2011-11-23

Clinique Black honey velvet dupe hunt

...No nenašli moji rádcové, nenašli, nebudu vás hned ze startu napínat a rovnou to vybalím. V samostatným článku o BHW jsem se vám zmínila, že se mi ta barva moc líbí, ale lak mě zkrátka vysírá a ráda bych podobnou barvu v nějakým user-friendly provedení. No tak...co si budem vykládat, moc se mě to nepovedlo, nicméně věc se má tak, že jsem byla natěšená na Catrice, tak jsem navštívila drogerku a našla jsem tam dva odstíny, který mi přišly, že by se mohly podobat a doma vyzkoušela...Tady vidíte výsledek testu, žádný dupes jsem nenašla, ale zas barvy to nejsou špatný, třeba by mohly některou z vás zaujmout.


NYC Manhattan 
Celá tahle ňůjorská kolekce je mi dost sympatická, jsou tam hezký, nositelný univerzálky, byť ne originálky a za 30 korun, to prostě neurazí. Tohle je klasická tmavě fialová, takže to byla trošku trefa vedle. Ale na umělým osvětlený je od BHW skoro k nerozeznání, a kdybyste měly prsty nalakovaný na střídačku, asi by si toho nikdo ani nevšiml. Ale ne, toto není ono. BHW je víc vínovej a má takovou rebelskou šťávu, úplně mi připomíná nějakou tu ultra kůl rebelku z fashion story z Brava girl ze sedmadevadesátýho, něco s nadpisem "sexy punk style"...kostkovaný kalhoty, kroužkovej piercing v nose, top nad pupík a tento lak...ježiš no já mám bujnou fantazii. Zpět k laku. Tak sme si řekli, že Manhattan není správnej Bravíčko odstín. Nelakuje se špatně, ale ani dobře...ne, jen proto, že jeho kvalita za třicet kaček ujde, ho nevychválím do nebes...Ale pozor, nechcu ho zas vyloženě pomluvit, za 30 korun je to pěkná a nositelná podzimní univerzálka a nemůžu si pomoct, ale moc se mi líbí ty lahvičky a koncept celé NY kolekce, je mi to tak nějak sympatický, sama nevim proč. Co vy a NYC? No a pokud mě vydržíte číst do konce, pokusím se vysvětlit svůj schizofrenní vztah k některým lakům. Jo, málem bych zapomněla, je vodovější konzistence, což znamená, že se nenanáší úplně stopro super, ale už jsem někde psala, že vodovku umít narozdíl od bahna vcelku bez problémů zkrotit. Dvě vrstvy. Jo a dělá trošku díry, to ta vodovost.

Catrice Caught on the red carpet
Bezva název! Jo a to je asi tak všecko. Vznešnej název, ale skutek utek. Proč barva není jako v lahvičce? Je tmavší a vypadá jako nadějnej dupe adept. Ale je to jelly (proto jsem ho vzala na milost a vůbec se obtěžuju o něm psát), takže je taky na nehtech patřičně světlejší, skoro jako by nehty nepatřily k té lahvičce, kterou byly nalakovány. Mám dvě vrstvy, lepší by byly tři, ale to mi došlo až po prozkoumání fotek, kdy lehce prosvítá. Takže lakování nic moc, jestli ten NYC je vodovej tak tento je nevimco. Dělá díry, zlobí. U Catrice se mi líbí design balení a štěteček (opičí se po OPI), takže díky tomu wannabe OPI štetečku ta aplikace ještě jakž takž ujde. Trošinku mi připomněl o chlup světlejší verzi laku OPI vodka and caviar, taková tmavá, studená rudá, jdoucí do vínova, ale tu už nemám, tak neporovnám. A taky když si zadáte na netu swatche této barvy, vyjdou vám dost rozdílný obrázky...bůhví vůbec, jestli moje oči vidí tu správnou verzi tohoto odstínu :)


No a na závěr takový slovo do pranice na zamyšlení...víte proč já mám takovej pofiderní vztah k těm drugstore lakům? Já nevim...to, že su OPI-rasista, jak jsme to kdysi s holkama nazvaly, to je u mě celkem známo. Nejsem team Edward, ani team Jacob, jsem team OPI :) Protože jsou prostě nej. Kdykoli si usmyslím, že nemůžu žít bez nějaké barvy, hledám prvně u OPI...atd blabla. No ale postupem času jsem začala šikanovat všechny ostatní drugstore laky a zašlo to až tak daleko, že byly odsunuty do vlastního gheta - menší, samostatné krabice. A co byste asi řekli, kdykoli si jdu lakovat nehty, sahám po té větší krabici. A ty drogerkový nosím opravdu málokdy, často je jen nalakuju jednou, následně nafotím a dál o nich nevím. Takže až mě zas někde uvidíte nakupovat v drogerce laky, dejte mě jednu zleva zprava, jo? Tímto oficiálně vyhlašuju zákaz nakupování laků v drogerce.... :)
Máte to některá taky tak? Podobně se mi to děje i s dekorativkou. Asi už kašlu na to kupovat laciný věci :)
Jo a btw, jsem team Edward.

15 comments:

  1. Tak ja jsem si slepa ale mezi tim BHW a NYC nevidim vubec zadnej rozdil :D

    ReplyDelete
  2. Na ten NYC dej ten Catrice a máš Clinique :D Hotovo! Víc se mi asi líbí Catrice, ale nevysvětlím proč (zřejmě ve mně dříme kousek Dejničky a prostě červená :D)

    ReplyDelete
  3. Chjo chjo, mám to taky tak, ale stejně mi to nedá a chodím do těch drogérek očumovat a kupuju další a další věci...

    Borůvko, to je jedině dobře:-D

    ReplyDelete
  4. Jednou jsem si taky koupila lak od NYC (206 East Village) a i když jsem zvyklá na všemožné šunt laky, tak tento vysloveně nesnáším! Je napsáno, že je rychleschnoucí, nečekám sice, že uschne do minuty (ta cena by tomu pak neodpovídala), ale že nezaschne ani po hodině, mě teda vytočilo. To, že je neuvěřitelně vodový a průhledný a kryl by plně možná až po pěti vrstvách, mě už ani nepřekvapilo(zvlášť, když hlásají, že je dobře pigmentovaný, haha) Možná jsem měla smůlu na špatnej odstín, ale měli by z něj odstranit ty nepravdivý kecy. Aspoň bych věděla, že si kupuju úplnej šunt a pak bych od něj nic nečekala a byla v klidu :-)

    ReplyDelete
  5. Ten NYC taky vlastním a pohoda, ale dělá dost díry no, to je fakt. Ale Catrice se mi na nehtech teda vůbec nelíbí.:-/

    ReplyDelete
  6. Mne sa z týchto farieb asi najviac páči ten NYC lak, a som team Essie :)

    whatluciadid.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Já si dneska udělala radost lakem od Essence -True Love jsem na ty fialový odstíny trochu úchyl:)
    Jsem zvědavá na výdrž, je to po moc dlouhé sérii laků China odbočka do jiných vod:)
    Nyc a Clinique mi padly do oka, ale Clinique laky mě moc nebaví narozdíl od jejich péče o pleť a dekorativky.

    ReplyDelete
  8. Ten Catrice se mi líbí nejvíce, je to taková Vampy sexy červená!

    ReplyDelete
  9. Mně se ten Catrice dost líbí. A já jsem si všimla, že poslední dobou docela hodně kupuju i používám i ty drogérkové, jak laky tak dekorativku :)

    ReplyDelete
  10. Já měla období, kdy jsem v drogerkách vůbec nenakupovala, ale teď už se to zase pěkně rozjelo a pokaždý když tam jdu, něco koupím! Dneska třeba makeup a rtěnku a přitom to vůbec nepotřebuju... Jsem hrozná a štve mě to, ale pomoct si nemůžu.

    ReplyDelete
  11. Po tom Clinique jsem dlouho slintala,ale prijde mi stejny jako BB Couture Erotic Night :)
    Moc pekny fotky x

    ReplyDelete
  12. Moc pěkný post!
    OPI je OPI a vždycky bude OPI. Já můžu oba hošíky - Edwarda i Jacoba, takže budu asi divná.

    ReplyDelete
  13. Ale kdeže, já je taky žeru oba...akorát kdybych si měla vybrat, tak Edward :)

    ReplyDelete
  14. Tak jsem v pátrání narazila na s-he 040 a představ si, nejenom, že je dost podobný, ještě se dobře lakuje a drží, sama tomu nemůžu věřit, schválně se na něj zajdi mrknout;-)

    ReplyDelete
  15. Mne sa z týchto najviac páči ten Catrice, má takú....peknú farbu, skrátka neviem to vysvetliť, ale najviac sa mi zapáčila ;-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails