2011-11-16

My eyeshadow palettes I. - MAC


Ahoj! Tak dneska první část seriálku "moje paletky očních stínů". Nebojte, nejsem žádnej makeup guru, takže rozhodně tato minisérie bude podstatně kratší než nějaká Ordinace v Růžovce. Protože bude hodně obrázků, rozdělím to minimálně do dvou článků. Pro dnešek jsem si tak nějak tradičně vybrala, že začnu s Mac, protože musím přiznat, že je to asi tak první značka, která se mi vybaví, když se řekne paletka očních stínů. Takže dneska spíš míň keců a víc obrázků. Jen bych chtěla dodat, že zaprvé toto nejsou žádný svoče fungl novejch produktů, ale toho, co skutečně více či méně používám, podle toho to taky tak vypadá (ano, vy víte, o kom mluvím, dnes uvidíte šokující úkaz, a to hit-the-pan v praxi, opravdu to není žádný sci-fi :). A taky je to mnohdy spíše inspirace, neb jsou to některý limitky, buď nesehnatelný, nebo budete muset aspoň pětkrát zatřást s oslíkem, pokud je budete chtít :)


1) Mnou sestavený refilly v paletkách (tuším, že všechny ze stínů snadno seženete, ani jeden myslím není limitka)

Bisque - krásná, matná tělovka, skvělá i jen samostatně na víčku pro no-makeup look, krásně prozáří
Ricepaper - používám do vnitřního koutku, někdy v malé vrstvě i pod obočí. Co mám na tomto stínu ráda, je to, že je krásně měkoučkej a nanáší se jako máslíčko.
Naked lunch - spolu s  All that glitters tvoří moji hvězdnou dvojku, to, čím se nalíčím vždycky, když nevím coby. Oba dva jsou blbě fotitelný, NL je světlejší a nenápadnější, jakoby teplá, hodně světlá béžovo-růžová, ATG je zase tmavší, teplá, dorůžova, tuhle barvu fakt neumím identifikovat a nazvat, nicméně už předem vám říkám, nutno vidět naživo! Půlka fotek na netu (ani ta moje) neodpovídá realitě.Je to taková zlato-béžovo-starorůžová.
Concrete je spíš jemněji pigmentovaná studená tmavohnědá, momentálně ji používám na obočí a potom je taky super do koutků na jemnější denní kouřový líčení.
Woodwinked - zlatobronzová. Úžasně krásná zlatobronzová. U spousty barev tohoto typu z toho vzniká spíš taková hnusná zlatozrzavá, která vypadá na očích hrozně. Toto byla pro mě opravdu trefa.

Společnou vlastností jsou vyblitý swatche, prostě ty světlý barvy fotit, to je mor! Ale zase jsem nechtěla dávat na ruku vrstvu jak prase, aby to nezkreslilo skutečnej barevnej dojem, na víčko si toto přece taky nedáváme tunu)







2) Paletka Fascinating Ruby (limitka holiday 08, netuším, kde by se dala ještě sehnat, na ebay momentálně není, tak leda číhat)

Scant  a Gorgeous jsou nenápadky pod obočí. Společným znakem všech stínů v paletce je, že jsou velmi pěkně pigmentovaný. Takže i s těmato nenápadkama musím šetřit, podle mě se dobře hodí pro hodně světlé typy, na mě jsou ve větším množství příliš světlé (=nápadné). Pro představu, jsem u Macu tak cca 25-30 v zimě a s opálením 35 a možná i víc :)
Ambiance - krásná šedá s minitřpytečkama (tuším starflash finiš), specielně kvůli této barvě mě celá paletka zajala, paradoxně mi tato barva (jako asi žádná šedá :/ ) moc nesluší, takže zůstává trošku nevyužit. Chuděrka.
Satin Taupe - už dle díry ve stínu vidíte, že tuto barvu mám opravdu ráda. Jak už jsme měly debatu s Nuf a Nik (btw tento blog doporučuju navštívit, pokud chcete počíst recenze skutečných  kosmetických fajnšmekrů a ne jen dokola o Catrice a Essence - teda ne že bych já to taky nedělala), tato barva totiž tak nějak není moc taupe. A když už taupe, tak teplá taupe, protože ji velmi ráda nosím a sluší mě. 
Dark devotion - studená hnědá, používám ji na vnější koutek a asi ji mám ze všech mých "venkokoutkových" barev nejmíň ráda. Ty studený barvy mě asi fakt tolik nesluší nebo co.
Carbon - klasika nad klasiku. Dá se sehnat jak jako single stín, tak v refillu, a opravdu doporučuju. Takovouhle nádherně pigmentovanou černou podle mě v drogerce nepotkáte a protože je to černá, hodí se kde k čemu. Je opravdu hodně sytá, ale nebojte, hezky se blendí a dobře se s ní pracuje, nebudete vypadat jako kominík. A další věc proč investovat - neubývá. Stačí opravdu maličko, a i když můj stín narozdíl od jinejch nevypadá tak hrůzně a použitě (počkejte si ještě na další posty :), docela často ho používám, ale spíš na výraznější večerní líčení, přes den dávám přednost decentnějším tmavohnědým.






3) Paletka Smoke and Mirrors (vánoční limitka 09, pozor, našla jsem ji za slušnou cenu na ebay, kdyby někoho zaujala, ZDE) Na této paletce musím hlavně vyzdvihnout, jak krásný je to balení, radost pohledět. Co se týče designu, je to rozhodně moje nej paletka. A pokud už myslíte na Vánoce, tohle je perfektní dárek, kvalitní, základní barvy v úžasným balení. Co chtít víc?

Fire in her eyes - klasika, opět nenápadka pod obočí, není na ní nic zvláštního, co by stálo za zmínku.
Wide eyed wonder - nádherná barva, pozor, je i malinko do šeda a sluší mi, bingo! Pro mě je to taková o chlup světlejší a studenější verze Satin taupe, a s takovýma barvama prostě nemůžu šlápnout vedle, né?
Black magique sice není tak úplně black, ale to mě absolutně netankuje, protože je to pro mě úžasná barva a v žebříčku oblíbenosti je na prvních místech. Hlavně ty minitřpytečky (který stejně podle mě na líčení nejsou vidět, no a co! Já vim, že tam sou a to mě stačí!) 
Spell. no 9 - narůžovělá tmavší tělovka, pro mě tmavší alternativa Bisque, skvělá pro nenápadný líčení.
Deception - je prostě moje barva. Takový odstíny jako tento mě vždycky dostanou a je jedno, že už jich mám doma více.
Smoke and Mirrors je teplá studená hnědá. Inteligentní popisy, co? Víte co, on každej ty barvy vnímá svým okem a tak je to dost subjektivní. Víte, co mi asociuje tato barva? Holandský kakao. Takový to opravdický, hnusný, hořký, co se dává do buchty. (Moment, pauza, šla se mrknout na Temptalii a ta hlásí studená čokoládová hnědá - takže ten popis naštěstí není tak mimo, takže žádný mačkání backspace a radši už to tady dokončím, když nejsu schopna pracovat bez taháků :)







 Otázkou zůstává - čím zaplnit 2 prázdný místa v paletkách (jedno prázdné vidíte, druhej je Elf stín, kterej tam je jen aby se neřeklo, jakmile zajistím Mac náhradu, půjde pryč). Máte někdo nápad, co by se hodilo k ostatním barvám, co mám? Horkej favorit je zatím Patina a taky jsem přemýšlela, že bych si zahrála na Nikouška a znovu si koupila Mulch, kterej jsem dala pryč a docela ráda bych ho zpátky...

10 comments:

  1. Tenhle článek je super a už mám tak tipy na své horké favority.

    ReplyDelete
  2. Díky za článek, Mac mě hodně zajímá,jen bych se chtěa optat, kupujuš kde? Parfumerky v Čr bo někde v zahraničí?

    ReplyDelete
  3. Noogeta: kupuju většinou zprostředkovaně - buď od kamarádek z přebytků, nebo přes kamarádky v Praze nebo si nechám něco koupit, když někdo jede do zahraničí. A něco taky na ebay, ale tam bacha na fakes :-)

    ReplyDelete
  4. Ach...já pořád chci ten Naked lunch a All that glitters. A te'd i Bisque. Jinak mám obě svoje paletky v podobnejch odstínech jako ty, takže možná bych doporučila právě tu Patinu, Retrospeck no a ten Mulch tam mám taky :-)

    ReplyDelete
  5. Pěkná recenze. Stíny do hněda můžu. :)

    ReplyDelete
  6. pěkné, pěkné...já mám tyhle podobné barvičky v Naked paletce od UD a jsem nadmíru spokojená :))))

    ReplyDelete
  7. Nejhezčí jsou ty hnědé!Ty jsou užasné!
    Ps-Odebírám tě:)

    ReplyDelete
  8. Už se těším na druhou část!

    ReplyDelete
  9. Woodwinked je moja milovaná <3
    ..velmi dobry prispevok, priblizila si mi aj tie na ktore sa chystam uz dlhsie :-)

    cajova.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Moc pěkné barvy. Tyhle "natural" mám nejraději! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails