2011-11-05

Blogsale trošku netradičně :)


Ahoj všem!
Dneska bych vám chtěla představit možnost, jak se zbavit některých svých přebytků a pomoci tak dobré věci. Moje laková sbírka potřebovala mírně probrat a upřímně, nějakých těch sotva 100 Kč, které za lak dostanu, mě zaprvé nevytrhne a za druhé ty peníze ani tolik nepotřebuju a beztak bych je utratila za blbosti, rozhodla jsem se zbavovat přebytků trošku netradiční cestou, kdy aspoň trošičku můžu pomoct těm, co to potřebují - opuštěným zvířátkům. Pár kousků ze své sbírky jsem tedy věnovala do charitativních aukcí, kde celý výtěžek z prodeje jde na péči a krmiva pro zvířata ze sdružení OS Brněnský Max - domov pro kočky.
Doufám, že se akce osvědčí, a já budu moct darovat další kousky ze své sbírky, udělat někomu radost novým lakem a zároveň mít dobrý pocit z toho, že můžu aspoň minimálně pomoct dobré věci. Teďka jsou aukce stavěny tak, že výtěžek jde vždy na péči o konkrétní kočku, kterou máte vždy vyobrazenou na stránkách :-)

 Slečny, které se o aukce starají, některé moje laky zařadily do sad spolu se šperky, které k nim barevně ladí od dalších dárců. Co na to říkáte? Líbí? Nebo byste raději, aby příště byl v aukci vždy jen samotný lak? O dalších aktualizacích vás budu průběžně informovat :)

Teď už odkazy na samotný aukce:

Doporučuju navštívit jejich FB stránky, kde je vždy v albu přehledně seznam všech aukcí, které se draží pro určitou kočičku + info o ní.


Tohle foto je pouze ilustrační, naše tlustý milovaný děcko rozhodně žádnou charitu nepotřebuje, ale už se moc těším, až budu mít v budoucnu možnost nějakou kočičku a psa adoptovat, teď bohužel ještě nebydlím sama, tak si nemůžu moct rozhodovat, jaký zvířectvo dotáhnout domů. Náš andílek ale byl tak chytrej, že si nás našel sám a moji rodiče i přes "zvíře v bytě nikdy" mají zvířata moc rádi na to, aby bezbranný kotě nechali napospas osudu :-) Takže už skoro 10 let máme pátýho člena rodiny :-)

Co říkáte na tuto akci? Budu ráda, když o ní třeba dáte někde vědět, sami něco nakoupíte, nebo věnujete do aukcí věci, které vás už omrzely :)

16 comments:

  1. Myslím, že je to super nápad :) O to víc, že kočky miluji. Nicméně bych příště ocenila spíše jen samotný lak.

    ReplyDelete
  2. Úžasný nápad..moc tomu fandím..zvířátka si zaslouží pomoc a kočky prostě miluju :)

    ReplyDelete
  3. Great post! Love the nailpolish and cute cat!

    http://cinderellaalert.blogspot.com/
    xoxo

    ReplyDelete
  4. Myslím, že je to skvělý nápad. Určitě se minimálně jedné aukce zúčastním :)

    ReplyDelete
  5. Perfektní, dobře jsi s nima naložila :)

    ReplyDelete
  6. Skvely! Jsem rada, ze jsou lidi jako Ty, kteri nemysli jen na sebe! A vas clen rodiny je k sezrani, mazel jeden! :-) Mam z utulku uz 3 kocicky a taky se snazim podporovat.
    Moc pekny blog a Ty mas naprosto nadherny oci!

    ReplyDelete
  7. Dášenko, tak to je super nápad, jsi šikulka !!!!

    ReplyDelete
  8. Moc bych taky chtěla pomoct mam plno věci které ráda prodám pro dobrou věc !!! Prosím napsala by jsi m iv emailu : nikola.kluckova@seznam.cz kam mam ty věci poslat nebo jak je mam někde vystavit aby se prodaly děkuju moc za info ! A chtěla jsem se zeptat zda bude něco takového aji pro pejsky díky :)

    ReplyDelete
  9. Nápad se mi moc líbí, jen mi přijde délka aukce zbytečně dlouhá a taky bych spíš ocenila samotný lak bez bižu. Ale jinak je to fajn a aspoň nebudu mít výčitky, když dám za lak, po kterém už dlouho toužím, nakonec víc, než v obchodě (:

    ReplyDelete
  10. Holky, moc děkuju za milé komentáře, opravdu potěšily :-)

    Jinak co se týče aukcí, má se to tak, že jsem je poslala do aukce s tím, že další nakládání s nimi už bylo na holkách, co to organizují, jediné co, tak jsem jim napsala orientační vyvolávací cenu, protože ne každej zná tady tyto naše barevný kamoše, po kterých tak šílíme. :-)

    Příště tedy až budu zase "čistit", dám jim vědět, jestli by nebylo možné dát do aukce jen samotné laky, jak to více z vás preferuje :-)

    Marie-Anchele a ostatní: napíšu to veřejně, kdyby náhodou kdokoli z vás chtěl věnovat něco do aukcí. Napsala jsem mejl slečně (paní?) na aukcemax zavináč seznam.cz, že tu mám nějaké laky, které bych chtěla do aukce věnovat. Byla mi sdělena adresa, kam to poslat, to je asi tak vše, jen se vás pak zeptají, jestli tam chcete být uvedeni jako dárci, jestli tam chcete třeba i odkaz na svůj web :-). O podobné akci pro pejsky nevím, určitě bych se jinak zúčastnila. To, co tady holky dělají, mi přijde fajn a originální, zatím jsem se s tím u jiné organizace nesetkala, pokud o něčem víte, dejte tip :-)

    Vážím si lidí, kteří se rozhodli jakkoli pomáhat, myslím, že toto je fajn věc a musí to stát spoustu času se o aukce starat.

    ReplyDelete
  11. Jo ještě bych dodala, že jsem potom do mejlu dodala názvy odstínů, aby byly na webu uvedeny a nafotila jsem je, aby s tím holky měly méně práce :-)

    ReplyDelete
  12. Nápad je to vážně úžasný a je moc fajn, že jsou ještě lidi, kteří nemyslí jen na sebe! Už jsem o takové akci také přemýšlela. Určitě dávám palec nahoru! :-)

    http://the-k4t3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Je to skvělý nápad a je od tebe moc hezké, že chceš něco takového udělat! Kočky mám strašně ráda, taky bych nedokázala nechat nějaké kotě jen tak venku bez domova. Mívali jsme doma koček víc, ale teď už máme jen jednu kočku a jednoho kocoura, je to tlusťoušek :D Má snad osm kilo, je strašně těžký, ale aspoň je vidět, že je dobře živený, ne? :)

    ReplyDelete
  14. Dáši, to je super věc! Budeme se s Nik inspirovat u nás, jen co se trochu rozkoukáme! Jsi moc šikovná!

    ReplyDelete
  15. krásná čiči :)) a super nápad, jak pomoci..

    http://bombaboom.blogspot.com/p/bizuterie.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails