2010-10-11

Awards!

Hi!
I received two blog awards from lovely Dayah (btw if you don't already know her blog, I strongly recommend you to check it out :-)
1. A blog with substance tag
You should sum your blogging philosophy, motivation and experience in 5 words. Here are my five words:
And I like to tell you more, to explain a little each of my 5 words.
1.Comprehension 
The most important to me. You know, many "civilists" (people that aren't my close friends that already know me well and understand my addiction or friends that I know thanks to my makeup obsession) don't understand why on Earth a girl needs so many nail polishes, makeup and clothes and spends a lot of her money for this stuff. I may seem dumb to them, that I can spend the money for OPI nailpolish etc (and lucky me, that they don't know that I recently really like Chanel nailpolishes, wanna try some RBL...they would say that I'd gone completely insane) I can express my obsession safely here on blogspot where are people all over the world that understand me! I love that feeling! And trust me, I've already seen a few weird reactions on my obsession so I'm incredibly happy I found people like me that don't judge me just because of my hobby.
2.Fun
I really enjoy it! Buying new stuff, trying it on, taking  pictures, writing articles about it.
3.Relaxing 
A bad day? Only things that can make it better: Comfort food, shopping, blogging and browsing others' blogs. And of course, my BF :)
4.Inspiration 
I didn't watch the bloggers world so regularly until I created mine. Now I also have on my blogroll my everyday inspiration!
5.Self-expression 
I simply like to write and create something since I was little child :-)

2.Sunshine award
1. Save the image above and post it on your own blog.
2. Pass the award on to 12 fellow bloggers.
3. Link the nominees.
4. Let nominees know they have won this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person you received this award from. 

I tag these bloggers (I tried to choose those who weren't already tagged by Day or other blogger.

Ok they're not exactly 12 but I chose my most favourite (except these from my favs that had already been tagged)

Note to Czech readers:
Když už je to takovej kecací příspěvek, dnes mě inspirovala Yarisse z justabeautyblog.blogspot.com, která chtěla inspiraci a tipy na nový blogy. A přišla jsem, co mi chybí. Co se týče módy, jsem už s repertoárem českých/slovenských blogů docela uspokojena, je tu opravdu mnoho šikovných slečen. Ale chybí mi české/slovenské blogy jako ten od Yarisse nebo Zlatosféry (zlatosfera.blogspot.com) - prostě blog i o kosmetice, s ukázkami líčení, recenzemi produktů relativně v ČR sehnatelných, z pera české slečny...Někdy mi přijde, že se tomu u nás i nikdo nevěnuje. Na ulici potkám už i dost hezky oblečených slečen, ale málokdy pěkně nalíčenou. Teď mě nechápejte špatně, nemyslím tím zmalované kašpary, ale prostě mi chybí nějaký blog holky, která má slabost i pro kosmetiku a zajímá ji víc než jen Háem a Zara, designbloky a podobně :-) Přijde mi, že utrácení za kosmetiku se v našich končinách stále považuje za něco daleko méně přípustného než mít plnou skříň hader, šetřit na designerskou tašku, dát x tisíc za značkový top.....Možná proto, že to není tolik vidět? Když máte tašku od MbMJ (nic proti, chcu ji taky), či kvalitní koženou bundu, každej to pozná. Ale tvářenku jestli máte Essence nebo Dior, to nikdo nejspíš nepozná. Vždy jsem si říkala, že za drahou kosmetiku jen zbytečně připlácím za značku - ale téměř pokaždé při koupení levného produktu narazím na to, že se kvalita opravdu nedá srovnat. A já se svými líčidly si mohu dovolit ten "luxus", že pokud nejsou extrémní podmínky jako parné léto, vydrží mi líčení stejně krásné od rána až do večera, než jsem jdu před vanou odlíčit :-)
Co říkáte vy? Případně sem s tipama na blogy...:)




7 comments:

  1. To máš pravdu, taky bych takové blogy brala... Celkem bych byla ráda kdyby takový byl i můj vlastní, jenže si to odporuje s mou leností něco takového vytvářet :-D Když už se o to pokusím, tak narážím na to, že mám malou slovní zásobu a pořád jen opakuju totéž (to jsem teda češtinářka, já vim...), takže to nakonec stejně na blog nedám a zůstávám u těch laků, kde je sice text taky na prd, ale aspoň ty fotky snad něco řeknou.

    ReplyDelete
  2. Není zač, máš hodně zajímaý blog, hlavně obdivuju ten rozptyl.
    Já jsem zkoušela psát o kosmetice, ale psaní o lacích má prostě větší ohlas, několik mých příspěvků o kosmetice nemělo žádný ohlas. Taky je fakt, že to neumím tak dobře napsat jako Yarisse, která prostě píše skvěle.

    ReplyDelete
  3. Já jsem taková nevyhraněná....ale mám v plánu se víc věnovat kosmetice, líčení očí atd, to mi dost chybí, dřív jsem si s tím vyhrávala, fotila...přijde mi, že takové už skoro nejsou "v módě", všude jsou buď laky nebo swatches produktů a ličení už se asi definitivně přesunulo jen na youtube, ale podle mě fotky mají stále větší kouzlo :-)

    ReplyDelete
  4. Thank you so much for tagging me Dashulka! I appreciate it a lot =)

    ReplyDelete
  5. Dashulko a Day, moc děkuju za pochvaly. Mně trošku mrzí ta angličtina, ale to je holt daň mezinárodnímu čtenářstvu a mé vlastní pohodlnosti.
    A bohužel je to pravda. Fotky produktů jsou všude. Většinou bez textu nebo s minimálním popiskem. Možná kvůli lenosti autorů, možná proto, že někdy jsou blogy jen reklama a nic než to. Kdo ví. Každopádně v českém rybníčku evidentně letí fashionblogy. Mno, uvidíme, co to bude příště.

    A mrknu na všechny "taglé" blogy :)

    ReplyDelete
  6. S tímhle musím souhlasit. Připadá mi, že spousta českých holek si myslím, že být trendy znamená jen být krásně oblečená (a maximálně mít hezké vlasy). Ale na make-up nějak nemyslí! Ano, i já chci víc českých kosmetických blogů!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails