2011-10-15

Drugstore mini haul :)

Už mám trošku nervy na tohle počasí, laky nejdou fotit :-) takže proto teď spíš kosmetický články :) No ale ne že bych vám v této oblasti neměla co říct, to určitě ne. Takže například teďka vám představím pár drobností z drogerky, co jsem nedávno pokoupila a už i stihla pořádně ozkoušet. Třeba vás něco inspiruje.


1) Balea náplasti na puchýře
Nedalo mě to. Musela jsem je vyzkoušet. Nedávno jsem měla na obouch nohách puchýře jako pětikačky a Compeedky spolehlivě zabraly. Jenomže než k tomu došlo, spotřebovala jsem celý balení (5ks/100Kč), tak mě pořád lákalo zkusit podstatně levnější alternativu - a to Balea 8ks/50 Kč - balení obsahuje 4 velký (jsou o něco menší jak Compeed) a 4 malý náplasti. Jako je to dobrý jako nouzovka, ale jinak bych řekla asi nic moc. Během jednoho dne se mi obě totálně slepily, kdežto Compeed opravdu vydrží až několik dní, jako píšou na obalu. Je to škoda, Baleu mám ráda, ale pro příště si koupím znova Compeed, když už se mi udělá puchýř, chci jistotu, že na něj budu mít pořádnou náplast. Zbytek tohoto balení jsem si hodila do své kabelkové lékárničky pro případy nouze....Co vy a puchýře/ náplasti na ně?

2) Maybelline Colorama Berry Sweet
Jooo a kdo říká, že tam nemaj pořádný barvy? Maj furt hezký a furt za 30 kaček. Ale věřím, že takovej typ barvy už asi doma máte. Ale věřili byste tomu, že já žádnej podobnej odstín doposud neměla? No fakt. Bude samostatnej post a swatch, ale to až se mi podaří dělat nějaký normální fotky :-)

3) Montagne Jeunesse čokoládová maska.
Tak tohle je hotová čokoládová bomba. Neskutečně mňamózně navoněná relaxační bahenní maska, to pravý pro očistu pleti a zároveň ji příliš nevysuší, jako to bývá u takových typů masek zvykem. Je určena  pro normální/suchou pleť s problémovější t-zónou, zároveň má čistit póry a hydratovat a zklidňovat pleť. A řekla bych, že to splňuje, protože pleť je po ní hladká jako miminkovskej zadek, ale zároveň necítíte napjatost a vysušenost. Koupila jsem ji v Rossmannu v akci za 29 Kč, normálně stojí 39, v Tescu jsem ji viděla dokonce za 50 Kč! Což není úplně nejlevnější, když tu masku máte tak odhaduju na maximálně tři použití. Máte někdo s touto, nebo ostatními maskami této značky zkušenost? Dost mě v Tescu zaujaly i dvoufázový MJ masky na vlasy, ale jako tyvole, 60 Kč za pytlíček, a na moje dlouhý vlasy určitě tak na jedno použití? Ale kdybych věděla, že bude super, klidně za ni ty peníze dám. 
Každopádně tuto masku doporučuju, už jen kvůli té omamné a úžasné vůni, skvělá věc na relaxační odpoledně.

4) Balea sprchové gely
Taky je tak milujete jako já? Můj absolutní favorit je ta první varianta vlevo, nemůžu se ho nabažit. Skvěle sladce zahřeje, ideální doplněk do horké sprchy v tomto počasí, mám chuť ho sníst. Tak neskutečně povedenou  ultramegasladkou kombinaci kokosu a vanilky jsem ještě neviděla. A ten druhej je taky super, sice se někdo trošku sekl v etiketě, není to mandle a růže či co tam píšou, ale broskev (a možná trošku té růže, no :). Ideální kamarád do ranní sprchy, milá, svěží vůně. Někdo říká, že tyto sprcháče za 30,- jsou nanic a vysušují, ale já si je nemůžu vynachválit, do sprchy už pár let střídám jedině věci od Balea a jsem moc spokojená, za ty prachy. Akorát mě mrzí, že když mi voní sprcháč, to tělový mlíko ve "stejný" vůni je nepovedenej humus. A nebo když voní hezky, tak pak divně smrdí na kůži. Tělová mléka Balea jsem už teda bohužel jaksi vzdala. Navíc beztak vůbec nehydratujou.


5) Freeman čistící pěna
Co se týče konzistence čistících výrobků, nevím proč, ale nejraději mám pěnu. Proto jsem po týto šla jak po uzeným. Tento má být bez sulfátů a parabenů, je s výtažkem s granátovýho jablka, aloe vera a taky kakaovým máslem. Trošku jsem se toho bála, aby mě to máslo nedělalo na pleti neplechu, ale vůbec, strašně mi sedl. Vůně je hodně svěží a poměrně výrazná, což se mi prvně nelíbilo, jak už sem někde psala tak moc parfémovaný věci na obličej nemusím, ale ve finále je mi to při samotným čištění moc příjemný, osvěžující a na každý čištění pleti se vyloženě těším. Pleť je po něm sametově hebká a čistá, tamponek při následným dočišťování micelárkou téměř bez poskvrnky, dá se říct čistej! Určitě doporučuju.

6) Freeman stylingový krém
Jo, zas ta vůně. Já se přiznám, jsem strašně manipulovatelná a hezký obaly a úžasný vůně - na to mě dostanete. Freeman mi byl vždycky sympatickej, už kdysi dávno, když mi bylo asi 15 a nějaká Balea a spol. byla hudba daleké budoucnosti, jsem jejich věci ráda používala. Až teď se k němu pomalu vracím, když jsem zaregistrovala velkej regál s výrobky v místní Tetě a na radu Plum foolery omrkla kosmetiku v Tescu.  (mimochodem, díky za tip :-) A chci vyzkoušet snad všechno!
Ale teď ještě zpátky k tomuto krému. Píšou, že je to stylingový přípavek, je to věc, kterou si vetřete do vlhkých konečků. Měla by zanechat vlasy rovné, hezké ucelené konečky a hydratovat. Jo znova, ta vůně, to je tropickej ráj! Neřekla bych, že je to nějakej echt zázrak, prostě docela průměrná péče do konečků, jakých mám doma osumsetšest, nedá se říct, že by to neúčinkovalo, ale wow efekt se u mě taky nekoná. Znova bych si to už asi nekoupila, nicméně je to příjemnej výrobek, kterej ráda používám, jo teď už potřetí, už kvůli té vůni :)))

A tak jsem si tak nějak samovolně vytvořila Freeman wishlist, protože přeci omamně voňavý věci s hezkejma obalama a navíc netestovaný na zvířatech, žejo.

Peeling a krém na nohy, protože bych si měla konečně na ně něco pořídit a ne na ně vypatlávat moje oblíbený Bodyshopácký másla.
Coconut guava tělový mlíko, protože miluju kokos, ale kokosově navoněný věci bývaj většinou tak divně hnusný, ale toto je pecka. Mimochodem, pro milovnice sladkýho doporučuju tohle, to mám doma a je mňam.
Minimálně jednu masku a peeling, ale nemůžu si ani vybrat.

Nemáte nějaké tipy, ozkoušené výrobky od nich? Btw vše uvedený výše v mým wishlistu je v Tescu k dispozici.

21 comments:

  1. Mám od nich dvě masky - avokádo-oves a okurku. Obě jsou skvělý, avokádo lepší. Okurku mám jen proto, že je slupovací. Pak mám tělový peeling a na ten taky nedám dopustit. A peeling na ksichtík jsem měla jen takový ten malý co vypadá jak vzorek...ten mě moc nenadchl, ale voněl skvěle. :)

    ReplyDelete
  2. Zrovna mám v koupelně ananasovou masku a nemůžu si jí vynachválit, já Freeman ráda:)
    No, ale co mě absolutně dostalo je Balea sprchový gel s ptáčkmama!!!!! Není to nějaká limitka? Bohužel mám Dm nejblíž v Jihlavě, ale tenhle gel musím rozhodně mít- i kdyby mi měl stát jen v koupelně na poličce.

    ReplyDelete
  3. čokoládová maska? Tu bych chtěla vyzkoušet! skvělý článek

    ReplyDelete
  4. Freeman mám moc ráda,netušila jsem, že mají i stylingové přípravky na vlasy! Musím to omrknout :)

    ReplyDelete
  5. Oni mají čistící pěnu?! Miluju je a téměř používám na čištění jen pěny. Kupuji si poměrně drahou od Yves Roscher ale tahle bude určitě levnější! Až mi dojde, poběžím pro ní :)

    ReplyDelete
  6. Noogeta: tohle většinou bývají "limitky", ale mají je tam vždycky delší dobu, zrovna konkrétně tohle s ptáčky už tam mají určitě dýl, mám už ho myslím podruhé, jak jsem do vůně zamilovaná :-)

    xPlanetkax: já je taky miluju :) Tahle stála tuším tak 200,- :)

    ReplyDelete
  7. Já osobně s touhle značkou masek nemám dobré zkušenosti. Je teda pravda, že jsem měla tu plátěnou, ale takovou reakci jsem dlouho nezažila. Takže jsem té neplátěné nedala ani šanci....

    ReplyDelete
  8. Chjo...tesco v plzni je na prd...od freemana jen papaya šampony a těl. mléka...asi budu muset objednat z netu :)...jinak papaya šampon mě nijak nenadchnul...viz blog.:)
    A čoko masku zbožňuju...

    ReplyDelete
  9. Nemáš zač:D jsem rada za pozitvni recenzi na tu pěnu, koukala jsem na ni uz x-krat ale mám tolik věci na obličej, ze počkám az něco spotřebuju, z ty organics rady se mi líbí i krém na obličej...

    ReplyDelete
  10. Ta kosmetika Freeman mě docela zajímá :))))

    ReplyDelete
  11. Tu čokoládovou masku mám a je úplně úžasná! :) Po Tvým článku mám chuť běžet do koupelny a dát si jí znova! :D Máš úplnou pravdu, pleť je po ní opravdu úžasná..:) Jíťa

    ReplyDelete
  12. no coraz viac chcem vyskusat nieco od Freemana mali sme doma pred rokmi peeling na telo, a teraz ma laka ta cistiaca pena:)

    ReplyDelete
  13. Freemana jsem používala kdysi dávno, tak deset let zpátky a byla jsem spokojená. Jinak sprcháče od Baley jsou super a vyhovuje mi i tělové mléko - jen si nemůžu vzpomenout na název, ale je to limitka (u nás ji ale stále mají) a má takovou letní vůni, bílou lahvičku s tmavě žlutým uzávěrem. A na ten sprcháč s broskví se musím mrknout. ;)

    ReplyDelete
  14. Avokádovou masku od Freemana jsem měla a teda... nebyla vyloženě špatná, ale taková... nenadchne, neurazí. Jo, a celkem vysušovala pleť. Až vyplácám masku, kt. mám teď, tak bych chtěla vyzkoušet tu čokoládovo-jahodovou:) Monika

    ReplyDelete
  15. Tyhle sprcháče od Balea naprosto miluju:)

    ReplyDelete
  16. Tu čistící pěnu jsem měla, moc mi voněla, ale jinak jsem s ní moc spokojená nebyla (vysušovala mě).
    Balea sprcháče mám ráda moc.

    ReplyDelete
  17. balea má úžasné vonavé věci.super blog až na tu růžovou =D
    forever free

    ReplyDelete
  18. hell máš něco proti růžový? :D :D :D

    ReplyDelete
  19. Můžu se zeptat, kde se dá koupit ta čistící pěna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odkud jsi? V Brně ji mají třeba v Tetě na svoboďáku a viděla jsem ho i v jiných Tetách, tak zkus zavítat tam...

      Delete
    2. Děkuju, do Brna pošlu bráchu:) nejsem si jistá, jestli vůbec v naší maloměstské tetě měli něco od freemana..

      Delete

Related Posts with Thumbnails