to leda tak někomu, koho hodně nemáš ráda :)
No, chudák Garnier nakonec novou maminku našel v mé další kamarádce, která je s ním ale vcelku spokojená a měla radost, když jsem jí ho věnovala. Takže ono vše je relativní...

Co bych řekla na konec? Zrovna u makeupu je vždycky třeba pročíst více recenzí. Proto vůbec není na škodu, když ten samý produkt zrecenzuje více blogerek. V mým případě více lidí :). Osobně si myslím, že tento makeup není špatnej a může někomu vyhovovat, ale na druhou stranu mi doporučená cena 419 Kč přijde docela dost nadsazená. Brala bych ho tak do 200.  Pokud hledáte makeup, kterej dlouho vydrží a perfektně kryje, určitě nebude špatnej. Nicméně osobně si myslím, že této úlohy se umí lépe zmocnit takovej Revlon Colorstay, kterej se dá sehnat ještě o něco levněji. 

22 comments:

  1. ja som si tento mejkap pred časom kúpila,a som vcelku spokojná,odtieň mi sedí(mám iný);žeby zaliezal do pórov to sa povedať nedá,pravda ale je že ho treba dobre rozotrieť,nie štýlom ako natierame pleťový krém,ale dôkladnejšie,a hlavne pri vlasoch a obočí treba dávať pozor,tam keď sa dostane...je to problém potom pekne rozotrieť:D prijala by som ho lacnejší.ale inak na mejkapy od max factoru nemôžem hovoriť v zlom :)

    ReplyDelete
  2. Tak dekuji za recenzi, konecne mi uz nelezi v hlave :D Koukala jsem na nej v drogerce, osobne se mi ta koncepce primer - korektor - makeup libila, ale jak vidim, je to proste to samy, jako 30 dalsich kelimku ve stojanu :D

    ReplyDelete
  3. Hrozně mě lákal, ale děsí mě ten světlý odstín i to krytí :D Sama upřednostňuju lehké a málo krycí makeupy. Zaujal mě ten nápad vše v jednom makeupu, ale jak vidím za ty peníze asi nestojí, super recenze :)

    ReplyDelete
  4. Naprosto souhlasim s tvym nazorem na radoby vedecke popisky, taky z nich kvetu. Treba kdyz mi pani u EL tvrdila jak funguje krem na urovni bunecne obnovy, sem se mela chut zeptat, jestli leci rakovinu... Stalo by to za samostatny clanek! :) Jinak vtipny napad s tremi pokusnymi morcaty :D

    ReplyDelete
  5. taky jsem se na nej divala a zkoumala jak to muze byt primer-korektor-makeup dohromady, to, ze zaliza do vrasek a poru ma byt jakoze ten primer jo?
    Jeanny

    ReplyDelete
  6. Taky jsem na něj psala recenzi:) Ale jsem s ním zase moc spokojená :D
    Do pórů mi strašně zalízal Lancome :D
    Je to fakt individuální :)

    ReplyDelete
  7. Mě na něm láká ta krycí schopnost, ale když si kupuju nový make-up, většinou jsem ochotná za něj dát maximálně 250,- :)

    ReplyDelete
  8. Vdaka za recenziu! Mna zaujal v drogerke, dokonca som si bola ochotna ho aj kupit, ale mne u MF nikdy nesedi ziaden z odtienov a za tuto cenu nebudem kupovat dva, aby som ich miesala...takze tak.

    ReplyDelete
  9. super udelana recenze!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    ReplyDelete
  10. Já mám na něj stejnej názor. Je příjemnej, zmatní, kryje, ale ty viditelný póry po pár hodinách :/..
    A pidičlánek o Garnieru je super. :D

    ReplyDelete
  11. Super recenze a stejně jako nápad otestovat ho na více lidech. :)

    ReplyDelete
  12. to by bola farba pre mňa :D škoda tej ceny, asi počkám na zľavy

    ReplyDelete
  13. Díky za hezkou recenzi - ale souhlasím s tebou - na Revlon Colorstay nedám dopustit...

    ReplyDelete
  14. Děkuji za takového recenze, s vybíráním mekaupu strašně bojuji..

    ReplyDelete
  15. Velké krytí by bylo super, ovšem jestli zalejzá do pórů, můžu si nechat zajít chuť...

    www.kejtsworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Páči sa mi ako si to dala viacerým dievčatám na skúšku :-) Ja som tento make-up ešte neskúšala, ale prvýkrát som ho videla na Interbeauty a všeobecne preferujem ľahké a stredne krycie make-upy :-)

    ReplyDelete
  17. Dashulko, tohle je nejlepší recenze na tento make-up, kterou jsem četla. Líbí se mi, že nejdeš s davem a udělala jsi ji jinak než ostatní blogerky, které jej taky dostaly k recenzování. Nestrojený, přirozený text a hlavně ses nebála říct svůj názor, i když Ti byl produkt poskytnut firmou ke zrecenzování:)

    ReplyDelete
  18. Moc se mi líbí tvůj styl psaní:))) Make-upy od MF celkově moc nemusím a jak vidím, od dob co jsem od tého značky vypotřebovala ten poslední, se příliš nezměnilo. Sušší, špatně roztíratelné.

    Já na Revlon nedám dopustit a to jak na Colostay tak na Photoready. Z těch dražších nejraději používám Make-Up Forever HD, Guerlain nebo Lancome.

    Ještě bych ráda zmínila, že ceny dekorativní kosmetiky v USA a u nás je jedna velká cenové propast. Tady běžně platíme za trochu lepší řasenky (např. Loreal) kolem 400,- a make-upy se šplhají i přes 500,-. V USA zaplatí za tu samou řasenku 11 dolarů a už kroutí hlavou, že byla docela drahá. Ty holky jsou ochotné nechat horentní sumy v Sephoře nebo u MAC a od "drugstore make-upu" se očekává, že bude opravdu levný. Což by mělo fungovat i tady...

    ReplyDelete
  19. Tak to zalézání do porů by mohla pořešit báze, ne? Docela jsem nad ním přemýšlela, ale docela mě nahlodává to, jak všechny popisujete sice dost pozitiv, ale i negativa... Njn výběr make upu je docela boj...

    http://cnbymiisha.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  20. Btw. Moc se mi líbí tvůj styl psaní, takže začínám sledovat :-D

    ReplyDelete
  21. wonderful issues altogether, you simply gained a brand
    new reader. What could you suggest in regards to your submit that you simply made a
    few days ago? Any positive?

    Feel free to surf to my webpage ... website

    ReplyDelete
  22. Já mám odstín č.45 a jsem spokojená:-).

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails