2011-12-20

Hitparáda 2011 vol.2

Ahoj!
V prvé řadě bych chtěla moc poděkovat za pěkné komentáře pod minulým článkem! Opravdu mě potěšily!

Dneska pokračuju druhou částí sumarizování mýho kosmetickýho roku a jestli pro vás něco vyplyne z toho článku, tak varuju, že jedině  - diagnóza: kosmetickej schizofrenik. Opravdu. Objeví se tu i přípravky, na které si doteď nemůžu vytvořit názor a každou chvilku se mění....su asi trošku divná :) Ale pokusím se všechny svoje myšlenkový pochody podložit alespoň kvazilogickejma argumentama. Takže jdem na to, ne?




Makeupy a pudry

Miláčci roku (tentokrát nejde jinak než množný číslo, hihi):
Chanel Vitalumiere Aqua & poudre universelle libre

Rozhodně se mi doma zabydlela správná dvojka, nerozlučnej tým, spřízněný duše. A to makeup Chanel Vitalumiere Aqua a sypký pudr. Nebudu se tu moc rozepisovat. Pokud vás zajímá, recenzi najdete tady a na pudr tady, jen mám nepřekonatelný nutkání informovat svět o tom, že plamen této lásky stále hoří :). Ale abych neřekla, že jim tak nadržuju, malou chybku bych přeci jen našla - to obří balení pudru mě neuvěřitelně vysírá, jak je veliký, když člověk jako já bez pudru v taštičce nevylízá z baráku. (problem solved: nová, větší, kabelková taštička na dekorativku pořízena. Akorát bych asi potřebovala ještě větší kabelku :)

Otazník roku:
MUFE HD foundation

Tyvole, kam se hrabe záhada Blair Witch. Ještě nikdy v životě jsem neměla kosmetický produkt, na něž bych měla tak rozporuplný a zcela nekonzistentní názory. Nevymyslel tento mejkap chlap? Totiž, střídavě ho miluju a nenávidím, někdy mám chuť s ním říznout o protější panelák, ale nechce se mi ho nechat jen tak jít, protože pořád doufám, že se změní :). Prvně jsem ho vyfotila proto, že jsem ho chtěla zařadit jako největší zklamání a těžce ho tu zlynčovat, ale to si zase fakt nezaslouží. Rozhodně čekejte brzy recenzi, mám k němu opravdu dost co říct. Tímto se konečně nakopnu tu recenzi udělat, protože už mám makeup x měsíců a pořád nevím, co do recenze napsat...

Tvář

Objev roku:
Naučila jsem se používat jiny, než sypký tvářenky, yay!

Aneb musím se pochválit, jsem vážně šikovná. Vždy mě mrzelo, že jsem byla svojí vlastní nešikovností/leností odkázána spíše na pudrové tvářenky a pokud se u mě (většinou spíš nějakou haluzí) zatoulal jiný exemplář, většinou zůstal nevyužit. Až mi jednoho krásnýho dne Renča věnovala tento duofibre štěteček, se kterým konečně umím nanášet krémový produkty na tvář! Tento je od Silk Naturals, ale myslím, že ho dělá kdejaká štětcová firma. Takže díky tomu jsem si velice oblíbila krémový produkty:
  • MUFE HD Blush, kterou jsem vyhrála u Plum v Giveaway - recenzi čekejte brzy po Ježíšku, neb jsme si už domů stihly pořídit další odstnín.
  • MAC Just a pinch gelová - taky perfektní, univerzálka, konečně je u mě využitá tak jak má. Tmavé červené se nelekat, při správném použití udělá efekt zdravých tváří.
  • Dermacol pěnová č.2 - strašně se mi líbí ta barva a třpytky, pěnová konzistence je jako nějaký marshmallow, který bych nejraději sežrala. Byla jako dárek v nějakým časopise, sama bych si ji asi nekoupila. Má krásnou broskvovo-starorůžovou barvu. Hodně jsem si ji oblíbila, ale prostě - drogerka je drogerka. Není to ono, výdrž by mohla být určitě lepší a pigmentace rozhodně taky! 


 Zleva: MUFE, Dermacol, Mac

Rty - rtěnky

Miláčci roku: (zde opět nelze vybrat jen jednu, to jistě chápete :)

  • MAC Creme cup - mám ji už dýl, ale je to moje nejoblíbenější rtěnka vůbec. Asi první, kterou si pořídím ve stejným odstínu podruhé, jinak jsem v tomto děsně nevěrná. Foto mi budiž důkazem
  • Essence I'm sailing - na drogerku opravdu překvapivě příjemná, taky mi jí už přes půlku ubylo. Sice jsem ji používala hlavně v létě, víc ladí k opálené pleti, nicméně čestný místo v síni slávy jí rozhodně patří!
  • Rimmel Kate 03 - recenzi jste viděli nedávno, takže je to poměrně nedávnej úlovek, dodala bych jen jediný, škoda, že nedělají víc odstínů, který by se mi líbily.


Propadák roku:
Matné rtěnky Revlon

Zde se opět projevuje má schizofrenie: Týjo, to vypadá skvěle, řekla jsem si, když jsem je právě pro účely focení po x měsících vytáhla ze šuplíčku a namalovala. Ano, barvy jsou to krásný a když je smícháte dohromady, vznikne nádhernej odstín a s leskem navrch je to špica. Ale tohle jsou matné rtěnky! Konzistence podivná, nikdy jsem to ještě neviděla, skoro jako umělá rtěnka pro barbíny, co vlastně nebarví. Ale jako pigmentace pohoda, nicméně není moc rovnoměrná a cuckuje se. S leskem vypadá pěkně, no ale uznejte vážení, na co bych si kupovala matnou rtěnku, když na ni potřebuju lesk, aby vypadala k světu. To je jakobych si umejvala ruce předtím, než si je jdu vymáchat do močůvky. Takže tady jsem nakonec rozhodutá, palec dolů!


Rty - péče

Miláček roku:
Mac tinted lip conditioner

Jeden z nejlepších výrobků v oblasti péče na rty, které jsem doposud kdy vyzkoušela! Opravdu všem doporučuju zakoupit, navíc je to investice, jen tak vám nedojde, mám ho už tak 2 roky a používám ho fakt často. Nemusí se do něj šahat prstem, dávám tu pikslu rovnou na pusu a jde to moc dobře. Pohádkově voní a nekazí se (což o některých výrobcích říct nejde), prostě pro mě je tohle fakt jednička!

Obrat roku:
Yankee Candle balzám na rty

Z tohoto jsem prvně nebyla vůbec nadšená, přišel mi o ničem, ani nevím proč. Vytáhla jsem ho až před pár týdny, kdy jsem nemohla nic jinýho najít. A lituju, že jsem to neudělala dřív. Tato tyčinka má naprosto rozkošný balení, o vůni ani nemluvě. Je hutné konzistence, což je podle mě skvělý zejména na zimu. Vyléčilo mě to od podřenin na nose od rýmy, drží na rtech i pod nosem věčnost, takže skvěle chrání. Určitě musím vyzkoušet i jiný příchutě! Navíc má i sympatický složení, je v něm včelí vosk a různý rostlinný oleje.



Laky na nehty

(Tak tady to bylo hodně těžký. Už kolikrát jsem chtěla udělat článek typu top 5 laků na podzim, ale nikdy jsem prostě nemohla vybrat.) Nakonec jsem se rozhodla jen pro 2, třeba 10 bych asi vybrat nedokázala už. Co vy, nehtový maniačky, dokázaly byste vybrat jen dva favority? Který?

Miláčci roku:
Chanel Blue Satin
OPI Tease-y does it

Nakonec jsem se rozhodla čistě podle toho, že tyto dvě barvy jsem prostě tahala nejčastěji a mám neustále tendenci při lakování sahat právě po nich. V některým z příštích článků (co nejdříve) ještě uvidíte, jakou nejlepší vychytávku jsem objevila v drogerce v oblasti laků na nehty, ale ta si zaslouží samostatnej článek, takže stay tuned!

Propadák roku:
Drogerkový laky

Prostě sorry, já za to nemůžu. Mají krásný barvy, jsem z nich hotová, ale pak je nepoužívám a jen leží v krabici. Nevím, čím to. Takže hlavní předsevzetí, jak jsem tu už nedávno psala - laky z drogerky nekupovat!!!


Speciální cena za propadák roku:
Získávají značky ELF a NYC

Neobjevila jsem na nich v zásadě nic špatnýho, naopak některé výrobky se mi dost líbily, ale prostě bohužel, opět, leží mi to poslušně tam kde mi to od pracky odpadlo a to je asi tak všechno. A já nemám ráda nečinné ležení v šuplíčku!!! Líbí se mi moje sbírka, mám ji ráda, ale přece jen pořád, makeup si kupuju proto, abych ho používala. Takže v ohlédnutí se za rokem 2011, Elf a NYC, to byla taková jepičí láska => předsevzetí č.2 je nekupovat ani (aspoň ne nijak moc) lacinou kosmetiku...



23 comments:

  1. Im sailing jsem ukoristila za 5kc ve vyprodeji a byl to nejlepsi nakup letosniho leta!

    Jinak s NYC jsem v rozpacich. Mam od nich ty fixky a ty jsou super. Pak mam ale nejakou paletku ocnich stinu a ta je oprvadu na....vsak ty vis na co:-)

    ReplyDelete
  2. NYC mě nijak nebere, působí na mě lacině, měla jsem jen 2 laky na nehty, byly fajn, ale víc jsem nezkoušela. Šílenství kolem ELFu mě míjí, mám ale v plánu objednat si od nich pár štětců ze Studio řady a k tomu možná přihodím umělé řasy a nějakou tu rtěnku.

    ReplyDelete
  3. Mam Tvuj blog rada, opet super clanek.

    Uz se tesim, az dopotrebuju sypkej pudr Clinique (taky je obrovsky nespotrebovatelnej) a zkusim ten Chanel - musim teda rict, ze mi Clinique vyhovuje, no ale kdyz je ten Chanel takovej zazrak - nelze nezkusit :-). A uvazuju i o tom make-upu, ale nevim, nevim, jestli neco nahradi Lancome Tein Miracle - nejlepsi make up, co jsem kdy mela, na moji ne uplne bezproblemovou plet sedi perfektne.

    Jo a "kabelkovy problem" s pudrem jsem vyresila tak, ze jsem si koupila kompaktni - sice nosim mega obri kabelky, ale s kompaktnim se tak nejak lip zachazi, kdyz se clovek potrebuje narychlo upravit.
    Pekny Vanoce, Katka

    ReplyDelete
  4. od elf mám jen štětec na makeup a jinak jsem si objednala paletku korektorů,která vůbec nekreje, takže nanic. Štětec je super ale. Od nyc mám výbornou rtěnku, dobře drží, jinak jsem nic nezkoušela. Z těch levných mi přijde nejlepší essence (ale ne vše) a catrice tvářenka, ta je výborná. Misha

    ReplyDelete
  5. wau, dobre si si dala pracu s tymto clankom, ja doma mam jednu kremovu licenku, ale momentalne ju nepouzivam, skratka mi viac sedia praskove, ale ta MUFE ma krasnu farbu!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Kde jsi ten balzám MAC kupovala? Nevíš kolik stojí v Praze? :) mám na něj poslední dobou velký zálusk ...

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. souhlas s ELF. Na první pohled fajn značka, na ten druhý...škoda (i toho mála) peněz. Opravdu si nechci stíny ,,rozmalovávat" ,,aplikovat na mokro" nebo máčet linky v horké vodě....

    ReplyDelete
  8. Katko, děkuji za pochvalu a taky přeju krásný svátky! Já právě kompaktních taky několik mám, ale žádnej jsem si neoblíbila tak jak Chanela :)

    Angel: jj v Praze by ho měli mít, taky ho odsud mám, cenu si už nepamatuju, ale myslím tak přes 3 stovky...sice je to dražší, ale opravdu se vyplatí! :)

    ReplyDelete
  9. Já mám třeba štětce od elfu z té profesionální řady a přijdou mi docela v pohodě :) A mám ještě balzám a ten mi přijde asi nejlepší co jsem kdy měla :)
    Jinak NYC je hrozná sra*ka :D mám taky nějaký stíny a pudr a hrůza. A kamarádka si teď koupila tvářenku a taky na ní nadává :D

    Jinak parádní článek :)

    ReplyDelete
  10. Opět inspirativní článek.

    Já věci z drogerie taky nerada, nevím proč, třeba se mi někde na nějakém blogu něco zalíbí, pak se jdu mrnout do drogerie a to původní zalíbení je fuč:)
    A drogerkovej lak mám jen jeden, koupenej nedávno, odstín super ale výdrž:(
    Takže to už také ne.

    Jinak by mě docela zajímalo, jestli máš nějakou zkušenot s Revlon makeupy? Já jsem od téhle značky zatím nic nevyzkoušela, ale makeupy mě docela nahlodávají, zda zkusit či ne...

    ReplyDelete
  11. Noogeta: mám zkušenost s Colorstay a je opravdu skvělej...něco málo jsem o něm psala tady, kdyby tě zajímalo :)

    http://dashulkak.blogspot.com/2010/08/mac-haul-review.html

    ReplyDelete
  12. Díky moc, to mě nakoplo, teď jen trefit odstín:)

    ReplyDelete
  13. Noogeta: Já mám taky Colorstay a je úžasný!Jsem bledá a mám odstín 150 Buff (combination/oily skin)- ani žlutý, ani růžový. Já jsem taktéž podlehla Kate Moss mánii a koupila jsem si tu rtěnku 03, ale na mně průser:( Jsem bledá a tohle na mě vypadalo hnědo-oranžově:(

    ReplyDelete
  14. http://cinderellasnuts.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Chanel má úžasnou kosmetiku, co od něj mám tak jsem maximálně spokojená

    ReplyDelete
  16. aaaaa! zůčastni se mé giveaway na http://dreamworld-e.blogspot.com/ :))

    ReplyDelete
  17. moc se mi libi,jak mas ten opi lak jako read more!.)
    a ten chanel zkusim!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. tie rúže do hneda sú super moc si chcem taký kúpiť ale nikdy sa neviem rozhodnúť že ktorý je naj.:(

    ReplyDelete
  19. Jo, přesně, taky nevím, co si mám o MUFE HD myslet.. radši se ale spokojeně vrátím k Revlon Colorstay.

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Siena: díky :) mi přišlo, že to můj blog tak nějak vystihuje :)

    Jana: já už tu recenzi fakt musím napsat....ale teďka ho zrovna používám a jsem s ním spokojená...tak nevim :D :D

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. make-up Chanel jenom schvaluju =) jinak máš pravdu nekupovat kosmetiku z drogerky, nebo aspoň vyjímečně, cena láká pak se toho nakoupí víc a zbytečně to doma leží v kosmetických taškách =D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails