2011-06-04

My makeup collection & storage

Ahoj, tak jak jsem už psala, v rámci poctivýho studia na zkoušku dělám takový věci, že například uklízím celej svůj pokoj a taky ve své kosmetické sbírce. Trošku jsem to probrala, něco porozdávala, staré věci vyhodila a s výsledkem jsem spokojená. Myslím, že zas tak moc toho nemám, nejsem v tomto megaloman, i když nějaký prvky závislosti se u mě nezapřou. Ale můžu říct, že tak 80% své sbírky aspoň občas používám. Moje kosmetika bydlí v šuplíčkách z Ikey, a zbytek co používáme dohromady s mamkou a ségrou je v různých košíčkách a stojánkách ve velké nástěnné polici, ale to už mi nepřišlo nijak zajímavý, tak jsem to ani nefotila :)

Takhle to vypadá celý dohromady, štětce mám v MAC hello kitty stojánku.


Tohle jsou všechny moje oční stíny - pravidelně používám spíše levou část, kde vidíte paletky - několik MAC, Dior, Essence, Estee Lauder, Sleek, Body shop a samostatné stíny MAC a Nars. Napravo jsou pigmenty - odsypky MAC a Nyxy. Pigmenty už tolik nepoužívám, zvykla jsem si raději na tuhé stíny.


Moje nejoblíbenější patro - věci na tvář. Makeupy, báze, korektory, tvářenky, pudry, bronzery a rozjasňovače. Jsou naskládané v patrech, ty nahoře jsou ty s největší frekvencí užívání.


Moje skromná sbírka rtěnek a lesků - nejsou tam určitě všechny, dost jich nosím v kabelce dle nálady a líčení, ale docela se mi daří je střídat. Nejvíce věcí mám asi od MAC a Estee Lauder, jejich produkty na rty mám moc ráda. Super rtěnky má i YSL, ale když mě se tak strašně nelíbí obaly :)) Proto už momentálně žádnou nevlastním.




Toto je takovej trošku bordel šuplík. Mám tam řasenky, tužky, linky a pak taky co se jinam nevešlo - pinzety, kleštičky, ořezávátka a tak.

Doufám, že se článek bude líbit, kdybyste měly dotaz ke konkrétnímu produktu, klidně se ptejte. Samostatnou recenzi hodlám udělat na Clinique pore minimizer, trošku jsem ho poslední dobou zazdila a je to vážně super věc!
Hezký víkend všem a děkuji za milé komentáře :-)


45 comments:

  1. Náhodou skvělá sbírka:-)

    http://luczynky-world.blog.cz/

    ReplyDelete
  2. Líbí, taky jsem nedávno třídila :)a hlavně jsem zjistila, co mi chybí, potřebuju nějaké matné stíny, těch mám děsně málo... Takže už se porozhlížím:)
    Pigmenty taky přestávám používat, i když vypadaly suprově, nechce se mi s nima tolik piplat, i když to vlastně nebyla ani práce navíc, no, prostě jsem si zvykla víc jako ty, na ty tuhé :D
    A dotaz - na obrázku s tvářenkama, pravý horní roh - je to mac warior collection? Narazila jsem na ni bohužel nedávno ale vypadá senzačně, jestli ji ještě někde najdu, nejspíš objednám:) jak jsi s ní spokojená?:)

    ReplyDelete
  3. Mna by zaujímali hlavne tie šuplíčky :-) Moja kozmetická zbierka je v taštičkách a košíčkoch a zaberie veľa miesta a aj času niečo nájsť. Ty máš na to perfektný systém! Ako sa tá komodka volá?

    ReplyDelete
  4. To je fakt chytrý nápad s těma šuplíčkama. Sama mám kosetiku vystavenou na poličkách nebo v kosmetických taštičkách. Inspirovala jsi mě :-)

    http://indexkrasy.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Úplne skvelé. Som priam očarená! Dúfam, že aj ja si raz nájdem čas na takéto upratovanie v kozmetike. :) Plus tá zbierka nail polish - som očarená. n_n

    ReplyDelete
  6. kosmetikomaniaku :-D Pěkné fotky!

    ReplyDelete
  7. milujem takéto posty, vtedy vždy zistím, že ja vlastne nemám skoro nič a potom si môžem kúpiť niečo nové bez výčitiek svedomia, či to naozaj potrebujem :D

    ReplyDelete
  8. Krásná sbírka. Co se týče makeupu, jsem teprve v začátcích :) Ale ta skříňka mě taky zaujala, mají ji ještě, nebo něco podobného?

    ReplyDelete
  9. Máš pěknou sbírku. Já zas takový "maniak" nejsem, stačí mi jedna taštička a pak malá krabička. :)

    ReplyDelete
  10. Máš to krásně uklizené ;) Já mám většinu věcí sbalenu v kufrech, které se mnou jezdí. A hrozně mě s tím focením sbírek štvete :D
    Dašulko, mě by zajímala druhá fotka, levý horní roh, pod Diorem je MAC ??? (co to je?)

    ReplyDelete
  11. Také se přidávám k dotazům na skříňku... Hrozně by se mi podobná hodila :). A také krásná sbírka!

    ReplyDelete
  12. Koukám, že vlastníš i kosmetiku Dior :) Nechtěla by jsi napsat nějakou recenzi? :)

    ReplyDelete
  13. To je sranda, já ty šuplíčky z Ikey používám taky :D

    ReplyDelete
  14. Takové šuplíčky bych taky potřebovala :-) nějak se mi ta kosmetika nevlézá do košíčku.. bohužel jsem teď na podobné nikdy nenarazila..

    ReplyDelete
  15. neverim, ze toho mas tolik :D

    ReplyDelete
  16. Dáši, super post a máš to hezky uspořádané, ale čoveče já bych řekla, že toho máš mnohem víc, tě znám :-D co teď nejvíc používáš jako bronzer x tvářenku ???

    ReplyDelete
  17. Parádní,já mám tyhle články děsně ráda, protože hrozně ráda šmíruju, co za kosmetiku mají ostatní :D! Jinak se mi moc líbí ty šuplíčky, to bych taky potřebovala, já to mám ve dvou košíčcích a je to poměrně nepraktické!

    ReplyDelete
  18. Holky, díky za reakce :))

    Azazela: Jj, je je to bronzer Solar riche, a je to totální miláček, můj nej bronzer vůbec, mám už ho děsně dlouho (tak aspoň 2r), vůbec neubývá a miluju ho!

    Veve: komodu už mám taky dlouho, bohužel jsem na stránkách nenašla, ale tuším, že mi někdo říkal, že už ji tam nemaj :(
    Ale abych pravdu řekla, bez chyby není. Byla levná (tuším kolem 400??) a nevím, či sou to moje montérský schopnosti, ale celá je trošku nakřivo (šuplíky se zasekávaj občas) - ale vypadá dobře, to zas jo :)

    Boruvko, to je MAC paletka z vánoční kolekce tuším 2008, fascinating ruby 6 smokey eyes - tady obrázek http://3.bp.blogspot.com/_UpRjQ-jZ5Mg/THjfzZ4LRcI/AAAAAAAADms/XLqvfTidzHg/s1600/IMG_4145.JPG

    Jane, díky - co by tě konkrétně zajímalo? Moc toho od Diora nemám, měla jsem spíše dřív (než jsem znala MAC a tak)a hodně věci sem už vypotřebovala a vyhodila :)

    Luci, moje all time favourites jsou Solar riche bronzer a tvářenka Ripe peach a na třetím místě většinou něco, co mám momentálně v oblibě - nyní duo od elf a sun club bronzer od essence :)

    ReplyDelete
  19. Hezké, na takové fotky se vždy ráda dívám. Škoda, že je u nás Ikeí tak málo, musím si vystačit s papírovými a plastovými zásuvkami.

    ReplyDelete
  20. Wow, to je naprosto úžasný ! :)
    Taky bych ňáký takový šuplíčky potřebovala. Mají je ještě? :))

    ReplyDelete
  21. Dáši, díky moc solar riche mám taky, taky dva roky a na dno stále nevidím, super kauf...hele mezi náma, další post bych brala řasenky a makeupy, co ??

    ReplyDelete
  22. Máš to krásně uspořádané! Šuplíčky mám taky, ale co jsme koupili větší monitor, už se mi nevešly na stůl. Takže se to tu teď tak různě povaluje ve dvou košíkách.

    ReplyDelete
  23. Líbí se mi, jak máš pěkně uspořádané malovátka:) Taky jsem co se týče líčidel docela sběratel, ale rozhodně to nemám tak pěkně uklizené:-D

    ReplyDelete
  24. Luci, jaký makeup máš na mysli? Já jich moc nemám, o colorstay a essence jsem už recenzi psala....mám v plánu udělat post na pore minimizer od clinique, dnes jsem to fotila před a po a trošku se stydím dát sem své na fotce obří póry velikosti kráterů, který ve skutečnosti tak viditelný nejsou :-)
    Pak zbývá leda Diorskin icone, nebo ještě mám od Diora jeden, ten myslím ani není na fotce, spíš tónovací krém :)

    Na řasenky klidně post udělám!

    Katie: jak se říká, pořádek musí být, řekla Babička a kopla...no a dál to znáte :) Pokud v tom mám bordel, nestíhám věci používat a to mě vadí, je mi pak líto, že mi věci leží ladem :)

    ReplyDelete
  25. Téda :-) Sen každé holky! Božský!
    Sleduju!

    ReplyDelete
  26. Jako ty šuplíčky vypadaj fakt skvěle sofistikovaně, asi si taky něco takovýho pořídim. A kdybych měla zahodit všechno, co jsem za poslední tři měsíce nepoužila, zbyde mi jen jeden makeup, korektor, řasenka, bronzer a jedny stíny...uf. Ještě že to nikdy neudělám :-)

    ReplyDelete
  27. takových serepetiček nemám ani já :)

    ReplyDelete
  28. Jeeej to je niečo úžasné hotový sen pre ženy!! :D :D No tuším si ma inšpirovala, možno si aj ja nejakú podobnú skrinku zabezpečím :)

    www.laurita-beauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. Ahoj,
    všimla jsem si, že máš řasenku Maybelline Falsies. Můžu se zeptat, jaká je? Hlavně, jestli udělá řasy dlouhé? Přemýšlím o koupi.
    Děkuji

    ReplyDelete
  30. Ahoj, je dobrá, řasy udělá hezký, byla jsem s ní spokojená. Akorát se to s ní dá snadno přehnat a ona pak vytvoří pavoučí hnátky. Jo a dost brzo se drolí, což u řasenek nesnáším :)
    Nevím ani přesně kolik stojí, ale jestli přes 200, tak je v tom případě poměr cena/výkon nic moc...

    ReplyDelete
  31. jé tak to je super:-) ja to mám v jednom košíčku v kúpelni také veci čo najviac používam a zvyšok je v kozmetickej taške na chodbe. ale stále mením produkty ktoré najčastejšie používam:-D nedá sa mi iba jednu vec:-D musím to meniť. no a ten moj drahý stále frfle že zaberám celú kúplku :-D

    ReplyDelete
  32. taky "box" si musim zohnat aj ja :-)

    ReplyDelete
  33. Ahooj, chci se zeptat na ten rozjasnujici pudr meteorites od guerlain.hrozne dlouho premyslim o jeo koupi, ale prece jenom, neni to uplne nejlevnejsi investice, proto te chci moc poprosit o podeleni se zazitku a zkusenosti s nim.:)dekuji Z.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, něco málo jsem o něm psala tady...ale osobně bych si ho asi podruhé nekoupila, pokud chci působit "zářivě", dám radši přednost makeupu s dewy efektem (třeba vitalumiere)

      http://dashulkak.blogspot.com/2011/09/pojednani-o-pudrech.html

      Delete
  34. Páni ty toho máš:) mimochodem skvělé uskladnění. Já bych si to hned nějak ozdobila třeba zebrovanou tapetou:D♥

    ReplyDelete
  35. Ůžasný mužu se zeptat kdes koupila ten stojanek s Hello Kittynkou ♥ ? chtěla bych ho :D
    jinak super zbírka ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, ten už teď asi neseženeš, nebo ne za normální cenu :( je to stojánek z několik let staré limitované kolekce MAC Hello Kitty...

      Delete
  36. Kde ten MAC kupuješ? Predsa len to nie je najlacnejšia záležitosť :/ Ja mám v zbierke zatiaľ len niekoľko tieňov a aj to mi dosť dlho trvalo nakúpiť:/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak různě, něco mám z Jahody, něco přímo z obchodu u nás, něco z přebytků od ostatních kosmetických nadšenkyň, něco z ebay :)

      Delete
  37. Ta dřevěná komůdka je z ikei? Já po ní koukala na netu, ale pořád jsem nevěděla, jaká by byla na kosmetiku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jojo, je, ale už ji mám hodně dlouho, nevím, či ji tam pořád mají :)

      Delete
    2. Na stránkách jsem ji viděla a možná si ji také pořídím ;)

      Delete

Related Posts with Thumbnails