2011-10-10

Mascaras: Winners & losers

Tak jsem se rozhodla napsat článek o řasenkách, protože mám co říct jak k favoritům, tak v totálním propadákům. Jdeme na to, jen bych chtěla předem říct, prosím nebijte mne za moje řasy, opravdu když je příroda rozdávala, tak se na mě nedostalo, pač jsem se zasekla u stánku s malejma prsama, kde jsem dostala přidáno :) A navíc - komu jinýmu jsou všechny tyto zázračný řasenky určeny, než holkám s nedokonalejma řasama. Kdybych byla od přírody mrkačka, přelíznu je jednou vrstvou jakékoli řasenky a nic řešit nemusim :)
Tyhle tři jsem si vzala na paškál:


1) YSL False lash effect - verze shocking.
Pořád přemejšlím, jestli tuto řasenku nepomluvím neprávem, neb si nedovedu vysvětlit, co je tohle za sračku a tragédii. Možná za to totiž může parfumerie, která nám prodala vadnou/starou/již otevřenou nebo prostě jinak špatnou řasenku. Předesílám, že je skoro nová, je kupovaná na DM a teďka lituju, že sme se nechaly s mamkou "ukecat", pač jsem ji původně poslala pro Chanel Inimitable. Příšernost. Nabírá strašně moc barvy, šíleně žmolkuje, slepuje řasy. a to je prosim jen jedna vrstva, já na svý pidiřasy dávám obvykle tak 2-3 vrstvy, takže žádný lepení ani žmolkování neakceptuju. Podívejte se i na ten štěteček, už mu to kouká z očí, co je zač, celej takovej divně rozježenej. Prosímvás máte ji někdo doma? Máte obdobnou zkušenost? Jsem v šoku právě proto, že původní klasickou YSL False lash effect jsem milovala, koupila si ji několikrát po sobě a přestala kupovat jen proto, že jsem objevila daleko levnější a dostupnější řasenku, se kterou jsem moc spokojená. Dokonce jsem i vyhrabala ultrastarou fotku, kde mám klasickou YSL (druhé foto), no posuďte sami ten rozdíl:



2) Bourjois Ultra volume glamour - pro citlivé oči
Jo, tohle je ta proslulá řasenka z beautyboxu, kterou má doma asi hodně z vás. Co na ni říkáte? Podle mě takovej průměr, nenadchne, neurazí. Nežmolkuje, ideální na "rychlý" líčení, když nestíháte, ale už bych si ji znova nekoupila. Docela totiž "zatěžuje" řasy, který jakoby pod její vahou klesnou, takže nějakej efekt je v pr... :) Co na ni říkáte vy?




3) Oriflame Wonderlash Intense
Absolutní vítěz a favorit pro mě. I když z fotky může být efekt trošku matoucí a podobnej jako Bourjois, nenechte se zmást. Zaprvé moje řasenka mele z posledního, takže je jinak daleko lepší a taky, ten efekt vydrží celej den, řasy jsou nadzvednutý a neklesnou jako u B. Navíc, stojí v akci asi stovku, takže krásná práce. Musela jsem se sice naučit s ní zacházet, abych byla s efektem spokojená, ale to je to nejmenší. A to jsem byla vždycky ke gumovým kartáčkům maximálně skeptická :)



Za ta léta, co se snažím, aby moje řasy vypadaly aspoň trošku hezky, mám vyzkoušeno kdeco. Nyní mám políčeno na řasenku Maybelline One by one (měla jsem Falsies a byla fajn). Jaké jsou vaše tipy?
Jinak co se týče dalších řasenek, za vyzkoušení a bližší prozkoumání rozhodně stojí:

Lancome Hypnose
YSL False lash effect
Helena Rubinstein Lash queen feline (ale ta cena, au :( )
Estée Lauder Sumptuous



42 comments:

  1. One by One prý stojí za prd, ale nevím, sama jsem ji nezkoušela. Ale po těch spíš negativních názorech ji zřejmě ani nevyzkouším.
    Mojí favoriti jsou The Falsies od Maybelline, 2000 calories od Max Factor, Wonderlash od Oriflame a pak ještě jakákoli řasenka Giordani Gold též z Oriflame.
    K tvým postřehům. YSL nevypadá opravdu vůbec dobře. Teda ta první, ta druhá je krásná.
    Bourjois je z těchto fotek asi nejhezčí, ale je mi jasné, že fotky zkreslují. A vzhledem k tomu, že s Wonderlash mám jen dobré zkušenosti věřím, že ne skutečnosti vypadá na oku jinak :) A hlavně v poměru kvalita:výkon:cena je k nezaplacení.

    ReplyDelete
  2. Tak s těmi co podle tebe stojí za prozkoumání beze zbytku souhlasím, bohužel taky nekradu, takže pořád hledám levnější alternativu a ztaím mi nejlíp vychází Dermacol volum mania (jasně růžový obal), ale teď je pořád nějaká vyprodaná (neptala jsem se proč, tak doufám, že ji nepřestali dělat) a pak taky tahle Oriflame, akorát u té mi vadí, že s tím kartáčkem neumím pracovat tak abych neměla popíchané oko.

    ReplyDelete
  3. já jsem na řasenku nenáročná, když se dávaly řasy, tak jsem si přidala, takže mě ten bourjois vyhovuje, protože je přirozený a taky byl zadarmo, že ano. jo ale zase jsem si nedávno říkala, že jsem byla dvakrát, když se dávaly tmavé kruhy pod očima...

    ReplyDelete
  4. můj favorit je Fat lash od oriflame... stojí v akci 80 kč a udělá mi krásný řasy... teď si brousim zuby na řasenku Essence...

    ReplyDelete
  5. Ja pouzivam Lancome Hypnose v kombinaci s Lancome L´extreme a jsem moc spokojena - musim tedy nesebekriticky podotknout, ze mam rasy docela dlouhe a pekne (ale nejaka "mrkacka" taky nejsem)..

    Jo a neodpustim si poznamku - i kdyz si muzu tyto rasenky dovolit, taky nekradu - k penezum se da prijit i jinymi zpusoby - jeden z nich se jmenuje prace...

    ReplyDelete
  6. Ta lancome sa mi najviac paci!
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Já jsem dostala tuhle řasenku od Bourjoius k narozeninám a jsem s ní dost spokojená, ale je fakt, že já mám řasy hodně dlouhý a černý, takže ani nemusím malovat...
    Jinak v BB mi přišla černá Bourjois, tu jsem zatím ani neotevřela:)
    Pro mě je number one jedině Clinique High Impact, prostě ta nej nej nej...

    ReplyDelete
  8. Já mám teď nejoblíbenější Hypnose Doll Eyes, ale na prd je, že Lancome strašně rychle vysychá. Ale Maybelline Falsies je taky skvělá :-)

    ReplyDelete
  9. já osobně nedám dopustit na Imperial mascara od Dermacolu. je pravda, že ze začátku nabírá HODNĚ barvy a člověk se s ní musí naučit zacházet, protože od ní potom mám celý černý oko :D ale za ten efekt mi to stojí.. i když se někomu může zdát, že je to moc..dramatické, ale to já přesn od řasenky vyžaduju... potom mám taky ráda Volume Million lasheh od L'oreal (ale na té mi zase vadí, že poměrně rychle vysychá a po nějaké době používání začne z řas opadávat)... a jedna taková průměrná, ale celkem v pohodě - extra super lash od Rimmel

    ReplyDelete
  10. Jitulka: no já na ni právě zatím slyšela chválu, tak uvidíme, třeba ji časem pořídím :)

    trb: nj, taky si kolikrát málem vypíchnu oko :-) chce to někdy trpělivost :)

    Suzie: tu jsem taky měla, není špatná, ale Wonderlash dělá daleko hezčí efekt podle mě a cena skoro stejná :-)

    Anonym: jj hypnose je prostě fajn, akorát mi přijde, že je za tu cenu rychle pryč. A ta poznámka s kradením byla myšlena evidentně s nadsázkou jestli narážíš na komentář Dejničky :-) Ona si (stejně jako já) vydělává asi jako většina normálních smrtelníků - prací. U nás se to s tím kradením teda normálně říká a určitě to neznamená nic špatnýho :-)
    Noogeta: Zrovna ta Clinique je hodně chválená, ale mě vůbec neoslovila...

    A koukám, že se tu objevuje Dermacol, já taky myslím nějakou měla a nijak mě nezaujala :-)

    ReplyDelete
  11. Já si na své řasy nemůžu stěžovat, mám je kvalitní a extra dlouhé (kosmetička vždycky žasne, jak můžu mít tak dlouhé řasy:D), takže na řasenky nejsem nijak náročná, jde mi spíše jen o zvýraznění barvy. Nejraději mám řasenky od Max Factor (třeba 2000 calories) a nebo od Dermacolu. Dashi, ta řasenka od YSL, to je teda hrůza, takhle slepený řasy. Za ty prachy by člověk čekal zázrak a ne tohle.

    ReplyDelete
  12. fuj ta YSL vypadá dost ošklivě :X já podobnou špatnou zkušenost s Lancome Hypnose (to byla pěkná bída) a přitom já opravdu nemám nějaké blbé řasy a jsme docela ten typ co popisuješ na začátku článku ... udělá mi hezké řasy v podstatě každá, ale ta Lancome děs prostě :X moje favoritka je už delší dobu taková celá v růžovém obalu od Yves Rocher! ;))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. ani s jednou z tech co tu popisujes nemam zkusenost, ale za sebe muzu doporucit max factor 2000 calorie a z tech novejsich loreal volume million lashes extra black..

    jinak kdyby si mela zajem, prave u me probiha giveaway, takze te zvu.. :-)
    http://talesfrommywardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Páni, tak YSL mě zaskočila.. .)) Já od B. měla také řasenku, ale nepřišla mi nějaká extra. Když jsem si ještě objednávala z Oriflame, pamatuju, že měli hodně kvalitní a lehoučké řasenky :) Skvělý post!

    ReplyDelete
  15. Co se YSL týče, mně absolutně nevyhovovala už ta původní. Strašně rychle vyschla (už tak po měsíci, což je teda fail) a žmolkovatěla a nemalovavala ... prostě hrůza. Její hysterickou oblibu nechápu. A jak to vypadá, jejího nástupce si taky nekoupím ;)

    ReplyDelete
  16. co se tý YSL řasenky týče, slyšela jsem jen stížnosti na to, že po 14 dnech vyschne a je nepoužitelná! takže to mě odradilo od jakýkoliv úvahy si od YSL pořídit řasenku! a One by one mám a vážně řasy slepuje! efekt něco jako tvoje YSL na fotce, takže já jí musím používat s další řasenkou, abych řasy pak rozčesala a nečechrala

    ReplyDelete
  17. Tak s tou YSL False lash effect jsi mě dostala :D To je síla, šla bych jí snad vrátit... S žádnou s jmenovaných nemám zkušenost, používám právě tu Maybelline One by one - kočičí oči - a už od ní neopustím, maximální spokojenost.

    ReplyDelete
  18. No já na tu klasickou False lash nemůžu říct křivýho slova, a vydržela mi naopak rekordně dlouho, až 3/4 roku, což třeba ta Maybelline falsies je super, ale asi tak po 3 měsících už pomalu nepoužitelná :(

    ReplyDelete
  19. No tak ta YSL je otřesná. Já mám taky od přírody pidi řasy, tak jsem ráda za každou řasenku, která jim pomůže. Používám Loreal Volume million lashes, ta je v pohodě!

    ReplyDelete
  20. Jsem z toho YSL prekvapena, ale verim, ze je dost dobre mozny, ze si opravdu koupila starou. Mam stejne podezreni na Smokey lash od MUFE kterou jsem koupila v Sephore. Mam ji dva mesice a je vyschla....za ty prachy je to fakt k placi :-(

    ReplyDelete
  21. Na hypnose si brousím zuby delší dobu. Jáp oužívám jinak už léta Max Factor 2000 Calories a jsem spokojená. Jinak já nemám ráda slepené řasy, takže je odděluji párátkem. asi hodně zvláštní způsob, ale funguje. ;)

    ReplyDelete
  22. No já mám fakt teď sto chutí jít ji reklamovat. Dívala jsem se, kdy byly DM a to je teďka akorát měsíc, nehledě na to, že tyto fotky už mám nějakou dobu v PC.
    A taky na základě tohoto příspěvku, tady je v pohodě a žmolky nedělá.
    http://vanitytime.blogspot.com/2011/09/yves-saint-laurent-luxurious-mascara.html

    ReplyDelete
  23. ja nemam ani jednu, ale mama mala YSL lipocills tusim a tie stetiny normalne lahli, takze licenie takmer nemozne a za tu cenu...nikdy viac, ja som spokojna s lancome drama a rubinstein caka v zasuvke, kym dominiem momentalnu.)

    ReplyDelete
  24. Ta YSL je teda hrozná, ale skoro mi připadá, jestli to fakt není nějaký starší kus... Oriflame je na fotce nejhezčí

    ReplyDelete
  25. Dáši, fíha YSL ti vůbec nesedla...každopádně já mám z MAC s gumovým kartáček a chvíli mi to trvalo se to naučit, každopádně časem si pořídím chanel..a tady v tom směru jsem a budu promiskuitní páč chci víc a víc :-D

    ReplyDelete
  26. o wonder lash som aj ja písala, súhlasím s tebou :)))

    ReplyDelete
  27. strašně dlouho jsem používala řasenku od tehdy ještě Margaret Astor, taková šedá, už se nevyrábí - mohla se vrstvit a řasy neslepila, nebo až tak po šesté vrstvě. Pak nastalo období hledání a nejvíc mi vyhovolala černorůžová od Bourjois a prodlužující od Mary Kay.

    ReplyDelete
  28. Jo na Mary Kay se celkově tak nějak chystám, slyším na ni samou chválu. Mamce jsem objednala timewise startující sadu a sama hodlám vyzkoušet ten krém. A řasenka je prý taky super. Jen nevycházím z údivu, jak neuvěřitelně napálený jsou ty ceny v česku, to považuju až za drzost!

    ReplyDelete
  29. Ahoj Dáši, zmiňuješ Inimitable od Chanelu, kterou momentálně používám, tak se můžu podělit o dojmy. Je dost dobrá, akorát mně se obtiskává na horní víčko, což se mi stává celkem často, ale u takto drahé řasenky bych to teda nečekala a vadí mi to. Jako obtiskává se fakt dost, takže tím mě trochu zklamala.
    Mary Kay je super, ta mi otisky nezanechává, tu můžu doporučit.

    ReplyDelete
  30. Já mám od lancomu hypnose, ale musím říct že mám hezké dlouhé řasy, a když si je maluju, tak jen trochu-né jak někdo 10 vrstev..to nechápu, vypadá to jak švábí nožičky :D no, skoro na všech fotkách jsou tvoje řasy slepené, a to je hrozný pohled! :D nic ve zlém :) Lancome mám ráda, udělá krásné husté a dlouhé řasy bez žmolků a slepení, teda alespon mě :) EN

    ReplyDelete
  31. Holky, Mary kay má více druhů řasenek, kterou doporučujete?

    Nikki: díky za názor, ale já bych to teda hrozným nenazvala. Na posledních dvou fotkách mě tedy slepené nepřijdou, to, že se třeba naklání k sobě, to neovlivním, zkus se mrknout na následující příspěvek, tam jsou vidět moje řasy nenalíčené - prostě mám takovej tvar a drátky pečlivě poskládaný vedle sebe jako z reklamy na maybelline z nich fakt neudělám :-))

    ReplyDelete
  32. Ahoj, já jsem zkoušela prodlužující (ta myslím dostala nějakou cenu od asociace vizážistů či co) a pak nějakou tu nejnovější, snad prodlužující a zhušťující?? Nebo tak nějak, měl by to být nejnovější model, kdežto ta první je hvězdná stálice Mary Kay. Sorry, názvy si vůbec nepamatuju :-(

    ReplyDelete
  33. YSL False lash effect je moje favoritka č. 1, tahle ale vypadá dost divně...

    ReplyDelete
  34. Doporučuji Maybelline The Colossal volume Cat Eyes...moc dobrá :)

    ReplyDelete
  35. Vyzkoušela jsem vše možné a musím uznat, že Oriflame wonderlash je nej. Na One by One od Maybelline slýchám rozporuplné názory, asi to bude v práci s kartákem, ale já si ji rozhodně nekoupím.

    ReplyDelete
  36. Ta YSL Shocking vypadá děsně, ale abych trochu očistila YSL jméno, není špatná Singulier, má ji kamarádka a když jsem ji zkoušela nebyla špatná, spíš ale pro delší řasy.Jinak já sama mám teď Maybelline Falsies a jsem s ní spokojená, řasy sice nijak zvlášť neprodlouží, ale jsou s ní velmi výrazné.Favorit je i Lancome Hypnose a většinou mi vyhovují i řasenky Loreal.Jinak tip pro nákup řasenky:http://www.xparfemy.cz/Rasenky-v-akci-c-1607.html

    ReplyDelete
  37. Audrey: jj, zrovna ta Hypnose z xparfemů v akci mi má každým dnem dojít, je to docela fajn cena :)

    ReplyDelete
  38. Já si tu Faux Cils řasenku budu muset asi zase koupit, jak tak na to koukám :)

    ReplyDelete
  39. Tz dve sou sr*cky a ta od oriflame je nej dela docela dlouhy rasi a nezmolkuje ale osobne z vlastni dlouholety zkusenosti nakou od astor s umelim kartackem a nebo od maybelline buch ti doporucila rasenku s nakym tim stetynkovim kartackem ale objemnim.. jak je tenkej tak to moc lepi a zmolkuje doufam ze sem ti aspon trochu poradila

    ReplyDelete
  40. Tu řasenku z Oriflame mám taky a nemůžu si ji vynachválit :)

    ReplyDelete
  41. Já používám one by one od Mbl a je dobrá. Není sice na večerní použití, ale na den a do školy se hodí skvěle. Zvýrazní, ale nevadí ani učitelum, nic. Takže mohu doporučit :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails